J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
Merhaba.
J2 tax return dolduran var mı? Biz residency yoksa nonresidency olarak mı doluracağız.
Muhasebeci nonrecideny olarak baktı, vergi iadesi almak yerine ben vergi veriyor görünüyorum -
@tolgau sizin tek formdur. Sadece imza için çıktı alıyor olmanız farklı form olduğu anlamına gelmez sanırım.
-
@Yuksel-Celik Substantial presence test'e göre karar veriliyor. İlk 2 yıl non-resident oluyoruz ve J1 sahibi medicare&social'dan muaf, ama J2 hepsini ödüyor.
İlk başvuruda resident olarak başvurmayı tercih edebiliyorsunuz bu arada, arkadaşım onu yapıp iade alırken ben non-resident olarak geri ödedim. Tabi bekar biri için non-resident olarak medicare vs. vergi ödememek resident olup alacağı standart tax deductionsa göre daha karlı oluyor.
-
@chimia Merhaba Hocam, size bir sorum olacakti sizin borcunuz Tubitak a degil mi, %20 sini odediniz ve 2 yil kuralini kaldirdilar mi?
-
Kasim ve Aralik ayinda evraklarini gonderip FR alan var mi?
-
@cengizzhan Ekim sonunda gonderdim henuz FR alamadim. Beklemedeyim malesef.
-
@Selman-Tunc Hocam kurumlarin hepsinde %20 odeme kurali var diye biliyorum. Borcu yoktur yazisini alabilmeniz icin bu odemeyi yapmaniz gerekiyor. Mesajinizi dogru anladiysam sunu belirtmekte fayda var. Ayni yazi bildiginiz uzere Department of State tarafindan istenen belgeler arasinda. Kisacasi %20 yi odemeniz 2 yil kuralini dogrudan kaldirildigi anlamina gelmiyor ama gerekli belgenin isleme konulmasi icin on kosul.
-
@kemalede guncelleme: NoS icin TR buyukelciligi 15 martta bana eposta ile bildirim yapmisti, DoS'a gonderdik mektubunuzu diye. Bugun ise (4 Nisan) sonunda DoS sisteminde gorundu NoS ve giris tarihi olarak da onceki belgelerimle ayni olacak sekilde 14 Mart belirtmisler. Artik herhalde bu noktada dosyam 'ready for deliberation' oluyor ve degerlendirme icin bekleyecegim ne kadar surerse artik.
-
Merhabalar. Halihazırda J1 vizesi ile ABD'de bulunurken J1 Waiver yaptırırsak yasal statümüz sona mı eriyor yoksa DS-2019'da yer alan sürenin sonuna kadar ülkede bulunma hakkımız devam ediyor mu?
-
@annelida Ds2019'da belirtilen süreye kadar devam eder, o sürede statü değişikliği yapmanız ya da bitiminde ülkeyi terk etmeniz beklenir.
-
@nimble merhaba. DOS'tan Favorable Recommendation aldim ve gecerli vize tarihlerim arasinda ABD'den Turkiye'ye gidip geri donecegim. Bunun bir mahsuru var mi ya da yapmam gereken bir sey? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
-
@the_terminal eğer basılı vizeniz hala geçerliyse sadece bulunduğunuz üniversite/okuldan DS-2019 imzalatmanız yeterli, FR veya waiver almak vize kullanmaya engel değil. Yenileme ve uzatma kısmında engel sadece.
-
cok sag olun.
-
Approval of the case notice USCIS’in sayfasina 9 Nisan’da dustu. Artik bizzat kendisini bekleyecegim.
@flykkslr, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Temmuz 27’den sonra bugun, mart 21’de Department of State’ten “Notification of Recommendation Sent” maili aldim. Sanirim USCIS’ten gelecek formlari bekleyegim artik.
-
Herkese merhaba,
foruma yeni üye oldum. izninizle bilgi ve tecrübelerinize dayanarak bende birkaç şey sormak istiyorum.
Duke uni beyin cerrahi departmanında araştırmacı olarak TUBİTAK bursu ile amerika ya 1 yıllığına ailemle beraber geldim. yaklaşık 6 aydır burdayım. bi aksilik olmazsa eylül ayında türkiye ye döneceğiz inş. ancak şuan içinde bulunduğum araştırma grubu ile çalışmalar seneye de devam edecek ve 2025 senesi içerisinde 3-4 ay daha tekrar amerika ya gelmem gerekecek. j1 vizesi 2 yıl kuralını kaldırmak istiyorum. belli başlı adımları tamamladım ancak şuan hali. hazırda Tubitak bursiyeriyim ve burs almaya devam ediyorum. türkiye tarafı borcu yoktur yazısı için Tubitak a sorduğu zaman nasıl bir yol izlemek gerekir bu şartlar altında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.herkese iyi bayramlar bu arada -
@asapay Tekrar J1 vizesi almak icin bu kurali kaldirmaniza gerek yok diye biliyorum. Eger kaldirmak istiyorsaniz, Tubitak bursunuzu iptal ettirip bir kismini odemis olmaniz gerekiyor ki Tubitak tarafindan borcu yoktur yazisi gelebilsin.
-
hocam ama 2 yıl içerisinde j1 statüsünde amerikaya giriş yapılamıyor diye biliyorum ama
-
@asapay yanlış yönlendirmek istemem ama ben toplam 5 yıl içerisinde 3 defa J1 vizesi ile abd'ye giriş yaptım. Ben MEB burslusuydum. Ama TUBITAK icin bisi diyemem.
-
@asapay Tekrar J1 vizesi alarak giris yapabilirsiniz, sadece farkli vize statusune gecmek isterseniz 2 yil kurali sorun olusturur. Farkli vizeden kasitlari da gocmen statusu olan vize turleri (H1B, Greencard gibi).
-
çok teşekkür ederim.peki Tubitak bursum devam ederken 2 yıl kuralını kaldırma şansım olabilir mi.çunku daha 6 ay daha burdayım ve burs almaya devam edeceğim burdayken başvuru yapmayı düşünüyorum.bu süreci başlattıktan sonra türkiyeye gitmemizde bir sakınca oluyor mu.bilgisi olan var mı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum