Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card bankada para mevzusu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
214 90 39.1k 83

  • Geçen bir abi ile tanıştım onunda yeğeni başvurmuş abiye çıkmış , greencard kazanmış daha yeni gitti 1 ay oldu gideli mülakatta hiç para göstermedim dedi , ev araba vb vardı dedi onları gösterdim nakit para hiç göstermemiş.

  • ⭐⭐

    @Onurfidan ev ve araba yetiyor evet, özellikle araba fiyatlarını düşünürsek.
    eğer ki bankada hiç para yoksa, abdden alınacak iş kontratıyla para göstermek zorunda kalmazsınız.


  • Üzerimizde satılıkta bulunan sıfır ev / tarla falan var bunları göstersek 5000 dolar bandında para göstersek yeterli olursa hiç düşünmeyelim green card cıkarsa hızlı satış fikrini falan.. eğer eve nakit olarak bakıyorsa konsolosluk çok rahatlayacağım. Tabi değer / expertiz yaptırmak gerekiyormu oda önemli..


  • @ilkerkaynar90 sizden beklenen bütün mal varlığınızı sunmanız. nakit + taşınmaz vb. taşınmazları da ekpertiz yaptırarak maddi tutarını belgeleyebilirsiniz. kimse sizden mal varlıklarınızı satmanızı beklemez.


  • @gucarslan çok çok iyi oldu bu durum açıkçası bizim çekincelerimiz o an nakitte kalıp kalamayacağımızdı çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için


  • Finansal varlıklarinizi TL olarak da gosterseniz sorun olmuyor diye biliyorum
    Ev , araba, arazi , emeklilik fonu , yatırım fonu , hesaplardaki paralar
    Herşey gösterilir yeterki ispatla


  • Peki benimde bir sorum var 15 bin dolar biriktiremedim diyelim. Bankadan 100.000 TL ihtiyaç kredisi çeksem yani 5.000 dolar, bu parayı vize tarihine yakın bankaya tek seferde koyacağım için sıkıntı olur mu?


  • @teddydaniels görüşmeye yakın tarihte hesaba koymanız DV mülakatlarında çok sorun değil yeter ki sorarlarsa bir neden gösterin. evimde tuttuğum birikimim yada ailem gideceğim için bana destek sağladı gibi nedenler


  • Green card çıksın ben o bankayı para yığarım para. eşten dostan borç bulur yine yaparım.:)


  • Benim sorum sizlere biraz garip gelecektir.Bankada para mevzusu konusunda bazı arkadaşlarlarımız araba ruhsatı yada taşınmaz gibi seylerde gösterebileceğimizi söylemiş,babamin aracını üzerime alsam (ehliyetim olmadığı halde)bir sorun yaşar mıyım?Senin ehliyetin yok bu ruhsat ne hacet diye sorarlar mı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Birgariphayat mülakatta ehliyetini sunmuyorsun ki nereden görsün ehliyetini kaldı ki çoğu kişi ehliyetini amerika da aldı ondan rahat ol fakat mülakattan 1-2 ay öncesinden alırsın üstüne


  • @ayvalik10 Hay Allah razı olsun sizden içimi rahatlattınız.


  • Varsayalım Greencard'ı kazananı benim ama parayı eşimin hesabının üzerinde gösterirsek bu sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Halikaria merhaba fark etmiyor birlikte gideceğiniz kişinin üzerinde olması sorun değil


  • @tolgasatir Teşekkürler


  • @gucarslan, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    @ilkerkaynar90 sizden beklenen bütün mal varlığınızı sunmanız. nakit + taşınmaz vb. taşınmazları da ekpertiz yaptırarak maddi tutarını belgeleyebilirsiniz. kimse sizden mal varlıklarınızı satmanızı beklemez.

    O zaman şöyle bir durum olabilir mi acaba?
    Mülakata ev ve arabayı satmadan, bankada da 2-3k usd tutarak gitsek ve mülakat sırasında onaylama durumunda aracı satacağımızı (35k usd) söylesek bu mali durumumuzu ispatlamış olur mu ve memur bu konuda bize inanır mı acaba? Her halükarda aracı satacağız ama vize onayından sonra satmayı düşünüyordum.
    Veya bunun yanında garanti olsun diye eş-dosttan borç alarak bankada ilaveten 15k civarı para koymamız daha mı mantıklı olur acaba?
    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.


  • @mamudo pasaportunuza basılı vizenizi elinize almadan hiçbir mal varlığınızı satmayın!
    onların değerlerini gösteren expertiz raporlarını sunabilirsiniz.
    eğer eş, dosttan hesabınızda gösterecek para alma durumunuz olursa bunu yapmanız en mantıklısı. mülakat sonrası iade edersiniz.


  • @Chipotle kendi deneyimimi paylaşayım, borç alarak 7k gösterdim bankada, öğrenci olduğum içinde ne olur ne olmaz para yeterli bulunmaz diye sponsor buldum. Ancak mülakatta ne banka dökümüme bakıldı ne de sponsor istendi. Tabi ki herkesin deneyimi farklı ancak Uğur beyin de dediği gibi konsolosla yapacağınız konuşma buna karar verecek. Btw ben north carolina için bu mevlayı gösterdim. Bol şans dilerim şimdiden.


  • @Eski-Kullanıcı-086 son 6 aylık hesap dökümüne bakıyorlar, ben mülakattan 4 ay önce bulup yatırdım. Herhangi bir deadline olduğunu düşünmüyorum, mülakat günü beraber beklediğim bir dv talihlisi mülakattan bir hafta önce para yatırmış ve sıkıntı yaşamadı vizesi onaylandı.


  • @Halikaria asıl talihlinin banka dökümü ve mal varlığı isteniyor. Asıl talihli siz olduğunuzda Konsolosluğun öncelikli olarak işleme alacağı kişi sizsiniz. Sizin ne kadar varlığınızın olduğu eşinizin hesabında ne kadar tutar olduğundan daha önemli. Riske atmayın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum