Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • (U) SUÇ FAALİYETİ MAĞDURU

    U vizesi sınıfı, belirli suç faaliyetlerinin, belirlenen suçların soruşturulmasına ve kovuşturulmasına yardımcı olan yabancı ülke vatandaşlarının mağdurlarına yöneliktir. Kişiler doğrudan USCIS’e kendileri dilekçe ile başvurur ve onaylanan dilekçeyle USCIS, göçmen olmayan U statüsü tanınır. U statüsü tanınan asıl başvuru sahibi hem de onunla ilişkili dilekçe veren aile üyeleri, yurtdışında bulunan Konsolosluk Bölümlerinde U vizesi başvurusu yapabilir. U vizesinin amacı, belirli suçların mağdurlarına ABD’de 4 yıla kadar geçici bir yasal statü tanımak ve çalışma imkanı vermektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Her turlu suc icin U vizesi basvurusu yapilamaz. Agir suclara maruz kalmis olarak gereklidir. Bu suclar santaj, insan kacakciligi, aile ici siddet, cinsel istismar, dolandiricilik, iskence, rehin alma, adam oldurme, cinsel taciz, irza gecme, yalanci taniklik ve adaleti engelleme gibi agir suclardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Su an U vizesi icin yapilacak I-918 basvurularinda surecin bitmesi icin yaklasik 50 aylik bir bekleme suresi var. Yani su an 4 yil onceki basvurular degerlendiriliyor. Tabii ki, ilerde bekleme suresi degisebilir. Ilgili kaynaklar:


  • 2018 yilinda silahli soyguna ugradim ,sonra yakaladilar ,bir avukat yardimcisi arkadasim bana soylemisti aklima geldi, bu soygundan dolayi u visasi veriyorlar demisti arastirma yaptim ,dogruymus bende avukat tuttum tabi bagzi dokumanlar gerekiyordu en onemlisi police departmanindan bize yardimci oldu kagidi,arastirmalara gore bagzi eyaletlerde kolay oluyor bagzi yerlerde biraz zorluyorlar,californiada cok rahat oldugunu duydum,eger herhangi bir sekilde yaralanma sakat kalma durumlarinda devletin mahkemelerden elde edilen gelirleri victim lere yardim olarakta verebiliyorlar ,burda kacak olman ne kadar sene olursa olsun affedilebiliyor ,hatta victimin bagzi ufak suclari bile affedilebiliyor,yeterki kolluk kuvvetlerine yada savciya yardimci olup suclulari yakalatsin yada onlar hakkinda bilgi versin.tabi bu u visa olayinin bagzi zorluklari var ,amerikada her hangi bir statun yoksa vizeni gecirmissen ,yada kacaksan dosyan gorulene kadar ehliyet bile alamiyorsun hele texas en zoru,forumlardan ogrendigime gore florida eyaletinde gocmenlik burosunun yolladigi aplikasyonunuzu aldik raporu ile bir senelik ehliyet veriyorlarmis ama gidip bas vurmadim ,ne kadar dogru bilmiyorum,su andaki bekleme suresi yukarida arkadasin soyledigi gibi 50 ile 52 ay arasi yani cok uzun 5 seneyi bulabiliyor ,insallah boyle bir sey kimsenin basina gelmez zor bir durum pisikolojik olarak da ,fiziksel olarakta , hayatiniz degisiyor,umarim bir sekilde yardimci olur yazdiklarim saglikla kalin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @andyaslanmtl cok gecmis olsun, umarim basvurunuz cok daha kisa surede sonuclanir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba,

    Diğer başlıklarda yardım ve fikir istediğim gibi burda da sormak istediğim bir kaç soru var.

    Uyuşturu bağımlısı ve psikolojik olarak hasta olan bir kız tarafından eve çağırdı, ardından alkol ve uyuşturucu ikram etti. Beni evinde cinsel oyuncaklarını göstererek tahrik etti ve bir şey yaşandı. Bunun üzerine ben hiç uyuşturu ve alkol kullanmayan biri olarak çok pişman oldum aynı zamanda sevdiğim bir kız vardı. Bu olaydan 15 gün sonra bana tecavüz etti beni evde alı koydu diye şikayet etmiş. Mahkemede sorgusuz sualsiz her türlü tutuklanacağım söylendi ardından kanıtlarımı gösterdim ve kefalet ile 2. Duruşmaya kadar serbest kaldım ama tutuklanmıştım. 2. Duruşmada olay tamamen yalan olduğu için mahkemeye bile gelmedi ve dava düştü. Dava düşme sebebi kızın gelmemesi yeterli kanıt olmaması nedeniyle savcılık hatası olduğu tespit edildi. Aynı zamanda adıma yalan haber yapıldı ve ailem bunu biliyor. Ben bu süreçte çok kötü şeyler yaşadın ve kendimi hala çok kötü hissediyorum, polis görünce kaçma korkusu -hayatımda hiç polisle bile diyolağa girmemiş biri olarak- ağlama, hastalıklarım arttı. Stressten göğüs kafesin ağrıyor bakıyorum kalp krizi riski deniyor. Amerika da kalıp uzun süreli gelecek hayallerim vardı her şeyi planlamıştım ve artık bunun gerçekleşeceğinden emin değilim adım atmaya korkar oldum. Bu durumda beni burda en rahatlatacak şey çalışma izni veya green card gibi şeyler olacaktır. Bu durumda U vizesi mağduriyetimi karşılayabilir mi? Green card için bu sebep kullanılır mı? İltica da bu kullanılır mı? Yardım ederseniz çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum