Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 eminiz değil mi DV başvurularını göremedikleri kısmından çünkü benim turist vizesinden çok red alan arkadaşım oldu bunu da Dv bağladılar hep. Bizde turist vizesine başvurmak istiyoruz en azından pasaportumuzda vize olsun diye . Ben 2008 yılında work and travel yaptım sonra 2009 da turist vizesi aldım 10 yıllık ama süresi doldu turist vizemle hiç giriş yapmamıştım. Dv yüzünden red alirmiyiz acaba sorusu aklımdaydı o yüzden tekrar sormak istedim.

• İlk 3 denemede kazanamazsan bir daha kazanmak çok zor arkadaşlar. İlk 3 denemeden sonra Evet çıkan var ama nadir. İlk 3 denemede kaybedersen seri devam ediyor genelde. Benim dördüncü kaybedişimdi hiç umudum yok artık. Mutlu da olamıyorum çünkü aklımdaki tek şey abd'ye yerlesmekti. Bu olmazsa amaçsız oluyorum. Gidemiyorumda ne yapicam bilmiyorum.

• @hkngcard Formu doldurduktan sonra da dosya taşıma yapabilirsiniz. Numaranız Current olana kadar FAM yasası sayesinde KCC aracılığıyla direkt dosya taşıma imkanınız var. Numaranız Current olduktan sonra ilgili konsolosluğa mail atarak taşıma yapabilirsiniz.

• Bu sene ilginç ve güzel birşey oldu arkadaşlar :). Başvuru zamanı işyerinden çok sevdiğim bir tanıdığıma bahsetmiştim bu çekiliş mevzusundan o da kendisiyle birlikte eşine de başvurmamı rica etmişti. Dün sonuçlar açıklanınca hemen ben kendiminkine baktım ve 4.defa o iğrenç ekranla karşılaştım. Tanıdığımın sonucuna bakmakta az önce aklıma geldi ve kendisini arayıp başvuru sırasında kaybetme dediğim confirmation number'ı istedim fakat o sıra kendisi dışarıdaymış nereye kaydettiği aklına gelmedi bende ayak üstü forgettan buluruz hemen diyip o şekilde baktık sonuçlarına ve ilk başvurusunda kazanmış. Dosya numarası da 23 bin civarlarında. Kazandığını söylediğimde ilk başta inanamadı şaka yapıyorum zannetti, ilk şoku atlatmamız ikimizinde baya sürdü. İlerleyen günlerde foruma üye olup yorumumu cevaplayıp düşüncelerini paylaşacağını söylememi belirtti bu yorumda :)). Ayrıca bu fotoğraf mevzusundan dolayı bir kaç detay daha vermek istiyorum. Başvuru zamanı benim PC bozuktu ve tanıdığımla beraber bilgisayarında başvuru yapacağımıza dair sözleşmiştik, benim fotoğrafı normalde her sene fotoğrafçıya gidip çektiriyordum bu sene dedim kendim çekeyim tanıdığımın evinde bir perdenin asılı olduğu kapının önünde cep telefonuyla çekilip hallettim. Tanıdığımınkini ise o dönem eşiyle birlikte bir iş sebebiyle fotoğrafçıda vesikalık fotoğraf çektirtmişler, evine giderken fotoğrafçıya uğrar fotoların ham halini alır kullanırız diye anlaştık fakat fotoğrafçı biraz gıcık bir tipmiş 50 TL para istedi bu işlem için o an da da eşinin fotoğrafını almayı unuttuk, başvuru sırasında da vesikalık fotoğrafı kullanmıştık eşinin. Hatta eşinin fotoğrafını photo checker sitelerinde kontrol ettiğimizde uyarı veriyordu, tanıdığım da fotoğraf çekmekle uğraşamayacağını, bir daha da fotoğrafçıya gidip bir 50 TL daha bayılamayacağını ve fotoğrafı aynı şekilde kullanmamı söylemişti :D. Yani velhasıl kelam fotoğrafa çok takılmamamız gerektiğini öğreniyoruz burada sanırım. Bir de nedense şu detayı vermeden sonlandıramayacağım. Bundan 10-15 gün önce tanıdığıma sonuçların açıklanmasına az bir zaman kaldığını söylediğimde kendisi başvurduğunu dahi unutmuştu ve sonuçlara hemen bakmayacağını söylemişti. Bende çıkarsa mazallah işlemlerin gecikir hemen bakalım diye söylemiştim, dün hatırlatmadı mesela, bugün ancak benim aklıma geldi de öyle baktık. Kendisine tekrardan buradan da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Eşinizle birlikte yeni hayatınızda başarılar. 🥳🥳🥳

• Selamlar, İmzamdan anlaşılacağı gibi case numaram 5binlerde. Kimi diyor ki 6binler üzeri dosyasını taşısın, kimisi 5binler üzeri dosyasını taşısın. Tabii ki bunda mutabakat olması mümkün değil ama yine de son durumda birçok kişi, özellikle, 5binler ne yapıyor merak ettim 🙂 şimdiden teşlekkürler

• merhaba bu senenin talihlilerindenim ancak cs bayağı yüksek olduğu için motivasyonum da düşmüş durumda. dosyamı hong kong’a taşısam sizce sıra gelir mi? kotaya takılma durumu olur mu? bu dosya taşıma süreci maddi açıdan biraz külfetli olduğundan bu riske değer mi? çok kararsız ve endişeliyim. cn 23binlerde.

• @turkeycel hep siyasi sebeplerden dolayı böyle oluyor başka bişey değil, Ankara mülakata çağırmadan bu işi başarmak için dosya taşımak gerek bilgi istiyorsanız dv2025 aşamaları ve mülakat deneyimleri başlıklarına bakın çokça bilgiye ulaşırsınız, insanların bu kadar uğraşmalarının sebeplerinden biride green card'ın vatandaşlık için en temiz ve kolay yol olması, başta biraz uğraştırıyor ama olsun.

• @Nkah fotoğrafta ne gibi bir uyumsuzluk vardı kontrol sitesinde? Oranlar mı tutmuyordu? Biraz detaylandırabilir misiniz? Ayrıca vesikalık dediğiniz fotoğraf green card standartlarına uymayan bir tür mü?

• ⭐⭐⭐⭐

@Gönül-Özata

Eminiz ☺️ konsolosluk vize birimi ve çalışanları DV başvurunuzu göremez. Turistik vize başvuruşundan red alanlar DV başvurusu nedeniyle değil, seyahat sonrası yaşadığı ulkeye geri donecegine dair yeterli/gerekli kanıtları sağlayamadıkları için veya sosyo demografik profilleri nedeniyle red edilmişlerdir. %99 kesin bilgi 😉

• @ATS16 o zaman süper bir bilgi 🤗 çok teşekkürler

• Kazanan arkadaşlara tebrikler, bu senede olmadı, yılmıyoruz, seneye buradayız...

• Biraz içimi dökmek istedim.

İlk defa katıldım 22 yaşındayım. Çok dua ettim hayırlısı olsun hayırlısı da bu olsun inşallah çıkar diye. Olmadı sağlık olsun. Gerçekten ilk defa katılınca çıkacakmış gibi hissediyor insan. Bu saatten sonra da hiç çıkmayacakmış gibi hissettiğim oluyor, seneye çıkacakmış gibi hissettiğim oluyor biraz garip bir duygu durumunun içerisindeyim. 2 gündür uyuyorum full. 2023ten bu yana olan şeyleri okuyorum. Bazılarında ilkinde ikincisinde üçüncüsünde... onuncusunda bile çıktığı olmuş. Bazılarına da ben doğduğumdan beri hiç çıkmamış neredeyse. Hem de 2x deniyorlar eşleriyle beraber onlara çıkmadı da sana mı çıkacak diyorum bazen. Bazen de ilkinde ya da üçüncüsünde çıkanlara bakıyorum ben niye olmayayım diyorum. Çıkan arkadaşları tebrik ediyorum. Sürecinizi sağlıkla tamamlarsınız inşallah.

Deselerdi ki bana yarın ABD'de olacaksın GC ile. Ama ertesi gün bir daha uyanamayacaksın. Kabul etmezdim. Karşılaştırma kefesine isterseniz 100 Milyar dolar koyun isterseniz farklı şeyler koyun neredeyse kimse kabul etmezdi. Belki kendimi böyle avutuyorum bilmiyorum. Önemli olanın sağlıklı olmak olduğunu düşünüyorum.

İnşallah DV2027 Talihlilerinden olurum, oluruz. Yarınımız her şeyden daha önemli.

Nice Güzel Yarınlara!

• Confirmation number giriyorum hata alıyorum. Unuttum diyip bilgilerimi girerek öğrenmek istiyorum girilen bilgiler geçerli değildir diyor sorun ne bilen var mı ? Daha önceki senelerde böyle olmamıştı başvuru yapılmamış gibi

• @debbieLA77 merhaba siz Amerika’ya nasıl gittiniz

• @serhanbey, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Biraz içimi dökmek istedim.

İlk defa katıldım 22 yaşındayım. Çok dua ettim hayırlısı olsun hayırlısı da bu olsun inşallah çıkar diye. Olmadı sağlık olsun. Gerçekten ilk defa katılınca çıkacakmış gibi hissediyor insan. Bu saatten sonra da hiç çıkmayacakmış gibi hissettiğim oluyor, seneye çıkacakmış gibi hissettiğim oluyor biraz garip bir duygu durumunun içerisindeyim. 2 gündür uyuyorum full. 2023ten bu yana olan şeyleri okuyorum. Bazılarında ilkinde ikincisinde üçüncüsünde... onuncusunda bile çıktığı olmuş. Bazılarına da ben doğduğumdan beri hiç çıkmamış neredeyse. Hem de 2x deniyorlar eşleriyle beraber onlara çıkmadı da sana mı çıkacak diyorum bazen. Bazen de ilkinde ya da üçüncüsünde çıkanlara bakıyorum ben niye olmayayım diyorum. Çıkan arkadaşları tebrik ediyorum. Sürecinizi sağlıkla tamamlarsınız inşallah.

Deselerdi ki bana yarın ABD'de olacaksın GC ile. Ama ertesi gün bir daha uyanamayacaksın. Kabul etmezdim. Karşılaştırma kefesine isterseniz 100 Milyar dolar koyun isterseniz farklı şeyler koyun neredeyse kimse kabul etmezdi. Belki kendimi böyle avutuyorum bilmiyorum. Önemli olanın sağlıklı olmak olduğunu düşünüyorum.

İnşallah DV2027 Talihlilerinden olurum, oluruz. Yarınımız her şeyden daha önemli.

Nice Güzel Yarınlara!

Merhaba! Benim 10. başvurumdu yine çıkmamıştı ama eşime 3. de çıktı ve vizemizi de alabildik. Ben ki bugüne kadar çekilişle laptop, elektrik süpürgesi, siz daha doğmadan kaset çalar, ABD’de bile Coca Cola olimpiyat ceketi kazanmış insanım 🙂

Tamamen şans bu iş, yaşınız çok genç, yolunuz uzun, sizin de söylediğiniz gibi en önemlisi sağlık. Dilerim 2027 talihlilerinden birisi olursunuz, bol şanslar!

• @serhanbey ben de sizinle aynı durumdayım cumadan beri uyuyamıyorum zaten cuma günü onun heyecanıyla hiç uyumadım sıfır uyku sonra dün reddedildiğimi görünce çok kötü oldum çok ümitsizlendim umudum neredeyse hiç kalmadı üçüncü başvurum da çıkmadı çok kötü oldum sonra sizin gibi dedim hayırlısı buymuş demek ki nasip değilmiş çünkü inançlı bir insanım bir şekilde olurdu eğer benim için hayırlısıysa ancak üzüntümü daha da arttıran bir şeyler daha oldu birkaç YouTubernı takip ediyorum oranın altındaki yorumlara bakıyorum çoğu kişinin ekonomik durumu yok gösterebileceği para yok dosya taşımaya yetecek parası yok ancak onlara çıkmış ve hiçbir şey yapamayacaklar bu hakları yanmış olacak ve bu beni çok üzdü hani ben bir şekilde borç alıp gitmeyi düşünüyordum hani bir şeyler yapardım en azından dosya taşıma için vesaire bir şekilde yolunu bulurdum biraz da birikimim var doğrusu ancak buna rağmen gerçekten çok isteyen gerçekten gidebilecek olan insanlara çıkmayıp rastgele başvuran ya da çıksa bile gidemeyecek o imkanı olmayan insanların çıkması benim canımı çok sıktı çok üzüldüm çok kötü oldum hala da kötüyüm bilmiyorum kendimi çok kötü hissediyorum başka vize türlerine bakmaya çalışıyorum onda da güvenemiyorum emin olamıyorum

• @deebee siz çok haklısınız şans ancak gerçekten çıkınca bu haklarını kullanamayacak imkanı olmayan insanlara çıkması çok zoruma gidiyor çok uzuyor beni ne kadar yorum okuduysam hepsinde var ama keyifler yüksek o yüzden dosya taşıyamayacak ekonomik durum da yok hak direk yanmış olacak öyle görünüyor ve bu beni çok uzuyor

• @deebee ben de 24 yaşındayım dediğiniz gibi yolumuz daha uzun ama gitgide her şey kötüleşiyor gitgide her şeyi zorlaşıyor yaşanılmaz bir hale geliyor mesele sadece ekonomik değil ben olayı tamamen ekonomiden bağımsız olarak bakıyorum insanca olarak yaşamaktan hak hukuk adaletten bahsediyorum bariz bir sosyal çürüme var ve gitgide daha da kötüleşiyor daha fazla burada kalıp bir gelecek düşünemiyorum bir aile kurmayı düşünemiyorum mesela çocuk sahibi olmak istiyor muyum çok istiyorum ama olmalı mıyım buna hayır diyorum şu anki şartlarda bir aile kurmayı düşünemiyorum çok da isteyen biriyim çocukları çok da seven biriyim ama şu şartlarda doğru bulamıyorum ve gitgide şartların kötüleşmesi psikolojik olarak beni çok etkiliyor ve Çöküyorum

• Merhabalar , forumda yeniyim başalamadan bir kusurum olursa affola .

Evet ilk seferinde kazanan talihlilerdenim , kendimin ve eşimin DS260 formunu doldurdum ve onayladım. Sıra cocuklara gelince kaldım , Personal Information 2 kısmında cocukların pasaport yada diğer seyehat belgesini istiyor ama onların bırı 7 biri 4 yaşındalar ve daha pasaportları yok.

uygun olan pasaport seceneğini tıklayıp orda pasaport numarası kısmını visa görüşmesinde sunulacaktır filan mı yazmalıyım ingilizce yoksa cocuklara pasaport cıkartıp ondan sonra mı onların ilgili kısmını doldurmalıyım.

Yardımcı olursanız sevinirim

• @ari-luli, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@deebee ben de 24 yaşındayım dediğiniz gibi yolumuz daha uzun ama gitgide her şey kötüleşiyor gitgide her şeyi zorlaşıyor yaşanılmaz bir hale geliyor mesele sadece ekonomik değil ben olayı tamamen ekonomiden bağımsız olarak bakıyorum insanca olarak yaşamaktan hak hukuk adaletten bahsediyorum bariz bir sosyal çürüme var ve gitgide daha da kötüleşiyor daha fazla burada kalıp bir gelecek düşünemiyorum bir aile kurmayı düşünemiyorum mesela çocuk sahibi olmak istiyor muyum çok istiyorum ama olmalı mıyım buna hayır diyorum şu anki şartlarda bir aile kurmayı düşünemiyorum çok da isteyen biriyim çocukları çok da seven biriyim ama şu şartlarda doğru bulamıyorum ve gitgide şartların kötüleşmesi psikolojik olarak beni çok etkiliyor ve Çöküyorum

Çok haklısınız, 10 sene aynı hayal kırıklığını yaşadım, sanırım sizi iyi anlayanlardan biriyim, sıkışmışlık duygum çok yüksekti. Her geçen gün daha da kötüye gittiğinin de farkındayım. Bu duygu giderek hafifleyecek, seneye çekilişi kontrol ettiğinizde dilerim seçildiğinizi görürsünüz. Yaşınız çok genç hayat size çok güzel kapılar açacaktır!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |