@gucarslan teşekkür ederim
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Merhaba herkese şans diliyorum ,daha önce 1 kez denemiştim şansımı sonra bu süreç hiç aklıma gelmedi gemide çalışıyordum yurt dışında, istanbuldaki ofis hayatına dönünce başvurmadığım dv ler için çok pişman oldum belki de çıkabilirdi.. Kesinlikle her sene denemek gerekiyor.
-
Bu ileti silindi! -
Sezon sonu tur büyük motorlar için konuşuyorum genellik son baharın sonunda girerler ama mevsimler eskisi gibi zorlayıcı olmadığı için geçen sene ben motorumu aralık gibi garaja çekmiştim. ikinci el alacaksan ideal aylar büyük motorlar için söylüyorum ekim kasım aralık sıfır alacaksanda yıl atlamadan bayilerin kotaları doldurmak için elindeki motoru ucuza sattıkları oluyor onları takip edebilirsin veya fuar zamanı fuar indirimlerini kullanabilirsin
-
@Emre-Kurtulmuş cevabınız için teşekkür ederim dikkate alacağım
-
@ATS16 cevabınız için teşekkür ederim o halde Türkiye kotası üzerinden başvurup Bulgar pasaportumu kullanmam uygun olacaktır
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam daha önce hiç motorum olmadı. b sınıfı ehliyetim var. Kuba superlight 125 modeli var. Hız yapmıyormuş çok fakat görünüşü çok güzel gözüküyor. 2024 model sıfır 98 bin lira civarı fiyatı da uygun. Önerir misiniz acaba? Yoksa bunu yerine şunu al diyeceğiniz bir model var mı? Ailem motor kullanmamı istemiyor korkuyorlar. Bu yüzden hız yapmayan motorlar tercihim
-
@Atlantis00 B sınıfı ehliyet bahsettiğin motoru kullanıyor mu bilmiyorum öncelikle onu bir araştır japon ve alman dışına bir motora binmedim bu yüzden güzel yada kötü diyemem kronik sorunları var mı bilmiyorum motosiklet forumlarından o motor için yorumları okumanı tavsiye ederim fiyat olarak düşük görsel olarak güzel bir motor zamanında voyeger1700 kullanmıştım kısa bir süreliğine ağırlık merkezlerinin dağılımları yüzünden virajı hoşuma gitmedi motor çok ağırdı ve istediğim şekilde viraj yapamıyorum bu yüzden satmıştım kesinlikle eğitim almanı tavsiye ederim hangi şehirde ikamet ediyorsun bilmiyorum ama eğitim kesinlikle almalısın ilk motorumu aldığımda herkes gibi ben bbiliyorum diyerek yola çıktım konyadan alanya gidiyorum viraj okuyamadığım için viraj asfalt eridiği için kulaktan dolma bilgiler youtube izlediğimiz videolarla kurtarmaya çalıştım şükür düşmedim ama karşıdan araba gelseydi kafa kafaya girerdim konyaya döndüğümdde hemen eğitim aldım eğitimde ilk öğrendiğim doğru bildiğim herşey yanlışmış frenlemem viraj giriş çizgim oturuş pozisyonum bakışım çevresel faktörleri analiz etmem gibi bir çok bilginin ya olmadığını olan bilgininde yanlış olduğunu fark ettim doğru bir hocadan eğitim aldım biraz pahalı olabilir eğitimler ücreti verirken şunu düşün ailem evlat acısını yaşatmamanın bedeli dersin çok yakın arkadaşım motosiklet kazasında kaybetmiştik bana motoru sevdiren biri çok hızlı kullanır limitleri hep zorlardı kaybettiğimizde babasını cenaze günü gördüğümde iki büklümdü geçen sene adamla hastane karşılaştım inanılmaz çökmüş ölümden sonra stresden sigaraya başlamış koah olmuş cihazlarla yaşıyor en azından ailene bunu yaşatmamanın maliyeti dersin vereceğin ücrete
-
@T-C-Kubilay-Dikici Sanırım bu gidişle motor hevesimi hiç alamadan direkt araba alacağım sanırım
Cidden kaza haberleri çok korkutuyor. Kendimden emin olamadığım için bu konuda en iyisi araba almak sanırım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için hocam -
@Atlantis00 kardeşim şöyle söyleyeyim motor tehlikelidir herkesin kullandığı bir tabir var kaporta sensin diye kesinlikle doğru kazada kurtulma olasılığın arabaya göre daha azdır istediğin kadar ekipman kask olsun ama kendinden emin olursan eğitimini alıp hız yapmayım kurallara uyayım sokak aralarında hız yapayım dersen motor tehlikelidir çünkü kaporta sensin eğitimde ilk söylenen kural görmediğin yolda durabileceğin hızda olmalısın buradan araba çıkar mı acaba diyeceğin yolda oradan araba çıkacakmış gibi gideceksin 16 senedir motor kullanırım 14 senedir de profesyonel eğitimler alıp kullanmışımdır her motor sınıfının kullanışı farklıdır oturuşu farklıdır cruiser ile cafe racer oturuşu farklı olduğu için virajı farklıdır. adventure ile naked dik oturuş ama gidon mesafeleri farklıdır gibi korkacak yada çekinecek birşey yok hayalinse yap ama hayalini gerçekleştirirken güvenliğini al eğitimini al ve her zamanda aileni düşün
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam motor konusunda kararsızım hala. Mayıs ayında belki çekilişi kazanırız diye masraf yapmak istemiyorum. Ehliyet yok, motor kullanmayı da bilmem. motor, ekipman, eğitim ehliyet derken en a 200 bin tl bana girecektir.
200 bin tl buna vermek yerine Hong Kong'a doşya taşıma (çekiliş kazanma ihtimali %1 ile) işlemim olursa orada lazım olur diye düşünüyordum.
10 gün sonra 19. yaşıma gireceğim, çok kararsızım. Bu ülkeden çıkmam lazım ama bir yandan da motora binmek istiyorum.Amerika'da ehliyeti, öğrenme vb. daha zor olabilir belki. burada deneyimleyebilirim.
sonuç, çok kararsızım. fikirlerinizi duymak isterim hocam. @T-C-Kubilay-Dikici @Atlantis00 -
Yıl bitmeden Ps5, 2. bilgisayar, 2. telefon alacağım. daha sonrasında planım şu motor işini çözmek. kararsızım hala.
-
@Atlantis00 @mertq bende eski motorcuyum konu motorsiklet forumuna dönmeden şunu söyliyim, 2019 senesinde suzuki gsxr1000'in üzerinde en yakın arkadaşımı toprağa verdim bedeni üç parçaydı. O geceden sonra motorsikleti tamamen bıraktım, eğer içinizde motorsiklete delicesine bir tutku varsa zaten kim ne derse desin alıp binecekseniz ama bu işi bilmiyorsanız ve sadece ekonomik bir sebeple veya ulaşım aracım olsun mantığıyla alıyorsanız, bu hayata dair hayalleri ve hedefi olan kimseye asla ve asla tavsiye etmiyorum.
-
@mertq ilk başvuruda kazananları gördükten sonra neden bizde kazanmayalım diyoruz ve erteliyoruz umut etmekde güzel birşey ama bu hayatınızın akışını etkilememeli sizi yapmamalı diyorum ama kendim yaptım ilk sene bende bir çok şeyi erteledim ve erteledikten sonra ne kadar pişman olduğumu anlatamam haklısınız şuan güzel bir motor alıyım derseniz ekipman motor eğitim 200 bini bile geçebilir diye düşünüyorum @milyardertaksici dediği gibi bunu sadece trafik kurtulmak olarak görüyorsanız bulaşmayın ben motoru kendim için bir tutku olarak görüyordum çadırımı kamp sandalyemi ufakta bir masamı alıyordum türkiyeyi gezdim eşimle de bu şekilde tanışmıştım sonuca gelirsek eğer 200 bin tl az değil ama çöpe atacağınız bir parada değil yani 200 bin tl aldığınız motorda 50bin tl zarar edin hatta daha fazla zarar edin birdaha bu yaşlara gelemeyeceksiniz çıktımı dv zaten 2027 kadar önünüzde epeyce bir süre olacak inanın mutluluğunuz motoru sattığınızda ki edeceğinizi zararı bastıracaktır ama dv çıkmazsa tr her genç gibi sizde bunalımınızı bir tık daha artırmış olacaksınız.
bu ülkeden çıkmak istiyorum dediniz irlanda ankara antlaşmasını araştırın derim ben bekar olsaydım bu anlaşma ile gitmiştim eşime vize çıkmadığı için gidemedik
-
@milyardertaksici @T-C-Kubilay-Dikici Abi cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Motoru alma amacım, ofisten eve, git gel yapmak, gece yarısı turlamak ve ulaşımı kolaylaştırmak. Serseri değilim, işimi kolaylaştırsın, az çokta hevesim var yalan yok.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, İrlaanda- Ankara antlaşmasına da bakıyorum hemen hocam.
-
aga inşallah kazanıcam bu 2027 de 2026 da olmadı 2027 de bi umut
para biriktirmeye devam bakalım.. -
Son dakika gelişmesi: Dosya taşıma olayı artık iptal edildi. Geçmiş yıllarda yapılan büyük numara olanların yaptığı farklı ülkeye dosya taşıma olayı artık yapılamayacak ve herkes kendi ülkesinde yapmak zorunda olacak. Başka ülkede yapabilmenin tek şartı: başka ülkede vatandaşlığı olanlar yada oturumu olanlar. Bunun dışında yapamıyorsunuz. ABD
dışişleri bakanlığı tarafından (28.08.2025) tarihinde açıklandı bu karar -
Belirttiğiniz durumun uygulanacağı ülkeler arasında Türkiye yok.
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici RESIDENT OF: IRAN
Türkiyede yaşayanlar için geçerli değil diye anlıyorum. Belirttiğiniz durum İran'da yaşayanlar için geçerli.
-
@okokok dosya taşıma genel anlamda tamamen yasaklandı taşımak istedikleri ülkelerde oturumu veya vatandaşı olanlar taşıyacak.
Sizin sitede gördüğünüz ülkelerde amirkanın konsoloslukları olmadığı için örneğin iran vatandaşları Abu dhabi ankara ve Erivan da girebilirler demek istemiş.
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k