Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Trump yıllardır Amerika'da yaşayanlar için bulunmaz hint kumaşı niteliğinde bir başkan bence. Hiç sevmem arkadaşlar bunu söyleyeyim ama bunu zaten bizim gibiler sevmez ama hali hazırda abd'de yaşayan biri için gerçekten bulunmaz nimet. Adam ülkesinin çıkarları için her şey yapıyor. Seversiniz sevmezsiniz ama adam kendi ülkesi için her şeyi yapıyor şu an ama elbet her büyük gücün bir sonu gelir. Şimdi de grönlandı alacak bir şekilde. Umarım dünya en kısa zamanda böyle emperyalist ülkelerin hegemonyasından kurtulur !!!!!

• @Keremtk benim düşüncem maduro artık kontrolü iyice kaybediyordu, tıpkı esad gibi ne çaldıysam kardır dedi, trup reyiz de bunu gördü bak sana serbest çıkış veririz bu son şans kabul et, böylece popileritesi de artacak malum davaya ilgi kopacak ve bir diktatör daha işbirliği yaptığı için her şey yanına kar kalacak. Win Win...

Bir ek maduro çinlilere güvendi ama çinliler tam bir ölü sevicidir adamın kanını emerler. Öbür türlü iki savaş gemisi kapıma gelmiş hiç mi alert olmadı koca ülke çok saçma bir şov gibi geliyor.

• @dogan28 Kesinlikle katılıyorum öylesine başvuru yapan sayısını düşürmede de muazzam etkisi olur

• Yasaklı

@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Trump yıllardır Amerika'da yaşayanlar için bulunmaz hint kumaşı niteliğinde bir başkan bence. Hiç sevmem arkadaşlar bunu söyleyeyim ama bunu zaten bizim gibiler sevmez ama hali hazırda abd'de yaşayan biri için gerçekten bulunmaz nimet. Adam ülkesinin çıkarları için her şey yapıyor. Seversiniz sevmezsiniz ama adam kendi ülkesi için her şeyi yapıyor şu an ama elbet her büyük gücün bir sonu gelir. Şimdi de grönlandı alacak bir şekilde. Umarım dünya en kısa zamanda böyle emperyalist ülkelerin hegemonyasından kurtulur !!!!!

3 sene içinde sarı kafa bu şeyleri yaptı yaptı yoksa kendisi olmayacak
    bir sonraki abd başkanı demokrat olur , bi demokrat bi cumhuriyetçi böyle böyle seçiyor oradaki elemanlar

• Dv 2028 çekilişiyle ilgili bir gelişme olur mu bu yıl yoksa durgunluk hali Trump yönetimi gidene kadar devam mı eder? dv 2027 gitti zaten.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Okcan resmi bir iptal bilgisi gelmedi. Kasım - aralık gibi bir açıklamaları vardı erteleme ekim 2026 - eylül 2027 zamanında olan mülakatları etkilemeyecek dediler. Ondan dolayı resmi bir yazı yada açıklama duymadıkça bence ümidini yitirme. Kaldı ki bu bekleme süresi 1990 yılından beri gelen bir olaydı. Bu bekleme olayını ortadan kaldırmak istenilen bir durumdur. Ondan dolayı hem sen kendinin hem de başkalarının ümidini kırma LÜTFEN

• @kemal85 Düşüncenize saygım sonsuz. Ancak amerikanın geçmişten bu güne iyi yaptığı bir şey varsa oda çökmek istediği ülkelerin ilk önce can damarlarına adamlar sokup sonra o adamlarla sistemi baştan aşağı parçalayarak işlevsiz hale getiriyor. Daha sonrasında da kendisine biat edecek hale getiriyor. Irak Libya Afganistan gibi ülkelere girdi ve yıllarca bu ülkeler kan gölüne döndü. Çıktığında ise kaynaklar ve parayla döndüler. Körfez savaşı sonrası biat eden ülkelerin hepsi şuanda zenginlik içerisinde yaşıyor. Nedeni ise petrol ve doğal kaynakların abd yönetimine verilmiş olmasından kaynaklanıyor. Girdiği ülkelerde elde edebileceği başka bir şey kalmayınca geriye bıraktığı çorak topraklardan terörizm,uyuşturucu ve kaçakçılık çıkıyor. Suriye'de hala tüm dünyanın meşru gördüğü bir hükümet varken hala ypg gibi paravan gruplarla çalışmaya devam ediyor. Orta doğu coğrafyasında oynanan siyasetten nefret ettiğimiz için bu coğrafyadan ayrılmaya çalışırken bir de üstüne sarı kafa gitti güney amerikayı karıştırdı. Yetmedi bide grönland de istiyorum onu da istiyorum bunu da istiyorum demeye başladı. Güneyi kuzeyi doğuyu batıyı birbirine kırdırmadan rahat durmayacak.

• Herkese Selamlar!

Bir aday olarak üç aydır aksatmadan tüm yorumları günlük okuyorum. Herkese teşekkür. Umarım tüm dv-2027 adayları için en hayırlısı olsun. Bu ertelemenin yakın tarihte biteceğinden şüphem yok çünkü mülakat tarihlerinin aksamayacağı sözüne güvenilmeli. Herkes hazır ve ümitli olmalı. Bence pesimist olan da bunu içinde tutsun. Gereksiz yazmaktan ve yoranlardan olmak istemem fakat herşeye rağmen harika ve alternatifsiz bir forumdayız. Bunun kıymetini de bilmeli.

İlk yazım olduğu için mazur görülsün, şahsi görüş olarak kısaca söyleyeyim: Dürüst ve tutarlı insanlar olarak sevdiğimiz bir ülkede yaşamayı tercih etmeliyiz. ABD nin gelmiş ve geçecek yöneticilerini beğenmeyebiliriz, ancak başta kendi halkına ve vatandaşına adaletle davranan ve kuruluş ilkelerini önemseyen ender bir ülkedir. Dünyanın süper gücü olup her ırktan ve dinden başkan olunabilen, hatta -işte burdayız- çekilişle dünya insanlarını kendi vatandaşlığına davet edebilen yegane ülke.. (Tarihte veya bugün hiçbir hatası yok demiyorum) Ancak büyük ölçüde kollektif ve özgürlükçü olan onun yerinde Alman, Çinli, Hintli, Rus, Japon gibi ulusal güçler eğer birinci süper güç olsaydı veya olursa vay dünyanın haline. O zaman tarihteki gibi görülür ülkelere nasıl çökülürmüş, sömürülürmüş. Ve Çin bu noktada iken, yine şahsi düşüncem dünya batı medeniyetini (yanlışları kendine) çok tehlikeli şekilde kaybetmek üzere. Tüm sağduyulu ülkelerin ve insanların (Venezuela, Türkiye, Avrupa dahil) geçici ABD liderinin saç rengiyle vs uğraşmadan bu tarihi yarışta elinden geldiğince Amerika'ya destek olmasını dilerim.

Sevgiler ve iyi şanslar şimdiden iyi insanlara olsun!

• @Keremtk iyi ki tüm dünyada olduğu gibi Amerika'da sarı kafadan ibaret değil ama şansımıza şimdi kudurdu ve her yaptığı bizim başımıza patlıyor...

(Hakkında çıkan bilgilerden çeyreği doğruysa bu adam daha çok bela sarar başımıza "çünkü bir komşumuz sanki kukla gibi oynuyordur onla" demedi demeyin)

• Yasaklı

ilk defa çekilişe başvuracağım yıl gc belirsiz süre iptal edildi, ABD ifade özgürlüğü konusunda en kötü yılını yaşıyor 😃 arkadaşlar sanırım bütün bu süreç gc'ye başvuru yapmaya karar verdiğim an gerçekleşti 😃 Ya da ben ABD'yi çok farklı biliyordum şimdiye kadar

• ⭐⭐

@MaxCaufield her ülkede olduğu gibi başa geçenin ideolojisine göre ülkelerin yönetim anlayışları değişebiliyor. Şu anda Cumhuriyetçiler başta. Yapılan şeyler de doğal olarak onların görüşlerine göre şekilleniyor. Biz gibi bekleyenler için önümüzdeki sürecin daha kötüye gidecegi aşikar. Bakalim daha neler göreceğiz 🙂

• @erdibey yerinde bir tespit.

• Evet bir George Floyd protestoları daha başlamak üzere. ICE memurları bir kadını arabanın içindeyken vuruyor ve öldürüyor. Ve Olay yine Minneapolis'te gerçekleşiyor.

• Yasaklı

@Kekw Üff valla bizim memleketin gündemi bize yetiyor. Bunların gündemi anca vakit geçirmek olur benim için. Yesinler birbirlerini. Orada yaşayanlar düşünsün. İlk kez bi başvuru yapayım dedim Türkiye'den beter hale döndü ekonomi hariç. Valla bu saatten sonra çoluğunu çocuğunu düşünen gitsin Norveç, Finlandiya gibi ülkelere gitmenin yolunu arasın. Çocuğumun geleceği için ABD'ye gitmek istiyorum muhabbeti realist gelmiyor artık. Çok paranız vardır gidip en iyi eyalette en güvenli yerde ve en iyi okulda okutacağım derseniz o ayrı. Bildiğin göçmen avlıyorlar bunun öyle sarı kafayla felan ilgisi yok artık bildiğin koca ülke ırkçılığın bir numarasını yaşıyor. Bunlar benim fikrim herkes fikrinde özgür. Sizce böyle olmayabilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

günaydın herkese şimdi böyle bir haber düştüğüne göre çalışmalar bitiyor böylelikle greenkart tekrar açılabilir sadece bir beklentimi yazıyorum. Resmi site de daha detaylı açıklamalar yakın zaman da açıklanır bekleyip görelim.

• Yine ICE polisi ve yine ölen bir Amerikan vatandaşı bu işin sonu iyi değil. Eyaletler İCE polislerini istemiyor. Eyalet destekli büyük protestolar başlayabilir

• Yasaklı

Medya hemende ABD kara propagandasına başlamış , haberler vs
    Ölen kişi arabasıyla dursaydı , ölmezdi
    Olay bu kadar basit...
    Orada yaşayıpta kurallara uymayanda bi zahmet sonuçlarına katlansın , ben üzülmedim açıkcası , vücut kamerası videosu yakında gelir herkes anlar olayı
    Kendi ülkemizde belki hatırlayanlar olur , yıllar önce haberlere çıktı , komiser yardımcısına; adam kürekle saldırdı , kafasını yardı , olan kime oldu? Komiser yardımcısına , hadi bakim bunu ABD'de yapmaya kalk , sen daha yeltenmeden kurşuna dizerler adamı kurşuna

Kendimize bakalım;
    Şimdiye kadar 300.000 bine yakın mahkum salındı? (ilgili ifadeler kaldırıldı)
    Kekolar her yerde , hırsızı , tecavüzcüsü , katili , uyuşturucu satıcısı her türlü pisliği aramızda , ülkede adım başı barışçıl eylem olması lazım ama fıs , yazık lan bu ülkeye

DV inanılmaz bi nimet , umudum tükendi tekrar açılcağını düşünmüyorum , sarı kafa şimdilerde grönlandı alacak , bide anayasayı değiştirip tekrar başkan olmak istiyor , işte bu noktada o hukuk dünyası dediğim gerçek ABD , ABD mi göreceğiz

• Yasaklı

@heyysanadiyom Adamlar ellerinde koca silahlarla insanları köşeye sıkıştırıyor köpek gibi avlıyor. Hadi burada dediğin gibi oldu ya diğerleri? En başta yaptığın yanlış zaten orada olan olaylar ile burada olan olayları kıyasladığında bu oradaki olayları daha iyi yapmıyor. Konuşulan konu ABD iken Türkiye kıyası yapman çok yanlış. ABD'de yaşayıp her şeyi TL ile hesaplamaktan farksız. Ayrıca kendin de söylüyorsun daha olay belli bile değilken ''Ölen kişi arabasıyla dursaydı , ölmezdi Olay bu kadar basit...'' diye indirgiyorsun. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey ve Minnesota Valisi Tim Walz senin düşündüğünün tam tersini söylüyor mesela. Ne yani orada bulunsan ve arabada dur deseler ve sen anlık gaza bazsan kafandan vurularak öldürülmeyi hak ettiğini mi söylüyorsun? Arkadaşım amerika babanın ülkesi değil hemen kıyas yapıp savunmaya geçmene gerek yok. Kadın arabayı sürdü diye kafasından vuruluyor acımadan. Birkaç sene önce George Floyd'un öldürüldüğü yerin çok yakınında hem de. Deli gibi ırkçıık artıyor Amerika'da ve sen bunu savunuyorsun. Olay arabası dursaydı ölmezdi değil yani. Bizler bu ülkeye göçmen olarak gitmeye çalışan insanlarız. Yarın çoluk çocuk gittiğimizde çocuk anlık gaza bazsa kafasından vurularak mı öldürülsün? Dediğin gibi bu kadar basit mi? Kurduğun cümleler gerçekten çok düşündürücü. Sen Abd'ye gitmeye çalışan bir göçmensin doğma büyüme sarı kafalı bir abd vatandaşı değilsin arkadaşım hatırlatırım. Medya asıl abd kara propagandasına değil abd propagandasına çok iyi çalışıyor belli ki

• @heyysanadiyom konudan bağımsız; çok eskiden (benim çocukluk zamanlarım) bizim polisimizde de benzer yetkiler vardı ve baya baya dur deyip kaçan herkese sıkıyorlardı. Son hatırladığım yine hırsızlık yapan 2 genç yaşta şahsı öldürünce yetkileri kaldırıldı. Kendilerine sıkılmadığı sürece karşılık vermeleri yasaklandı o zaman bu zamandır kullanamıyorlar. Dolayısı ile bir zamanlar bizimkilerde öyleydi.

• @elbruz çok majör değişiklik oluyor ülke içinde ve ışında, bu olanlar ABD'ye uzun vadede çok zarar verecek hele ekonomik kutup değişirken. Trup reyiz milletin eline gerekli gereksiz koz veriyor ki, olayda korkmuş bir kadın ölmüş... (Birde kadına içsel terörist mi ne demiş, biz sadece şahsın saç rengine takılıyoruz diye bile forumda rahatsız olunuyor, biri canın dan oluyor sıkıntı yok. neyse "Robert De Niro" adamım zamanında söylenecek her şeyi söyledi zaten.)

Bi düşün 1m verdin "gold kard" aldın eve gittin biri arıyor, avm'den çıkarkan ice geldi karını öldürdü diye, şimdi o katın iadesi var mı, diye mi soracan.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |