• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ezgillc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 16
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ezgillc

@ezgillc

13
    İtibar
    74
    Profil Görüntülemeleri
    16
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ezgillc Takip etme Takip Et

ezgillc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar, vizesini alan herkese hayırlı olsun ve umarım bekleyen herkesin mülakatları sorunsuzca geçer.

Biraz geç olsa da mülakat deneyimimle ilgili bir özet bırakmak isterim. Benim mülakatım 4 Ocak'ta İsviçre Bern Büyükelçiliğinde oldu. Binaya girmeden önce hangi tür vize işlemi için geldiğimi sorup sağlık muayenesinden sonra aldığım zarfı açıp sadece içini göstermem istendi sonrasında da güvenlikten geçip bekleme alanına gitmem çok hızlı oldu. Bekleme alanında benden önce mülakata girecek 2 randevu vardı sadece. Bir süre salonda bekledikten sonra evrak teslimi için bir odaya çağırıldım. Tüm evraklarımı teslim ettim, parmak izim alındı, seyahat tarihim soruldu. Yaklaşık bir tarihle cevap verdim ona göre not alındı (ama neden anlamadım çünkü vize zaten belirli bir sürelik basılıyor) son olarak pasaportu ne zaman teslim alabilirsiniz diye sorup benim uygunluğuma göre bir pick-up fişi yazıp verdiler. Evrakları inceledikten sonra ilgilenen memur banka dökümleri ve mevcut öğrenci belgemi bana geri verip geri kalanını mülakatta değerlendirmek üzere mülakat memuruna ileteceğini söyledi. -(Haftalarca beni geren para gösterme gerekliliğine çok da önem verilmedi yani)- Mülakat esnasında gerekli evrakları aldıktan sonra beni ödeme yapmam için bankoya yönlendirdiler. Sonrasında da tekrar ilk geldiğimde beklediğim salonuna döndüm. Mülakatım sırasındaki diyalog şu şekildeydi:
      +Amerika'daki adresiniz doğru mu?
      -Evet.
      +İsviçre'de ne yapıyorsunuz ne kadar süredir buradasınız?
      -Yüksek lisans yapıyorum bir buçuk senedir buradayım.
      +Hangi alanda yapıyorsunuz çalışmalarınız ne üzerine?
      -(çok detay vermeden anlattım)
      +Amerika'ya gidince ne yapmayı düşünüyorsunuz?
      -Dediğim gibi master öğrencisiyim Amerika'da da doktorama devam etmeyi planlıyorum.
      +Peki nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
      -Henüz çok bir fikrim yok doktora programımın bağlı olduğu okula göre karar vereceğim.
      +İlk kez mi Amerika'ya gidiyorsunuz?
      -Evet, çok heyecanlı değil mi? 😃
      +Evet heyecanlı gerçekten. Vizenizi onaylıyorum tebrik ederim. Belirttiğiniz günde gelip alabilirsiniz.
      Mülakattan çıkınca memurun her sorusuna ne kadar belirsiz cevap verdiğimi fark ettim. Normalde muhtemelen bu çok da istenen bir durum değildir. Ben mülakata tamamen hazırlıksız gitmiştim o yüzden öyle gelişmiş oldu artık. Mülakatım perşembeydi pasaportu pazartesi almak için sözleşmiştik fakat cuma günü gelen bir maille bilgisayar sistemlerinde bir arıza olduğunu yetiştiremeyeceklerini bildirdiler. Neredeyse iki hafta sonra hazırlayabildiler ama zaten acelem de yoktu. Almaya gittiğimde herhangi bir bekleme olmadan yönlendirildim tüm evraklarımın orijinali, pasaportum ve malum zarfı alıp çıktım. Bir aksilik olmazsa da Haziran gibi ülkeye girişimi planlıyorum (tabii geri çıkmak üzere).

Forumda bildiklerini, tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkürler ve süreci devam eden herkese bol şanslar!

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      ezgillc
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ATS16 Çok teşekkürler. Kendi zaman çizelgemi oluşturmak için yardım alacağım sizin tecrübelerinizden de.

@arnblt Dediğiniz gibi sorular olağan ben de bekliyordum. Korktuğum şey kısa giriş çıkışları problem etmeleriydi esasen ama içimi rahatlattınız. Çok çok teşekkür ederim tekrar paylaşımlarınız için.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      E
      ezgillc
    • RE: YeşilkartForum kurucumuz Ali Cihan bey, Çocukluk Çağı Kemik Kanserine Karşı Geliştirdiği Tedaviyle “OutSmarting Osteosarcoma 2025 Hero Award” Ödülünü Aldı!

Harika bir haber, tebrikler @crazycells !!

Gündem içinde yayımlandı
      E
      ezgillc

@gacal Teşekkürler. Siz de en kısa zamanda mülakat tarihinizi alırsınz ve sürecinizi sıkıntısız tamamlarsınız umarım.

E
      ezgillc

ezgillc tarafından gönderilen son iletiler

• RE: YeşilkartForum kurucumuz Ali Cihan bey, Çocukluk Çağı Kemik Kanserine Karşı Geliştirdiği Tedaviyle “OutSmarting Osteosarcoma 2025 Hero Award” Ödülünü Aldı!

Harika bir haber, tebrikler @crazycells !!

Gündem içinde yayımlandı
      E
      ezgillc
    • RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

Herkese merhabalar, 2024 talihlisiyim ve birkaç hafta önce ABD'ye yerleşmek üzere geldim. Şimdi nişanlım için turist vizesine başvurmak istiyoruz. Kendisi Türk vatandaşı ve İsviçre'de yüksek lisans yapıyor vizeye de oradan başvuracak. Bu süreçle ilgili birkaç sorum olacak.

1. Geliş sebebi sorulduğunda beni ziyarete gelmek istediğini söylemeli mi? Yoksa bu geri dönmeyeceği şüphesi uyandırır mı? Onun yerine bir konferans vs. için mi gelmesi daha mantıklı olur?
      2. Başvuru esnasında gidiş dönüş uçak bileti, kalacak yer rezervasyonu vs göstermeyi düşünmüştük ama konslosluk sitesinde vizenizi almadan harcama yapmayın gibi bir uyarı var. Bu durumda seyahat planını sadece farazi olarak mı sunabiliriz?

Türkiye'den başvurularda red oranları çevremizden duyduğumuz kadarıyla çok yüksek, o yüzden kendisi hala İsviçre'deyken başvuru yapmasını istiyoruz ve maalesef çok fazla deneme şansımız olmayacak. Onay alabilmesi için de olabildiğince sağlam bir case oluşturmak istiyoruz. Bu konuda genel olarak tavsiye edebileceğiniz ne olur?

Şimdiden çok teşekkürler.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      ezgillc
    • RE: SSN takibi

@ezgillc, içinde söyledi: SSN takibi

Merhabalar, 2024 ocak ayında vizemi aldım ve haziran ayında ülkeye giriş yapıp tekrar ayrılmam gerekti. Bu sırada kartımın ve SSN numaramın gönderilmesi için orada ikamet eden bir tanıdığımın adresini verdim. Green cardım ellerine ulaşmış olmasına rağmen SSN konusunda herhangi bir gelişme yok DS 260 formunu doldururken SSN istiyorum seçeneğini işaretlemiş olduğum halde... En azından aralığa kadar tekrar Amerika'ya gitmeyeceğim için SSN süreci ile ilgili online bir takip sistemi var mıdır onu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

UPDATE:

Merhabalar, bugün SSA ofisini ziyaret ettim ve bana ülkeye ilk girişimde SSN kartımın basılıp gönderildiğini fakat yüksek ihtimalle posta kutusunda adım olmadığı için bırakılmadığı söylendi. Numarayı kağıda yazıp verdi ve yeni adresime gönderilmesi için işlem başlattı.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      E
      ezgillc

Merhaba @salih-atilla @yusaomers , henüz Amerika'ya kesin gidişimi yapamadım. SSN için bekleme veya takip etmemi gerektirecek bir süre olacağını öngördüğüm için temelli gittiğimde SSA ofise gidip bilgi almaya çalışcağım. Gelişmelere göre burada da güncelleme paylaşırım 🙂

E
      ezgillc

@ATS16 Çok teşekkürler. Kendi zaman çizelgemi oluşturmak için yardım alacağım sizin tecrübelerinizden de.

@arnblt Dediğiniz gibi sorular olağan ben de bekliyordum. Korktuğum şey kısa giriş çıkışları problem etmeleriydi esasen ama içimi rahatlattınız. Çok çok teşekkür ederim tekrar paylaşımlarınız için.

E
      ezgillc

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

@erenotti Greencard'ı Amerika'daki bir arkadaşım benim için teslim aldı ve posta yoluyla ulaştıracak fakat SSN ona da ulaşmamış.

@arnblt Re-entry permit uzun vadeli bir çözüm gibi görünüyor. Benim tahminen 4-5 ay içerisinde bitecek okulum. O sürede de giriş çıkış yaparak helledilebilir diye umuyorum aslında.

Özetle 6 ayı geçirmemek önemli demişsiniz her ikiniz de. Peki bu takdirde Amerika'ya girip birkaç gün kalıp tekrar çıksam bu çok göze batan bir şey olur mu? Okulum henüz bitmediği için 2025'in ilk yarısında kalıcı olarak yerleşmeye gitmem mümkün değil maalesef. Bu da her altı ayda bir gibi düşünürsek 2 giriş çıkış daha ediyor ve bu girişlerde de çok uzun kalma şansım da olmayacak gibi.

E
      ezgillc

Herkese merhabalar. 2024 talihlisiyim ve güncel olarak eğitim sebebiyle İsviçre'de yaşıyorum. 2024 ocakta vizem onaylandıktan sonra 2024 haziranda New York üzerinden girişimi yaptım, bir hafta kadar kalıp tekrar İsviçre'ye döndüm. Bu başlık altında biraz göz gezdirdiğim kadarıyla ilk girişim üzerinden 1 sene geçmeden tekrar girersem problem olmayacağını anladım. Bu konuda sizlerden fikir alarak tekrar teyit etmek istedim. Maalesef ki Amerika'da ne yapacağım nereye yerleşeceğim henüz kesinleşmiş değil ve İsviçre'de okulum devam ediyor. 1 sene dolmadan tekrar girip çok da uzun kalmadan tekrar çıkış yaparsam bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Yoksa ilk girişin üzerinden 6 ay dolmadan ülkeye tekrar girmeli miyim? Kalıcı kesin gidiş yapmadan önce ne kadar süre ile buna müsamaha gösterilir? Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

E
      ezgillc

Merhabalar, 2024 ocak ayında vizemi aldım ve haziran ayında ülkeye giriş yapıp tekrar ayrılmam gerekti. Bu sırada kartımın ve SSN numaramın gönderilmesi için orada ikamet eden bir tanıdığımın adresini verdim. Green cardım ellerine ulaşmış olmasına rağmen SSN konusunda herhangi bir gelişme yok DS 260 formunu doldururken SSN istiyorum seçeneğini işaretlemiş olduğum halde... En azından aralığa kadar tekrar Amerika'ya gitmeyeceğim için SSN süreci ile ilgili online bir takip sistemi var mıdır onu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

E
      ezgillc

@gacal Teşekkürler. Siz de en kısa zamanda mülakat tarihinizi alırsınz ve sürecinizi sıkıntısız tamamlarsınız umarım.

E
      ezgillc

Herkese merhabalar, vizesini alan herkese hayırlı olsun ve umarım bekleyen herkesin mülakatları sorunsuzca geçer.

Biraz geç olsa da mülakat deneyimimle ilgili bir özet bırakmak isterim. Benim mülakatım 4 Ocak'ta İsviçre Bern Büyükelçiliğinde oldu. Binaya girmeden önce hangi tür vize işlemi için geldiğimi sorup sağlık muayenesinden sonra aldığım zarfı açıp sadece içini göstermem istendi sonrasında da güvenlikten geçip bekleme alanına gitmem çok hızlı oldu. Bekleme alanında benden önce mülakata girecek 2 randevu vardı sadece. Bir süre salonda bekledikten sonra evrak teslimi için bir odaya çağırıldım. Tüm evraklarımı teslim ettim, parmak izim alındı, seyahat tarihim soruldu. Yaklaşık bir tarihle cevap verdim ona göre not alındı (ama neden anlamadım çünkü vize zaten belirli bir sürelik basılıyor) son olarak pasaportu ne zaman teslim alabilirsiniz diye sorup benim uygunluğuma göre bir pick-up fişi yazıp verdiler. Evrakları inceledikten sonra ilgilenen memur banka dökümleri ve mevcut öğrenci belgemi bana geri verip geri kalanını mülakatta değerlendirmek üzere mülakat memuruna ileteceğini söyledi. -(Haftalarca beni geren para gösterme gerekliliğine çok da önem verilmedi yani)- Mülakat esnasında gerekli evrakları aldıktan sonra beni ödeme yapmam için bankoya yönlendirdiler. Sonrasında da tekrar ilk geldiğimde beklediğim salonuna döndüm. Mülakatım sırasındaki diyalog şu şekildeydi:
      +Amerika'daki adresiniz doğru mu?
      -Evet.
      +İsviçre'de ne yapıyorsunuz ne kadar süredir buradasınız?
      -Yüksek lisans yapıyorum bir buçuk senedir buradayım.
      +Hangi alanda yapıyorsunuz çalışmalarınız ne üzerine?
      -(çok detay vermeden anlattım)
      +Amerika'ya gidince ne yapmayı düşünüyorsunuz?
      -Dediğim gibi master öğrencisiyim Amerika'da da doktorama devam etmeyi planlıyorum.
      +Peki nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
      -Henüz çok bir fikrim yok doktora programımın bağlı olduğu okula göre karar vereceğim.
      +İlk kez mi Amerika'ya gidiyorsunuz?
      -Evet, çok heyecanlı değil mi? 😃
      +Evet heyecanlı gerçekten. Vizenizi onaylıyorum tebrik ederim. Belirttiğiniz günde gelip alabilirsiniz.
      Mülakattan çıkınca memurun her sorusuna ne kadar belirsiz cevap verdiğimi fark ettim. Normalde muhtemelen bu çok da istenen bir durum değildir. Ben mülakata tamamen hazırlıksız gitmiştim o yüzden öyle gelişmiş oldu artık. Mülakatım perşembeydi pasaportu pazartesi almak için sözleşmiştik fakat cuma günü gelen bir maille bilgisayar sistemlerinde bir arıza olduğunu yetiştiremeyeceklerini bildirdiler. Neredeyse iki hafta sonra hazırlayabildiler ama zaten acelem de yoktu. Almaya gittiğimde herhangi bir bekleme olmadan yönlendirildim tüm evraklarımın orijinali, pasaportum ve malum zarfı alıp çıktım. Bir aksilik olmazsa da Haziran gibi ülkeye girişimi planlıyorum (tabii geri çıkmak üzere).

Forumda bildiklerini, tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkürler ve süreci devam eden herkese bol şanslar!

E
      ezgillc