@syzcky, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Daha önce de sormuştum ama bu son banned country kararlarından sonra yeniden sormak istedim bir umutla
dünya genelinde verilen 50.000 greencard her ülkeye de belirli kotalarla dağıtılıyor.. Hangi bölgede olursa olsun, bu ülkelerin kotaları diğer ülkelere dağıtılır mı acaba.. Ve bu bizim ülke açısından her sene 2.500-3.500 civarı verilen greencard sayısını arttırır mı?
Yaklaşık 50.000 vize ulkelere göre değil, öncelikle kıtalara göre dağıtımı yapılıyor ve akabinde ülkelere dağılımı yapılıyor. Programın bir diğer amacı 50.000 tahmini vizenin en fazla %7’sinin bir ülkeye verilmesi, daha fazlasının verilmemesi.
DV2026’da Türkiye’den kazanan sayısı aile üyeleri ile beraber 3191 kişi, geçtiğimiz yıl tahmini istatistiklere bakıldığında toplam kazanan kişi sayısının %35 - %40’ı göçmen vizesine kavuşabildi bu sayı içerisinden. Ankara’nın DV2026’daki mülakat hızını artırması vizesine ulaşacak kişi sayısını artıracak mı göreceğiz. DV2026’da maksimum 3191 kişi vizesine kavuşacak, bu çok çok iyimser bir tahmin zira yanlış eğitim durumu bildirimi yapanlar, sağlık raporu alamayanlar, ilk başvuruda yanlış/eksik bilgi ile başvuru yapanlar, arşiv kayıtlı sabıka kaydında suçlardan dolayı elenenler olacak.
Ez cümle DV2027 ve sonrasında bu seyahat yasağı alan ülkeler nedeniyle Türkiye doğumlu kazanan kişi sayısı artar mı bilinmez, önemli olan mülakat alıp alamayacağınız. Çok bilinmezli bir denklem, umarım kazanan olursunuz, mülakat alabilecek bir CN’ye sahip olursunuz, mulakat tarihi alabilirsiniz ve mülakat sürecini sorunsuz geçirerek göçmen vizenize kavuşabilirsiniz. Bol şans