Arkadaşlar merhaba. 8 ülkede fiziksel olarak bulunup, ülke dışında 52 gün geçirip +150 bin tl harcadıktan sonra bugün vizem basılı bir şekilde pasaportumu aldım elime. Tecrübelerimi detaylı olarak yazıcam memlekete dönünce. Vizelerini alamayan arkadaşlar umarım kısa süre içinde alırlar. Tüm yeşilkartforum ailesine teşekkür ederim.
Dağlı A tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta Moğolistan'a gittim dosya taşımak için. Ülkeye girer girmez pasaportuma basılan damga ile birlikte elçiliğe mail attım, fiziksel olarak Ulanbator'da olduğumu ve dosyamı taşımak istediğimi ilettim. Oturum izni istediklerini belirterek reddettiler. Değişen FAM düzenlemelerinden bahsederek bir mail daha gönderdim. Cevap olarak dosyamın nerede olduğunu, current olup olmadığını ve tarafıma düzenlenmiş bir mülakat tarihi olup olmadığını sordular. Sorularına verdiğim cevaplardan sonra, dosya numaram 22k civarında olduğu için (temmuz ayında current olacak) KCC ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. KCC ile iletişime geçtiğimde KCC maalesef kabul etmedi dosyamı taşımamı.
Sonuç olarak Moğolistan'ın dosya taşıyıp taşımadığından emin değilim. Fakat bu deneyimimi sizinle paylaşmak istedim.
Current olmadığım için Hong Kong'a temmuzda gitmeyi düşünüyorum. Sizce current olmayı beklemeli miyim ?
Bol Şanslar !
-
@Serapp elçiliğin bana gönderdiği mail aynen böyleydi Serap Hanım :
"Thank you for your inquiry.
Please contact directly to Kentucky Consular Center (KCC) via [email protected] regarding your interview scheduling.
KCC will schedule cases when it becomes current."
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Hemen konsolosluğa current olduğumu iletip dosyamın taşınmasını rica edicem umarım olumlu sonuçlanır.
-
@fahriakc Hocam aynı şekilde hissetmiştim ben de. KCC cevabını ve tüm maillerimi eve gidince ekran görüntüsü olarak paylaşırım.
Bu link ise bizi ilgilendiren FAM değişiklikleri ve taslak maili içeriyor.
-
@Serapp Hemen gönderdim bir mail daha. Umarım yokuşa sürmezler işi. Zira bu noktaya gelebilmem bile 5 iş günümü aldı, malum günde sadece 1 maile dönüş yapıyorlar.
-
@Demayfo Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Ben de aynı durumdayım hocam. Moğolistan konsolosluğuyla bir türlü anlaşamıyorum tam 6 maildir dosyayı konsolosluğun talep etmesi gerektiğini açıklamaya çalışıyorum fakat işi yokuşa sürüyorlar. Kabul ettirmenin bir yolunu bulursanız lütfen paylaşın bizimle. Bol şanslar dilerim.
-
@cttl Maalesef tam olarak istediğim cevap bu değil. Daha önce de KCC'den aldığım buna benzer bir cevapla konsolosluğa mail atmıştım fakat konsolosluk ısrarla KCC'ye yönlendiriyordu.
Beklediğim cevap '' konsolosluğa söyleyin dosyayı bizden istesin'' gibisinden açık bir cevap Sayın @Demayfo nun da söylediği gibi konsolosluklar anlamamazlıktan geliyor maalesef.
-
@Demayfo Hocam dün bir mail atmıştım KCC ye, belki ''dosyayı konsolosluğun taşıması gerekir'' diye bir dönüş yaparlar da o cevabı konsolosluğa gönderirim diye. Şimdi cevap geldi ama pek işimize yarıyacağını sanmıyorum.

-
@Fatih-Kaymak Hocam bu tamamen o anda mailinizi okuyan görevliye bağlı bence. Ümidinizi kesmeyin bakarsınız taşırlar hiç belli olmaz.
Dağlı A tarafından gönderilen son iletiler
-
@EzgiLera Çok teşekkür ederim. uzun ve stresli bir tatil oldu

-
Arkadaşlar merhaba. 8 ülkede fiziksel olarak bulunup, ülke dışında 52 gün geçirip +150 bin tl harcadıktan sonra bugün vizem basılı bir şekilde pasaportumu aldım elime. Tecrübelerimi detaylı olarak yazıcam memlekete dönünce. Vizelerini alamayan arkadaşlar umarım kısa süre içinde alırlar. Tüm yeşilkartforum ailesine teşekkür ederim.
-
@Emrah-1 hocam ben haziran 26da oradaydım bana temmuz 9da olumsuz dönmüşlerdi. Benim bildiğim kadarıyla kabul etmiyorlar.
-
@erczmm yeni bir mail adresiyle kaydoldum hocam başka türlü çözemedim
-
Arkadaşlar merhaba. 9 ağustosta Bangkok elçiliğinde mülakatım var. Portaldan kayıt yapmaya çalışıyorum fakat mail adresimle giriş yaptığımda Tayland yerine Filipinler'e yönlendiriyor. DS-260 formundakinden farklı bir mail adresiyle denediğimde kayıt olabiliyorum siteye. Bu şekilde devam etsem sıkıntı çıkar mı acaba ? Veya mail adresinin sistemde kayıtlı olduğu ülkeyi değiştirme yöntemi var mı bildiğiniz ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
@Fatih-Kaymak Hocam bu tamamen o anda mailinizi okuyan görevliye bağlı bence. Ümidinizi kesmeyin bakarsınız taşırlar hiç belli olmaz.
-
@Fatih-Kaymak Fiziksel olarak bulunup red yediğim ülkeler tam liste: Moğolistan, Hongkong, Malezya, Singapur, Filipinler (Dönüş olmadı red sayıyorum)
-
@cttl Maalesef tam olarak istediğim cevap bu değil. Daha önce de KCC'den aldığım buna benzer bir cevapla konsolosluğa mail atmıştım fakat konsolosluk ısrarla KCC'ye yönlendiriyordu.
Beklediğim cevap '' konsolosluğa söyleyin dosyayı bizden istesin'' gibisinden açık bir cevap Sayın @Demayfo nun da söylediği gibi konsolosluklar anlamamazlıktan geliyor maalesef.
-
@Demayfo Hocam dün bir mail atmıştım KCC ye, belki ''dosyayı konsolosluğun taşıması gerekir'' diye bir dönüş yaparlar da o cevabı konsolosluğa gönderirim diye. Şimdi cevap geldi ama pek işimize yarıyacağını sanmıyorum.

-
@Demayfo Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Ben de aynı durumdayım hocam. Moğolistan konsolosluğuyla bir türlü anlaşamıyorum tam 6 maildir dosyayı konsolosluğun talep etmesi gerektiğini açıklamaya çalışıyorum fakat işi yokuşa sürüyorlar. Kabul ettirmenin bir yolunu bulursanız lütfen paylaşın bizimle. Bol şanslar dilerim.