Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @ekpr Hocam o dönem etrafım kalabalıktı ve aklım çok meşguldü. Bu yüzden umurumda da değildi fazla. Ne bileyim çok arkadaşım vardı. Eve gelmeden sabahlar gezer tozardık. Hayat bu şekilde geçiyordu. İşte insanın aklı başına gelince geçmişinden pişmanlık duyuyor. Ben ne kadar ağlasam zırlasam değişecen birşey olmayacak. Bu yüzden zararın neresinden dönersek kardır. Bu yıl başvuruyu ya kaçırsaydık ? Şu ana kadar bu çekiliş hiç bu yıl kadar şanslı olmadı. Eğer kaçırsak işte o zaman başımızı vururduk taşlara. O yüzden ben şahsen şuanki halime şükrediyorum. Aile konusu ne yazık ki öyle kardeşim. Ailelerimiz herşeyi ekranda gördüğü gibi zannediyor. Gerçeklerden haberleri olsa bizden önce kaçarlar hahah :)) Hiç unutmam, lisenin biteceği zamanlar mahallemizde herkes bir anda partili oldu. Sonra bir anda abileri oldu. Şimdi hepsi belediyede çalışıyor. Ben bu insanlardan uzaklaştım. Çünkü böyle saçma sapan torpiller için afedersin birilerinin arkasını yalayacağıma ömür boyu işsiz kalırım simit satarım daha iyi. Lise bittiği zamanlar annem sürekli derdi şu arkadaşın ile konuş seni belediyeye aldırsın vs. vs. bırak konuşmayı dinlemedim bile. Başımıza ne geldiyse bu tür bencil insanlar yüzünden gelmedi mi ? Sözde dindar arkadaşlar bu hayatın bir sonu olduğunu bilmiyor galiba. (Diyeceğim çok şey var fakat konuşmamayı tercih ederim) Ben çalıştım çabaladım çok engel ile uğraştım. Ama Allah karşılıksız bırakmadı. Çok şükür, bin şükür. Amerikaya gidebilirsem eğer orada tanıdıklarım da var ama telefonla arayacağımı bile sanmıyorum. Orası Türkiye değil. Kimsenin torpiline ihtiyacın yok. Bütün mesele kaldırabileceğin iş yükü. Bu da öz güven ile biraz da çalışmayı sevmek ile oluyor. Benim o dönem aile rızası alma fikrim oldukça mantıksızca bir hareket oldu. Çok pişman oldum ama son pişmanlık fayda etmiyor. Sonuç olarak ben aile rızası konusunda istediğim sonuca ulaştım. Annem de razı babam da razı. 7-8 sene kaybetsem de iki tane gönül rızası almışım sağlık olsun.

• @vecihi Huzurlu olamadığım bir ülkede yaşayamam, yaşamakta istemem. Yaşamakta istemiyorum. Gavur deyip aşağıladıkları o halk buranın insanından 10 kat daha duyarlıdır ve 10 kat daha insandır. Dış ülkeye gidip görmedim ama kalıbımı basarım. İzmir Nato birliğinde onlarca yabancı asker ile beraber askerlik yaptım. Ağırlıklı olarak Amerikan askerleri ile muhabbetim vardı. Nasıl insanlar olduklarını çok iyi biliyorum. Bence bırak ailen öyle bilmeye devam etsin. İnşallah çıkarsa evini arabanı aldığında yanına elbet gelecekler. Kendi gözleri ile görsünler öyle inansınlar. :)

• @hsndmn valla inan artık dicek kelime bulamıyorum, zaman yaklaştıkça artan umutsuzluk moral bozuyor :) tek istediğim 16 mayısa mutlu uyanmak.

• @captain turist vizesini F1 öğrenci vizesine çevirmek için bile Türkiye’ye dönmelisiniz.

• Günaydın
    Mutlu sabahlar.
    👉25👈Ver elini kardeş😁

• Öğrenci vizesiyle Amerika'ya gitsek çalışabiliyor muyuz? Bir tane kanal var Izmir İzmir diye youtube da ordaki çift öğrenci vizesiyle gitmiş ama ikisi de çalışıyor 🤔 bir de mesela aileden bir kisi öğrenci vizesiyle gitse ailesini yani eşini ve çocuğunu da götürebiliyor mu?

• @reader
    Öğrenci vizesi ile gittiğinizde resmi olarak 20 saat kampüs içinde çalışabiliyorsunuz.
    Ancak bir ihtimal gayriresmi olarak belki daha fazla çalışabilirsiniz.
    F1 vizesi ile gittiğinizde F2 vizesi ile eşinizi de yanınızda götürebiliyorsunuz.

• @smesut anladım o zaman zor.

• Gayriresmi hicbir yerde çalışmam. diğeri de bizi kurtarmaz o yüzden green card beklemeye devam 😩

• @reader
    uber resmi çalışma olarak görülüyormu bilmiyorum ancak uber yapılabilir diye düşünüyorum.

• @smesut insan yalnız olsa neler neler yapar da çocuklar olunca zor işte...

• @reader
    Zaten amaç çocukların iyi geleceği değilmi. onlar için birşeylere katlanılmalı bence. Mevcut yaşanılan sıkıntıları onlar yaşamasın diye.

• @wwinter DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@captain turist vizesini F1 öğrenci vizesine çevirmek için bile Türkiye’ye dönmelisiniz.

Oyle bir sey yok diye biliyorum yani daha once okumuştum. Adjustment oluyormus

• @smesut iyi de gerekli para olmadiktan sonra ya da surekli calisip cocuklarla ilgilenmedikten sonra da bir onemi kalmiyor gitmenin. Yoksa ne var ben bıraksalar 18 saat de calisirim yemisim sıkıntısını.

• Ne elbise ne tulum şafak 25 Erzurum 😊 Cümleten günaydın arkadaşlar

• @hsndmn günaydın :)

• @hsndmn günaydın :)

• Günaydın ey forum halkı 😊

• ⭐⭐

@smesut uber içi ssn lazım dolaysıyla çalışma izni şart

• Çekilişi kazanan arkadaşlar için en düşük case number hangi ay mülakata giriyor acaba?

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    209k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @asencan önceki sene başvurularında kullandığı fotoğrafla başvurup kazanmış amerikada olan bir çok kişi var otomatik eleme yaşanmadı diyebiliriz yani. Ancak yinede bir engeliniz yoksa 2 saniye yeni bir fotoğrafınızı çekip yenisini kullanmayı tercih etmek en iyisi olacaktır. Bunun için fotoğrafçıya gitmenizede gerek yok evde kendiniz bile çekebilirsiniz
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2019 Geç Başvuru Hakkında

4
    0 Oy
    4 İleti
    315 Bakış
    entelmanE
    Önümüzdeki bültene olmasa da sonraki 2 bültene yetişme şansınız hala var. Bir an önce DS260 formunu doldurup süreci takip edebilirsiniz.
  • green card DV2019 sorularım

4
    0 Oy
    4 İleti
    795 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k