Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak


  • @tnaz merhaba, ben de universitede calisiyordum ancak gitmeden once istifa ettim. o yuzden borclanma kismini tam bilmiyorum.


  • @busra34 teşekkürler. Süreç içinde bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim hala waiver yapmayı düşünüyorsanıZ


  • J-1 vize sürem dolmak üzere ve acilen vize statü değişikliği yapmam gerekmekte.
    Waiver başvurusu için gerekli tüm belgelerimi eksiksiz olarak hazırladım. DOS a ucretiyle beraber gonderdim. Ancak, online başvuru sisteminde istenen ekran görüntüsünü (screenshot) alma işlemi; sisteme yuklemenin yaklaşık 1 ay sürdüğü belirtiliyor. Vasington Buyukelciligi bu ekran goruntusu olmadan belgeleri gondermeyin diye bir yazi hazirlamis. Vize sürem dolduğu için zaman çok kritik.
    Tüm belgelerim eksiksiz ve hazır durumda. Bu DOS sisteminden alinan belge alindi ekran goruntusu olmadan belgelerimi gondersem olmaz mi problem yasar miyim? tum diger belgeler hazir. Cok tesekkurler cevabiniz icin.


  • Merhaba Vasington Buyukelciligine gonderilecek belgeler icinde, Amerika Dis isleri bakanliginin web sayfasindan basvurunun isleme alindigini gosteren ekran goruntusu isteniyor. Dosyalarimi ve odememi gonderdim ama bunun ekrana dusmesi 1 ayi buluyormus. Bu durumda diger belgelerimi Turk Konsolosluguna gonderemedigim icin sure uzuyor. J1 vizemin suresi doluyor ve durum degisikligini acil yapmam icin cok kisa kritik bir surecim var. Bu konuda ki gorusunuz nedir? ekran goruntusu almadan diger belgelerimi eksiksiz Vasington Buyukelciligine gonderirsem bir problem yasar miyim? Cok tesekkurler


  • @mugedeniz nih ten postdoc bursu alırsak, waiver a gerek yok mu?


  • merhaba ben dv2026 talihlisiyim numaram 21k , 2 yil once wat yaparken j1 aldigim zaman 2 yil kurali vurulmustu. Benim waiver almam gerekiyor mu , 9 ekim 2026 ya kadar 2 yil kurali gecerli sanirim. Aliniyorsa bunu turkiyeden nasil alabilirim, yetisir mi durumu daha once buna benzer bildikleriniz var mi tesekkur ederim.


  • @probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)

    Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    314 Bakış
    İnfoİ
    Up. Bilgisi olan aydınlatabilir mı?
  • F1 vizem basvurum red olursa, B1-B2 vizem de iptal olur mu?

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    81 Bakış
    Emre ErtürkE
    Merhaba; hali hazirda B1-B2 turist vizesine sahibim, vizemin bitmesine de yaklasik 8 sene var. TR de konsolosluktan F1 vizesi icin basvuru yapmayi dusunuyorum. Eger F1 vize basvurum reddedelirse, mevcut B1-B2 vizem de iptal olur mu? Simdiden yanitlariniz icin cok tesekkurler..
  • 1 Oy
    3 İleti
    563 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum