Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ahmet-güneş Merhabalar, surecinizin sizin icin guzel sonuclanmasini temenni ederim. 🙂
    Ben Ocak ayindan bu yana Amerika'da L1B vizesiyle calismaktayim. Surec benim icin cok taze yani, tecrubelerimi size aktarayim.
    Saglik taramasi konsoloslugun istedigi bir sey degil, sirketlerin istedigi bir sey o yuzden onu ayri bi sekilde yapip sirketinize gonderebilirsiniz. (En azindan benimki boyleydi, expat olacaginiz icin full coverage saglayan bir sigorta yapiyorlar.)
    Benim sirketim de Amerika'dan bir avukatlik firmasi tutmustu, onlar size her seyi soyluyor zaten. Oncelikle isinizi anlatacaginiz bir suru dokuman doldurmakla basliyorsunuz, yani neden sizi sectiler, neden Amerika'dan birisi degil de siz o pozisyon icin uygunsunuz? gibi seyleri cevaplamaniz bekleniyor. Bu cevaplariniza istinaden size bir petition gonderiyorlar. Sizin yapmaniz gerekn DS-160 formunu cok iyi bir sekilde doldurmaniz. Onu doldururken sirketinize danisabilirsiniz cunku sirket bilgileri de istiyorlar.
    DS-160'dan sonra konsolosluktan randevu aliyorsunuz ve bu tarihi sirketinizle paylasiyorsunuz daha sonra randevuya yakin bir zamanda evraklariniz geliyor. I-129S , I-797 Petition ve sirketin hazirladigi evraklarin aslini size gonderiyorlar ve bunlarla konsolosluga gidiyorsunuz. I-129S ve petition disinda pek bi seye bakmadilar bende, ama hazirlikli olmanizda fayda var.
    Sirketle birlikte oldugunuz icin onlarin hazirliklari yeterli olacaktir, hic stres yapmayin anlamadiginiz yerleri de sormaktan hic cekinmeyin. Ben oyle yaptim. Baska sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim. Iyi gunler.

  • ⭐⭐⭐

    @ahmet-güneş İstanbul’da değilde ABD’de olan ve forumla alakası olan bir avukat var gönül rahatlığıyla kendileriyle iletişime geçebilirsiniz. @Claudia-J-Muslu

    Bildiğim kadarıyla uscis> nvc > konsolosluk şeklinde işlemler gerçekleşiyor. Ancak sürece cok hakim değilim


  • @ahmet-güneş Merhaba, hayirli olsun. Bende 2022 Ekim ayindan beri Amerikadayim L1B ile geldim. Bana soracak olursaniz Sirket avukatlari disinda herhangi bir avukata para odemenize gerek yok cunku surec/evraklar cok zor degil dogru bilgileri alabilmeniz yeterli. Sorulariniz olursa bizler burada cevaplariz.


  • @praxi çok teşekkür ederim bilgilendirme için. umarım sizin için her şey iyi gidiyordur. kafamda çok daha netlik kazanmaya başladı. işimi şansa bırakmamak adına tüm araştırmalarıma itina gösteriyorum umarım dediğiniz gibi sonu iyi olur 🙂


  • @vartorian çok teşekkür ederim geri dönüş için. şirketin başlangıç için istediği evraklar oldu org.chart, job description, pasaport vs bu hafta avukata teslim edeceklerini yazmışlar. şimdilik dönüş bekliyorum onlardan. ortalama 6-7 aylık bir süreçten bahsetti amerika'daki mgr. sizin ne kadar sürmüştü?


  • @ahmet-güneş Benim surec Covid ertesi basladigi icin 1 yil surdu konsolosluktaki bekleme surelerinden dolayi ama suan bekleme sureleri 32 gun gorunuyor bence sizin sureciniz en fazla 4 ayda tamamlanabilir. Tabiki bu bence avukatin sureci ilerletme hizi ile de alakali 🙂


  • Şirket tüm işlemler için ortalama 16 18 hafta termin vermiş dediğiniz zamanla örtüşüyor. Vize sonrası burada da ihbar süremle 6 ayı bulacak gibi. Umarım sonu güzel olur ve tüm bu heyecan ve yorucu sürece sabretmeye değer 🙂


  • @ahmet-güneş Sirket ici transfer yaparken ihbar calismaniza gerek varmi? Zaten gideceginiz simdiden belli, tabiki sirket politikasidir bisey diyemem ama oyle bir sart kosamiyor olmalari gerekiyor.


  • Hocam vize onaylandıktan sonra iki ülke İK'sı ortaklaşa belirleyecek benim işe başlangıç tarihimi. TR ik büyük ihtimal o süreyi kullanır. Bu konuya buranın ik'sı ile görüşüp netleştirmem lazım.


  • Merhaba,

    L vize türleri için, konsolosluk görüşmesi sonrası onay verildikten sonra, kaç gün içinde Amerika'ya giriş yapılması gereklidir? İşveren tarafından bekletilmek gibi bir durum oluşursa, vize tehlikeye girer mi?

    Teşekkürler.


  • @MegaShintai Merhaba, bir sorun olacagini dusunmuyorum oyle bir zorunluluk oldugunu hatirlamiyorum. Benim vizem Agustos ayinda onaylandi ve ben ilk girisimi Ekim ayinda 1 haftaligina yaptim daha sonra ise Ocak 1'de ise basladim. Hic sikinti olmadi...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Herkese selamlar,

    Şirketimin USA branch'inden teklif aldım ve onayladım. Kendilerinin daha önceki tecrüblerine göre sürecin 6 ay gibi süreceğinden bahsediyorlar ancak hep E tipi vize alıyorlardı. Güncelde başvuracakları L1B olacak benim için. Uscis sitesinden kontrol ettiğim kadarıyla 1,5-2,5 ay gibi I-129 processing time var. Bunun dışında da L tipi için İstanbul ve Ankaradan hemen randevu alabiliyorum I-129 onaylandıktan sonra. Planım eşim ve çocuğumla Ağustos gibi gidebilmek (Hepimizin şu anda turist vizesi var geçerli). Premium processing ile I-129 başvurusu yapabileceklerini belirtti şirketim. Bu konuda tecrübesi olan ve paylaşabilecek olan var ise çok sevinirim 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @md1987 Merhaba, hayirlisi olsun. Tecrubelerimizi bu baslik altinda belirtmistik ama ilave sorulariniz olursa yanitlayabilirim.


  • Herkese merhaba,

    Öncelikle @vartorian ve @praxi başta olmak üzere tecrübelerini paylaşan bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Benim resmi evrak, başvuru vs süreci tamamlandı ve şu an mülakat aşamasına geldim. Haziran ayında istanbul'da vize randevum var. Kendi sürecimden bahsedecek olursam:

    1-İlk adım olarak; şirketten teklif aldıktan sonra USA HR ekibinden L1 vize adımları ve ortalama terminleri ile ilgili bilgindirme maili aldım ve ilave olarak mevcut iş tanımımı ve şirketin organizasyon şemasını istediler.
    2-Tekliften iki hafta sonra, göçmenllik avukatının INSZoom portalından oluşturduğu hesap maili geldi. Portal DS-160: Nonimmigrant Visa Application Questionnaire ve Document Check List olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Portala yüklemem için istenen evraklar:
    -Copy of Passport identification page
    -Copy of two most recent paystubs
    -Current resume
    -Education: Copy of Diploma(s) (with English translation if applicable) (Lisans TR; yüksek lisans TR_EN idi ve olduğu gibi portala yükledim, lisans için EN'ye çeviri yaptırmadım)
    -Education: Copy of Transcripts (with English translation if applicable) bunlara ilave olarak mevcut sertifikalarımı, uluslararası makalelerimi ve şirket içi yaptığım proje ve çalışmaları içeren bir sunumu da ekledim. Ve daha sonra DS-160: Nonimmigrant Visa Application Questionnaire tamamladım.
    3-İstenen dökümanları tamamlayıp portala yüklemem ve anketi tamamlamam için 2 hafta termin verdiler. Portal üzerinde bütün case adımları ve ilgili tarihleri belirtiliyor.
    4-Bu süreçten iki hafta sonra, DS-160 formunu avukat benim adıma doldurmuştu. Nihai olarak DS-160 formunu kontrol ettikten sonra başvuruyu ben yaptım ve onay sayfasının çıktısını aldım. Ondan sonra da vize randevusunu aldım.

    İş teklifi-vize randevusu arasındaki bu süreç yaklaşık 6 hafta sürdü. Vize randevusunu almam ise 7 hafta 🙂 Süreç beklediğimden Amerika'daki müdürle konuştuğumuzdan çok daha hızlı ilerledi ve bütün case avukat tarafından yönetildi. İşin acemisi olduğum için başta çok kafaya takmıştım sıkıntı çıkar mı vs diye 🙂

    Mülakat için şirket evrakları gönderdi (1 orijinal 2 kopya halinde, tel zımba yapılmış şekilde elime ulaştı) Evrak listesi şu şekilde:
    -G28
    -I129S
    -Şirket bilgileri ve sunumu
    -I797
    -Company letter
    -Lisans ve yüksek lisans için USA'de bir danışmandan alınan onaylı denklik yazısı
    -Yüksek lisans belgeleri-trasnkiriptler (Lisans TR olduğu için mülakat için EN olmasını istediler o yüzden eklemediler dosyaya)
    -Employment verification letter
    -Pasaport fotokopisi
    -İlave olarak pasoport, DS160 onay sayfası, onay ve talimatlar sayfası, biyometrik fotoğraf, konsoloslukta yapılacak 500$lık ödeme makbuzu olacak.

    Bu noktada mülakatla ilgili birkaç sorum olacaktı.
    -Bunların haricinde yanımda götürmem gereken başka evrak var mıdır? (vukuatlı nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı, askerlik kaydı vb; özgeçmiş, proje sunumları vs veya banka dekontu, SGK kaydı vb)
    -Mülakat ortalama kaç dakika sürüyor, ingilizce mi yapılıyor yoksa ingilizce türkçe karışık mı gerçekleşiyor?


  • @ahmet-güneş Hayırlı olsun 🙂 Size sormak istediğim kısım, güncelde Teklif gelmesi ile, Avukatın I-129 başvurusu yaparak sonuç alması arasındaki kısa süreyi nasıl sağladılar ?

    Premium processing ya da L Blanket mi vardı acaba?

    @vartorian ilginiz için teşekkür ederim, başlığı okuduğum kadarıyla Covid sonrası işler biraz hızlanmış durumda.

    İş teklifini 16 Mayıs'ta kabul ettiğimi düşünürsek, hızlı olmayan bir avukatlık firmasıyla çalışıldığını öngörüp, ne kadar zaman sonra giriş yapabileceğimi düşünmeliyim sizce?


  • @ahmet-güneş Merhaba,

    Benim goturdugum evraklar;

    • Form I-797 (3 Kopya)
    • Form 129-S (3 Kopya)
    • Form G-28 (3 Kopya)
    • DS-160 Onay Sayfası
    • Talimatlar sayfaları
    • Ödeme Alındısı
    • 1 Ad. 5*5 fotoğraf
    • Pasaport
    • Evli iseniz mutlaka evlilik cüzdanı
    • 500$ Nakit(Konsoloslukta ödemek için)

    Bunlar dışında destekleyici olması açısından diploma ve sertifika fotokopilerin, şirket içi projelerde yaptığın iç ve dış yazışmalar, şirket sunumu vs. dosyanıza ekleyebilirsiniz ancak vize görevlileri genelde kontrol etmiyor, benim gördüğüm kimsenin dosyaları kontrol edilmedi.

    Gorusme Ingilizce oluyor ve vize memuru çok zorlayıcı sorular sormuyor, iş tanımın, neden seni tercih ettiklerini, hangi özel yeteneklerinin olduğunu ve firma bilgilerini biraz çalışırsan diğer gelecek sorular ile vize memurunu tatmin edebilirsin. Gorusme ortalama 10dk surecektir.


  • @md1987 Merhaba, giris tarihiniz biraz avukatin islemleri hizlica ilerletmesine bagli cunku bu surec bittikten sonra sadece randevuyu beklemek kaliyor. Avukatin islemleri 1 ayda tamamlayacagini dusunursek, Konsolosluk bekleme sureleri de 30 gun gorunuyor, tahminimce en gec 3.5 ay icerisinde Amerika'da oalbilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Herkese merhaba, Babamin istanbul da kargo ve Nakliyat şirketi var . Sigortali çalişan sayisi şuan 7 fakat yakin zamanda Bursa şubesi açilacak ve sigortali sayimiz artacak. Buna Amerikada bir ayak daha kurmak istiyoruz. 2 Avukata daniştik 1 tanesi sizin için L1 vizesi uygun dedi . Bir diğeri ise çalişanlar beyaz yaka üniversite mezunu olmali L1 vizesi size uygun değil E2 yapmalisiniz dedi . Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mi ?


  • @yasbek-ceren
    L1A vizem nisan ayında red yedi, tek sebebi usa firmadaki gösterilen organization chart ta müdürlük pozisyonumun altında bachelor's degree uni diplomalı personel olmaması. Malesef 1 yıl kaybettik.
    Şuan E2 ile devam ediyoruz. İstanbul konsolosluk randevu tarihimizi bekliyoruz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @mertksk merhaba yanıt için teşekkürler L1A ile ilgili bilgim yok maalesef direk L1 vizesine Avukat Muhammed ÜZÜM ile başvuruyoruz. Birkaç yabancı avukata da sormuştum onlarda hayır üniversite mezunu olmasına gerek yok dedi . Şimdi tekrar kafam karıştı soracağım bu durumu . Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 14
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum