DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @melihguney pasaport sarti gelsinde o 50-100 dolar basvuru ucreti alisin vs imkansiz. O zaman amacinin disina cikiyor olay. Ama sahte evlilik ile gc alan cok var. Bence en az 5 yil evli kalma sarti getirilmeli. Ayrica kacak gecenleri toplamalari iyi birsey umarim davalari dusururler de kacak gecenler deport olur. Kacak gecenler yuzunden yasal yollar ile gitmeye calisanlarin haklari yeniliyor. Kacak gecen sayisi arttikca turist vizesi bile vermiyecekler yakinda gidip kacak yasar diye.


  • Arkadaşlar sadece pasaport şartı yeterli. Bu iş için pasaport çıkartanlar kıymetli evrak vb ücretleri ödeyip kendi ülkemizin hazinesinede katkı sağlamış olur (: başvuru başına ücret almasınlar. Türkiyeden para çıkmasın boşuna (:


  • @melihguney, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @ebrkan92 500 dolar biraz fazla değil mi? 🙂 50 dolar ideal.

    Liseliler 50 doları bir şekilde bulur yine. O kadar bıktım ki öylesine başvuranlardan, 1000-2000 dolar başvuru ücretine bile razıyım. Yeter ki bu hakkımıza girenler ayıklansın. Bunu da yapsa yapsa Trump yapar. Başka kimseden ümidim yok.

    Pasaport şartını da Trump döneminde getirmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.


  • Merhaba kaybedenler cemiyeti. Safları sıklaştıralım, zira 11 yılın sonunda bu senede payımıza düşen hnbs elimize alıp gelmiş bulunmaktayız.


  • @willhelm yok artık daha neler ya. Hocam ciddi misiniz siz?

    İki kişiye de çıkıyor ve gitmeyi düşünmüyorlar öyle mi

    Bu olayları duydukça ayrı üzülüyorum valla bıktım ya


    1. Pasaport şartı getirilmeli
    2. Ücret belirlenmeli (100 dolar ve üzeri cazip)
    3. Kazandığı halde ds260 doldurmayan yada gitmek için aksiyon almayan görüşme hakkı olduğu halde randevuya gitmeyen cezalandırılmalı ve bir daha çekilişe başvuramamalı

    İmza toplamak için adminlerle bir organizasyon yapmalı. Diğer ülke forumdaşlarını da yöneticilerini de organizasyona dahil etmeliyiz. Forumların toplandığı bir organizasyon yapılmalı. Bunun için yöneticilerimiz ve buradan ilgilenecek bir ekip kurulmalı. Bu şartları Kentucky e duyurmalıyız.


  • Bütün sayfaları okuyup geldim 😀

    Yine olmadı.

    Eskiden ülkeme beslediğim sevgi ve güven nedeniyle tenezzül edip başvurmadığım Greencard'ın sonuçlarına bakarken kendimi çıkmamasına üzülürken buldum.

    Keşke geleceğimi ülkemde gördüğüm zamanlara geri dönebilsem de şöyle güzel bir şekilde kendim tokat atsam.

    Herkesin ağzına sakız olan bu dönemde çıkmasını beklemek için gerçekten şanslı olmak lazım.

    O şans bu sene de bana gülmedi malesef 😞


  • Ön saflardan yerimizi alalım

  • ⭐⭐

    @honeyhan Lütfen beni yanlış anlamayın ama , adamlar Pandemi döneminde kazananların hakkını veremedi , mahkemeler , görüşmeler , kaybedilen zaman , yıkılan psikoloji derken bir çok kişinin maalesef hakkı yandı , kaldiki bizim isteklerimize cevap verecekler. Trump pasaport şartı getirdiğinde karşı görüşte olanlar Pasaport şartının adalet terazisini bozduğunu ve bu vizeye başvurmanın daima Ücretsiz olacağını dile getirdiler ve sonuç olarak maalesef pasaport şartı kalktı , Eğer gerçekten tartışılması gereken bir konu varsa bu Ankara Konsolosluğunun diğer konsolosluklara göre bariz bir şekilde yavaş işleyişi tartışılmalıdır. 5XXX üzerinde CN si olan ne yapacağını bilemiyor , Esasında hiç kimse AOS yapmak , bu süreçte schengen vizesidir ,uçak biletidir ,otel masraflarıdır vs vs uğraşmak zorunda değil ama gel görki maalesef Ankara performansından dolayı sağolsun Viyana bir kaç vatandaşımızı mutlu ediyor işin sonunda. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama dediğim gibi Ankara bu performansını değiştirmediği sürece yüzlerce insan sadece çıktığı gün ki sevinci ile kalacak.


  • @honeyhan yazdıklarınıza katılıyorum ama bunların olması çok zor. En azından Amerika hukuk sistemi içinde dava açılıp hak aranmadıkça gerçekleşmesi zor demek daha doğru olur.

    Pasaport şartının nasıl kalktığını hepimiz biliyoruz. Keşke dediğiniz şartlar eklenebilse.

    Ne olduysa geçen dönemki çekilişte sosyal medyada bu green card ın reklamının yapılmasıyla oldu zaten. Bilen de bilmeyen de bu olayı öğrendi. Hiç gitmeye niyeti olmayanlar bile artık sırf zevkine başvuru yapıyor. Çıksa da gitmeyecek ama gene de başvurup gerçekten gitmek isteyen insanların hakkına giriyorlar.

    Mesela ben dv 24 de ilk kez başvurmaya başladım çünkü ondan öncesinde çok gitmeye istekli değildim ve şartlarım çok uygun değildi. Kimsenin hakkına girmemek için zevkine bile olsa başvurmayı aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Kendimi tam anlamıyla hazır hissedince başvurmaya başladım ama hata etmişim. Keşke daha erken başvurmaya başlasaydım belki kazanma şansım daha artardı diye de hayıflanmadan edemiyorum

    Öyle şeyler duyuyorum ki. Adam dedesinin fotoğrafını çekip onun adına başvuran bile gördüm. Sırf gıcıklık olsun diye.

    Söylenecek çok şey var da işte …

  • ⭐⭐

    Bu arada sevgili arkadaşlar bu senede kaybedenlerden olduğumuz için geçen senede paylaştığım iletiyi sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum , Bunlar benim ilk başvuru tarihimden bugüne kadar tecrübe ettiğim ve size önereceğim tavsiyelerdir ;

    DV: 2026 Başvuru gününe kadar İngilizcenizi geliştirmek için çokça vaktiniz olacak , Yüz yüze - yada Online kendinizi geliştirebilirsiniz.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar Bir dahaki, olası yüksek CN çıkma ihtimaline karşı Schengen vizesine uygun hale gelip , AOS için hazırlanabilirsiniz.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar X Bankadan dolar hesabı açtırarak küçük küçük birikimler yapabilirsiniz.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar 10 yıllık Pasaporta başvuru yaparak Gelecek tüm zamlardan ve sürekli değişen Greencard Pasaport kuralından muaf olabilirsiniz.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar Lise yada Üni . Mezunu değilseniz Mezuniyet Belgenizi almaya , Askerlik yapmadıysanız Askerliğinizi yapmaya gayret edebilirsiniz.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar Kendine ait Taşınmazı olup ( EV -Araba ) gibi Aile büyüklerinize aitse kendi üstünüze alabilirsiniz. ( Tapu - Noter ) Masrafları uçuyor.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar Uluslararası Geçerliliği olan Sertifika edinebilir , Amerika'da iş hayatınıza 1-0 önde başlama ihtimalini yaratabilirsiniz.
    DV: 2026 Başvuru gününe kadar bu forumda aktif kalarak Tüm güncel bilgilerden haberdar olarak çokça bilgili bir hale gelip diğer çekiliş süreçlerine daha hazırlıklı başlayabilirsiniz.


  • Herkese merhaba, ilk kez basvurmus ve kazanamamis biri olarak yillardir deneyen arkadaslar gibi hayal kirikligim olmadi lakin bazi noktalara aklim takildi. Forumda da bu green card olayinda da cok yeniyim , burada kazanan arkadaslara bakinca 2-3 tanesi 2021 talihlisi ve davaya katilanlarmis, 1 tanesi daha once vizesi olan ve esi USA de olan bir arkadas mesela, bunlar kurayi etkileyenler faktorler mi acaba?


  • Geçen sene başvurup 19k case number ile kazanıp bu sene bir daha başvurup 3k ile kazanan birini gördüm forumda, şansı karşısında önünde saygıyla eğiliyorum


  • @fragile10 Herhangi bir statü kurayı etkilemiyor tamamen şans herkesin şansı eşit yani.


  • @Raskolnikov-0 statu olarak degil ama algoritmasiz oldugunu sanmiyorum. Mesela sistem ya da yavas hizmet yuzunden gidemeyenlere ya da davalik olanlara yeniden cikmasi tamamen sans mi?


  • @fragile10 Evet tamamen şans ben de bazen çok şaşırıyorum ama gerçekten tamamen şans ile alakalı bir durum. 2 sene üst üste kazananı gördüm mesela biraz önce


  • @fragile10 bende tam forumda bu konuyu inceliyordum. Bu seneki talihlilere baktığımda çoğunun farklı bölgelere vizesi olduğu ve daha önce kazanıp gidememiş mülakat alamamış kişiler olduğunu fark ettim.

    Bu algoritmanın herkes eşit olarak rastgele seçiliyor konusunda da benimde şüphelerim vardı ama sanırım algoritmayı etkileyen belli durumlar olduğuna bu sefer kesin emin oldum.


  • @Kesinİzmirli ornegin 2 kisinin gecen sene esleri kazanmis bu sene de kendileri... Ama baska bir arkadas 12. kez kazanamamis, bu salt bahtsizlik mi yani simdi? Bilemiyorum, elbette kura herkese esit dense de arka planda isleyen bir secici algoritma da var diye dusunuyorum.


  • @fragile10 katılıyorum. Bakalım 2-3 gün geçsin talihliler foruma gelmeye başlasın bir daha bakarız

  • ⭐⭐

    Selam 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum