@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
Benim de arkadaşım Toronto ya yerleşti..Benim planım iş mesai koşuşturmasına girmeden GC leri alınca arabayla ziyaretine gitmek... Toronto Niagara gezisi

-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar, legal veya kaçak bir yolla ABD'ye giriş yapıp yine legal veya kaçak yollarla bir şekilde 5 sene boyunca ABD'de yaşadıktan sonra ABD vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor muyuz? Yoksa bu yalnızca Green Card'lılar için mi geçerli?
-
@Yusuf-Kurt merhabalar, vatandaslik icin green cardiniz olmasi gerekiyor. diger vize turlerinden(ogrenci,turist vs.) vatandaslik alamiyorsunuz diye biliyorum.
-
@Yusuf-Kurt Youtube da 47 yaşında Yetkin Menteş diye bir abi var. Kendisi 42 yaşında yani 5 yıl önce amerikaya turist vizesiyle gelip sonra da ilticaya başvuruyor ailesiyle. 1 ay önce Green Cardını aldı, 5 yıl sonrada ABD vatandaşı olacak. Tabi 5 yılın 2,5 yılı ABD de bulunmak ve tek seferde 6 aydan fazla ABD dışında bulunmamak gibi şartları sağlamak kaydıyla.
-
@ramsen18 benım eşimin kardeşi 7,5 yıldır amerıkada ve hiç bir hakkı da yok gelemıyor gidemıyor vatandaşlıkda alamıyor sürekli basvuru yapıyor ama sonuçlar hep olumsuz
-
@ahmeterol1912
Selamlar.. Trump geliyor gibi demişsiniz ancak anket sonuçlarına göre Harris %1.2 puan ile önde görünüyor...Bizim bilmediğimiz bir haber mi geldi size
-
@Flight101 gündemi iyi takip etmiyorsunuz sanırım veya hatalı anketlere mi bakıyorsunuz güncel anketlere bakmanızı öneririm

-
Demekki benim baktığım CNN ve BBC havuz medyasına ait..

Doğrusu neresi link alabilşr miyim..
-
@Flight101 https://www.realclearpolling.com/polls/president/general/2024/trump-vs-harris
Bu arada direk yüzdeye bakıp önde veya geride diye bir şey yok amerika da bildiğimizden biraz farklı seçim anlayışı var eyalet puanı vs
-
Güzel siteymiş..20 Yıldır kuzenim Amerika da onadan az önce aldığım Harris cevabıydı..Ancak şöyle bir ekleme de yaptı "Son iki seçimdir anketler tutmuyor"

-
Arkadaşlar sorum olucak
Grencard başvuru yaparken
Bekar yada evli yada evli ve ayrı yaşıyor bunu anlamadım -
@Flight101 umarım dediğiniz gibi olur 5 kasımda yanılan taraf ben olurum…
-
Hepimize yarayan sonuç olsun da yanılmak yanılmamak önemli değil..Sonuçta biz kazanalım..

-
@didemkrbck Amerikada hiçbir zaman tek doğru yoktur. Aynı şeyi 100 kişi yapar ve 100 farklı sonuç olabilir. O yüzden eşinizin kardeşinin hikayesini sürecini bilemiyorum ancak ben sadece turist vizesi ile gelen sonra ilticaya başvurmuş 5 sene sonra GC alan bir kişiden bahsettim. İsterseniz Youtube kanalında haftada 2 kez canlı yayın yapıyor. Direkt kendisindende tecrübelerini paylaşmasını isteyebilirsiniz.
-
@Nakre1986 sorularınızı ilgili konu başlığında sorarsanız cevap alırsınız ayrıca başvuru rehber niteliğinde video var onu izleyerek 10 dakikada başvurunuzu tamamlarsınız
-
@ramsen18 o kişi yetkin mentes videosunda bu konuya değinmişti ama o iltica ederken iltica sebebini açıklamadı ve bu bende kalsın diyor söylemiyor sebebini ayrıca iltica ettiğinde yaşadığı zorlukları söylüyor kesinlikle tavsiye etmiyor ve yakın zamanda paylaştığı bir videoda dinlemişdim ailesinden birini kaybetti veya hastalanmış mı tam hatırlamıyorum türkiye ye gelemedim görüşemedim bile dedi
Büyük konuşmayım iltica kesinlikle etmem demem orta doğudaki olayları görüyoruz duyuyoruz insanlar ailelerini kaybediyor bunları korumak için yerinden yurdundan oluyor bu yüzden büyük konuşmak istemiyorum ama sadece daha iyi bir hayat daha iyi bir yaşam gibi bahanelerin arkasına saklanıp iltica etmek bana mantıklı gelmiyor temmuz ayında marsiyadaydım orada iltica etmiş bir türk vatandaşı ile karşılaştım dil yok kimse iş vermiyor yeri geliyor aç ve sokakta yatıyorum çalışma iznim yok devlet daha ilticamı kabul etmedi kimse yardım etmiyor diyordu kendine özgü bir sebepleri vardır iltica etmesinin anlıyorum küstahça o zaman dön demekte istemedim allah yardımcın olsun dedim oradan uzaklaştım bir çok insan iltica ederken youtube videolar olsun çevresinde biri iltica etti orada çok güzel hayatı var söylemlerini duyarak yola çıkıyor bu çok düşük bir oran bu riski almak hayati bir sebep değilse asla almam
-
YouTube ta Fayn diye bir kanal var en son videosunda sınırdan geçişlere değindi..Davulun sesi uzaktan hoş geliyor..Yaptıkları harcamaları da söylüyorlar..Bir göz atın derim...
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
YouTube ta Fayn diye bir kanal var en son videosunda sınırdan geçişlere değindi..Davulun sesi uzaktan hoş geliyor..Yaptıkları harcamaları da söylüyorlar..Bir göz atın derim...
Türkiyeden “sizi kaçak Amerikaya sokuyoruz” diye reklam yapan insanlar 8-10 bin usd’ye bitiyor bu iş gibi pazarlıyor ama kazın ayağı öyle değil. O maceranın maliyeti 25-30k dolar, belirsizlik, iş sorunları ve en nihayetinde sokağa düşme bile olabiliyor.
Bi de anlamadığım şöyle bi muhabbet var, Facebookta bazı Amerikadaki Türkler vb sayfalar var. Biri “Ben Amerikaya göç etmek istiyorum, mesleğim bu, dil seviyen bu” gibi doğru düzgün derdini yazdığında altındaki yorumlar “Sakın gelme, Amerika rezalet, ülkenin kıymetini bil, biz burda sürünüyoruz böyle bi hata yapma” full bu şekilde ve bu hareketlere alışığız zaten artık ben sinirlenemiyorum bile. Fakat geçenler “Ben Amerikaya kaçak geldim ama tutunamadım geri dönmek istiyorum, pasaportumda vize yok kaçak girdiğim için, direkt bilet alsam bana sıkıntı çıkarırlar mı giderken?” Şeklinde yine insani bi soru sormuş. Altındaki yorumlar “Sakın gitme, Türkiye çok kötü pişman olursun, aman yapma aptal mısın Amerikadan gidilir mi?”

Hocam bi karar verin ama dimi? 
-
@T-C-Kubilay-Dikici Söylediklerinizde ki bazı yanlışlarınızı düzelteyim izninizle. Sadece bir arkadaşımızın sorusuna örnek verirken Yetkin Menteş beyfendiyi örnek gösterdim. Kendisi iltica sebebini de söylememiş olması çok önemli değil. Avukat ile tüm süreci yönettiği için asıl önemli olan şey de Avukatın iyi bir şekilde yönlendirmesi ve süreci takip etmesidir. İltica etmenin zorluklarını ve kimseye önermiyor değil kendisi, o sadece Meksika sınırından gelen kişiler için o yoldan gelmeyin diyor. Zaten o kadar para harcıyorsan ya turist vizesi ile gel yada yatırımcı vizesi ile gelmeye çalış gibi öneride bulunuyor. Yakınını kaybetti dediğiniz şeyde kendisi ABD ye ilk turist vizesi ile gelip sonra ilticaya başvurduktan 3 gün sonra mı neydi Babasını kaybediyor. Ve kendisi Amerika aşığı bir adam,ABD ye giderken nelerden vazgeçtiğini bilerek gelmiş birisidir. Benim düşüncem ise ben de kimseye iltica etmelerini önermiyorum. Bana GC çıkmasaydı gelmezdim. Ben yasal olduğum halde hayat zor geliyor ilticaya başvuranın ise Allah yardımcısı olsun.
Benzer Başlıklar
163
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k