@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Aylıksız izin ve ohal
-
Merhaba arkadaşlar.
Memur olup aylıksız izinle aramızdan ayrılanların olduğunu biliyorum diversity lottery 2018 kazananlardan. Ancak
şöyle enalttaki gibi bir yazı var. bu işin aslı nedir ? yani izin veriyorlarmı vermiyorlar mı? Ben artık bişey anlamıyorum ney geçerli ney değil. Bugün bir meslektaşım ohal varken alabiliyor musun diye sordu. Belki de herkes biliyordur benden başka. Ama ya sonraki seneler de bu konuyu merak edenler?İşbu konuyu açmamın nedeni benzer bir durumda aklında soru kalanlar merak edenler için de bir konu başlığı olsun Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini bu konuda burdan paylaşsın istedim.
Şöyle alttaki gibi bir yazı var artık kanun mudur yönetmelik midir KHK mi bilemem.
nedir geçerliliği? mevsimden mevsime hava sıcaklığına göre değişiyor gibi mi. Ben öyle algıladım."657 sayılı devlet memurları kanununun 108. maddesine göre, devlet memurlarına 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde memuriyet süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak OHAL döneminde, bu izin hakkı kullanılamayacak.
OHAL süresince, doğum yapan memurun veya eşinin kullandığı doğum iznine dair herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak bir kısıtlama olması durumunda, bu bilgi önceden duyurulacaktır."
-
Merhabalar, benim eşim temmuz 2017 itibariyle 6 aylık ücretsiz izin aldı. Amirin onayıyla veriyorlar. Kurumdan kuruma değişir mi bilemem ancak OHAL'de 1 yıl ücretsiz izin alanları da biliyorum.
-
Bu konu hakkında detaylı bir yazım mevcut ama daha yayınlamadım çünkü ohal bütün planları değiştiriyor ve ucu çok açık, öğretmenler farklı diğer memurlar farklı. Memur olupta gc talihlisi insanlara ulaşmaya çalışıyorum. Şu andan itibaren tavsiyem izin alırken gerekçeli sebeple alın. Sağlık olabilir, doğum olabilir bunu siz üreteceksiniz. Ve yurtdışı çıkış iznide alacaksınız tavsiyem ikisini birden almayın birini halledip sonra izinli günlerimi yurtdışında geçireceğim diye yurtdışı izni alırsınız. İşlem sonucunda foruma dönüş sağlarsanız hem bilgi alışverişi yaparız hemde sizden sonraki arkadaşlarada bir yardımımız dokunur. ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ohalde bende yıllık izin alanları biliyorum, insiyatif kesinlikle kurumdaki memurun elinde ve çokta geç kalmayın biran önce işlemleri başlatın.
-
Süreçler ilerleyince ben de yazacağım. Ama şu an epey erken. Ancak ilgili madde de "amirin izni ile" diye bir yer var ki ipleri veriyor amire.
-
Merhabalar öğretmenler için 10 yıl altında deneyim varsa geçerli sebepler olmadan ucretsiz izin alinamiyor. Sebep olmadan ücretsiz izin almak için 10 yil denyim lazim. Istifa için eskiden yerine başka biri atanıp gelmedikce kabul olmaz idi, değiştirdiler şu an amirin onayı ile ıstıfa kabul oluyor, bir arkadaşımın 1 hafta içinde kabul oldu istifası.
-
Sağlık bakanlığı taşra teşkilatında veriyorlar. Ama amirin onayı gerekiyor, istemez ise vermeyebilir.
-
Bir ara ilgili maddeleri bir yere yazmıştım ama hatırlayamıyorum. Son durum şöyle aklımda kalmış.
-5 yılı dolduran memur alabilir,
-Amirin uygun görmesi gerekiyor
-Amir kritik görevde veya göreve bir başkasını veremediği durumlarda gerekçeli olarak talebi reddedebilir
-Aylıksız izin için gerekçeye gerek yok (aşırı stress nedenli istirahat bile denebilir)şeklinde aklımda kalmış. Yanlış hatırlıyor olabilirim şu ara vaktim yok yoksa ben de oturup incelemeliyim. Haziran gibi yazımı vereceğim.
-
Bazı linkler ve kısa bir açıklama ile geri döndüm. Dikkatimi çeken bilgi asil memurlukta belirli bir yılın geçmiş olması şartı olmaması. Ama bu bilgi yine de teyide muhtaç (kanun maddesine rağmen), çünkü bir güncelleme veya ek gelmiş olaibilir....
657 Madde 92'ye bakacaksınız.Amirlerin onayı ve Kurumlarda uygun kadro bulunması gibi hassas ve ucu açık iki not var.
Memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları:
Madde 92 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/27 md.)
İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre
çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini
taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde
hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.
(Mülga ikinci fıkra: 29/11/1984 - KHK 243/56 md.)
657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve
gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.
Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine
esas olacak şekilde değerlendirilirAday memur olup istifa edenler için de bie madde açmışlar ilanda (3. madde) :
3. 663 Sayılı KHK sonrası Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında aday memur olarak görev yapmakta iken görevlerinden ayrılanlar, sadece ayrıldıkları kurumun münhal kadrolarını tercih etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacak ve kuraya alınmayacaklardır.Bazı haberler ve linkler:
Sağlık Bakanlığı için 2016 ilanı haberi
Memurlar.net'de de haber var ama site açılmıyor. -
@caglaror
Şu linkte bir cevap var. Aylıksız izni de iki parça halinde alabiliyorsunuz. Süre bitimine belirli bir zaman kala da yeniden başvurmanız gerekiyor. Aylıksız izinde kadronuz sizin adınıza rezerve kalıyor diye de aklımda kalmış. İstifa ve mustafi konularına da göz atın derim. Özlük haklarının korunması açısından farkları var.
İstifa sonrası memuriyete geri dönüş hakkınız var. Biraz uzun bir süreç ama dönemeyen yok bildiğim kadarıyla. Uygun kadro açılmasını bekliyorsunuz. -
657 nin 105 inci maddesinde derki;
D) Özel burs sağlayan ve bu burstan istifade etmesi için kendilerine aylıksız izin verilenler de dâhil olmak üzere burslu olarak ya da bütçe imkânlarıyla yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen veya sürekli görevle yurtiçine ya da yurtdışına atanan veya en az altı ay süreyle yurtdı- şında geçici olarak görevlendirilen memurlar veya diğer personel kanunlarına tâbi olanlar ile yurtdışına kamu kurumlarınca gönderilmiş olan öğrencilerin memur olan eşleri ile 77 nci maddeye göre izin verilenlerin memur olan eşlerine görev veya öğrenim süresi içinde aylıksız izin verilebilir.
E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz.
F) Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, on gün içinde göreve dönülmesi zorunludur. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılır.
Ayrıca, çekilme ve geri dönme ile ilgili olarak;
BÖLÜM: 4
Memurluğun Sona Ermesi
Çekilme:Madde 94 – Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek hüküm: 31/7/1970 - 1327/75 md.) Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler.Çekilmede devir ve teslim süresi:
Madde 95 – Çekilen Devlet memurlarından devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Hizmet icaplarına göre devir ve teslim işlemleri için gerekli süreler, yönetmelikte belirtilir.
Olağanüstü yönetim hallerinde çekilme usulü:
Madde 96 – (Değişik: 15/8/2017 – KHK-694/27 md.)
Olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar.Çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları:
Madde 97 – (Değişik: 29/11/1984 – KHK-243/17 md.)
Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,
Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,
C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,
Devlet memurluğuna alınamazlar.
-
657 no' lu Yasa' nın linkini gönderiyorum. Her türlü yasa aramalarınızı mevzuat.gov.tr' den veya ilgili kurumun resmi sitesinden yaparsanız en doğru ve güncel bilgiye ulaşırsınız.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf
Madde 99' dan itibaren çalışma saatleri ve izinler düzenlenmiş. Mülga denen maddeler kaldırılmıştır ve genellikle bir dipnot ile yasada nereye taşındığı, maddenin başına ne geldiği vb. yazar.
Zanediyorum yüksek öğretim personelinin hakları burada düzenlenmiş: (2914 sayılı Yasa)
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2914.pdfyök Yasası' na bakmak da faydalı olabilir:
http://www.yok.gov.tr/documents/10279/29816/2547+sayılı Yükseköğretim+Kanunu/ -
peki şu "Yurt dışına çıkış için ıslak imzalı izin belgesi" hikayesi hala var mı arkadaşlar?
-
@Kürşat-Türkay kaldırıldı. Artık istenmiyor.
-
ben 4b li olarak çalışıyorum 2 yıldır. 4b liler için bi çıkış yolu bilen varsa ve yol gösterirse sevinirim
-
@kürşat-türkay eğer memursanız ohal döneminde alınan yurtdısına cıkmasında herhangi bir sakınca yoktur yazısı iptal edildi ama izinli gidecekseniz herzaman var olan "iznimi yurtdısında gecirmek istiyorum" onay yazısı almanız gerekmekte kurumunuzdan bilginiz olsun
Benzer Başlıklar
148
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum