Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhabalar
    Bu süreçte bilgi alışverişi için @demireser @yusufalak @salih-atilla @ATS16 herkese teşekkürler.

Bugün tüm süreci tamamlamış bulunmaktayız konsolosluk görüşmemiz de olumlu geçti. Sağlık muayenesinde şu an için hiç aşı olmamış ya da geçerli olmayan aşı olmuş birinin son 12 ay içinde bir doz kabul edilen aşılardan birini olması yeterli biz bu konuda bir sorun yaşamadık. Oradaki duyumlarda gördüğüm kadarıyla da şu an ankarada aşıyla ilgili bir sorunda bulunmakta aşı hastanelerde yok. Eksik aşısı olan kişilere hastanenin başhekimliğin imzasıyla yazılmış resmi bir yazıyla aşı olmadığı bildirildiği taktirde sağlık muayenesi covid aşısız şekilde unganlar kısmında tamamlanabilmekte tabii vize sürecinde konsolosluk amerikaya gitmeden bu aşıyı isteyebilir de denildi. Kısaca biz tek doz aşıyla bir sorunu yaşamadık süreci devam eden arkadaşlar için bu tecrübeyi buraya aktardım. Vizeyi bekleyen herkes için istediği olması dileğiyle iyi günler

• @erb Hayırlı olsun. ABD'de yeni hayatınızda mutluluklar...

• ⭐⭐⭐⭐

@erb tebrikler, göç sürecinde ve ABD'de ki yaşamınızda da bol şans...

• ⭐⭐⭐

@erb Ankara da aşı kalmamış mı acaba doğru mu anladım?

Mevcut aşıların skt leri geçti gidecek olanların bunu kontrol etmesini tavsiye ederim

• @newbie97 evet doğru anlamışsınız gittiğimiz gün aşı olamayan kişiler bu şekilde açıklama yaptı. onlarda hastaneden bununla ilgili başhekimlik imzalı bir resmi yazı getirirseniz unganlar tarafındaki sağlık muayenesi kısmını tamamlayabiliriz dediler.

• ⭐⭐

@erb sonuçta bize unganlardan verilen bilgi doğru yazı alınamasaydı 2 doz olmadan sağlık raporu vermezlerdi

• @salih-atilla biz yazı almadık bu durum bizimle ilgili bir durum değil burada sorun yaşayanlar olursa diye bildirdim. Bazen böyle durumlar olabiliyor siz sorduğunuz gün belki başka biri bu şekilde bilgi verdi bizim gittiğimiz gün başka biri farklı bilgi vermişte olabilir. Yazı olsa da olmasa da, hiç aşısı olmayan biri de dahil olmak üzere şu an son 12 ay içinde geçerli bir tek doz aşı olmuş biri sorun yaşamamaktadır. (Biz sorun yaşamadık)

• ⭐⭐

@erb yazınızda aşı yok diye yazı aldınız izlenimi yaratan cümleler var ben yanlış anlaşım kusura bakma

• Herkese merhaba arkadaşlar , cavid aşılarıyla alakalı iki sorum olacak ;

• Benim eski yıllarda yapılan 2 doz sinovac aşım mevcut yani son 12 ayda aşı olmadım. Aşı olmam lazım zaten biliyorum ancak hastanede sadece Biontech varmış. Sinovac aşılarının üzerine biontech olur mu ?

• Eşim de 2023 eylül ayında ilk ve tek aşısını biontech olarak oldu. Son 12 ayda aşılandığı için tekrar aşı olmasına gerek yok diye biliyorum. Doğru mudur ?

• @erenist Merhaba sorunuzun cevabi burada

Bu arada Evet esiniz **eger son 12 ay icerisinde zaten covid asisi olmussa yeniden olmasina gerek yok ama uzerinden 12 ay gecmis ise yeniden covid asisi olmasi gerekiyor. **Sinovac aşılarının üzerine biontech olur mu ? sorunuzun cevabina sunu ekleyebilirim bir kac farkli cesidi olanlari taniyorum illa tekrar ayni asi turunu olmaniz mecburi degil diye dusunuyorum ama gittiginiz hastanede ki hemsirelerden de ogrenebilirsiniz eger profesyonel bir saglikcidan cevap duymak istiyorsaniz tabiki.

Hangi aşılar DSÖ tarafından onaylıdır?
    Onaylı aşıların listesi DSÖ web sitesinde görüntülenebilir. "Decision Date/Karar Tarihi" olan aşılar onaylı olarak kabul edilmektedir. Bilinen isimleri Pfizer Biontech Comirnaty, Moderna Spikevax, Johnson & Johnson Janssen COVID-19, AstraZeneca Vaxzevria, Covishield, Sinopharm SARS-CoV-2 Vaccine ve Sinovac CoronaVac olan aşılar DSÖ tarafından onaylanmıştır. Pfizer Biontech Comirnaty, Moderna Spikevax ve Johnson & Johnson Janssen COVID-19 aşıları aynı zamanda Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (US FDA) tarafından da onaylanmıştır.

• @NewyorkNewyork Hastanedeki hemşire olur dedi ancak bunu sağlık yönünden belirtti tabi. Önemli olan son 12 ayda herhangi bir onaylı aşıyı yaptırmış olmak ise daha öncesinde ne yapıldığına çok takılacaklarını sanmıyorum. Tabi sağlık yönünden bir problem olmayıp hastane de kesin yapabiliriz derse. Başka hastanelerde durum nedir bilmiyorum ama bizim burada sadece biontech varmış mecbur onu olacağım

• @erenist Bence de bir an önce ilk dozu yaptırın ki unganlar işlemi baslatabilsin diğer türlü baslatmıyorlar.Ayrıca bir yorumda daha söylemiştim yeniden burada deyinmek isterim ki ilk dozdan sonra ikinci doz için 30 gün beklemeniz gerekecek ikinci dozu almadan bilet almayın yada biletinizi ona gör ayarlayın çünkü size ikinci dozu almazsanız USA ya girişte sorun olabilir diyecekler bu nedenle işinizi garantiye almadan hakerete geçmeyin ki korku dolu anlar yaşsanmasın.Bol şans diliyorum.

• @gucarslan Selamlar Kardesim esimin kanser tedavisi gormesi saglik muayenesinde engel teskil edermi

• @erenist daha önceden ne yaptıklarına çok takılmıyorlar.Mail'de belirttikleri gibi son 12 ay baz alınıyor. Daha önce dsö onaylı olmayan sputnik aşısını 2 doz olmuş biri son 12 ay içinde aşısı yokken muayenesinden bir ay önce hatırlatma dozu olarak biontech aşısı oldu ve sağlık muayenesinde sorun yaşamadı.

Ben muayeneye giderken diğer adayların yaşadığı bir sorunda Ankara'da aşı olmayışıydı bu konuda da hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

• @NewyorkNewyork Onu bilmiyordum mesela iki doxu tamamlamadan ülkeden çıkamıyor muyuz yani ? Aşıya sonuna kadar karşı olan eşimi yıktı bu bilgi 🙂

• @erb Biz zaten İstanbul’da aşı işini halledip gideceğiz Ankara’ya bırakmayız

• @erenist bunla ilgili tek doz aşılı birine bir şey denilmedi. Unganlar sağlık muayenesini tamamlıyor,konsolosluk tarafında bu istek olabilir denmişti. Mülakat anında benim sürecimde de bir istek olmadı, eğer sizden istenirse çıkmadan yaparsınız istenmezse yapmazsınız. @demireser beyin eşi de tek doz aşıyla girip sağlık muayenesini tamamlamıştı.

• @erenist Unganlar eger ikinci dozu almadan giderseniz havaalanında USA da problem yaşarsınız olarak bilgilendiriyorlar.Evet özellikle son 3-4 aydır olan ve hala güncelliğini koruyan bir bilgi bu.Ülkeden çıkamıyorsunuz olarak değil buraya vardığınızda güvenlik problem oluşturabilir deniyor.Bu nedenle özellikle yeni gelenler tüm aşıları tamamladığında yola çıkıyor garantiye almak için işi.Şu aşı işleri bir bitsede insanlarda rahat bir nefes alsa artık..3-4 ay önce unganlardaydım bir yakınıma eşlik etmek için.Bazı insanlar balgam örneği veriyordu test için onların sonuç raporları için bile bir kaç ay beklemek zorunda olduklarına şahit oldum...

Not: Aşıya kişisel olarak bende hep karşıydım hala öyleyim ama malesef sistem böyle işliyor.Eşinizi anlıyorum endişelenmesin,korkmasın eğer onu iyi hisettirecekse ve kendimden örnek verecek olursam ; bende burada çalıştığım şirket Federale bağlı oldugu için (Federal contractli) mecbur kalarak Ilaclarin coguna alarjim oldugu halde yaptırdım, işimi seviyoum.Federale bağlı olmasaydı yaptırmak durumunda kalmazdım yada işi bırakmak istemedim çok emek verdim çünkü,Ve hatta bana iyi gelmez aşı bir sorun olursa dava ederim şirketi diye de dört gözle kendimi incelemeye aldım ve bekledim ama gayet iyiyim ve hala hayattayım.

• @NewyorkNewyork Tabi orası öyle adamlar bir şart koymuş ise yaptırmaktan başka çare kalmıyor. Ama pandemiden eser kalmadığı halde turistlere dahi zorunlu değilken göçmenlere zorunlu olması çok tuhaf

• ⭐⭐⭐

@erenist Hocam yanlış anlamayın ama kimse sizi hukuken tarihi geçmiş aşıyı olmaya zorlayamaz... Normal aşılar için hepatit vs olmanız zorunlu fakat covid olmuş bitmiş aşılar çürümüş gitmiş bunları olmak zorunda değilsiniz. 2024 ün sonuna gelmişiz siz sağlık muayenesini başarıyla tamamlamadan zaten vize alamıyorsunuz sınırda geçerken pasaportunuza aşısızdır kaşesi basmıyorlar neticede. Eskisi gibi bilet alırken HES kodunuzu girmeniz vs de istenmiyor ki kim niye kontrol etsin.

Geçenlerde birisi yazdı aşı yok demişler ankarada başhekimlikten olmadığına dair kağıt alıp öyle unganlardaki randevusuna gitmiş. İlla diretebilir unganlar aşı olun diye ama aşı yoksa yada var olan aşının tarihi geçmişse burada biz mağdur duruma düşüyoruz sırf prosedür böyle diye.

O başhekimlikten kağıt alıp olmayan arkadaş gibi olmamanızı tavsiye ediyorum sizin sağlığınız açısından.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |