Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(H1B) Çalışma Vizesi

• @Legar Maddi durumun yerindeyse muhakkak Premium Process yap. Premium process ile dosyaların ve pozisyonunda belirlenirse ve şartlar yerinde giderse bu ay sonuna doğru sonucu alırsın tahminimce. Zaten onay geldiğinde bir dosya numarası oluşacak. O dosya numarası ile aynı turist vizesi alı gibi DS-160 formunu doldurup randevu işlemlerine başlayabilirsin. Mülakat için şu andaki şartlarda yaklaşık 60 gün sonraya randevu veriyolar. Zaten herşey yolunda gitse ve vizeyi alsan bile Ekim 1 den önce giriş olmuyor. Mülakat İngilizce oluyor. Klasik sorular var. Firma sen ve pozisyon hakkında. Mülakat hazırlığı ile ilgili burdaki yazışmalardan faydalanabilirsin. Video istersen eğer genellikle Hindistanlıların videolarını izleyebilirsin tabi İngilizce lerini anlayabilirsen :) Avukatlar maalesef geç cevap verir ve ulaşman neredeyse imkansız oluyor. Anca mail ile dönüş alabiliyorsun ama ne olursa olsun onlarla ilerlemen çok daha mantıklı..

• @Must-D sorunuzu sorduktan sonra lütfen bilen birisinin cevaplaması için bekleyiniz tekrar tekrar kişileri tagleyerek aynı soruyu sormayınız.

• @Aleras Youtube'da gördüğüm tüm mülakat videolarını izledim not aldım, sorulara avukatlar ile hazırlanmaya çalışacam eğer bi toplantı/telefon görüşmesi ayarlayabilirsem.

Tecrübemi gelişme oldukça burdan paylaşırım herkes ile.

• Arkadaşlar merhaba,

H1-B ile Kasım ayı gibi Amerika ya giriş yapıcam inşallah. Bebeğimin doğumunu bekliyorum. Bununla beraber sağlık sigortası ile ilgili gerek burdan gerekse healthcare.gov dan biraz araştırdığımda aklıma takılan bazı sorular oldu.

Öncelikle benim çalışma vizem olacak ama eşimin ve bebeğimin çalışma vizesi olmayacak. Web sitesine girip baktığımda 2023 gelir bilgisini soruyor. Oraya geldikten sonra yıl sonuna kadar yaklaşık 2 ay çalışıcam. Gelir bilgime 2 aylık mı gireceğim yoksa 2024 yılının tahmini yıllık gelirini yazmam gerekiyor?

Eğer yıllık yazarsam bana tax return rakamın veriyor ama 2 aylık ücretimi tahmini yazınca tax return rakamını vermiyor ve ücretler çok yüksek çıkıyor. Nasıl yapılması gerekiyor?

Benim çalışma iznim ve gelirim olacak. Ama eşimin ve bebeğimin olmayacak. Optional sorular a nasıl cevap vermem gerekiyor? Hepsine None of these mi demeliyim?

Başka yerlerde okumuştum ama H1-B ile ilgili sanırım 6 aylık yasal gelirimin olması ve tax ödemem gerekiyormuş yasal residency sayılmamız için. Bu nedenle sağlık sigortasını 6 ay sonrasındamı alabiliyorum. Yoksa gelir gelmez başvurusunu yapabilirmiyim?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Geldikçede paylaşmaya devam ederim 🙂 Teşekkür ederim.

• 6 ay sonra resident olunca tax icin statusnuz degisiyor. Bu ayri bir konu.

Saglik sigortasi icin direkt basvurabilirsiniz. Bende yil sonu gelince geldigim senenin 3 aylik gelirini gostermistim. Geldigim gibide basvurmustum. Sene ortasinda basvurmak icin sartlar var. Yeni yerlesmekte bu sartlarsan biriydi

• H1B başvurum için avukatım önceki iş yerlerimden "company letterhead" üzerine yazılmış "employment verification letter" istedi. Aranızda bunu yapmış olan varsa özelden bana gönderebilir mi örnek olarak?

• Ben yapmadim ama antetli kagida burda calisti gibi bir yazi istemisler. En kotu ssk dan dokum alirsiniz bence

• Merhaba, bunu mülakat içinmi istedi yoksa dosya başvurusu için mi? Mülakata bende götürmüştüm ama hiç sormadılar bile. Bencede e devletten alacağın SGK dökümü yeterli olur ama içime sinmediyse eğer çalıştığın firmalara söylersen eğer onlar hazırlar gönderirler sana. Antetli kağıda şu tarihler arasında firmamızda çalışmıştır diye bir yazı o kadar.

• Employment verification letter'a ihtiyacı olanlar benimle iletişime geçebilir, avukatın verdiği template'i paylaşırım. İş ve eğitim denkliği başvurusu yaparken istendi. SSK dökümü yeterli değil. Tüm iş verenlerimden ıslak imzalı ve kaşeli yazı aldım.

• Genelde konsolosluk mülakatı için isteniyor ve hazırlanıyor ama bende götürdüğümde CV me bile bakmadılar. Umarım senin içinde aynısı olur. Güzel haberlerini bekliyoruz.

• Benzer yoldan gidecekler icin H1B tecrubemin devami:

Mezun oldugum bolum Uluslararasi Ticaret ve Isletmecilik. 4 senelik software/data engineering ve data science/machine learning tecrubem var. Tum eski is verenlerimden "employment verification letter" ve mezun oldugum universiteden transkript aldim. Bu belgeler ile diploma denkligi basvurusu yaptik. 3 yillik is tecrubem icin 1 yil egitim denkligi sayildi (>30 credits). Geri kalan 3 yil icin ise benzer dersler (core ve electiveler) cok oldugundan 4 yillik egitimimden denk sayildi (>120 credits). Sonucta "Data Science" diploma denkligimi teslim aldim! Bana denkligi veren universitede bu program "Experiential Learning Assessment" olarak geciyor. Denklik surecini Silvergate Evaluations isimli bir araci kurumun "Expert Opinion Work Experience Evaluations By Professor" servisi ile tamamladik.

• H1B Çalışma vizemin ilk üç yılı bu ay bitiyor. 6 ay önce firma benim çalışma vizemi 3 yıl daha uzatmak için başvuru yaptı fakat hala cevap gelmedi. Avukatla görüştüğümüzde 240 gün otomatik çalışma vizemin uzatıldığı öğrendim. Yani Bu aydan itibaren 240 gün daha yasal olarak çalışabileceğim. Muhtemelen o süre içinde çalışma vizem yazılı olarak gelir. Eşimin de H1B vizesi var. Bu sebeple yasal olarak 2025 yılına kadar Amerika'da yaşayabiliriz. Fakat işlemler can sıkıcı hızda ilerliyor. Ben Türkiye'deyken H1B başvuru sonucum 3 ayda gelmişti. Eşimin H1B cevabı Amerika'da 11 ayda geldi. H1B ile gelip uzatma talebinde bulunan oldu mu? kaç ayda cevap geldi?

• @msait Merhaba, benimde H2B vizem var. Bizlerde her sezon bitimi extension yapiyoruz ve cok kisa surede sonuclaniyor. Farkli vize turleri ama bildigim kadariyla sizinki ile benzer surecte ilerliyor. Kisa surede cevap alirsiniz bence.

• @msait bana daha nasip olmadı orda uzatmak :) ama dediğin gibi sanki Türkiye de biraz hızlı ilerliyor. Biliyosun ben bu sene aldım Premium Process ile hemen hemen herşey Mayıs ayında bitti. Haziranda da Konsolosluktan görüşmemi yaptım ve vizemi aldım. Yoğunlukta olabilir tam olarak bilemedim. Belkide 2 ve 3. Kuralarda çekildi onların dosyalara da öncelik veriyor olabilirler.

• Tesekkur ederim cevaplar icin. Muhtemelen @Aleras dediginiz gibi, umarim kisa zamanda gelir. Maalesef Kacak girislerin artmasi da gecikmelere sebep oluyor.

• Internet forumlarinda H1B uzatma icin 4 ila 8 ay diyorlar. Benim vizem de bu ay sonunda bitiyor 4 ay oldu uzatmaya basvurali. Hayirlisi diyelim

• Merhabalar,

Cok onemli bir gelisme. Federal harcama tasarısının geçmemesi halinde, Ekim 1 tarihinden itibaren hükümet faaliyetleri büyük ölçüde durdurulacak!

USCIS impact:

• Minimally impacted due to fee-funded service.
    • Processing delays possible.
    • Uncertain if late filings will be accepted.

E-Verify:

• Inaccessible during shutdown.
    • Employers must still complete I-9 forms.
    • DHS agencies (CBP and ICE):
    • Essential staff likely retained.
    • Entry to the U.S. unaffected.
    • Processing at the border (e.g., TN and L-1 applications) could be impacted.

DOL (OFLC):

• Non-essential employees furloughed.
    • No acceptance or processing of applications (LCAs, prevailing wage determinations, PERM applications).
    • FLAG system disabled.
    • File PERM applications by 11:59 pm EST on September 30 if deadline impending.

OFLC may issue guidance on flexibilities but unconfirmed.

• DOS (Visa issuance):
    • Likely to continue, initially.
    • Consular operations fully operational if fees sufficient.
    • Focus on diplomatic visas and true emergencies during funding shortage.

Kaynak: Legalpad

2 haftadir CEO'nun H1B petition icin dosyalari avukata gondermesi icin gunluk hatirlatma yapiyorum ve hala yapmadi. Hukumetin de kapanmasi ile beraber H1B vizemi alamama ihtimalim var :loudly_crying_face:

EDIT: Pacayi simdilik kurtardik: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-66973976

• H1B ile çalışmaya başladım. İlerde başvuracak arkadaşlar için, Amerikadaysanız, I-797 approvel notice aldıktan sonra 1 ekimden önce ssn almak için başvurabilirsiniz. Ben eylülde başvurdum bir hafta sonra geldi. İşverene direk ssn verdim. Beklemedik.

• Istanbul'da oturuyorum. H1B petition onaylandiktan sonra vize randevusu alacagim. Istanbul yerine Ankara'dan randevu alsam daha yakin bir tarihe verme ihtimalleri var mi?

• @Legar Şu anda İstanbul için 52 gün, Ankara için ise 57 gün gösteriyor. Hemen hemen aynı süre. Aşağıdaki linkten de kontrol edebilirsin.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    crazycellsC
    @boorrock, içinde söyledi: Çalışma Vizesi Başvurusu için DS-160 formu soruları Arkadaşlar Merhaba, H4 vizesi mulakat randevusu alırken doldurulan formda ismim yerine soyismimi soyismim yerinede ismimi yazdım, ve bu şekilde elçilik randevumu oluşturdum. DS-160 ve AIS üyelik bilgilerinde herşey doğru yazıyor ama birtek son aşama randevu alırken yanlış girdim. ( bilgisayarın kutucukları otomatik doldurması yüzünden gözümden kaçmış.) Sıkıntı olur mu sizce süreç açısından? Sorun degil, yeni bir DS-160 formu doldurun ve mulakata bu DS-160 formunun da barkodlu sayfasini goturun... Zaten konsolosa durumu aciklarsiniz ve vizeniz yanlis basilmamis olur. AIS kaydinizda farkli bir DS-160 formu numarasi yaziyor olmasi herhangi bir problem yaratmaz.
  • 0 Oy
    6 İleti
    827 Bakış
    K
    Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
  • Çalışma Vizesi Ayarlama Sorunu

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    14
    0 Oy
    14 İleti
    866 Bakış
    tugba_nyc_loveT
    Ama aradıkları karnaval görevlisi ve peyzaj işçisi. Ve deneyim şartı da yok. İlanlarda böyle belirtilmiş. Ve benim cv'im vasıfsız işler için uygun. Söylediğim gibi daha öncede bu tür işlere başvurmıştum. Her zaman geri dönüş alırdım ama bu kez hiçbiri geri dönmedi. Housekeeper, karnaval görevlisi olmak için doktorların öğretmenlerin bu işe başvurcak hali yok. Sadece sebebini merak ediyorum.. umarım pandemi sebebiyledir...
  • (D) Mürettebat Vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) d vizesi c1 vizesi
    8
    0 Oy
    8 İleti
    3k Bakış
    W
    Merhabalar, Uzun süredir görüştüğüm bi firma sayesinde işe alım sürecine başlamak üzere gibiyim. Bu süreçte firmadan çok bilgi alamıyorum bu yüzden buraya yazmak istedim. 3 aylık uzun bi cruise gemisinde işe başlamak üzereyim. Geminin rotası Türkiye’den başlayarak bir çok çeşitli ülkeden geçerek amerikaya gidicek. Gemi içerisinde karaya ayak basmasak bile D vizesine sahip olmak zorunda mıyız?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k