Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Açıköğretim mezunu olmak Amerika da staj yapmamı engeller mi?


  • Arkadaşlar açıköğretim üzerinden 2 yıllık aşçılık okumayı düşünüyorum. mezun olduktan sonra ise hemen bir acenta vasıtasıyla amerika da internship uzun dönemli(12 ay) staj yapmayı planlıyorum. 6 acentaya sordum. 4ü dedi ki yapabilirsin dedi. fakat 2si de dedi ki açıköğretim okumak bu programın şartlarını sağlamıyormuş ve olmazmış. kafam karıştı bende buraya başlık açayım dedim. açıköğretimden okuyup da giden var mı veya bilginiz var mı bu konu da? yoksa bile fikirlerinizi duymak isterim.


  • Bende bu programa başvurmak için açıköğretim aşçılık yazmayı düşünüyorum 2.üniversite kapsamında başvurular yazın oluyor.senin gibi bende birçok firmayı aradım görüştüm açıköğretim oldugu orada belli olur felan dedi yaşımda 29 oldugu için sanırım pek güvenmedi.Bir arkadaşımın gittiği bir firma vardı o pandemi zamanında online bir sertifika alıp gitti.sonra gelip mezun oldu şimdi bir havayolu şirketinde hostes kariyerine çok artısı oldu.benim aklıma şunlar takılıyor bir açıköğretim sıkıntı olurmu buna göre bir hikayemi uydurmam lazım ikincisi yaşımdan dolayı red alırmıyım.ben deniyeceğim buradan tecrübelerimi aktarırım


Benzer Başlıklar

  • J1 staj vizesini aldıktan sonra çocuklar için J2 vizesi almak

    Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    1
    0 Oy
    1 İleti
    103 Bakış
    M
    amerika staji j1 ile bir acentayla anlasip j1 vizesi alirsam daha sonra J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi ile cocuklarimi direk getirebilir miyim.Yoksa sponsorun bunu desteklemesi izin verip onlar icinde ayri istek mi yapmasi gerekiyor.?Stajda cocuklari en kolay nasil getirebilirim bilen birisi yardimci olursa sevinirim.
  • J1 Vizesi ile Uzun Dönem ABD Stajı Başvuru Zamanı

    Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    3
    0 Oy
    3 İleti
    418 Bakış
    B
    Bende birkaç acentaya sormuştum. genel olarak verdikleri tavsiyeler yeni mezun olarak program sürecine girişilmesi gerektiği yönünde. bunun neden böyle olduğuna dair en iyi fikir, elde ettiğin diploman ve yeni mezuniyetinin seni daha çok yetkin göstermesi ve iş bulma sürecini daha çok kolaylaştırması olabilir. diğer bir yandan yeni mezun olduğunda, acentaların, konsoloslukların senin vizeni onaylama ihtimalinin daha fazla olduğuna yönelik şekilde düşünmesinin ardındaki en iyi fikir, yetkin olduğun o işte türkiye de çalışmak yerine amerika da çalışmaya devam edip oranın işgücü yapısında rol almak ve katkıyı orada sağlamak olabilir. konsolosluklar yapacağınız işlemlerden aslında genel olarak amerika da kalıp kalmama isteğinizi anlar. fakat kalma isteğiniz vizenizin geri çevrilmesinin kaçınılmazlığına işaret etmek zorunda değil. bu ayrımı bilmek önemlidir.
  • 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    G
    @crazycells Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki aracı olan sponsor firmaya ücret bedeli vs. ben mi ödüyorum yoksa şirket mi ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum