J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@EmirhanKurt bro bende benimde nos 1 Haziran’da geldi hala bekliyorum
-
Ne zaman bitiyor j1 vizen ?
-
Merhabalar,
J-1 waiverı kaldırma işlemlerini sizin yazdıklarınıza bakarak tek başıma yapmaya çalışıyorum ve şöyle bir şeyle karşılaştım. DS-3035 formunun artık kabul edilmediğini okudum, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
@EmirhanKurt ben şu abd de değilim cayman adalarındayım
-
Anladim,sen kendinmi yaptin islemleri yoksa birilerinemi yaptirdin?
-
@ipeksalman merhaba nerede okudunuz bu bilgiyi, ben su an J-1 waiver islemi yapiyorum ve DS-3035 formunu doldurdum sistemden ve gondercegim, ama boyle bir bilgi ile karsilasmadim,
-
@gastroNot Uscis bir hafta 10 gün içerisinde onaylamıştı. Ama kargo vs derken official kağıdın gelmesi nerdeyse 2 hafta diyebiliriz.
-
@EmirhanKurt yok ben abd de olmadığım için şu an avukat üzerinden yaptırdım
-
@nhilalkoc merhabalar evet aynı adrese iki defe mail attım evlilik lisansım ile birlikte fakat ne maile herhangi bir dönüş ne de bir statü güncellemesi aldım. Hala pending aşamasında ve en son no objection’ı girmişler sisteme başka bir gelişmede yok.
-
Merhabalar, DS-260 formunu hemen mi submit etmek gerekiyor, yoksa waiver'i aldiktan sonra doldursam olur mu?
Bu arada hali hazirda Amerika'da olanlarin ve green card basvurusuna Amerika' da girecek olanlarin bu formu doldurmalarina kesin gerek var mi?
Son bir soru, DS-260 formu green card surecinin baslangici olarak mi kabul ediliyor?
Tesekkurler simdiden. -
Consular processing tercih etmek istersek peki, daha DS-260 formu doldurmadigim icin cok mu gec kalmis oluyorum?
AOS processing time 23 ay gibi gozukuyor cunku. -
@Gafur-Gözükara
Hayır orda hala Favorable olarak görünüyor. -
@dil
Ben Amerikadan başvurdum. -
26 Ekim itibariyle bizim durumumuz Favorable Recommendation oldu. Bekliyoruz bakalım sonuçlanmasını.
-
@The-Pencere Merhab,sureciniz ne zaman basladi? ve ne zaman no objection sisteminize girildi detayli bilgi verirmisiniz ,bende sizin gibi bekliyorum.
-
@EmirhanKurt Merhaba, 27 Nisan 2023'te başladı, No objection letter sisteme 10 Mayıs 2023'te girdi. Ben Amerika'dan başvurdum. Süreçte bir kaç kez USCIS'e mail gönderdim, işe yaradı mı bilmiyorum ama denemeye değer diye düşünüyorum.
-
19 Temmuz'da 2 yıl kuralını kaldırmak için başvuru yapan bir arkadaşımız dün dosyasını hızlandırmak için Department of state'e email attığında, Bizim Türk konsolosluğunun ABD DOS'a email attığını ama emailde göndermeleri gereken belgeyi eklemeyi unuttuklarını bu yüzden dosyasında ilerleme sağlanmadığını öğrendi.
Bizim Türk konsolosluğu hatası yüzünden arkadaşımız sıkıntıya girebilir şu anda vaktinde yetişmezse.

-
@nhilalkoc Hilal hanım, USCIS onayını J1 waiver sitesinden mi gördünüz yoksa başka bir internet sitesi mi var onun için ? Benim 35 gün Favorable Recommandation'dan sonra
-
Merhaba J1 waiver pending durumunda J1 extension yapan var mi acaba? Sayet yaptigimizda yeni DS2019 lari belirtilen adrese gondermemiz yeterli olur mu ?
-
Merhabalar, J1 waiver icin gerekli belgeleri hazirladim, su kisimda takildim:
"Check that the exchange visitor's case number and country/region of last residence is written on any documentation submitted, as well as
on the outside envelope of ALL future correspondence with the Waiver Review office."gonderdigim tum belgelerde ve ayrica gondermis oldugumuz buyuk zarfin disina da istedikleri bilgileri yazmamiz mi gerekiyor ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum