Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @eray26 Her ülkedeki konsolosluk farklı konularda daha hassas olabiliyor. Hong Kong mesela para konusuna pek önem vermiyor gibiydi. Bizden görevli bir şey istemedi. Biz hatırlatıp mali durum belgelerini gösterince de, hesap hareketleri olan belgeleri geri verdi. Sadece dolar hesabındaki parayı gösteren 1 sayfalık bir banka yazısı vardı onu aldı. Fakat başka konsolosluklar bu konuda detaylı belge isteyebiliyor. Biz ev tapusu, araba ruhsatı gibi belgeleri de yanımızda götürmüştük ne olur ne olmaz diye.

• @mehmetizmirli Emeğinize sağlık, inanılmaz detaylı bir anlatım olmuş. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @tugbaokutan bekleyip gormekten baska bir cozum gozukmuyor suan icin.hayirlisi neyse o olsun diyorum suan itibariyle

• merhabalar, dosyamızı başka ülkeye taşıdığımız halde yine mülakat alamama şansımız olabilir değil mi? Bu noktada nasıl ilerlemek gerekir? Teşekkürler.

• @kkaya dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluğun performansına da bakarak ona göre talepte bulunun. Ankara ile benzer bir durum sergiliyorsa taşımanızın size bir artısı olmaz.

• @kkaya Bu safhadan sonra ancak bir den fazla kons.dan kabul aldıysanız değişiklik yapabilirsiniz ki bu da çok zor. Tam sorunuzun karşılığı değil belki ama; bu sene Viyana’dan kabul alan arkadaşlar vize sorunu yüzünden sonrasında Honkong’a taşıdılar. Veya Muscat’a taşıyanlar daha sonra karar değiştirip Honkong’a taşıdılar. Tabi bu büüüyük bir şans. Çok sık karşılaşılabilecek bir durum değil onu da söyleyeyim.

• @eray26 Açık konuşayım bu stres sebebi dediğiniz şey yaşayacağınız streslerin yanından devede kulak kalacak emin olabilirsiniz. 2023 sürecinde insanların ne stresler yaşadığını yada yaşamaya devam ettiğini mülakat yorumlarını okuduysanız görmüşsünüzdür. Şimdilik arkanıza yaslanın ve bu ayrıcalığa sahip olmanın tadını çıkarın çünkü ziyadesiyle zor bir süreç sizi bekliyor olacak :) bol şans

• @eray26 Evet hayırlısı olsun, umarım her şey çok güzel olur sizin için.

• @eray26 Gösterebildiğiniz kadar gösterin ben 21k usd gösterdim tek kişi üstüne iş mektubu vardı, iş mektubunu almadılar hiç bakmadılar.

• @mehmetizmirli Vizen hayırlı olsun Mehmet! Umarım her şey gönlünce olur. Seninle tanıştığımıza çok memnun olduk :call_me_hand_light_skin_tone:

• Tebrikler @demirnaz yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim.

• Tebrikler @Emreiner ABD'deki hayatınızda başarılar!

• Merhabalar kazananların vizeleri hayırlı olsun darısı 2024 kazananları olarak bizim başımıza inşallah. Bir sorum olacaktı kazanıp gidenler arasında polis memuru var mı bişiler danışmam gerekiyor dönüş olursa çok sevinirim

• @sevilt geçmiş olsun son aşama kalmış onuda sorunsuz almanız dileğiyle

• Merhabalar, @eray26 göstermeniz gereken tutar şudur gibi bir durum yok. Bu çok değişkenlik gösteren bir durum. Mesela, Hong Kong'da, evraklarımızı kabul eden görevli eşimin banka dökümlerini istemedi, biz bu da vardı almak isterseniz dediğimizde "hayır, gerek yok" dedi.

Ayrıca, şu anki işiniz(mesela uzaktan çalışıp döviz kazanan bir yazılımcıysanız) oraya gittiğinizde de devam edebilecek durumdaysa ya da görevli, ABD'ye gittiğinizde hızlıca adapte olup, iş bulabileceğinize inanırsa bu konu özelinde daha rahat olabiliyor. Bunlar gibi bir sürü doğrudan ve dolaylı etken sayabilirim.

Bu yüzden siz önceki deneyimleri mutlaka okuyun. Eğer mülakatınıza Ankara'da girecekseniz başka, yurtdışında girecekseniz başka senaryo sizi bekliyor olacak. Yine de, verilebilecek en garanti tavsiye için naçizane fikrim şudur; Yaşam giderleri nispeten az olan bir eyalete gideceğinizi belirtip, bir kişi için, 15K USD banka hesabınızda bulundurduğunuzu gösterirseniz optimum duruma oldukça yakın olabilirsiniz. :upside-down_face:

• Bu ileti silindi!

• @tugbaokutan ücretli tercüman oluyor dediniz ya şuan içimi nasıl rahatlattiniz anlatamam evet maalesef bu sene ilk başvurum olmuştu çıkmadı ama inanın çıkan bir kisiden dhaa cok araştıriyorum çünkü Türkiye'de güzel bir isim ve gelirim var oraya gidip sıfırdan başlayacağım kendim için değil çocuklarım için yapacağım şuan Türkiye'de çocuklarım kötü mü değil ama gelecek kaygısı gütmeden hayallerine her geçen gün uzaklaşmadan mutlu bir hayatı olması için bu kararı aldık

• @Tuğberk-Önder Tebrik ederim, hayırlı olsun vizeniz :) Amerika'da mutluluk ve huzur dolu bir yaşam dilerim sizlere!

• @Emreiner Tebrik ederim! Vizeniz hayırlı olsun :) Mutlu olduğunuz anlarınızın Amerika'da daha da artmasını dilerim :) Bol şans!

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok iyi düşünmüşsünüz. Bizi de bu süreçte en çok motive eden şey oğlumuz ve onun geleceğiydi. Umarım en kısa sürede hayallerinize kavuşursunuz. Çocuklarımız da hayaller kurabilecekleri ve karşılığını alabilecekleri ortamlarda büyürler. Sürecin en önemli kısmı mülakat alabilmekte aslında, o aşamaya geldikten sonrası inanın çok kolay. Bol şans diliyorum başvurunuzda :)

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    33k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k