Merhaba,
Biz de bu sabah itibariyle vizemizi aldık. Forumda bolca detaylı mülakat deneyimi var o yüzden bizim deneyimimiz özelinde dikkat çekmekte fayda gördüğüm hususlara değineceğim.
Biz 2 çocuklu olmak üzere 4 kişilik bir aile olarak süreci tamamladık. Banka hesabımızda $25k gösterdik.
Unganlar:
Çocuklarımızın aşıları tam olmasına rağmen yine de aşı yapıldı. Sebebini sorduğumda aşıların ABD aşılama takvimine göre yapıldığını bu yüzden eksiklerin tamamlandığı ifade edildi. Ayrıca yetişkinlere de aşı yapıldı, bunun sebebi olarak da aşıların hatırlatma dozu olduğu ifade edildi. Anladığım kadarıyla aşı kayıtlarınızı veya antikorlarınızı ne kadar sunarsanız sunun oraya girip aşısız çıkmak pek mümkün değil 
Eşim hiç covid aşısı olmamıştı, TR’de aşı bulunmadığından dolayı sorun olmadı.
Konsolosluk Mülakatı:
Forumdaki paylaşımlarda ifade edilen evrakları toparlayıp götürdük. Ücreti kredi kartı ile yaptım, öncesinde bankacılık uygulamasından kartın yurtdışı alışveriş, online alışveriş ve mail order işlemine açık olduğunu teyit ettim. Bunlardan biri kapalıysa sorun yaşarsınız ve telefon yanınızda olmadığı için hemen çözemezsiniz, sıkıntı yaşarsınız.
Bir diğer husus ise işlem limiti. Ben 4 kişi için kredi kartıyla ödeme yapmaya çalıştım, ilk 3’ünde sorun çıkmadı ama son işlemde kart sanırım şüpheli işlem sebebiyle işlemi onaylamadı. Başka bir karttan ödemeyi yaptım ve sorun yaşamadım. Dikkat etmekte fayda var.
Diğer bir husus ise çocukların resimleri. Ben yaklaşık 1 sene önce çektiğimiz resimleri götürmüştüm ama hızlı büyümüş olmalılar ki kabul etmediler
Mülakatı yapan hanımefendiye hemen dışarda resim çekip getirebileceğimi söyledim o da kabul etti ve bana bir kart verdi, bu kart ile dışarı çıkıp resimleri çektirdik. Sonrasında yalnızca ben tekrar içeri gidip aynı bankodan hanımefendiye teslim ettim. Resimleri alınca vizemizi onaylayacağını ve pasaportumuzun 1 hafta içinde ulaşacağını ifade etti.
Genel olarak dikkat edilmesinde fayda gördüğüm hususlar bu şekilde. Herkese bol şans diliyorum.