Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri

• Merhabalar,

Nisan ayından bu yana F1 vizesi ile Amerika'dayim. Geçen hafta eşim de Türkiye'den F1 vizesi mülakatına girdi. Benim nerede olduğum sorulduğunda Amerika'da eğitimde olduğumu ama ay sonu döneceğimi söylemiş. (Ben de kendi mulakatımda 4 aylığına gidiyorum demistim) Konsolos da sizin vize almanına engel bir durum yok fakat eşinizin e-devletten yurda giriş çıkış belgesini bize mail atmanız gerekiyor diyip pasaportunu almış. Ben de kursumun kuru tam 18 Ağustos'ta bittiği için 20 Ağustos'a dönüş bileti aldım. Bu durumda;

1. Eşim Temmuz sonu dediği için aradaki 20 günlük sürede sorun olmaması için bilet görüntüsünü ön bilgilendirme olarak konsolosluğa iletmesi iyi olur mu?

2. En önemlisi dönüşüme istinaden eşime vizeyi vermeleri durumunda benim vizemi iptal etme ihtimalleri nedir? (Herhangi statu ihlalinde bulunmadim)

• ...............

• @pnktr Merhaba,

Farklı zamanlarda eğitim planlamamızın sebebi konsolosa da belirttiğimiz gibi evcil hayvanlarımıza 4-5 ay bakabilecek kimsenin olmaması, ABD'de de bir ev kiralayamacağımız için onları yanımıza alamayacak olmamız.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,
    27 yaşındayım, bekarım, üniversite mezunuyum, daha önce yurt dışına çıkmadım., şu anda çalışmıyorum.
    Dil eğitimi için F1 vizesine başvurmak istiyorum. Vize görüşmesine gitmeden önce bulduğumuz okula eğitim ücretini ödememiz gerekiyor mi?
    Yeterli parayı gösterebilirim. Sizce red alır mıyım?

• 27 yaşındayım,
    bekarım,
    daha önce yurt dışına çıkmadım
    şu anda çalışmıyorum.

malesef oaraya vize ile gidip illegal sekilde kalanlar yuzunden bunlarin hepsi eksi olarak gorunuyor. Guclu bir profil cizerseniz alma ihtimaliniz yinede var.

Genellikle okullar basvuru ucreti / evrak ucreti gibi bir tutari onden alacaklardir. Tam ucreti okul basladiginda odenemeniz beklenir ama tabi okuldan okula gore de degisim gostere bilir.

ornek bir okulun sureci:

1. Student sends application documents and fees:

• Application Form
      • Passport (F-1 student visa applicant) / Driver's license, passport, Green Card, other photo ID (non-F-1 student visa applicants)
      • Statement of Financial Support form (F-1 student visa applicant) - What is this?
      • Bank statement (F-1 student visa applicant)
      • $100 application fee
        Non-F-1 student visa applicants can skip step 2 and 3.
    2. ELI accepts application:

• ELI sends I-20 to student (F-1 student visa applicant)
    3. Student applies to F-1 student visa - How can I get an F-1 student visa?

• SEVIS (F-1 student visa applicant)
      • Visa appointment at U.S. Embassy or Consulate
    4. ELI tuition fee:

• After F-1 student visa approval or non-F-1 student is accepted, student pays tuition fee.
      • Application process completed.

• Yeşil kartı bekleyemeyeceğim artık. EB3 de mantıklı gelmiyor BDV Solutions gibi şirketlere güvenemiyorum o kadar para verip beklemek mantıklı gelmiyor.
    F1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra kalıcı olabilir miyiz? Dil okulunu tamamlayıp bir şekilde yasal olarak orada devam etmek istiyorum.
    H2B ya da daha iyi bir seçenek var mıdır? 2-3 yıl kalabilirsem muhtemelen gerçek bir evlilik yapabilirim ama sürekli dil okulunu uzatacak kadar param da yok.

• @MakeUSAGreatAgain BDV Solutions evlenilecek bir tip değil haklısınız, ancak gönül eğlendirilebilir. F1 süreci ve sonrasında hayırlı bir kısmet bulursunuz umarım. Sizlere bol şans diliyorum.

• @tufank Yabancı forumlarda çok araştırma yaptım yorumların %95'i SCAM olduğu yönündeydi. EB3 başlığı altında da soru sormuştum siz cevaplamıştınız hatta ama mağdur olan çok kişi var.
    AOS tercih edilmiyorsa sürecin sonu konsoloslukta bitiyor. Garantisi yok. 25000$-30000$ dolar ödeyip üstüne 5 yıl bekleyip konsolosluktan eli boş dönmek de var.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu konu başlığı yeri değil ama cevap vermeden geçemeyeceğim:

• Sürecini başlatmış onlarca kişiyi “boşluğa/ hiçliğe” para yatırmış olarak değerlendirmeniz hoş değil.

• Daha geçen hafta BDV’nin South Carolina daki ofisini ziyaret ettim. Hiç “scam” gibi görünmüyordu. İsteyen herkes de randevu alıp ziyaret edebilir.

• Göçmenlik süreci uzun ve karmaşık bir süreç. Her başvuru kendi başına bağımsız değerlendiriliyor ve ilerliyor. Süreç içerisinde pürüzler çıkması olası. Binlerce başvuru içerisinde mutlaka hatalı veya problem çıkan dosyalar / sponsorlar olabilir. İlgili firma bizi sonuca ulaştırmak için tüm çabayı gösteriyor.

• İnternette okudunuz her yoruma / paylaşıma gerçek gözüyle bakmayınız. Dosyası başarıya ulaşan 1500 den fazla kişi var. Olumlu yorumlar genelde paylaşılmıyor insanlar sessiz sedasız vizesini alıp yoluna devam etmeyi tercih ediyor. Ayrıca çoğu yorum BDV'nin kontrolünde olmayan, bülten ilerlemesi, geçici çalışma ve seyahat belgesi ile ilgili. Adaylar sürece girmeden önce teknik detaylara hakim olmadıkları için sürecin içerisinde suçlayacak birini arıyorlar ama BDV bu konunun tamamen dışında. İşlem sürelerine ve bültene ilgili resmi kurumlar dışında kimse müdahale edemez, kesin tarihler de veremez.

• 5 yıl bekledikten sonra eli boş dönen / mağdur olan birine henüz rastlamadım. Kişinin adli sicil kaydı ve sağlık raporu temizse ve vizeye engel bir durumu yoksa konsolosluk aşaması işin en kolay kısmı.

• BDV’ nin iyileştirmesi gereken / eleştirilecek yanları yok mu? Elbette var. Sözleşme şartları, sponsor için yaptırımlar, geri ödeme seçenekleri.. Bunları yapıcı bir şekilde kendilerine iletmek gerekiyor..

@MakeUSAGreatAgain, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@tufank Yabancı forumlarda çok araştırma yaptım yorumların %95'i SCAM olduğu yönündeydi. EB3 başlığı altında da soru sormuştum siz cevaplamıştınız hatta ama mağdur olan çok kişi var.
    AOS tercih edilmiyorsa sürecin sonu konsoloslukta bitiyor. Garantisi yok. 25000$-30000$ dolar ödeyip üstüne 5 yıl bekleyip konsolosluktan eli boş dönmek de var.

• @MakeUSAGreatAgain merhaba, okul ücretini ödemeniz gerekmiyor yalnızca başvuru ücretlerini ödeyip okuldan alacağınız belge ve diğer gerekli evraklar ile konsolosluğa başvurunuzu yapıyorsunuz, vizeniz onaylanırsa okul politakasına göre derslere başlarken ödersiniz. Ancak aracı kurumlara giderseniz sanırım yüklü miktarda 3 aylık 6aylık okul ücreti dahil hepsini isteyebiliyorlar. Üst kısımlarda okulum ile ilgili bilgilendirme paylaşmıştım orada whatsapp iletişim hattı var yazarsanız pazartesi salı günleri çalıştığım günler size bilgilendirme yapabilirim kendi okulum özelinde. Nickinize bakılırsa california istemezsiniz gibi duruyor 😁

• Merhabalar 24 yaşımdayım üniversiteden radyo televizyon sinema bölümünden yeni mezun oldum ve dil okulu ile ingilizcemi geliştirmek istiyorum. F1 vizesine başvurmayı planlıyorum, pasaportumda 2022 ye ait bir ispanya schengen vizesi var ve 2023 de bir yunanistan reddi var. sizce bu şartlarda vizeden onay alma ihtimalim nedir? Şimdiden cevaplayacak herkese teşekkür ederim.

• Dil okulu önerisi olan var mı arkadaşlar. ELS ile gitmeyi düşünüyorum.

• @Efe-İlhan Neden olmasın ki. Ben hiç çıkmadım 27 yaşındayım ben de denemeye karar verdim.

• @MakeUSAGreatAgain genelde f1 vizelerinin yüksek reddedilme oranları olduğu için bilgili arkadaşlar varsa diye yazmıştım

• @Efe-İlhan Nasıl bir cevap bekliyorsun ben tüm konuyu okudum hiç yurt dışına çıkmayıp alanlar, 2. başvurusunda alanlar var. %50 %40 ihtimal var işte .

• Arkadaşlar bankadan hesap için kağıt alacağım da paramın çoğunluğu hissede duruyor. Hisseyi gösterebilir miyim istenilen tutar için?

• Merhaba, ben coğrafya öğretmeniyim. Master yapmak istiyorum. Tr den 3.0 gno ile mezun oldum. Izlediğim bir video da ücretsiz kabul almak için lisansta iken projelerde yer almak önemli bir unsur minvalinde bir yorum yaptı, arkadaş. Bu durum master başvurularında dezavantaj mı yaratır yoksa proje yapmadan tamamlayan birine nazaran avantaj mı sağlar?

• Arkadaşlar dil okulu için başvuru yapacağım. En başta başvuru ücreti istiyor ve I-20 formu almak için eğitim ücretinin de tamamının ödenmesi gerekiyormuş. Bu şekilde mi oluyor? Vize almadan eğitim ücretinin ödenmesi gerekiyor mu? Yardımlarınızı rica edeceğim.

• Selamlar ABD ye f1 vizesi ile 3 aylığına dil okuluna gitmeyi düşünüyorm boston ya da ohio/cincinnati taraflarına. Dil okulu fiyatları 3 aylık 4k civarı ben 15-20k arası dolar göstereceğim ayrıca babam memur ve üstüne ev var sponsor olarak da onu gösterebilirim daha önce Almanya norveç gibi ülkelere gittim ayrıca yeşil passaportum var vize alma şansım sizce nedir?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    U
    Arkadaslar Merhaba, Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
  • 0 Oy
    4 İleti
    480 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • 0 Oy
    13 İleti
    846 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • F1 vizesine ne zaman başvurmalıyım?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    CalibraturboC
    iki ara birdere durumu yok. Hesabındaki paraları şişirmeye başla ve mezun olur olmaz başvur. Kesin
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k