Benim gibi EB-1A vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan bir adayım, benim gibi herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu, researcher, postdoc researcher) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Q2 dergilerde yayınlarım var, Q1 1-2 makalem daha yayınlanırsa, iş bulma olasılıklarını merak da ediyorum. Hali hazırda işgücü piyasasına iş başvurularımı yapıyorum ve süresi bitince ne olacağını da göreceğim. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi ve diğer işlemler uzun sürüyor ve yorucu... ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konu iş süreci olacak.. İş olursa yerleşim de oraya olacak.. Ancak giden kadar iş bulunamazsa o zaman ABD’de nereye yerleşmeli, hayatı nasıl kurulmalı?? Bu konularda tecrübeler çok değerli.. Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.
-
Benim gibi EB-1A vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan bir adayım, benim gibi herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu, researcher, postdoc researcher) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Q2 dergilerde yayınlarım var, Q1 1-2 makalem daha yayınlanırsa, iş bulma olasılıklarını merak da ediyorum. Hali hazırda işgücü piyasasına iş başvurularımı yapıyorum ve süresi bitince ne olacağını da göreceğim. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi ve diğer işlemler uzun sürüyor ve yorucu... ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konu iş süreci olacak.. İş olursa yerleşim de oraya olacak.. Ancak giden kadar iş bulunamazsa o zaman ABD’de nereye yerleşmeli, hayatı nasıl kurulmalı?? Bu konularda tecrübeler çok değerli.. Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.
-
Çok teşekkür ederim , bu forumdaki herkes iyi ki varsınız
-
@Ecehzr benim İngilizce seviyem oldukça iyiydi. A2 seviyesinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. En az B2 lazım bence. Çünkü anne babalarla konuşmanız gerekiyor soru soruyorlar. Bebeklerle çalisirsaniz gün içinde çok gerek olmayabilir ama illa ki anne baba ile iletişime geçiyorsunuz.
-
@GokhanSaygin hocam çok teşekkürler.
Glassdoor kullanıyorum. Toefl filan istemediler mi öğretmen sertifikasında yoksa alternatif sertifikalarla mı çözdün
Özelden instagram yazabilir misiniz -
Merhabalar 😊 İngiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunu olup Amerika'da öğretmenlik yapan var mı? Nasıl bir yol izlemek gerekir bu konuda ?
-
@xpowerglide Üniversite denklik içinde söyledi:
Merhaba,acaba türkiye’de tıp okuyup abd’de çalışmak istersek okuduğumuz üniversitenin bir önemi veya avantajı olur mu?
Veya direk abd’de okumak mı daha mantıklı?Sizin konunuz surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/117/amerika-da-doktorluk
Amerika'da Öğretmenlik Yapmak
-
Selamlar müzik öğretmeniyim Amerika’da müzik öğretmenliği ile alakalı herhangi bir bilgi var mı acaba yani Türkiye’den gidip orada müzik öğretmenliği yapabilmek nasıl olur müziğin evrensel bir dil olduğu diğer branşlara göre daha kolaylık sağlayabilir mi acaba ? İstanbul teknik Üniversitesi Türk müziği devlet konservatuvarı mezunuyum ayrıca mimar Sinan güzel sanatlardan FORMASYON aldım. Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olan veya bir fikri olan varsa sevinirim bu arada henüz mülakata girip Green kartımızı almadık bunlar için belki biraz erken ama şimdiden araştırmalara başladım umuyorum Green card‘ınızı alacağız teşekkürler şimdiden herkese
-
Special Education Teacher Assistant, Paraprofessional Special Education veya Special Education Teacher anahtar kelimeleri ile Indeed vb iş arama motorlarında arama yaparak istenilen kriterleri ve sertifikalar hususunda bilgi edinebilirsiniz, örnek olması için bir tane ilanı aşağıda iletiyorum.
Special Education Teacher Assistant https://www.indeed.com/viewjob?from=appshareios&jk=2f37a9572cf0c7fe
-
@Aslan-3 merhaba
Fau da ( Boca Raton ) da f1 vizesi Ike art and music bölümüne gelen music asistanı biriyle tanışmıştım,
Üniversitelerin music bölümündeki çalışanlarına bakın isterseniz. Oralara email atın veya o bölümde Türk çalışanlar varsa onlarda yol gösterebilir.
Gideceğiniz bölgeye göre devlet okullarının sitelerinde işler açıklanıyor. Mesela Palm beach için
https://www.palmbeachschools.org/careersjobs/applying-for-jobs
Bu sayfaya bakabilirsiniz. Hatta ana sayfaya girip detaylı incelerseniz öğretmen olmak isteyenler için
Detaylı bilgiler var.
https://www.palmbeachschools.org/careersjobs/instructional-positions/interested-in-teaching-with-the-sdpbcKayıt olmadan da işlere bakabiliyorsunuz. Odom beach bölgesinde 500 öğretmenlik ile ilgili is görünüyor.music yazarak bölgelere bakıp seçebilirsiniz . Nerede yasıyacsksınız o bölgeyi araştırırsınız. Hatta eğer açık is yoksa ve başta okuma ve sisteme yabancılık çekmemek için sub teacher işlere başvurabilirsiniz. Okul sisteminin içine girince çok kolay kadrolara girebiliyorsunuz.sub teacherlar çok İngilizce bilmenize gerek olmuyor ve gelmeyen öğretmenlerin sınıflarında duruyorsunuz veya sınavlarda yardımcı oluyorsunuz , küçük sımıflara girerseniz öğrenciler tuvalete giderken derste eşlik ediyorsunuz onlara sadece ders notlarını giriyorsunuz. Okul ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına göre ufak işler ama hem 14-16 aradı maaş ile başlamış oluyorsunuz hemde okul sisteminin içine girince çok dahs hızlı öğretmen olmak için gereken sınavlar, kadroya girme , istediğimiz saati vd okulu seçebilme gibi birçok bilgiye sahip oluyorsunuz. Öğretmenlerin birçoğu ikinci üçüncü işlerinde oluyor okul sonrası ve sized ilham oluyor. Daha cabuk adapte olabiliyorsunuz.
Eğer hemen iş bulamazsanız kendi branşınızda sub teacher olmaya başvurmanızı tavsiye ederim. Başvurupda kabul almayan arkadaşım olmadı.
Üniversite transkriptiniz veys lise mutlaka bilgisayarınızda kayıtlı olsun. Başvuru yaparken onu sisteme girmezseniz devam edemiyorsunuz. Yılda iki kere alımlar oluyor ama arada basvurursanızda kabul alıyorsunuz.herzamsn ihtiyaç oluyor çünkü.
Florida da west palm beach ve boca raton çevresi için benim bildiklerim bukadar. Ama her county nin kendi okul sitesinden çok detaylı bilgi bulabilirsiniz .
Ayrıca okulların bazı kariyerler için adult lara ücretsiz meslek edindirme eğitimlerinde var. Onlarda ilginizi çekerse kendi sitelerinde. -
Bu ileti silindi! -
Çok teşekkür ederim açıklayıcı bilgiler için, benim için çok değerli, kısmet olursa Florida bölgesine yerleşmeyi düşünüyoruz, verdiğiniz bilgiler ışığında araştırmaya başlayacağım

-
Çok teşekkür ederim , bu forumdaki herkes iyi ki varsınız
Benzer Başlıklar
166
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k