@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@caner92 Kesinlikle öyle özellikle belirli bir standartın üstünü yakalayamazsanız abd de yaşamanın bir manası kalmıyor... Ancak telefonunuzu kolay yenilersiniz haftada 2 kilo fazladan et yersiniz o kadar...
Bana özellikle kiracı olarak gitmek anlamsız geliyor, düşünün 3 kişi 1 çocukla gitmişsiniz tek siz çalışıyorsunuz desek maaşın yarısından çoğu kiraya sigortalara faturalara gidiyor ay sonu elde var sıfır... İnsan der bunun için mi gittim ben diye o kadar masraf üstüne... Ancak 2 kişi çalışacak öyle biraz standartların üzerine çıkabilir ama onda da borç vs varsa yine zor... Bekarlar bu durumda daha avantajlı bence
@lavender, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@caner92 kesinlikle katılıyorum. bu yalnız abd özelinde değil aslında insan nereye taşınmak istiyorsa orada bir kaç ay yaşamalı. ama sadece vize de değil ekonomi de çok zorluyor. ülkemizde kaç kişi yurtdışında, bu kurlarla, birkaç ay yaşayabilir ki...
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@caner92 güzel bir imkan olur en azından kendine güvenmeyen kişiler başvuru da bulunmaz gerçekten isteyenlerin şansı bir nebze olsa da artar
Şayet gc çıkarsa ilk 2 yıl yada 3 yıl benim ne işim var burada diyeceğimi adım gibi biliyorum türkiyede şartlarım ortalamanın üstünde bazen neden bu kadar çok istiyorum diye kendime soruyorum ilerde keşke dememek için sıfırdan başlamayı göze alıyorum
Bir çok faktör var. İstanbul'da yaşıyorsundur deprem riski var işin, kazancın iyi olsa da mantıklı derim. Ama Ege'nin güzel bir yerinde yaşayıp, durumunda iyi ise mantıksız geliyor bana. Benim şu an tek gitme nedenim deprem gerçeği olur herhalde mevcut düzenimizde. Çocukların eğitimi içinde iyi olur. Çocukları ücretsiz olarak üniversiteye kadar okutma durumun var. Çocuklar dillerini geliştirecekler vs. Onun dışında abd ye bakacak olursak güvenlik açısından olumsuzluk çok fazla. Güvensiz, tehlikeli tip çok fazla. Benzin alıyorsun akşam tedirginsin, sokakta yürüyorsun akşam belli başlı turistik yerler dışında çok sıkıntılı. Hatta bazen gündüz bile yüreyemeyeceğin yerler mevcut her eyalette, şehirde. bla bla.. Sadece olumlu taraflarını düşünmemek lazım bir tercih yaparken. Gidip görüp olumsuz yanlarıda hesaba katmak lazım.
Ama ne yazıkki gidip görmemiz bile bir çok kişi için zor. Vize alsan bitmiyor uçak biletleri + orda harcayacağın para..
Bakıyorum bizde 30 bin lira civarı şu an thy ile uçuşlar. Almanya'dan bakıyorum lufthansa ile direk gidebiliyorsun 15-18 bin tl civarlarına. Thy nin fiyatlar o kadar uçukki bir almana göre bile 2 kat daha fazla para veriyoruz bilete.