DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    @newbie97 Karides ya da kalamar alacağım yarın bakalım yorumlarımı yazarım 😃 😃

  • ⭐⭐⭐

    @newbie97 floridadan çok uyguna gelmeyebilir belki çünkü cancun meksikanın en turistik şehri bu yüzdende en pahalı şehri ama tabi sonuçta dolar kazandığını hesaba katarsak yinede göz korkutmayabilir belki fiyatlar dolar kazanan biri için

  • ⭐⭐

    @Atlantis00 Karidesi geçen sene aldım pişince 1 tl boyutuna düştü, kalamarı hiç görmedim malesef yoksa bayılırım. Umarım 1 sene sonra kendimi abd de deniz ürünleri reyonunda kaybolurken bulurum 😁

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @newbie97 Şimdi yapılışının videosuna bakayım dedim cidden ufacık bir şey oldu 😃 Yahu daha az önce ev yapımı poğaça yedim 2 adet ona rağmen acıktırdın beni 😃

  • ⭐⭐

    @Atlantis00 o ne zaman yemekle ilgili bir şey anlatsa öyle iştahlı anlatıyor ki ben de acıkıyorum 😂😂😂😂😂

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Şimdi fiyatlara baktım 1 hafta tek kişi 5 yıldızlı oteller 70 bin tl civarı, bu fiyatlarla yaz sezonunda muhtemelen Antalyadaki otellerden bile ucuza gelebilir, dolara vurunca yine çok pahalı bir şey etmiyor sayılır farklılık açısından denenebilir veya orta segment oteller 7-8 bin tl imiş haftalık

  • ⭐⭐

    @Atlantis00 Can boğazdan gelir yiyin 😃 😃

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @lawyergirl Bir de gittim yapım videoları izledim, şu an marmara denizinde ki bütün balıkları yiyebilirim 😃

  • ⭐⭐

    @lawyergirl Vallahi hiç farkında değilim 😃


  • @lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Atlantis00 o ne zaman yemekle ilgili bir şey anlatsa öyle iştahlı anlatıyor ki ben de acıkıyorum 😂😂😂😂😂

    Gece yemek yenmez... 🙂


  • Neden GC? Neden USA? Nedenle başlayan birçok soru sorulabilir ve cevaplanabilir. Birçok yorum okudum ve bir yerlerde şöyle de düşünen biri varmış bilinsin istediğim için, hislerimi kelimelere dökecek fırsat bulduğum için, yarın öbür gün dövizle tatile gidince bu cennet gibi vatanımızdan neden göçtük diye soracak çocuğuma gösterecek bir kayıt da ben açayım dedim.

    Herkes kendini en güzeline layık görür, e hakkıdır da. Nihayetinde bu hayatı Ahmet ya da Mehmet düşe kalka, döke saça kendine yetecek bir konuma getirmiş ya, daha ne. Dahası çok... Hayat bazen huzuruyla bazen sabrıyla bazen aklıyla sınar insanı. İnsan da doğası gereği bir tepki verir, yaşadığının kanıtı olarak. İşte tam olarak beni bu ülkeden soğutan, bazen nefret bazen illallah ettiren de tam olarak bu, tepkisizlik. Tanım olarak bitkisel hayattaymışız gibi hissediyorum kendimi. Basit bir örnekle bitireyim, iphone telefonun yeni fiyatı 108bin olmuş 53bin malın değeri vergisi şusu busu, 54bin devletin kasasına direkt giden para. Ya arkadaş senin kendine bir damla da olsa saygın yok mu bunu göre göre neden alıyorsun diye çok şikayet eder, anlatırdım sağda solda, fark ettim ki göremiyorlarmış. Artık şikayet etmiyor, hele hele anlamayacaklara hiç anlatmıyorum.

    Diğer bir konu ise lezzet daha doğrusu lezzetsizlik. Bu kavramı sadece tat olarak düşünmeyin, 4 tane daha duyu organımız var. Cennet gibi ülkemiz var ve şekilsiz biçimsiz yapılarla dolduruldu, mesafeler kısa da olsa uzak da olsa herkes minimum 2-3 saatini boş yere trafikte harcıyor. Meyve kasası gibi istiflenmiş üst üste yaşıyoruz, millet güneşe hasret yaşıyor. Hayat benim için tüm boyutlarda lezzetsiz.

    Mesleğim öğretmenlik ve net olarak söylüyorum çocuklara gençlere eğitimin öğretimin değerinin savunulacak bir yönü kalmadı. Ha okuyan, kendini geliştiren, çalışan çabalayan var mı var ama bizlik bir durum değil hani biz olmasak da okur zaten onlar, biz bilgimizle tecrübemizle eşlik ediyoruz diyeyim. Haa o okuyan eden gençler de yurtdışına gidebilme hayaliyle okuyor, rekabet kızışacak tüyoyu da vereyim. Öğretmenler olarak öyle bir pasif hale getirildik ki her yönden, bizi toplum nezdinde değerli kılan tek şey düzenli sabit gelirimiz ve toplumun bizden kazanacağı sabit kazançlar. Anlatacak çok şey var da ne bende mecal kaldı ne de fazla uzatmaya gerek. Arif sizsiniz mirim, anlayın, anlarsınız da.

    Uzun ettik, tekrara düştükse kusuruma bakmayın. Yine dertlenir, kederlenir, aklımıza bir şeyler düşer, buralara karalarız biraz biraz. Selametle.


  • oh gece gece usdt/try paritesi güzel yükseliyor 😂


  • uyumak istiyorum uyuyamiyorum... herkese iyi geceler..


  • Gece saat 4 olmuş ben hala uyuyamadim.. 4.30 oldu ben yatagin içinde titriyorum... 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Günaydın herkese @Atlantis00 @newbie97 üniversiteden mezun olduğum bölümle ilgili sohbet yapınca bilgi vermek istedim. Sardalya - uskumru - somon gibi balıklar soğuk denizleri sever. Aralık - Şubat arasında yağlı balık olup et tutarlar üşümemek için ondan dolayı bu 3 aydan sonra bu balıkları alırsan zevkine varamazsın. Çanakkale de çinekop - lüfer olta avcılığı vardır buzluğa atıp yazın yerler. Ondan dolayı bu balıklar bu 3 ay dışında yenmez. Mesela mezgit hiç kılçık yoktur karnından ikiye yırırsan bonfile gib et parçsı gibi pişirebilirsin. Soyulmuş karides - midye - halka kalamar bu tür ürünleri donuk almayın sakın. Çünkü bu ürünleri su ile şişirirler buna biz glazing deriz. Paketin arkasını çevirin orada glazing % yüzde olarak yazar işte o oran içinde ki su oranını bilgisini verir. Ondan dolayı ilk pakette kocaman pişirince büyüteçle bakacak kadar küçülüyor. Bu ürünler %150 kadar içine su çeker ancak bu suyu taze değil ilk dondurucu da dondurup su molekülleri patlıyor. Donuk ürünü daha sonra suyu görünce cennete düştüm diye ne kadar su çekerse o kadar büyür. Sulu halini tekrar dondurup şişmiş hali ile paketlenir.


  • @ayvalik10 günaydin 1 saat uyana uyana uyuyabildim 😕


  • Herkese günaydınlar. Güzel günler sizlerin olsun. Sabah sabah uskumru, karides , kalamar okuyup resmen kahvaltıda canım çekti 😂 Allah'tan tam zamanın da tüp mide ameliyatı olmuşum. Çorba iç geç yaparak ekonomimi ayakta tutuyorum 😂 günlük yemek maliyeti 20-30 lira anca.


  • Günaydın arkadaşlar herkesin güzel içten yorumlarını okudum seviyorum bu forumu seviyorum buradaki insanları harikasınız. Amerika hayaliyle bir güneşimiz daha doğdu umutla geleceğe diyoruz. Evet balık deyince denizden babam çıksa yerim diyorum, karides, kalamar severim; bir gün buradaki dostlarla Amerika dan gelip güzel bir balıkçıda toplanırız ne dersiniz :))


  • Günaydın forum üyeleri çok şey istemiyoruz. 🙂

    1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg


  • Günaydin arkadaşlar bugün güzel bir gün. Güne güzel başladik 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

238
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum