@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@byhero hocam mutluluk insandan insana değişebilen bir şey. Kimi vardır hiçbir şeyi yokken buna da şükür der mutlu olur, kimi vardır her şeyi tam, maddi manevi refahta iken mutsuz olur. Her iki durumu da gözümle görmüş biri olarak diyorum.
İnsanlar çoğunlukla maddi şeyler için göç etmeyi düşünür ki ben de öyle sayılırım. Daha iyiye daha kolay erişme isteği herkeste az çok bulunur. Ama buna erişme herkeste mutluluk getirmeyebilir.
ABD'de, Green Card ile mutlu olunur mu? Bu da kişiden kişiye göre değişir. Bir insanın doğduğu, büyüdüğü yerlerden uzaklaşıp da binlerce kilometre uzağa gitmesi, kıta değiştirmesi üstüne de ana dilini resmen yenmeye çalışıp başka bir dil öğrenmesi çok kolay şeyler değil. Ama hayatın kendisi zor. Türkiye'de olmak da zor, ABD'ye göç edip başlarda tutunmaya çalışmak da zor. Alışmak ve olaylara adapte olmak gerekiyor.
Daha fazla yazıp da anlamdan uzaklaşmak istemiyorum. Ekşi'de aynı yazarın yazdığı 2 tane yazıyı paylaşmak istiyorum. Özellikle ikinci yazı sanki biraz daha konuya yakın gibi.
https://eksisozluk.com/entry/57894037
https://eksisozluk.com/entry/41650990 -
Bu hükümetin kapanması Eğer Kasım ayına kadar falan devam ederse bu sene Green Card başvurularının alınmama gibi bir ihtimal olabilir mi
-
@Mehmetyanik Trump olduğu sürece her şey mümkün, trump kafası bu çekilişi universite ve daha yüksek lisans seviyelerine alıp sahada çalışacak adamları çekilişten uzakta bile tutabilir.
-
@exclusive 6 aylık reis daha ya

-
-
Selamlar. Uzun zamandır foruma girmiyorum ama bu yılki çekiliş başvurularının başlamasına az bir süre kala yerimizi alalım burada. Bu yıl şahsen başka ülkelerin vize türlerini de araştırıyorum. Aslında hayalim pek Amerika olmamıştı. Buradaki çoğu kişinin aksine gözünü kapatınca times meydanı, Miami sahili, Los Angeles görenlerden değil Londra, Edinburgh sokaklarında gezinti yapmak isteyen biriyim ama malum özellikle AB'den ayrılış sonrası İngiltere'nin vize şartları çok zorlaştı ki ben üniversiteden yeni mezun olduğum için durum ekstra daha zor. (İş tecrübesi vs) Çekilişin de pek bir şartı olmaması biraz beni ABD'ye sevk etti aslında öyle araştırmalara başladım ama ben biraz daha olursa olur düşüncesiyle olduğum için şu ana kadar ekstra bir girişimde bulunmamıştım. Şu an İrlanda'da work and study süreci ve yurt dışı yüksek lisans süreçlerini de düşünüyorum. Biraz emin olsam IELTS denerim kesinlikle ama bir sınav için ve deneme yapmak için yüksek fiyatı var ama bu yolu da düşünüyorum. Burada da var mıdır Amerika dışında ek olarak başka ülke planları olan ?
-
@asariel ay maşallah çok küçükmüş gerçekten
neyse artık kısmet şu çekiliş tarihi bi netleşse ilk başvurum olacak bu sene hiç net bi tarih bişey yok şansıma -
Çekilişe başvururken Annem ve kendim adıma başvuracağım. Annem kazanırsa kendimi dosyasına ekletebilirim (yaş 19), peki babamı ekletmeden ilerleyebilir miyim? Ailem Amerika'da kalmaz ama ben ciddi kalır, green card'ı kullanırım.
-
@ucangeyik, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Herkese merhabalar, bir arkadasim adina yaziyorum.
Kendisi ve esi PhD yaptiklari icin 2 yildir Amerika'da yasiyorlar (F-1 vizesi ile) ve bu sene Amerika'da evlendiler. Arkadasimin su an Turkiye icin resmiyette 2 soyismi var fakat pasaport/kimlik vs hicbir degisim yapmadi, halen yalnizca kendi soyismiyle kullaniyor. Ve dava acarak esinin soyisimini kaldirarak yalnizca kendi soyismini kullanmayi planliyor. Bu noktada DV basvurusuyla ilgili birkac sorumuz var.
- Pasaportta yalnizca kendi soyismi oldugu icin basvuru esnasinda pasaportta ne yaziyorsa o sekilde mi yazmasi gerekir? Biz bu sekilde yapilmasi gerektigini dusunduk ama emin degiliz. Yalnizca kendi soyismini kullanmak istedigi icin GC cikmasi durumunda da bu sekilde ilerlemek istiyor.
- Talihli olmasi durumunda bunu belgelerle aciklayabilirler mi? Eger AOS yaparlarsa bu durumu aciklamak zor olur mu? Bir diger ayrinti konsoloslukta degil county'de evlendiler yani kendilerinin marriage certificate'leri de var. Evlilik belgesi ve soyisim degisikli e-devlette de gozuktugu icin aciklanabilir gibi geldi ama yine de emin olamadik.
Bu konuyla ilgili forumda birkac yazi okudum fakat sorularimiza tam olarak cevap alamadigimiz icin tekrar sormak istedik. Simdiden yardimci olan herkese tesekkurler.
Merhabalar tekrardan, bu konuda bir deneyimi veya fikri olan var mi acaba? Tesekkurler
-
Merhaba herkese
-
Merhaba, foruma yeni üye oldum.
Çekiliş başvurusunu beklerken birkaç şey paylaşmak istedim.
Doğma büyüme İzmirliyim. 2010–2018 yılları arasında internetten “ABD Yolu” isimli, Ankara merkezli bir Greencard danışmanlık firmasını bulmuştum. Konsolosluk da Ankara’da olduğu için bana mantıklı ve güvenilir gelmişti.
Bu firmayla başvurmamın asıl sebebi, seçildikten sonraki süreci hızlandırmaları ve Amerika’ya gidince iş ile ev bulma konularında da yardımcı olmalarıydı. Başvurmak zaten çok basit bir işlem, ama onların bu konularda rehberlik etmesi güven vermişti.
Bu şekilde 8 yıl üst üste başvurdum. En son 2018 yılında, yani DV-2020 için başvurmuştum ama maalesef çıkmadı. Sonra bir süre pes ettim…
Çocukluğumdan beri Amerika hayali kuran bir insanım, ablam ve abim bu konuda benimle sık sık şakalaşırdı. Ne zaman bir valiz görsem heyecanlanıp “nereye gidiyoruz?” diye sorardım; onlar da beni “Amerika’ya gidiyoruz” diye kandırırlardı. Bütün yol boyunca kalbim heyecandan küt küt atardı ama vardığımız yer genelde Çeşme olurdu. :))
Şu anda 43 yaşındayım ve yaklaşık 6 ay önce kendi kendime dedim ki: “Ben neden pes ettim?”
2018’den bu yana başvurmaya devam edebilirdim; belki de çoktan çıkmış olacaktı.
O yüzden bu yıl tekrar başvurmaya karar verdim. Hâlâ her şeye hazırım, sıfırdan bir hayat kurmaya da, karşıma çıkacak zorluklara da…
Demem o ki; eğer gerçekten orada yaşamak istiyorsanız, başvurun.
Birçok insan yıllardır bu hayali kuruyor, o yüzden eğer seçilirseniz ve gitmeyi düşünmüyorsanız, onların hakkına girmiş olursunuz.
Ve bana da şans dileyin… bu sefer olsun!
-
@SUAT-GUNAY AOS icin bir sorun yok .
-
Biraz önce gördüm pasaport ücretleri 2026da görseldeki gibi olacak.

-
@byhero tir isi sorunlu artik haberler yanlis degilse abd vatandasligi istiyorlar degilse de zaten kesin olan akici ingilizce testlerine tabii tutuyorlar.
-
Selamlar. Bir sebepten ötürü siteye ulaşım sağlayamıyorum. Başvurular başladı mı acaba?
-
@byhero gelip mutsuz olan hatta kısa süre içinde dönen çok kişi var forumda bu deneyimleride görebilirsiniz
-
@emircan_ hayır
-
@emircan_ Hayir henuz basvurular acilmadi .
-
@remz-z, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Merhabalar, 16 yaşındayım. Türkiye’de kendime gelecek görmüyorum. Ekonominin boktan olduğu, adaletin ve demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyorum. Annem ve babam adına DV27’ye başvuracağım. Çıkacağını pek de düşünmüyorum; çıkarsa da 5 binlerden sonrasına mülakat zaten gelmez. Bana verebileceğiniz tavsiye ya da “Keşke zamanında yapıp öğrenseydim.” diyeceğiniz tavsiyeler var mı?
Merhabalar hocam, "annem ve babam adına başvuracağım" demişsiniz bu ifadenizden anladığım üzere onların gitmeye pek niyeti yok. Şu soruları sormakta fayda var;
-Her yıl mayıs ve ekim ayında sizin kadar heyecanlanıyorlar mı?
-Amerika'da yaşamaya gerçekten kararlılar mı, adapte olabilecekleri 5 şehir 2 eyalet sayabilirler mi? Yoksa yalnızca biricik oğulları/kızları'nın hayalleri için mi bu yola çıktılar?
-Her şey yolunda gitti EU202700001 sıra numaranız; Nisan ayına kadar her şeyi bırakıp gitmeye hazırlar mı? Girecekleri finansal ve psikolojik süreçlerin farkındalar mı?
Bunlara kendi içinizde olması gereken cevabı verebiliyorsanız ne güzel ailecek gidin, yolunuz açık olsun. Fakat durum tam tersiyse planlarınızı ve başvurunuzu bireysel yapın.
-
birth city kısmına ilçe girilmeli mi yoksa il yeterli olurmu
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k