Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Müberra-Dikici Benim pasaportumun suresi Eylul'de doldu ancak Kasim'da buyukelcilikten randevu alabildim. Arayip sordugumda elcilik acisindan bir sorun olmayacagini soylediler. Fakat benim suresi dolmamis ehliyetim vardi o yuzden de pasaporta kimlik olarak ihtiyacim olmadi. Ayni durumdaysa ve yurtdisina da cikmasi gerekmiyorsa pasaportu hemen yeniletmesine gerek yok.


  • @researchescholar Cevap için çok teşekkür ederim 🙏


  • @mutlu234, içinde söyledi: ABD'de Yeni T.C. Pasaportu Başvurusu

    Merhabalar. Eşimin ve kızımın pasaportlarını yenilemek istiyoruz. Sürelerinin bitmelerine 1 yıl kaldı ve biz Kanada vizesine başvuracağımız için yeni pasaportlarla başvuru yapmak istiyoruz uzun süreli vize alabilmek için. Fakat Vaşington Büyükelçiliği sitesinden randevu almaya çalıştığımda pasaport süreleri 6 aydan uzun olduğu için sistem randevu vermiyor. Bu sorunu yaşayan ve aşabilen oldu mu? Elçiliği aradım açan olmadı. Mail attım henüz geri dönüş de olmadı.
    Teşekkürler.

    Buyukelcilikten cevap geldi ve nufus randevusu alsak da kabul olacagi soylendi. Yarin sabah Washington Buyukelciligi'nde randevumuz var, bakalim hallolursa burayi editleyecegim. Kizim icin harcsiz pasaport alabilmek icin de okulundan "Student Status Verification Letter" istedim, imzali ve antetli kagitta gonderecekler bugun.

    Duzeltme: Nufus randevusu kabul edildi, bir sorun olmadi. Ogrenci belgesinde bu sene okulun basindan beridir ogrencimizdir yaziyordu, kac sene bu okulda okuyacagi yazmiyor 5 senelik pasaport veremeyiz vs diye gorevli biraz tereddut etti, iceri gidip sordu falan. Sonradan kabul ettiler. Bu okulda 5 sene okuyacak diye bir yaziyi hangi okul yazar ben anlamadim.
    Sorunsuz basvurumuzu yaptik bakalim.


  • @mutlu234 Eğer almadıysanız E-devlet şifrelerini de alın gitmişken..


  • @Yamtar, içinde söyledi: ABD'de Yeni T.C. Pasaportu Başvurusu

    @mutlu234 Eğer almadıysanız E-devlet şifrelerini de alın gitmişken..

    edevlet sifremiz vardi eskiden ama keske edevlet mobil imza yapabiliyorlar mi onu sorsaydim.


  • selamlar, pasaport basvurusu yaptigimiz gun yeni pasaportu da konsoloslukta veriyorlar mi, yoksa ABD'deki adresimize mi postalaniyor? Konsolosluk sitesindeki sikca sorulan sorulari inceledim ama emin olamadim, cevap veren olursa tesekkurler simdiden.


  • Ben Los Angeles’tan pasaport başvurusunda bulunmuştum. Pasaportu aynı gün vermiyorlar. Basılıp gelmesi gerekiyor, onun için de bir süre gerekiyor. Siz yeni pasaportu teslim almadan eskisini iptal etmiyorlar, o açıdan bir sorun olmuyor. Konsolosluk pasaport ellerine ulaşınca haber vereceklerini istersek adrese gönderebileceklerini söylemişti ama eski pasaportu da onlara göndermek gerekiyordu, uzun iş olacaktı. O yüzden biz elden teslim almak istedik. Pasaport beklediğimizden çok daha kısa sürede gelmişti bu arada, Türkiye’den pasaport başvurusunda bulunsak daha çok bekleyebilirdik belki de.

    @aslisirin, içinde söyledi: ABD'de Yeni T.C. Pasaportu Başvurusu

    selamlar, pasaport basvurusu yaptigimiz gun yeni pasaportu da konsoloslukta veriyorlar mi, yoksa ABD'deki adresimize mi postalaniyor? Konsolosluk sitesindeki sikca sorulan sorulari inceledim ama emin olamadim, cevap veren olursa tesekkurler simdiden.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum