Selamlar, Hong Kong yolculuğumuz öncesi kısa bir update geçmek istedim belki yararlı olabilir diye 
Bize yakın eğitim araştırma hastanesinde antikor testimizi yaptırdık benim hem hepatit hem de kızamık aşısı yaptırmam gerektiğini eşimin ise yalnızca kızamık aşısını yaptırması gerektiğini öğrendik. İmzalı kaşeli antikor testimiz ile sağlık ocağına aşılarımızı olmaya gittik ancak eşimin ilaç alerjisi olduğundan kızamık yapmadılar ve hastaneye yönlendirdiler ben de yalnızca orada hepatit oldum. Günler süren telefon trafiğinden sonra Acıbadem hastanesi Halkalı'da kızamık aşısını bulduk ve olduk. (Hiç bir yan etki yapmadı canlı aşı olmasına rağmen) Eşim gözlük kullandığı için ayrıca göz muayenesi oldu ve rapor aldı. Belge hazırlıklarımız da şu şekilde:
Pasaport aslı ve fotokopisi
TC Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
fotoğraf 5x5 cm
DV Randevu sayfası
DS-260 confirmation sayfası
E-devletten tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi - U.S. Consulate General Hong Kong, Macau hitaben (tercümeye verdik)
E-devletten doğum belgesi formül A (Tek sayfaya önlü arkalı) (çok dilli).
E-devletten evlilik belgesi formül B (Tek sayfaya önlü arkalı) (çok dilli).
E-devletten askerlik belgesi (tercümeye verdik)
Lisans diploması + transkript (Diploma tek sayfada hem türkçe hem ingilizce - Transkript ingilizce)
Lise Diploması (tercümeye verdik)
Adli sicil kaydı - E-devletten İngilizce çıktı (U.S. Consulate General Hong Kong, Macau) hitaben
E-devletten SGK tescil ve hizmet dökümü (tercümeye verdik)
E-devletten Sosyal güvenlik kayıt belgesi sorgulama (tercümeye verdik)
Ortak Hesap Banka hesap dökümü tek sayfa verdiler ingilizce + imza sirküleri (tercümeye verildi)
Antikor testi sonucumuz dr imzali kaşeli (tercümeye verildi)
Aşı kartı sağlık bakanlığı (tercümeye verildi)
Acıbadem aşı kartı (zaten ingilizce imza kaşe yapmamıışlar tekrar gideceğiz + e nabızdan aşıların çıktısı alınmıyormuş)
Gözlük raporu (Tercümeye verildi)
CVlerimiz
16 Aralık akşam 20'de Doha Aktarmalı Hong Kong'a uçacağız inşallah. 19 Aralık Nicolson randevumuz 20 Aralıkta da marinamedical.hk'den covid aşı randevumuz var. 6 Ocak mülakatını da Bishop Lei'de bekleyeceğiz artık. Herkese iyi günler dilerken bir kez daha bu platform için teşekkür etmek isterim Sn. Uğur Bey @gucarslan ve değerli dostlar @onuru ve @10urdmn ve @siraç ve @Serapp Hanım hazırlık sürecinde yardımcı olan adını unuttuğum herkese çok teşekkürler...