Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Açıköğretim mezunu olmak Amerika da staj yapmamı engeller mi?

• Arkadaşlar açıköğretim üzerinden 2 yıllık aşçılık okumayı düşünüyorum. mezun olduktan sonra ise hemen bir acenta vasıtasıyla amerika da internship uzun dönemli(12 ay) staj yapmayı planlıyorum. 6 acentaya sordum. 4ü dedi ki yapabilirsin dedi. fakat 2si de dedi ki açıköğretim okumak bu programın şartlarını sağlamıyormuş ve olmazmış. kafam karıştı bende buraya başlık açayım dedim. açıköğretimden okuyup da giden var mı veya bilginiz var mı bu konu da? yoksa bile fikirlerinizi duymak isterim.

• Bende bu programa başvurmak için açıköğretim aşçılık yazmayı düşünüyorum 2.üniversite kapsamında başvurular yazın oluyor.senin gibi bende birçok firmayı aradım görüştüm açıköğretim oldugu orada belli olur felan dedi yaşımda 29 oldugu için sanırım pek güvenmedi.Bir arkadaşımın gittiği bir firma vardı o pandemi zamanında online bir sertifika alıp gitti.sonra gelip mezun oldu şimdi bir havayolu şirketinde hostes kariyerine çok artısı oldu.benim aklıma şunlar takılıyor bir açıköğretim sıkıntı olurmu buna göre bir hikayemi uydurmam lazım ikincisi yaşımdan dolayı red alırmıyım.ben deniyeceğim buradan tecrübelerimi aktarırım

Benzer Başlıklar

• J1 staj vizesini aldıktan sonra çocuklar için J2 vizesi almak

Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    1
    0 Oy
    1 İleti
    103 Bakış
    M
    amerika staji j1 ile bir acentayla anlasip j1 vizesi alirsam daha sonra J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi ile cocuklarimi direk getirebilir miyim.Yoksa sponsorun bunu desteklemesi izin verip onlar icinde ayri istek mi yapmasi gerekiyor.?Stajda cocuklari en kolay nasil getirebilirim bilen birisi yardimci olursa sevinirim.
  • 0 Oy
    4 İleti
    304 Bakış
    D
    merhaba aynı şeyi merak ediyorum. bir mühendislik öğrencisi olarak şirketi kendim ayarladım, onay almam durumunda aracı acente veya sponsor olmadan kendim vize işlemlerini halletmem mümkün müdür? anlaştığım kurum konsolosluğun sponsorları arasında yok. Ayrıca listedeki sponsorlar ile kendim iletişime geçerek bana sponsor olmalarını istemem ve onlarla anlaşmam gibi bir şey mümkün olur mu? yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    475 Bakış
    crazycellsC
    @Salih-Arslan, içinde söyledi: Amerika'da staj yapmak için hangi vize türüne başvurmalıyım? Merhaba arkadaşlar. Ben iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünden yeni mezun oldum ve amerika'da bir şirket ile anlaştım fakat firma sahibi vize başvurusunda sana gerekli bilgileri sağlayacağım dedi ve açıkçası kendileri halledemiyor. Benim ne tür bir vizeye başvurmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. İnternette j1 stajer vizesini buldum, mezun olduktan sonra 12 içersinde başvurabilirmişim ama bilir bir kişi cevap verirse çok sevinirim. Staj programlari icin J1 vizesine basvuru yapmaniz gerekiyor... J1 vizesi hakkinda genel bilgi icin su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri/ Eger sizi ise alacak kurumun kendi J1 programi yoksa, bu programa sponsor olabilecek bir araci kurum kullanmasi gerekiyor. Su basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir Her ne kadar "Intern" ve "Trainee" programlari Turkce'ye direkt olarak "staj" programi olarak cevrilse de, su J1 programlarinin hepsi "staj" olarak sayilabilir. Bunlardan kendinize en uygunu hangisi ise onu secmelisiniz: Staj Programı (Intern) Mesleki Staj Programı (Trainee) Uluslararası Ziyaretçi Programı (International Visitor) Kısa Vadeli Akademisyen Değişimi Programı (Short-Term Scholar) Yani sadece bir tane programi inceleyip "buna uygun degilim" demeyin, bu 4 programi da inceleyip hangisine uygun oldugunuza karar verin. J1 programlari arasindaki farklari ve size en uygun olanini secmek icin su cizelgeyi de inceleyebilirsiniz: https://j1visa.state.gov/wp-content/uploads/2017/06/Exchange-Visitor-Program-Category-Requirements.pdf
  • 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k