• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ethem Kostak
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 9
    • Konu 0
    • İleti 45
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Ethem Kostak

@Ethem Kostak

97
    İtibar
    201
    Profil Görüntülemeleri
    45
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ethem Kostak Takip etme Takip Et

Ethem Kostak tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese Selamlar,
      23 Şubat' ta Hk ya giriş yapmış bulunmaktayım, wifi ile bağlandığım yerlerden kaynaklı foruma 5 gündür giremiyordum, şu an durum düzeldi, en çok aşı ile ilgili sorulara cevap verecek olursam Türkiye'de Hexaxim isimli (difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit B, çocuk felci ve Haemophilus influenzae tip b) 6 lı karma aşısını Aralık ayında yaptırdım. Dr Anderson'un kuruluşu olan "Quality HealthCare Medical Centre" merkezinde Türkiye'de yaptırmış olduğum aşıyı kabul edip standart kontroller dışında aşı yapmadılar. Bugün Marina Medical' de de JN.1 Covid aşısını olup sağlık kurumuna aşı olduğuma dair belgeleri ilettim ve artık mülakat gününü beklemekteyim. Sağlık kontrolleri için her iki kuruluşta inanılmaz derecede anlayışlı ve yardımsever olduklarını söyleyebilirim. Maske takmaları ve alışık olmadığım aksanla konuşmaları sebebiyle bazı yerlerde anlamakta zorlandım ancak yavaş konuşmalarını söylerseniz, yardımcı olabilmek adına size ayak uyduruyorlar 🙂 ( Bu arada İngilizce seviyem ileri düzeyde olduğunu söyleyemem). Buraya gelecek kişilere ilk etapta önerim; havalimanında çok az miktarda para bozdurmaları sonrasında şehir merkezlerinde bozdurmaları daha sağlıklı olacaktır. Octopus kart & sim kart almaları(Octopus ve sim kart pasaport kontrol noktasına gelmeden önce göreceksiniz) ve kesinlikle metro kullanmalarıdır. Ulaşım inanılmaz derecede basit ve her yere rahatça ulaşabiliyorsunuz.
      Sağlık Evrakları için belgeler;

• Mülakatın olduğuna dair çıktı
      • Pasaport fotokopisi
      • 5 adet 1x1,5 fotoğraf
      • Amerika adresi (Yoksa sorun yapmıyorlar)
      • COVID aşı kartı (İngilizce alınabiliyor)
      • Aşı Kartı (İngilizce tercümesi)
      • Antikor Test Sonuçları (E devletten İngilizce alınabiliyor)
      • 4180 HK doları ödemesi ( Aşı olmadım, sadece tarafmalar yapıldı)
        Mülakatı gerçekleştirdikten sonra vizeyi alsamda alamasamda mutlaka daha detaylı bilgilendirme sağlayacağım, sormak istedikleriniz olursa yazabilirsiniz, foruma giriş yaptığımda mutlaka elimden geldiğinice destek sağlamaya çalışırım.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      Ethem Kostak
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese Selamlar,
      Bu platformu kurup yardımlaşmayı sağlayan adminlere ve deneyimlerini paylaşan herkese öncelikle teşekkürlerimi iletmek isterim. Vizelerini alan herkese yeni hayatında her şeyin gönlünüzce olmasını, sürece dahill olacak kişilere de başarılar dilerim. Hong Kong nezdinde sormak istedikleriniz olursa mutlaka yazmanız yeterli olacaktır. Mülakat öncesi tanışmış olduğum Kadir Kurtgöz, Mehmet Serdar Nar, Metin Beci ve adını şu an "anımsayamadığım arkadaşlar kusura bakmayın gerçekten :(" yüz yüze paylaşmış oldukları brif için teşekkürlerimi sunup dilim döndüğünce sürecimi aktarmaya çalışacağım. Bülten açıklandıktan sonra herkes gibi "Türkiye' den sıra gelir mi başka ülkeye taşımalı mıyım" gibi düşüncelerden sonra platformun yardımıyla ve aldığım bilgiler doğrultusunda Türkiye' den mülakat gelmeyeceğini anlayayıp eski deneyimleri de okuyarak vizesiz olması ve sürecin hızlı ilerlemesi sebebiyle dosyayı HK' ya taşımaya karar verdim. Hk' yı aşırı derece beğendim insanlar çok saygılı ve yardımseverler. İngilizcem iyi değil B1 yani orta seviye dil bilgisine sahibim ancak sağlık taramaları işlemlerini destek almadan halledebilmem, diğer Hong Kong' lu kişilerle, mekan sahipleri ile diyoluğumu sürdürebildiğimi fark edince ve Airbnb den 3+1 evde iki Hong Kong' lu 2 kişiyle aynı evi paylaşmam ve diğer Hong Kong' lu kişilerle buluşup, diyolağa girerek & zaman geçirerek dil konusunda çekingenliğimi üstümden atmış olup, tercüman tutmamaya karar verdim. Naçizhane önerim insanlarla diyoloğa girip konuşma çekingenliğiniz varsa üstünüzden atmanızdır. Şahsi fikrim ise; benim seviyemde dil bilgisine sahipseniz, evraklarınız tam ve doldurmuş olduğumuz formda olan bilgiler doğruysa tercümandan destek alıp ortalamada 2k HK doları ödemek yerine kendinize harcamanızdır ancak kendinizi güvende hissedecekseniz elbette terüman desteği alabilrsiniz. Sonuçta karar ve süreç sizin 🙂

SAĞLIK SÜRECİ:
      Türkiye'de Hexaxim isimli (difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit B, çocuk felci ve Haemophilus influenzae tip b) 6 lı karma aşısını Aralık ayında yaptırdım. Dr Anderson'un kuruluşu olan "Quality HealthCare Medical Centre" merkezinde Türkiye'de yaptırmış olduğum aşıyı kabul edip standart kontroller dışında aşı yapmadılar.
      Sorular ve Testler:

• Daha önce ameliyat geçirdin mi/Kalıtsal hastalığın var mı?
      • Psikolojik sorunun var mı birini öldürmek istedin mi?
      • Uyuşturucu kullanıyor musun?
        Bir kaç soru daha vardı da şu an hatırlamıyorum.

Testler:

• Kan,
      • Göğüs röntgeni,
      • Göz kontrolü,
      • Tansiyon,nabız ölçümü
      • İç çamaşırım kalacak şekilde kıyafetleri çıkartıp, hastane önlüğü giydim sonrasında sırt&göğüs dinlemesi, kulak içi, eklem yerleri kontrolü

Sağlık Evrakları için belgeler;

• Mülakatın olduğuna dair çıktı
      • Pasaport fotokopisi
      • 5 adet 1x1,5 fotoğraf
      • Amerika adresi (Yoksa sorun yapmıyorlar)
      • COVID aşı kartı (İngilizce alınabiliyor)
      • Aşı Kartı (İngilizce tercümesi)
      • Antikor Test Sonuçları (E devletten İngilizce alınabiliyor)
      • JN1 COVID Aşısı (Marina Medikal)
      • 4180 HK doları ödemesi ( Aşı olmadım, sadece taramalar yapıldı)

MÜLAKAT GÜNÜ:
      Mülakat günü Türkiye' den sadece ben ve başka uyruklu bir kişi ailesi ile birlikte pasaportlarını almaya gelen vardı, ortam sakindi. Belgeleri teslim alan Çinli hanımefendi sırayla aşağıda paylaşacak olduğum belgeleri tek tek benden istedi ve soru olarakta "daha önce evlendin mi, çocuğun var mı sorusunu sorup ikisine de "hayır" cevabını verdikten sonra bana bir kağıt verip 330 dolar ödeme için kasaya yönlendirdi, ödemeyi yaptıktan sonra almış olduğum iki dekontu tekrardan ilgili hanımefendiye teslim edip görevli kadın ortalamada 2 ile 5 iş gününde sürecin netleşeceğini belirtip oturmamı söyledi sonrasında yaklaşık bir 15 dakika kadar bekledikten sonra ismim okundu ve heyecanlı süreç başlamış oldu. İlk önce bilgilerin doğruluğu için yemin ettikten sonra sırasıyla sol elimin 4 parmağı, sağ elimin dört parmağı ve iki eliminde baş parmaklarını cihaza okutup parmak izini verdikten sonra sorular sorulmaya başlandı. Bu arada diğer arkadaşlara göre sanırım bana biraz daha fazla soruldu ancak gözünüzü korkutmasın ortamın sakin olması ve adamın sadece soru sorma isteğinden kaynaklı bir de kişinin Çinli bir Amerikalı olması sebebiyle aksan alışık olmadığım için bazı noktalarda anlamakta zorlandım ve bir kısmı anlayamadım, zorlandığım yerlerde biraz daha yavaş konuşmasını ve tekrar etmesini rica ettim. Gülümseyerek yardımcı oldu ve gerçekten konsolosluğun amacı işi yokuşa sürmek değil sizden bilgilerin doğruluğunu teyit almak ve yardımcı olmak. İnanın hiç gözünüz korkmasın

Mülakat Soruları:

• Eğitimde bitirmiş olduğun en yüksek seviye ve mezun olduğum bölüm (Lisans/ Bölümü söyledim)
      • Mezun olduğum bölümle benzer işte mi çalışıyorsun (Evet)
      • Meslek nedir (Mesleğimi söyledim)
      • Şu an çalışıyor musun (Hayır, 2 hafta önce işten ayrıldım)
      • Şirket adı nedir ve toplam kaç çalışan var (Şirket ismi ve çalışan sayısını söyledim)
      • En son çalıştığın şirkette toplam ne kadar süre çalıştın (Süreyi söyledim)
      • Ana dilde konuştuğun başka bir dil biliyor musun (Kendi dilim ve orta seviye İngilizce bilgisine sahip olduğumu belirttim)
      • 1 yıldan fazla başka bir ülkede yaşadın mı (Hayır)
      • Başka ülkere seyahatte bulundun mu (Gitmiş oduğum ülkeleri belirttim)
      • Orta doğu ülkerine seyahat ettin mi (Sadece Avrupa bölgesine gittiğimi söyledim)
      • Daha önce hiç evlendin mi ve yakın zamanda evlilik düşünüyor musun (Hayır)
      • Çocuğun var mı(Hayır)
        -Askerliğini yaptın mı (Evet)
      • Tutuklandın mı ve adli sicil kaydın mı var mı (Hayır)
      • Daha önce ABD vizesine başvurdun mu(Hayır)
        Daha sonrasında vizenin onaylanması için öneride bulunacağını ve bu hafta sürecin tamamlanacağını belirtti.

İstenen Belgeler:

• Formül A (E- devletten alınabiliyor)
      • Askerlik Belgesi, (Sadece yeminli tercüman tarafından çeviri yaptırdım, notere tasdikletmedim)
      • Arşivli adli sicil belgesi (E - devletten İngilizce alınabiliyor)
      • Vukuatlı nüfus Kayıt örneği (Yeminli tercüman tasdikli)
      • Lise diploması (2008 öncesi mezun olduğum için e- devletten çıktı alamadım, kaymakamlıktan A-postillettim ve yeminli tercümana çevirttim)
      • Lisans Diploması ve transkript (İngilizce açıklama olduğu için çevirtmedim)
      • 2 adet fotoğraf
      • ABD adresi, mail, Türkiye telefon numaram (A4 kağıdına yazmanız yeterli)
      • Annemin kızlık soyadını doğum belgesine kendisi yazdı

Yanımda getirdiğim ek belgeler:

• İkametgah belgesi(Yeminli tercüme)
      • SGK dökümü (İlk ve son sayfası yeminli tercüme)
      • Ayrılmış olduğum şirketten çalışma belgesi (Yeminli tercüman)
      • Pasaport ve kimlik fotokopisi

Gezdiğim Yerler:

• Tsz Shan Monastrey (Tapınak)
      • Büyük Budha
      • Hong Kong Park
      • Montane Mansion Building
      • Avenue of Stars
      • Times Meydanı
      • Food Street
      • Mid-levels Escalator
      • Ladies Market
      • Techno severseniz Mihn ve Oma içeride nakit geçmiyor, netten aldığınızda bilet fiyatı daha düşük, kapıda aldığınız biraz daha fazla oluyor ancak mekanlar ufak ve boğulabilirsiniz 🙂
      • Roof mekan olarak kesinlikle The Trilogy kokteylleri güzel ve hizmeti iyi, sadece kart geçiyor
        -The Diplomat samimi ortamı var ve kokteylleri güzel (nakit&kart ikiside geçiyor)
        Eğer bugün gidebilirsem Peak kulesine gitmeyi planlıyorum.

Gelelim Masraflara:
      Uçak Gidiş Dönüş : 40.000 TL (Pegasus ve Qatar havayolu ile aktarmalı (İzmir-İstanhul-Doha-HK/HK-Doha-İstanbul-İzmir)
      Konaklama: 29.000 TL (Dört Farklı yerde kaldım 2 Wan Chai, 1 Mong Kong, 1 Kenndy Town)
      Sağlık Taraması: 4160 HKD Doları
      COVID AŞISI: 1.800 HKD Doları
      Vize Ücreti: 330 USD
      Yeminli Tercüman Masrafları: 4000 TL
      Yeme İçme/Gezme/Hediye: 2000 USD

Toparlayacak olursam ilk başlarda stresli sonrasında heyecanlı ama aynı zamanda sakin kalarak güzel bir tecrübeydi benim için, HK yı gerçekten çok beğendim, Cuma da artık evime dönüş vakti, aklınıza takılan bir sey olduğunda yazmanız yeterli, gördüğümde mutlaka cevaplarım. Vizesini alanlara tekrardan tebriklerimi sunar, sürece dahil olacaklara da başarılar dilerim. Umarım herkes vizesini alır.

E
      Ethem Kostak

Herkese Merhaba,
      Bugün itibari ile vizeyi almış bulunmaktayım. Destek olan herkese teşekkür ederim, Hong Kong' dan ayrılmadan mutlaka süreçleri yazacağım. Akşam 20:00 -21:00 gibi Trilogy barda olacağım Hk da olup gelmek isteyenler olursa hem tanışmış oluruz hem de süreci anlatmış olurum.

E
      Ethem Kostak

@DenizMaths Hanım, dosyamı taşımışlar, numaramın current olmasını bekliyorum artık, gelen maili paylaşıyorum.

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

E
      Ethem Kostak

@Burak3445 Ben de KCC den gelen mülakat bilgisini maile ekleyerek(konsolosluktan daha bilgi maili gelmedi) Dr.Nicolson'a mail paylaştım bana sağlık taraması için gün belirtmemi istediler, dilerseniz benim izlediğim yol ile randevu almayı deneyebilirsiniz.

Türkiye saati ile sabah 05:30 da mail paylaştım, öğlen 13:00 gibi dönüş yaptılar.

[email protected]

E
      Ethem Kostak

@evrentnrkl İlk olarak dosya taşıma talebinde bulunduğum mailde bahsetmiş olduğunuz bilgileri ekleyerek gönderdim, sonrasında tekrar aynı bilgileri yazmadım (ad soyad, cn, dob vg.) en son olarakta taşıdıklarına dair bilgi maili geldi.

E
      Ethem Kostak

@tuncay3502 en ufak bir katkım olduysa memnun oldum, dosyanızın taşınmasına sevindim, artık current olmayı ve mülakat planı bekleyeceğiz 😉 bol şans hepimize

E
      Ethem Kostak

@blueboy21 Çok teşekkürler. Evet mülakata giren diğer kişilere göre bana biraz daha fazla sordular, bana özel mi bilmiyorum ama bence sadece denk geldi, belirttiğim gibi görüşmeyi yapan kişi son derece saygılıydı ve nazikti, strese sokacak hiç bir davranışta bulunmadı, anlamadığım yeri farklı bir şekilde sormuştu mesela.

E
      Ethem Kostak

@Koray85 sorun teşkil etmez, benimde renkliydi tercümeler

E
      Ethem Kostak

@fatmakoc current olmadan önce taşımıştım, aslında formatlar aynı ancak yine de örnek olması açısından paylaşayım sizinle.

Name Surname:
      Date of Bird: dd/mm/yyyy
      E - mail:
      Case Number: xxxxxxx

Hello Dear Officer,
      I kindly request your assistance in transfering my case to U.S.Embassy Hong Kong

Best Regards,
      Thank you.

subject kısmına da

DVxxxxxxxx/Case Transfering

case no yu ve transfer taşıma diye belirttim

E
      Ethem Kostak

Ethem Kostak tarafından gönderilen son iletiler

@Flight101 Yeni yaşantınızda başarılar dilerim

E
      Ethem Kostak

@lesnarhomie Hayırlı olsun, yeni yaşantınızda başarılar.

E
      Ethem Kostak

@Mehmet-ynd Mülakat mailini eklemişsinizdir diye düşünüyorum, ayrıca ben Anderson ve Nicolson için şu şekil mail paylaşmıştım. benden tarih seçmemi istemişlerdi. Ayrıca maili Türkiye saati ile 04:30-05:00 arası gönderirseniz daha etkili oluyor. Belki hızlı yanıt alabilirsiniz.

Hello Dear Officer,
      I have a DV 2025 Visa interview at 11th of March, when I can have an appoinment for health screening. I share the interview mail in the attachment

On which day between February 25-28 can I make a medical screening appointment for my DV2025 interview at the US Embassy in Hong Kong on March 11?

E
      Ethem Kostak

@fatmakoc current olmadan önce taşımıştım, aslında formatlar aynı ancak yine de örnek olması açısından paylaşayım sizinle.

Name Surname:
      Date of Bird: dd/mm/yyyy
      E - mail:
      Case Number: xxxxxxx

Hello Dear Officer,
      I kindly request your assistance in transfering my case to U.S.Embassy Hong Kong

Best Regards,
      Thank you.

subject kısmına da

DVxxxxxxxx/Case Transfering

case no yu ve transfer taşıma diye belirttim

E
      Ethem Kostak

@fatmakoc Merhaba Fatma Hanım, Antikor için 19 Aralık' ta İzmir Şehir Hastanesi'nde yaptırmıştım, Sağlık taraması için genelde 10 iş gününde sonuçları veriyorlar ama ben 24 Şubat' ta Anderson' da sağlık taramasını yaptırıp, 7 Mart tarihinde teslim ettiler. Taşıma konusunda HK' yı tercih ettiğim için memnunum. Diğer bölgeler için bir şey demem sağlıklı olmaz çünkü deneyimlemedim. Diğer arkadaşların tavsiyelerini inceleyerek bir muhakeme yapıp bence ona göre ilerleyebilirsiniz diye düşünüyorum

E
      Ethem Kostak

@Aysenur01 Merhaba, bunun için açtırmanıza gerek yok bende formu doldurduktan sonra Sırbistan' a gitmiştim, Hong Kong özelinde sorun olmadı, ayrıca formu dolduğunuzda gitmemiştiniz daha formu ilettikten sonra gerçekleşen bir seyahat

E
      Ethem Kostak

@Koray85 sorun teşkil etmez, benimde renkliydi tercümeler

E
      Ethem Kostak

@kadirkurtgoz Teşekkür ederim Kadir, bilmukabele ben de çok memnun oldum 🙂 Sana da kolaylıklar.

E
      Ethem Kostak

@sarvavasa Teşekkür ederim, size de sürecinizde başarılar dilerim

E
      Ethem Kostak

@blueboy21 Çok teşekkürler. Evet mülakata giren diğer kişilere göre bana biraz daha fazla sordular, bana özel mi bilmiyorum ama bence sadece denk geldi, belirttiğim gibi görüşmeyi yapan kişi son derece saygılıydı ve nazikti, strese sokacak hiç bir davranışta bulunmadı, anlamadığım yeri farklı bir şekilde sormuştu mesela.

E
      Ethem Kostak