• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mpalaoglu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mpalaoglu

@mpalaoglu

54
    İtibar
    61
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mpalaoglu Takip etme Takip Et

mpalaoglu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, Hong Kong yolculuğumuz öncesi kısa bir update geçmek istedim belki yararlı olabilir diye 🙂

Bize yakın eğitim araştırma hastanesinde antikor testimizi yaptırdık benim hem hepatit hem de kızamık aşısı yaptırmam gerektiğini eşimin ise yalnızca kızamık aşısını yaptırması gerektiğini öğrendik. İmzalı kaşeli antikor testimiz ile sağlık ocağına aşılarımızı olmaya gittik ancak eşimin ilaç alerjisi olduğundan kızamık yapmadılar ve hastaneye yönlendirdiler ben de yalnızca orada hepatit oldum. Günler süren telefon trafiğinden sonra Acıbadem hastanesi Halkalı'da kızamık aşısını bulduk ve olduk. (Hiç bir yan etki yapmadı canlı aşı olmasına rağmen) Eşim gözlük kullandığı için ayrıca göz muayenesi oldu ve rapor aldı. Belge hazırlıklarımız da şu şekilde:

Pasaport aslı ve fotokopisi
      TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
      fotoğraf 5x5 cm
      DV Randevu sayfası
      DS-260 confirmation sayfası
      E-devletten tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi - U.S. Consulate General Hong Kong, Macau hitaben (tercümeye verdik)
      E-devletten doğum belgesi formül A (Tek sayfaya önlü arkalı) (çok dilli).
      E-devletten evlilik belgesi formül B (Tek sayfaya önlü arkalı) (çok dilli).
      E-devletten askerlik belgesi (tercümeye verdik)
      Lisans diploması + transkript (Diploma tek sayfada hem türkçe hem ingilizce - Transkript ingilizce)
      Lise Diploması (tercümeye verdik)
      Adli sicil kaydı - E-devletten İngilizce çıktı (U.S. Consulate General Hong Kong, Macau) hitaben
      E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü (tercümeye verdik)
      E-devletten Sosyal güvenlik kayıt belgesi sorgulama (tercümeye verdik)
      Ortak Hesap Banka hesap dökümü tek sayfa verdiler ingilizce + imza sirküleri (tercümeye verildi)
      Antikor testi sonucumuz dr imzali kaşeli (tercümeye verildi)
      Aşı kartı sağlık bakanlığı (tercümeye verildi)
      Acıbadem aşı kartı (zaten ingilizce imza kaşe yapmamıışlar tekrar gideceğiz + e nabızdan aşıların çıktısı alınmıyormuş)
      Gözlük raporu (Tercümeye verildi)
      CVlerimiz

16 Aralık akşam 20'de Doha Aktarmalı Hong Kong'a uçacağız inşallah. 19 Aralık Nicolson randevumuz 20 Aralıkta da marinamedical.hk'den covid aşı randevumuz var. 6 Ocak mülakatını da Bishop Lei'de bekleyeceğiz artık. Herkese iyi günler dilerken bir kez daha bu platform için teşekkür etmek isterim Sn. Uğur Bey @gucarslan ve değerli dostlar @onuru ve @10urdmn ve @siraç ve @Serapp Hanım hazırlık sürecinde yardımcı olan adını unuttuğum herkese çok teşekkürler...

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mpalaoglu

Arkadaşlar KCC bize de döndü 6 Ocak için HK'da randevu için 7-10 gün içinde mail de gelecekmiş.. Darısı mülakat bekleyen herkesin başına heyecandan ne yapacağımızı şaşırdık teşekkürler @onuru sayenizde HK'ya taşımıştık teşekkürler @gucarslan tüm bu platform tüm bu yardımlaşma için her gün buradayız... son olarak ankara'ya güvenmeyin dosyanızı taşıyın arkadaşlar

M
      mpalaoglu

Selamlar 2NL Maili de geldi 6 ocak 8.30 Hong Kong 🙂

M
      mpalaoglu

Arkadaşlar selamlar, dosyamı HK'ya taşımak için KCC ile iletişime geçtim ve bizlerden de adres istiyorlar... Sizce nasıl ilerlemeliyiz? adres vermeyip mail atmaya devam mı etmeliyiz yoksa bir otel adresi vermemiz mi gerekir? değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler... @EzgiLera özellikle sizin fikrinizi öğrenmeyi çok isterim tüm emekleriniz çok büyük saygıyı hak ediyor sizlerin iletileriyle süreci yönetiyoruz

M
      mpalaoglu

@onuru Sağlık için ayrıca fotoğraf çektirmemiştik Onur bey çok sağ olun bunu da çekilelim. 🙏🏻 🙏🏻

M
      mpalaoglu

@Katzfiell_ Merhabalar şart mı bilmiyorum ama önceki deneyimlerden okuduklarımızı bir araya getirdik biz de 🙂

M
      mpalaoglu

@Gs1905 zaten çok dilli belge olduğundan tercümeye gerek olmaz diye düşünüyorum önceki deneyimlerde de görmedim tercüme edildiğini ama kontrol edelim tekrar hocam

M
      mpalaoglu

@Mehmet-ynd teşekkür ederiz sizlerin de

M
      mpalaoglu

@10urdmn elinize sağlık Onur Hocam

M
      mpalaoglu

@Serapp fazla evrak göz çıkarmaz + ankara'ya güvenmeyin aklımızdan çıkmayan iki söz 🙂

M
      mpalaoglu

mpalaoglu tarafından gönderilen son iletiler

@Serapp fazla evrak göz çıkarmaz + ankara'ya güvenmeyin aklımızdan çıkmayan iki söz 🙂

M
      mpalaoglu

@Gs1905 zaten çok dilli belge olduğundan tercümeye gerek olmaz diye düşünüyorum önceki deneyimlerde de görmedim tercüme edildiğini ama kontrol edelim tekrar hocam

M
      mpalaoglu

@10urdmn elinize sağlık Onur Hocam

M
      mpalaoglu

@ecebilgili e devlette belgenin nereye verileceği diye bir seçenek göreceksiniz oraya yazmak gerekiyor

M
      mpalaoglu

@Mehmet-ynd teşekkür ederiz sizlerin de

M
      mpalaoglu

@Katzfiell_ Merhabalar şart mı bilmiyorum ama önceki deneyimlerden okuduklarımızı bir araya getirdik biz de 🙂

M
      mpalaoglu

@DenizMaths Teşekkür ederiz Deniz Hanım bol şanslar 🤗

M
      mpalaoglu

@onuru Sağlık için ayrıca fotoğraf çektirmemiştik Onur bey çok sağ olun bunu da çekilelim. 🙏🏻 🙏🏻

M
      mpalaoglu

Selamlar, Hong Kong yolculuğumuz öncesi kısa bir update geçmek istedim belki yararlı olabilir diye 🙂

Bize yakın eğitim araştırma hastanesinde antikor testimizi yaptırdık benim hem hepatit hem de kızamık aşısı yaptırmam gerektiğini eşimin ise yalnızca kızamık aşısını yaptırması gerektiğini öğrendik. İmzalı kaşeli antikor testimiz ile sağlık ocağına aşılarımızı olmaya gittik ancak eşimin ilaç alerjisi olduğundan kızamık yapmadılar ve hastaneye yönlendirdiler ben de yalnızca orada hepatit oldum. Günler süren telefon trafiğinden sonra Acıbadem hastanesi Halkalı'da kızamık aşısını bulduk ve olduk. (Hiç bir yan etki yapmadı canlı aşı olmasına rağmen) Eşim gözlük kullandığı için ayrıca göz muayenesi oldu ve rapor aldı. Belge hazırlıklarımız da şu şekilde:

Pasaport aslı ve fotokopisi
      TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
      fotoğraf 5x5 cm
      DV Randevu sayfası
      DS-260 confirmation sayfası
      E-devletten tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi - U.S. Consulate General Hong Kong, Macau hitaben (tercümeye verdik)
      E-devletten doğum belgesi formül A (Tek sayfaya önlü arkalı) (çok dilli).
      E-devletten evlilik belgesi formül B (Tek sayfaya önlü arkalı) (çok dilli).
      E-devletten askerlik belgesi (tercümeye verdik)
      Lisans diploması + transkript (Diploma tek sayfada hem türkçe hem ingilizce - Transkript ingilizce)
      Lise Diploması (tercümeye verdik)
      Adli sicil kaydı - E-devletten İngilizce çıktı (U.S. Consulate General Hong Kong, Macau) hitaben
      E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü (tercümeye verdik)
      E-devletten Sosyal güvenlik kayıt belgesi sorgulama (tercümeye verdik)
      Ortak Hesap Banka hesap dökümü tek sayfa verdiler ingilizce + imza sirküleri (tercümeye verildi)
      Antikor testi sonucumuz dr imzali kaşeli (tercümeye verildi)
      Aşı kartı sağlık bakanlığı (tercümeye verildi)
      Acıbadem aşı kartı (zaten ingilizce imza kaşe yapmamıışlar tekrar gideceğiz + e nabızdan aşıların çıktısı alınmıyormuş)
      Gözlük raporu (Tercümeye verildi)
      CVlerimiz

16 Aralık akşam 20'de Doha Aktarmalı Hong Kong'a uçacağız inşallah. 19 Aralık Nicolson randevumuz 20 Aralıkta da marinamedical.hk'den covid aşı randevumuz var. 6 Ocak mülakatını da Bishop Lei'de bekleyeceğiz artık. Herkese iyi günler dilerken bir kez daha bu platform için teşekkür etmek isterim Sn. Uğur Bey @gucarslan ve değerli dostlar @onuru ve @10urdmn ve @siraç ve @Serapp Hanım hazırlık sürecinde yardımcı olan adını unuttuğum herkese çok teşekkürler...

M
      mpalaoglu

Selamlar 2NL Maili de geldi 6 ocak 8.30 Hong Kong 🙂

M
      mpalaoglu