• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ankaralıdoktor43
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 62
    • En İyi 28
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ankaralıdoktor43

@ankaralıdoktor43

84
    İtibar
    112
    Profil Görüntülemeleri
    62
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

ankaralıdoktor43 Takip etme Takip Et

ankaralıdoktor43 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar herkese. 6 haziran 2020'de başlayan süreci tamamlamış bulunuyorum. Başta @crazycells @gucarslan @covacik olmak üzere Süreçte yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Üniversite dördüncü sınıf öğrencisi olup önümde üç sene daha okulum olmasından dolayı daha önce okudumlarımdan farklı bir deneyim yaşadım. Umarım benim durumumda olanlar için faydalı bir paylaşım olur.

Dördüncü sınıf için okulda olmam gereken KKK aşısından dolayı 12sinde gittiğim sağlık randevum 16sına ertelendi. Son canlı aşı üzerinden 30 gün geçmiş oldu. Doktor Ungan'ın durumumu anlayıp bunu sorun etmeyeceğini düşünsem de prosedür gereği o sabah karşısına çıktığımda randevum ertelendi. O yüzden bu şekilde aşı olmayı düşünen varsa kesinlikle olmamasını öneriyorum. Çünkü eğer sağlık randevum daha geçe ertelenseydi eksik belge sunmuş olacaktım ve süreç uzayacaktı.

Onun haricinde sağlık randevusu mülakatta belge tesliminde okuduğum deneyimlere benzer deneyim yaşadım. Maddi teminat için 15.000 dolar gösterdim. Bankadaki paranın çoğu euro olduğu için İş Bankası'nda bunun dolar karşılığı gösteren bir mektup için 45TL ücret ödemiştim. E devletten lise mezuniyet belgesi, transkiript ve öğrenci belgesi götürdüm. Lise mezuniyet belgesi harici diğerlerini geri vermek isteseler de kalabilir dediğimde aldılır. Selective service için form doldurtmadılar. Sorduğumda artık uygulamadan kalktığını söylediler.

Mülakatın görüşme kısmında ise mülakatımı mülakatı yapan kişiyle daha hızlı ve etkili bir iletişim kurabilmek adına ingilizce yapmayı tercih ettim. Görevli kişi anlamadığınızda tekrar ediyor. Hatta gerekirse tercüman da çağırıyor. Sorulan sorular:

-geri dönüp okulunu tamamlatacak mısın?
      +derslerin bir kısmını online alarak bir kısmını ise amerika'dan tamamlamayı planlıyorum.

-bu sürede amerika'da ne işle uğraşacaksın?
      +laboratuvarlarda paralı olarak research yapmayı planlıyorum.

-nereye gideceksin, kimin yanında kalacaksın tarzı sorular

-süreçte maddi olarak kim destek olacak?
      +ailem

Kabaca sorulan sorular bu şekildeydi. Mülakatta sakin, rahat bir hava oluyor. Tabii your milage may vary.

Mülakattan sonra vizem cuma günü issued oldu. Daha hızlı pasaportu teslim alabilmek adına Ankara Merkez şubeyi seçtim. Fakat bu şubenin cmt kapalı olmasından dolayı o gün alamadım. Eve teslim seçseydim muhtemelen ulaşırdı. Pzt günü sabah gitsem de şubeye öğleden sonra geleceğini söylediler. Salı sabaha uçağım olduğu için vakit olarak sıkışsam pzt öğleden sonra pasaportu teslim aldım.

Okuldan dolayı 1 hafta kalacak şekilde New York'a bilet aldım. Bilet kalmadığı için Rus havayolu aeroflottan bileti aldım. İstanbul'dan çıkış yaparken harç pulu ödemedim. Görevliye göçmen vizemin olduğunu söyledim. Görevli bunun fark etmediğini söyledi. İsterse bir üstünü arayıp sorabileceğini söyledim. Kimi arayayım diye ukala bir tavırla yanıtladı. Vizenin altında bu belgenin Lawful Perminent resident lık için kullanılabileceğinin yazdığını gösterdim. Bu bu vizeyle pulsuz giriş yapanlar olduğunu söyledim. Sonra bir telefon araması yaptı ve pulsuz giriş yapabileceğimi söyledi.

Aeroflot'u kesinlikle önermiyorum 🙂 Moskova havalimanında hiçbir görevli İngilizce bilmiyor. Uzun bir uçuş sonrası JFK'ya vardım. Son ülkeye giriş sırasında Us citizen yazanlar için olan sıradan giriyorsunuz.

Genel olarak sürecim bu şekilde oldu. Herhangi bir sorunuz olursa buradan yazabilirsiniz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba geçen ağustos ayında başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

2021 Ağustos sonunda Diversity Lottery visası ile giriş yaptım. Okulum dolayısıyla 10 gün kaldım. O sırada 3. sınıfı tamamlamıştım. Bu sene (2022 ağustos) ise 4. sınıfı tamamladım. Okulu bitirene kadar önümdeki iki sene boyunca 6-12 ayda bir giriş çıkış yapmayı planlıyordum. Bir sonraki girişimde ise re-entry permit almayı düşünüyordum.

Tam bir sene sonra 2022 Ağustos ayında Newark NJ'den Amerika'ya tekrar giriş yaptım. Elimde Green Card vardı. Gişeden rahat bir şekilde geçmeyi planlıyordum. Newark havalimanındaki görevli (JFK'dan farklı olarak) Green card sahiplerini de turist vizesi ile giriş yapanların yanında yönlendirdi. Sıram gelince görevli ilk soru olarak nerede yaşıyorsun dedi. Ben de Türkiye'de yaşıyorum dedim. Neden yerleşmedin dedi. Ben de şu an okulum dolayısıyla Türkiye'deyim dedim. ABD'de aktif olarak ikametim vardı. Tekrar defalarca aynı soruları sordu. Nerede yaşıyorsun, niye burada yaşamıyorsun. Okulum dolasıyla Türkiye'ye gittiğimi ilk fırsatta döndüğümü belirtsem de işe yaramadı. Elimde okul sonrası Amerika'da doktorluk yapılmak adına girdiğim Licensing examination belgesi vardı. (okulu bitirip bir an önce orada mesleğimi yapmak istiyorum. Bunun için 2-3 sınava girmeniz gerekiyor. İlk sınavı geçtim). Fakat görevli pek dinlemek istemedi. Anladığım kadarıyla ilk soruya verdiğim yanlış (!) cevaptan sonra söylediklerimin pek önemi olmadı. Sonra beni içeriye aldılar, sıra bekledikten sonra. Tekrar bir görevliyle konuştum. Durumumu anlattım. Bu görevli ise dinledi bu durumda bir problem yok dedi. Biz Green Card sahiplerine kartı aldıktan sonra yerleşmeleri için 1-2 sene tanıyoruz dedi. Buraya gelecek misin dedi. Ben de evet geleceğim bu yüzden burada mesleğimi yapabilmek için bu sınava girdim dedim. İkinci (kıdemli) görevli daha anlayışlıydı. Sohbetin sonunda geçen hafta İzmir'e gelişini anlatıyordu.
      (Şu an Türkiye'ye döndüm. Okulum dolayısıyla en erken 5 ay sonra girebileceğim.)

Anladığım kadarıyla ilk giriş-çıkış bile olsa çok dikkatli olmak gerekiyor. Boş bulunup Türkiye'de yaşıyorum gibi bir ifade ASLA kullanmamak gerekiyor. Bir de Newark daha az kalabalıktı, JFK olsa görevli daha anlayışlı olurdu/uğraşmak istemezdi diye düşünüyorum.

Başımdan bu şekilde bir olay geçti. Benzer durumla karşılabilecek olanlar için yazdım. Görüşlerinizi de almak isterim. İyi günler herkese

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Green card 8 ekim de NewYork’a teslim edildi. 24 ağustosta giriş yapmıştım. Bilginize

A
      ankaralıdoktor43

SSN giriş yaptıktan sonra adresime ulaştı. Eyalet NewYork.

A
      ankaralıdoktor43
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Daha önceki kendi turist vizesi tecrübelerim, birinci derece akrabalarım, tanıdıklarım, üniversite öğrencisi tanıdıklarımla gördüğüm kadarıyla naçizane bir yorum yapacağım. Burada red alan yorumları okuduğumda medeni durum, meslek, mal varlığından bağımsız hikayenin başından sonucun red ya da kabul olacağını tahmin edebiliyorum. Bir kişi zaten kendi söylediklerine inanmıyorsa mülakatta da inandırıcılığı düşük olacaktır.

Bazen de turist vizesi için planlarımız bize göre makul gözükse de Amerika için hiç de makul olmuyor. Mesela yukarıda arkadaşın yazdığı 2-3 günlük California gezisi. Lütfen yanlış anlamayın. Fakat pandemi sürecinde dolar kuru almış başını gitmişken, Amerika'da tanıdığı olmayan birinin California'ya geziye gitmesi hiç makul gözükmüyor. Hele California'da 2-3 gün kalacağım dedikten sonra. Ya da New York'ta yıldönümü kutlaması. Düz mantık düşünüyorlar. Pandemi varken neden gitsinler? Dolar bu haldeyken neden gitsinler? Pandemi varken neden ülkemize gezmeye insan alalım. Ek olarak bu tarz gezi, kutlama vs. için onay alanların da gerçekten makul bir hikayeleri oluyor. Sadece otel rezervasyonu, uçak bileti değil. Gerçekten bu gezinin makul bir planın olması laızım. Özetle daha önce benzer tecrübeleri olmamış birinin bir anda pandemi koşullarında dolar bu haldeyken Amerika gibi dünyanın öbür ucunda bir ülkeye gitmek istemesi Konsolosluğa inandırıcı gelmeyebilir. Yani 10 sene önce gitmiştir, geçmiş turist vizesi vardır. Bu durumda hiç görüşme yapmadan 10 senelik yenileme yapıyorlar. 2-3 senedir Amerika'da Greencardlı kardeşini görmemiş Türkiye'de herhangi bir üniversite öğrencisi, ortalama gelirde çalışan bir insan onay alabiliyor. Başta hikayenin en azından makul olması lazım. Ondan sonra kendi algoritmalarıyla, çeşitli araştırmalarıyla kararlarını veriyorlar. Şöyle demeseydim böyle deseydim kesin olurdu demek doğru değil bana göre. Ek olarak bu işin gösterilen parayla da doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü iyi bir mal varlığınız varsa yine orada bir şekilde kalmanız daha kolay olabilir.

Hiç yurtdışı tecrübesi olmadan vize onaylanan insanlar da var, 50-60 ülke görüp red alanlar da. Bir de red almanın sonraki başvuruları da olumsuz etkilediği uzun yıllardır bilinen bir durum. Bunlar kendi tecrübelerim ve gördüğüm vize görüşmelerinden dolayı aklıma gelen düşünceler. Son olarak buraya yazdıklarımızın da Konsolosluk tarafından okunduğu/okunabileceği ihtimalini hatırlatarak herkese sağlıklı günler diliyorum.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Bu arada herkes için yazayım türkiye’ye giriş için health code denilen yurtdışı hes kodu gerekiyor. Aşılı-aşısız ve vatandaş-turist olmaktan bağımsız.

Eylül’ün başında JFK havalimanında biraz geç gidip o kodu alana kadar boarding pass çıkartma süresi geçtiği için uçağıma 1 saat kalmasına rağmen binemedim. Moscow aktarmalıydı uçak. Thy’deki prosedür nasıl bilmiyorum. Sonunda bileti $60 farkla bir sonraki güne ertelettim.

Abd’ye girişte 2-3 tane mesaj atan devletimiz bu konuda maalesef bir bilglendirme yapmıyor. İstanbul Havalimanı’nda ya da herhangi bir yerde de bilgilendirme göremedim. Bir şey olmaz diye IATA’ya bakmamıştım. Ders oldu.

Herkesin bilgisine

Yolculuk içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43

İnan senin kadar sevindim. Tebrik ederim. İnşallah kolaylıkla geçer gider.

@Orhan-Cabarov

A
      ankaralıdoktor43
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@redsat2000 pcr ve yurtdışı için hes kodu isteniyor. Normal hes kodunu kabul etmiyorlar.

Ben de aşılıydım. Ama ne tr ne amerika ne rusya hiçbiri aşılı olup olmamayı sormadılar bile.

Yolculuk içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Merhabalar bu çabanız için sizi kutluyorum. Burada kazanıp da yok canım istemedi yok kaynımın çocuğu oldu da sonra pandemi oldu da gidemedim gibi sudan sebeplerle başka kazanacak insanların hakkını suistimal edenler var.
      Hele daha yok emin değilim mıy mıy yapanlardan söz etmiyorum bile. Tekrardan kutlarım sizi. İnşallah siz ve aileniz amerikada mutlu bir yaşam sürersiniz. Saygılar

@Zerzevat

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Güncel olarak zaman açısından fikir vermesi için yazıyorum. Eyalet NY.

Pazartesi günü I-131, G-1145 formlarını ve $660 ücreti USPS money order olarak yolladım. Vaktim kısıtlı olduğu için ertesi gün teslim postayı seçtim. Yaklaşık 30$ ücret ödedim. Salı akşam USCIS'e belgelerim teslim edilmişti. Cuma öğleden sonra receipt numaram SMS ile amerikan numarama ulaştı. Henüz mail adresime bilgilendirme gelmedi.

Edit: Posta ile I-797C belgesi mesaj geldikten 1 hafta sonra teslim edildi.

A
      ankaralıdoktor43

ankaralıdoktor43 tarafından gönderilen son iletiler

Yapmadım.
      @mine9119

İşin komiği re entry permiti teslim edememiş USCIS. Şaka gibi bir durum. Posta teslim edememiş diyor. Tekrar başvurdum ama tahmini olarak 1 ayda cevap veriyorlarmış. Abdden yakınım postayı açınca fark ettim. Sistemden permit hazır basıldı yollandı deyince olay tamam sandım. Önce ilk bir onay kağıdı geliyor, o kağıtta permit iniz gelecek diyor. Bu aşamada online olarak takibi bırakmamak gerekiyormuş. Özellikle postayı siz teslim alıp kontrol etmiyorsanız.

Özetle re entry permiti kullanamayacağım sanırsam.

A
      ankaralıdoktor43
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@sibrikoz

Klasik operatör çalışanı işgüzarlığı gibi geldi. Herhangi bir bayiye gidin kartımı e sime çevirmek istiyorum deyip verilen kodu telefona okutun. Bu kadar. Problem yaparlarsa yedek e simli bir Tr telefonu götürün. E simi ekleme ekranına gelince ABD cihazına okutursunuz bu kadar.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      A
      ankaralıdoktor43

@EzgiLera, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@ankaralıdoktor43, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@EzgiLera

Sıfırdan hattı aktifleştirmeniz önce. Hattı ABD içinde aktive ettikten sonra yurtdışında Wifi Calling yapabilirsiniz.

Karıştırıyor olabilir misiniz?Çünkü pek mümkün gelmedi bana. Ancak Abd’den hattı alıp Türkiye ye gelince yaşlılara ekstra hat alıp aktive edebilirseniz(??) o zaman mümkün olabilir.

Hayır karıştırmıyorum, yaşadığımı anlatıyorum. Hatta annem normalde iPhone kullanmıyordu, Türkiyedeyken kardeşim kendi iPhone’unu anneme verdi Amerika’ya indiğinde hattı açık olsun, hava alanında internetsiz kalmasın, translate kullanması gerekirse rahat rahat kullansın diye.
      Buraya geldiğinde hattı aktif edecek olsam normal sim kart alırdım, kendi telefonuyla gelirdi, havaalanından çıktıktan sonra aktif ederdik. Ama o zaman asıl ihtiyacı olabilecek yerde, ülkeye girerken kullanamamış olurdu.

Annemin Türk hattı faturalı olduğu için onu da Türkiye’de bırakmıştı zaten. Yani telefona takılı hiçbir hat yoktu, yalnızca e-sim visible vardı. Annem uçaktan indiğinde telefonla görüştük rahat rahat. Çünkü Türkiye’de aktifleştirmişti.

Sizce nasıl karıştırabilirim yaşadığım şeyi? Size mümkün gelmeyeni direkt tecrübe ettiğimi söylüyorum. Hem de birkaç ay önce.

Böyle bir şey mümkün değil. Şu an Türkiye’deyim ve bizzat denedim. Visible uygulaması ABD sınırları dışında olduğunuzu anladığı zaman (konum iziniyle) sizi ilerletmiyor.

https://www.reddit.com/r/Visible/s/9tL6CuODL5

A
      ankaralıdoktor43

@EzgiLera

Sıfırdan hattı aktifleştirmeniz önce. Hattı ABD içinde aktive ettikten sonra yurtdışında Wifi Calling yapabilirsiniz.

Karıştırıyor olabilir misiniz?Çünkü pek mümkün gelmedi bana. Ancak Abd’den hattı alıp Türkiye ye gelince yaşlılara ekstra hat alıp aktive edebilirseniz(??) o zaman mümkün olabilir.

A
      ankaralıdoktor43

@EzgiLera

Paylaşım için teşekkürler ama visible hattı esim olarak aktive etmeniz için Amerika içerisinde ve internet erişimine sahip olmanız gerekiyor. Uçakla gelen yaşlılar için airalo vb. sitelerden Türkiye sınırlarında rahat internet erişimi varken e-sim kurulumunu yapmak daha mantıklı.

A
      ankaralıdoktor43

@Serapp, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@AE123, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Arkadaslar kisa bir sorum olsun, TR'de vodafone kullaniciyim Amerika'dan vodafone 542'yi wifi calling ile aradim ve 5 dakika sonra telefonuma sms geldi haklariniz tukenmistir, devam etmek icin yurtdisi paketi alabilirsiniz vs tarzinda. Amerikadan Turk operatorleriyle wifi calling yapildiginda 5 dakikalik vs bir limit mi var ?

Ben de bu wi-fi calling nedir nasıl çalışır vs araştırmış telefonumun wi-fi arama özelliğini açmıştım ama hiç kullanmadım. Çünkü ücretli olduğunu okudum. Uçak modunda olsanız bile telefonunuz wi-fi aracılığıyla operatörünüz ile bağlantı kuruyor ve görüşme ücreti mevcut tarifenizden düşüyormuş.
      5 dakika sonra kesilmesinin nedeni hattınızdaki paranın bitmiş olmasından kaynaklanmış sanırım çünkü akabinde hemen yurtdışı paketi ile ilgili SMS gelmiş.

Yanlışınız olabilir. Ben Türk operatörlerinde wifi calling ücretli diye hiç yazı okumadım. Tr hatlarımın yurtdışı arama / aranma , roaming ayarları hem sim hem de telefon üzerinden kapalı. Amerika'dayken Wifi Calling aracılığıyla Amerikan simkartının internetiyle Türk numaralarını normal TR paketi ücretlendirmesi üzerinden yapıyorum. 5 dakikadan uzun konuştup konuşmadığıma emin değilim ama hiçbir uyarı almadım.

A
      ankaralıdoktor43

@nihalozcan

Cevabınız için teşekkür ederim. Konsolosluğa değil, Amerika’da bir tanıdığımın adresine teslim edilecekti.

A
      ankaralıdoktor43

Arkadaşlar merhaba re-entry başvurum onaylanmış. Sistemde reentry permitiniz oluşturuldu diyor. Kafama takılan bir kısım oldu. 1 hafta geçmesine rağmen henüz postaya verildiğine dair bir bilgi gözükmüyor uscis case tracker'da. Normalde bu şekilde kalıp sonrasında verilince mi sisteme düşüyor yoksa bu halde postaya verilmiş midir?

NOT: yeni başvuru yapanlara fikir vermesi açısından tarihler şu şekilde oldu bende

January 14, 2023 We accepted the fingerprint fee for your Form I-131, Application for Travel Document. Our Nebraska Service Center location is working on your case.
      February 11, 2023 The fingerprints relating to your Form I-131 Application for Travel Document, were taken.
      March 20, 2024 We approved your Form I-131, Application for Travel Document.
      March 20, 2024 Reentry Permit Was Produced

A
      ankaralıdoktor43
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ankaralıdoktor43, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba geçen ağustos ayında başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

2021 Ağustos sonunda Diversity Lottery visası ile giriş yaptım. Okulum dolayısıyla 10 gün kaldım. O sırada 3. sınıfı tamamlamıştım. Bu sene (2022 ağustos) ise 4. sınıfı tamamladım. Okulu bitirene kadar önümdeki iki sene boyunca 6-12 ayda bir giriş çıkış yapmayı planlıyordum. Bir sonraki girişimde ise re-entry permit almayı düşünüyordum.

Tam bir sene sonra 2022 Ağustos ayında Newark NJ'den Amerika'ya tekrar giriş yaptım. Elimde Green Card vardı. Gişeden rahat bir şekilde geçmeyi planlıyordum. Newark havalimanındaki görevli (JFK'dan farklı olarak) Green card sahiplerini de turist vizesi ile giriş yapanların yanında yönlendirdi. Sıram gelince görevli ilk soru olarak nerede yaşıyorsun dedi. Ben de Türkiye'de yaşıyorum dedim. Neden yerleşmedin dedi. Ben de şu an okulum dolayısıyla Türkiye'deyim dedim. ABD'de aktif olarak ikametim vardı. Tekrar defalarca aynı soruları sordu. Nerede yaşıyorsun, niye burada yaşamıyorsun. Okulum dolasıyla Türkiye'ye gittiğimi ilk fırsatta döndüğümü belirtsem de işe yaramadı. Elimde okul sonrası Amerika'da doktorluk yapılmak adına girdiğim Licensing examination belgesi vardı. (okulu bitirip bir an önce orada mesleğimi yapmak istiyorum. Bunun için 2-3 sınava girmeniz gerekiyor. İlk sınavı geçtim). Fakat görevli pek dinlemek istemedi. Anladığım kadarıyla ilk soruya verdiğim yanlış (!) cevaptan sonra söylediklerimin pek önemi olmadı. Sonra beni içeriye aldılar, sıra bekledikten sonra. Tekrar bir görevliyle konuştum. Durumumu anlattım. Bu görevli ise dinledi bu durumda bir problem yok dedi. Biz Green Card sahiplerine kartı aldıktan sonra yerleşmeleri için 1-2 sene tanıyoruz dedi. Buraya gelecek misin dedi. Ben de evet geleceğim bu yüzden burada mesleğimi yapabilmek için bu sınava girdim dedim. İkinci (kıdemli) görevli daha anlayışlıydı. Sohbetin sonunda geçen hafta İzmir'e gelişini anlatıyordu.
      (Şu an Türkiye'ye döndüm. Okulum dolayısıyla en erken 5 ay sonra girebileceğim.)

Anladığım kadarıyla ilk giriş-çıkış bile olsa çok dikkatli olmak gerekiyor. Boş bulunup Türkiye'de yaşıyorum gibi bir ifade ASLA kullanmamak gerekiyor. Bir de Newark daha az kalabalıktı, JFK olsa görevli daha anlayışlı olurdu/uğraşmak istemezdi diye düşünüyorum.

Başımdan bu şekilde bir olay geçti. Benzer durumla karşılabilecek olanlar için yazdım. Görüşlerinizi de almak isterim. İyi günler herkese

Yaklaşık 5 ay sonra JFK’den tekrar giriş yaptım. Görevli benzer soruları sorsa da 3-4 dakika içerisinde görüşmem sıkıntısız olarak tamamlandı.
      Gerçekten de JFK bu konularda çok müsahama gösteriyor.

A
      ankaralıdoktor43

Güncel olarak zaman açısından fikir vermesi için yazıyorum. Eyalet NY.

Pazartesi günü I-131, G-1145 formlarını ve $660 ücreti USPS money order olarak yolladım. Vaktim kısıtlı olduğu için ertesi gün teslim postayı seçtim. Yaklaşık 30$ ücret ödedim. Salı akşam USCIS'e belgelerim teslim edilmişti. Cuma öğleden sonra receipt numaram SMS ile amerikan numarama ulaştı. Henüz mail adresime bilgilendirme gelmedi.

Edit: Posta ile I-797C belgesi mesaj geldikten 1 hafta sonra teslim edildi.

A
      ankaralıdoktor43