@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
Her yeri işgal ediyorlar net! Bir uzak doğulular iki Hintliler. Bunlar çete gibi ... Hele ki USA veya İngilitere' de doğmamış sonradan İngilizce öğrenenlerin İngilizceleri rezalet anlamak için Hintli olmak gerekiyor. Neler yapıyorlarsa her yeri kaplıyorlar birbirlerini tutuyorlar da. Allah Türkler' e de akıl versin USA de gördüğüm çoğunluk birbirini kazıklayan dolandıranlar veya inanılmaz kariyer yapıp dedikoducu Türk komünitesinden bıkıp kendilerini USA yalnızlığına gömenler. Tüm bu yayyınlanan bültenler ve paylaşımlardan hepimize çıkacak sonuçlar var
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@ABRAKADABRA Türk'lerin , özelliklede belirli bir yaş grubunda olan kişilerin , Türkçe dilbilgisi ile arası pek iyi degil . Olsa bile eğitimin üzerinden inanılmaz zaman geçmiş, çogunu hatırlamıyorlar . Türkçede dil bilgisi eksikliği otomatik olarak bence ingilizce öğrenmemizide etkiliyor . Hatta ben çocuklara ıngılızce ogreten bır ogretmenle konustugumda şu tezi savundum . Bir cocuga ingilizce ögretmenin kolay olmasının sebebı 1. si türkçe dilbilgisi bilmemesi 2.si sürekli o dile maruz kalmaları 3.sü korkucak / çekinecek birseylerının olmaması .
Bizde ise tam tersi oluyor ,malesef .
Türkçe dilbilgisi bildigimiz için kafamız karışıyor çünki türkçe düşünüp ingilizce konusmaya calısıyoruz
kendimizi dile maruz bırakmıyoruz
utanıp sıkılıyoruz / cekınıyoruz . -
@Ufuk-Sener, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@abrakadabra evet çok haklısın arkadaşımın kardeşide kendi çabasıyla öğrendim ingilizceyi kendi kendine. hangi dizileri izledin bu arada :))
Lost ile başlamıştım ben, o zamanlar o meşhurdu

Sonrasında Prison Break, Heroes, 24 vs. gibi birçok dizi izledim.Tabi sadece dizi değil, film de izledim ve filmler de izlenebilir.
Amaç altyazı, görsel ve işitsel aynı anda hepsini kombine etmek. -
@SYTSNGR, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@ABRAKADABRA Türk'lerin , özelliklede belirli bir yaş grubunda olan kişilerin , Türkçe dilbilgisi ile arası pek iyi degil . Olsa bile eğitimin üzerinden inanılmaz zaman geçmiş, çogunu hatırlamıyorlar . Türkçede dil bilgisi eksikliği otomatik olarak bence ingilizce öğrenmemizide etkiliyor . Hatta ben çocuklara ıngılızce ogreten bır ogretmenle konustugumda şu tezi savundum . Bir cocuga ingilizce ögretmenin kolay olmasının sebebı 1. si türkçe dilbilgisi bilmemesi 2.si sürekli o dile maruz kalmaları 3.sü korkucak / çekinecek birseylerının olmaması .
Bizde ise tam tersi oluyor ,malesef .
Türkçe dilbilgisi bildigimiz için kafamız karışıyor çünki türkçe düşünüp ingilizce konusmaya calısıyoruz
kendimizi dile maruz bırakmıyoruz
utanıp sıkılıyoruz / cekınıyoruz .Zaten en büyük sıkıntı, bir kişinin İngilizce söyleyeceği cümleyi söylemeden önce kafasında kurmaktır.
Kurgu falan yok abi, direkt söyleyeceksin düz ara
Başka türlü öğrenmek çok zor. -
Ben lisedeyken bir bilgisayar oyunundan öğrenmiştim ingilizceyi, o sıra teamspeak vardı şimdiki discord yerine kullanılan orada konuşa ede öğrendim seviyem sanırım B1. Şimdi ise hangi aksan nerenin aksanı anlayabiliyorum cümleleri doğru kullana kullana nasıl kurmam gerektiğini öğrendim sanırım tarayıcı geçmişimde yaklaşık 30 bin google çeviri kullanımı vardı o aralar düşünün farketmeden nasıl azim etmişim

-
ben şuanda sıfırdan başlıyorum , elbetteki oyunlardan filmlerden , küfürlerden bildigimiz kelimeler var elbette ama , bana kendini tanıt dersen ordan öteye geçemiyoruz malesef , verdigim örnekte ki dilbilgisi bilmeyen kişi ben oluyorum
kendime göre bir teknik olusturmaya calısıyorum . Bakalım inşallah verimli olurum .Chatgpt
youtube
deepl
2 farklı kitap
2 farklı gramer kitabı
1 sözlük
kendimin yaptıgı kelime kartları
a1-a2 seviyesi kelimeler ve türkce anlamlarının yazıdıgı cıktılar .
vs vs
-
@Ufuk-Sener, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Arkadaşlar bol bol kelime ezberleyelim cümle kurmak basit kelime bilirsek tanzanca da olsa anlaşırız :))

-
Hey gidi eski günler …
Bende İngilizceyi Kameralı sohbet sitesinde yabancı kızlarla sohbet etmeye çalışa çalışa öğrenmiştim , Bundan 10 yıl önce felan Hollanda’da bir kızla tanışmıştım sürekli konuşuyorduk , Annesi ve ablası ile de tanışmıştım o sayede iyi yol katetmiştim -
@SYTSNGR dilbilimcilerin yaptığı araştırmalar gösteriyor ki dil öğrenmek için öncelikle dinlemek gerekiyor. Aynen dediğiniz gibi ,çocuklar ne yazma biliyor ne okuma biliyor, ama anneleri veya etrafında ne dil konuşulursa onu konuşuyorlar. İlk öncelik dinlemek ,sonra okumak, grameri genel hatlarıyla bilmek tabiki şart.
Dinlemek için müzik dinleyebilirsiniz, sevdiğiniz konularda podcast dinleyebilirsiniz, sinema, film izleyebilirsiniz.
Benim ingilizcem bir zamanlar iyiydi ama hiç kullanmadığım için köreldi. Son 2 aydır tekrar ingilizce üzerine yoğunlaştım. Podcastler diziler v.s. Geçen hafta yurt dışındaydım faydasını gördüğümü söyleyebilirim.
Öğrenmeyi sürekli hale getirmekte bir diğer şart bana göre.Kolay gelsin. -
@JesusLord, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Günaydın mübarek pazar gününü bekliyorum çünkü akşama kadar uyuyacağım :))
Bence inadına erkenden uyanacaksın

-
Geçen ki gönderilerime bakarsanız eğer dünyanın neresinde olursam olayım önceliğimin her zaman ev sahibi olmak olacağını söylemiştim. Ciddi anlamda bu konu iyice evrenselleşmeye başladı. Son 3 yıldır birçok nedenden dolayı insanları en çok yıpratan şey kira ödemek. Kira ödemezse bir insan asgari ücret ile dahi bir ayını normal bir şekilde geçirir. Fakat son zamanlarda bu konu iyice evrenselleşmeye başladı. Avrupa'da ki Amerika'da ki adam ev satın almaz nasıl olsa kirasını stabil olarak ödeyebilecek güçte oluyorlar hep diyorduk fakat artan göçler bütün dünyayı yıprattı. Siz neler düşünüyorsunuz bu video hakkında? Hem sohbet etmiş oluruz.
-
@Atlantis00 Açıkçası ev almak için kredi yükü altına girmek zor, adı üstünde mortage kredisi yani ölene kadar insan bunu ödemeye icbar ediliyor, bu yüzden kirada olmak kredi ödemekten hep daha konforlu gelmiştir bana
-
@lawyergirl Abd de daha kolay bu işler misal güzel kredi skoruyla ev aldın hem o evde kalıp hem odalarını kiraya vererek kredi taksidini çıkartabiliyorsun. Yada ev aldın kiraya verdin oda aşağı yukarı kendi kendisini ödüyor yavaştan. Orada evlerin amorti süresi bizdeki gibi ortalama 20 değil 10 yılmış doğru hatırlıyorsam
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@JesusLord, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Günaydın mübarek pazar gününü bekliyorum çünkü akşama kadar uyuyacağım :))
Bence inadına erkenden uyanacaksın

Deme öyle :))
-
Hala ingilizce dinliyorum , sanırım 4 saat falan oldu , ama Netflxte güzel bir belgesel buldum , onu dinliyorm şuanda kadar güzel gidiyor
🥹 -
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Atlantis00 Açıkçası ev almak için kredi yükü altına girmek zor, adı üstünde mortage kredisi yani ölene kadar insan bunu ödemeye icbar ediliyor, bu yüzden kirada olmak kredi ödemekten hep daha konforlu gelmiştir bana
Sanılanın aksine finansal açıdan da kira ödemek ev sahibi olmaktan daha mantıklıdır. Multi milyoner olmayan ve finans bilgisi olan hiç kimse ev sahibi olmaz.
-
@Ping-PONG Evet haklısınız

-
günaydın şimdi Carl Weathers hayatını kaybetti diye yazıcam bu kişi kim diyeceksiniz. Ancak 30 yaş üstü haberi okuyunca üzülecek çünkü onun ilk rocky ile yıkılışını seyredip daha sonra ayağa kalkamadığı zaman ki heyecanı yıllar geçse de tekrar hatırlayacaksın.
-
Günaydınlar girdik 91 e

-
Silindi.
-
Silindi.
Benzer Başlıklar
165
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu