Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 2023 green card talihlisiyim. Türkiye'de özel bir üniversitede doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Doktora derecem mevcut. Bu durumda Amerika'daki üniversitelerde doktora sonrası araştırmacı olarak (post doc researcher) iş bulabilir miyim? Bunun mümkün olduğunu söylediler. Ancak kimisi akredite etmem gerektiğini ve her okulun Toefl belgesi istediğini söylerken, kimisi de istemediklerini söyledi. Boston'da profesör olan bir arkadaşım istediklerini sanmıyorum dedi. zira benim İngilizcem gelişmiş seviyeye yakın ancak konuşma konusunda zayıfım. Gidene kadar ilerleteceğim tabii gidersem. Bu arada daha önce work and travel ile ve daha sonra dil okuluna öğrenci vizesiyle gitmiştim Amerika'ya. Hali hazırda work and travel'dan dolayı social security number'ım var. Oradaki üniversitelerde çalışan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Post Doc. Researcher için her üniversite Toefl istiyor mu?


  • Merhabalar, sizinle aynı duruma sahibim. Toefl ın bazı yerlerde gerekli olmadığını, kendilerinin sınav yaptıklarını öğrendim. Bilgi paylaşımında bulunursak çok sevinirim. Saygılarımla.

  • ⭐⭐

    @happycandy Merhaba, oncelikle tebrik ederim bir fellow DV2023 winner olarak sizi. Ben de sizinle ayni durumdayim kariyer olceginde. soyle ki; doktoraniz oldugu icin artik omur boyu diploma denklik sorununuz olmayacak (bir kac ulke istisnasi disinda TR onlardan biri degil) fakat tip hekimligi, mimarlik, avukatlik gibi insan, yerel yonetim vb. iliskileri olan meslekler icin mesleki denklik (board exams, registration process etc. gibi) durumlar soz konusu olabilir ama hali hazirda akademik kariyeri olan ve PhD olan biri icin pos0doc calismasi vize tipinden ote iki sekilde oluyor; 1) ya bir cagriya bas vurmak ya da kendi network beceri ve sansinizla kendinize pozisyon bulmak. butun bunlarda en onemli etmek vizeden ziyade funding bulma konususdur ki bu konu zaten bu forumun isi degil. Yani siz bir post-doc pozisyon bulsaniz, zaten calisma-oturma vizesinii uluslararsi akademikler icin engel gormez kurumlar. Bununla birlikte, green cardli olmak (hopefullly) kurumun burokratik surecini oldukca hafifletecegi icin olumludur. Siz yeterk ki bir yer bulun arastirma icin, DV GC yolunuzu berraklastirir, muhim olan akademik ve kisissel becerileriniz esassinda. Butun bunlarla birlikte, GC`li olmak bir takim burs ve destekler icin avantaj olabilir, bu da baska konu ayri. Yolunuz acik olsun.

  • ⭐⭐

    @luci merhaba, zaten ciddi bir is gorusmesi oluyor post-doc pozisyonlarna basvurma sureci: yani dile cok hakim olmalisiniz her turlu. Sinav sonucu istemeleri (TOEFL-IELTS vs.) ya da istememelerinden daha muhim surecler yasaniyor. mesela, yayinlarinizla yazma: iki uc asamali mulakatla da konusma anlama beceriniz olculuyor ve bu surec sizin dile hakimiyetinizden ziyade (o bir must zaten) bir akademisyen adayi olarak yetkinliginiz ve posizyona uygunlugunuz icin kritik. Bol sans!


  • @lumos alakanız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi düşünüp değerlendireceğim. İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. 🙂


  • Postdoc pozisyonlari genellikle fund edilmis projesi olan bir profesor ile onun projesinde calismak seklinde oldugu icin onemli olan beraber calisacak bir Hoca bulmak. Bunun icin varsa calistiginiz alanin community websayfalarindaki ilanlari ya da genel akademik ilanlarin oldugu https://www.higheredjobs.com/ gibi websayfalarini kullanabilirsiniz. Uygun ilanlara basvurduktan sonra mulakatta calisacaginiz Hoca sizi uygun bulursa TOEFL ya da denklik belgesi istenecegini sanmiyorum (benden istenmemisti). Cunku mulakkata calisilacak olan advisor Ingilizce seviyenizi de gormus olacak. Ama denklik isteyen universiteler de olabilir. Denklik icin suradaki denklik veren kuruluslarin websayfalari incelenebilir: https://www.naces.org/members . Diploma transcript gibi birkac belge verdikten sonra 3-4 hafta icinde denklik almak mumkun. Hatta ek ucret odeyip 1 hafta icinde bile alabilirsiniz. Eger research yerine teaching odakli bir kariyer dusunuyorsaniz da postdoc researcher disinda visiting assistant professor pozisyonlarina da bakabilirsiniz. 1-2 yillik ders verme tecrubesi edinip sonra da kalici pozisyonlara basvurabilirsiniz.


  • @happycandy merhaba, oncelikle hayirli olsun sizin adiniza 🙂 @lumos un da bahsettigi gibi, halihazirda doktora sahibi oldugunuz icin okullarin bunu kabul etmeyecegini zannetmiyorum. doktorsunuz cunku. ama ayni sey benim durumumda gecerli olmuyor mesela. ben doktora ogrencisiyim, butun derslerimi Turkiye'de verdim, yeterlik asamasindayim. abd'de kaldigim yerden devam etmek istesem, edemiyorum 🙂 aldigim dersleri saymiyorlar, denklik istiyorlar vs. vs. cok is yani.


  • @unique değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. saygılarımla...


  • Merhaba amerikada Nj de arastirma gorevlisi olmak icin neler gerekiyor? College bitirdikten sonra arastirma gorevlisi olunabilir mi? Yoksa Lisans Tamamlamak gerekiyor mu?


  • Arkadaslar merhaba
    Abd de akademide olan varsa bir iki soru danismak isterim. Yakin zamanda abd ye yerlesme niyetimiz var. Gc a basvurduk. Cikmazsa phd derecesiyle ilanlara basvurup gelmeyi planliyoruz

  • ⭐⭐

    @msbean Arastirma gorevliligi iki sekilde oluyor. Ya sadece akademik calismada/lab da veya projelerde: Research Assit. ya da ogretimde destek veren Teaching Assit. gibi farklilasmakta. Hem is yukumlulukleri hem de kadro (kadrosuz oluyor) tipi acilarindan ise Turkiye`den oldukca farkli sartlari vardir. Her kurum ve bolum icin kosullar da farklidir, kurum baglantisi ve akademik CV oldukca onemli, ilanlari takip etmelisiniz. Bunlar da bir havuzdan ziyade (cok nadir ilana cikilir) daha cok akademik network ile erisilebilen ilanlarda bulunabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum