Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(L) Şirket İçi Transfer Vizesi

• @ssln merhabalar,

Ben de aynı durumdaydım. Biz işleri sıkıştırmamak adına (zaten vize almak gerçekten yorucu bir süreç) önümüzdeki sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz. Şu anda L-1 vizemi aldım ve önümüzdeki sene evleneceğimizi düşünürsek müstakbel eşim de L-2'ye başvuracak.
    Tabii ki herkesin durumu farklıdır bize bu uygun geldiği için bu şekilde yaptık teoride eşinin L-2 hakkı var, bu eş durumu ne zaman doğduysa o zaman kullanılabilmeli, sonuçta herkesin hayatının süreci farklı oluyor. Ama zorluk konusunda bence ABD konsolosluğunun her şekilde zorluk çıkarma ihtimali var o yüzden en iyisi size uygun olanı yapmak :)

Güzel bir süreç geçirmenizi dilerim, tebrikler :)

• Merhaba
    Su siralar L1 vizeleri icin ne kadar sonrasina randevu veriliyor acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Vize hakkında en güncel video

https://www.youtube.com/watch?v=OsQZXk5UZbA

• @exchange23, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Merhaba
    Su siralar L1 vizeleri icin ne kadar sonrasina randevu veriliyor acaba ?

Su siteden tahmini bekleme surelerini ogrenebilirsiniz:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html

Ankara ve Istanbul icin ayri ayri kontrol etmelisiniz.

• Merhaba ,
    Bir yandan greencard çekilişini bekler iken çıkmama ihtimaline karşın 🇺🇸 ye gitmenin değişik yollarını aramaktayım .

Ben 10 senedir Türkiye de marka olmuş bir üretici mutfak markasında yönetici olarak çalışmaktayım .
    Şuan çalıştığım markanın ABD de bir ofisi yada herhangi bir kuruluşu mevcut değil .

Fakat şirketim ile bu konuyu konuşarak ABD de yapılanma için yeşil ışık yaktılar diyebilirim . İkna olmak üzereler

Kafamda ki sorular şöyle

1. Bu şekil L1 başvurusu yapılırsa onaylanma ihtimali nedir ?
    2. Vizem onaylanırsa ailemi de götürebiliyor muyum ?
    3. Türkiye den başvuru yapacağımız için Kaç senelik vize veriliyor
    4. ABD ye girdikten sonra şirket yapılanmasını ilgili makamlara bildiriyormuyuz ? Şirket kurulumu vs
    5. ABD ye girdikten sonra greencard süreci nasıl başlıyor ne zaman başvuru hakkımız doğuyor .
    6. Greencard çıkana kadar mevcut şirketimde çalışma zorunluluğu nedir ?
    7. Greencard aldıktan sonra ailem de kart sahibi oluyor mu
    8. Son soru greencard aldıktan sonra mevcut işimden istifa edip kendi işime bakabiliyor muyum ?

Uzun oldu ama herhalde herkesinde faydalanacağı cevapların olacağını düşünüyorum .
    Şimdiden teşekkürler

• Herkese merhaba. Uluslararası bir şirkette çalışıyorum ve şirketin Amerika'daki planti için teklif aldım. Şu ana kadar en sağlıklı edindiğim bilgiler burada tecrübelerini paylaşan kişilerden oldu ve hala öğrenmek istediğim çok şey var :) aklıma ilk gelen sağlık raporu ile alakalı kimse süreci yazmamış. İstenmediği için mi yoksa herkesin randevuda gecikme sıkıntı vs yaşamadığı için mi emin olamadım.

Vize L1B statüsünde olacak. Ve şirketten evraklarını hazırlamaya başladık maili geldi. Süreç nasıl başlıyor nasıl bitiyor adım adım anlatıp yardımcı olacak biri var mıdır?

Şirket evrak sürecinin neresinde nelere başvuruyor, süreç bize ne zaman geçiyor, bu bekleme sürecinde bizim hazirlamamiz gereken evraklar var mıdır, tüm bu süreç kirinimlari ortalama ne kadar zaman alıyor vs? (Henüz pasaportum olmadığı için ilk iş ona başvurmak oldu şimdilik:)

• @ahmet-güneş Senin yerinde olsam bir avukatla yada profesyonellerle ilerletirim işlerimi.

• @Majezik teşekkür ederim geri dönüş için. Şirket başvuru sürecini Amerika'daki avukat aracılığıyla yürütecek sanırım benim de burada bir profesyonel danışmanlık almam iyi olacak gibi. İstanbul'da bu süreci iyi yöneten bildiğiniz bir danışmanlık şirketi var mıdır?

• @ahmet-güneş Merhabalar, surecinizin sizin icin guzel sonuclanmasini temenni ederim. :)
    Ben Ocak ayindan bu yana Amerika'da L1B vizesiyle calismaktayim. Surec benim icin cok taze yani, tecrubelerimi size aktarayim.
    Saglik taramasi konsoloslugun istedigi bir sey degil, sirketlerin istedigi bir sey o yuzden onu ayri bi sekilde yapip sirketinize gonderebilirsiniz. (En azindan benimki boyleydi, expat olacaginiz icin full coverage saglayan bir sigorta yapiyorlar.)
    Benim sirketim de Amerika'dan bir avukatlik firmasi tutmustu, onlar size her seyi soyluyor zaten. Oncelikle isinizi anlatacaginiz bir suru dokuman doldurmakla basliyorsunuz, yani neden sizi sectiler, neden Amerika'dan birisi degil de siz o pozisyon icin uygunsunuz? gibi seyleri cevaplamaniz bekleniyor. Bu cevaplariniza istinaden size bir petition gonderiyorlar. Sizin yapmaniz gerekn DS-160 formunu cok iyi bir sekilde doldurmaniz. Onu doldururken sirketinize danisabilirsiniz cunku sirket bilgileri de istiyorlar.
    DS-160'dan sonra konsolosluktan randevu aliyorsunuz ve bu tarihi sirketinizle paylasiyorsunuz daha sonra randevuya yakin bir zamanda evraklariniz geliyor. I-129S , I-797 Petition ve sirketin hazirladigi evraklarin aslini size gonderiyorlar ve bunlarla konsolosluga gidiyorsunuz. I-129S ve petition disinda pek bi seye bakmadilar bende, ama hazirlikli olmanizda fayda var.
    Sirketle birlikte oldugunuz icin onlarin hazirliklari yeterli olacaktir, hic stres yapmayin anlamadiginiz yerleri de sormaktan hic cekinmeyin. Ben oyle yaptim. Baska sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim. Iyi gunler.

• @ahmet-güneş İstanbul’da değilde ABD’de olan ve forumla alakası olan bir avukat var gönül rahatlığıyla kendileriyle iletişime geçebilirsiniz. @Claudia-J-Muslu

Bildiğim kadarıyla uscis> nvc > konsolosluk şeklinde işlemler gerçekleşiyor. Ancak sürece cok hakim değilim

• @ahmet-güneş Merhaba, hayirli olsun. Bende 2022 Ekim ayindan beri Amerikadayim L1B ile geldim. Bana soracak olursaniz Sirket avukatlari disinda herhangi bir avukata para odemenize gerek yok cunku surec/evraklar cok zor degil dogru bilgileri alabilmeniz yeterli. Sorulariniz olursa bizler burada cevaplariz.

• @praxi çok teşekkür ederim bilgilendirme için. umarım sizin için her şey iyi gidiyordur. kafamda çok daha netlik kazanmaya başladı. işimi şansa bırakmamak adına tüm araştırmalarıma itina gösteriyorum umarım dediğiniz gibi sonu iyi olur :)

• @vartorian çok teşekkür ederim geri dönüş için. şirketin başlangıç için istediği evraklar oldu org.chart, job description, pasaport vs bu hafta avukata teslim edeceklerini yazmışlar. şimdilik dönüş bekliyorum onlardan. ortalama 6-7 aylık bir süreçten bahsetti amerika'daki mgr. sizin ne kadar sürmüştü?

• @ahmet-güneş Benim surec Covid ertesi basladigi icin 1 yil surdu konsolosluktaki bekleme surelerinden dolayi ama suan bekleme sureleri 32 gun gorunuyor bence sizin sureciniz en fazla 4 ayda tamamlanabilir. Tabiki bu bence avukatin sureci ilerletme hizi ile de alakali :)

• Şirket tüm işlemler için ortalama 16 18 hafta termin vermiş dediğiniz zamanla örtüşüyor. Vize sonrası burada da ihbar süremle 6 ayı bulacak gibi. Umarım sonu güzel olur ve tüm bu heyecan ve yorucu sürece sabretmeye değer :)

• @ahmet-güneş Sirket ici transfer yaparken ihbar calismaniza gerek varmi? Zaten gideceginiz simdiden belli, tabiki sirket politikasidir bisey diyemem ama oyle bir sart kosamiyor olmalari gerekiyor.

• Hocam vize onaylandıktan sonra iki ülke İK'sı ortaklaşa belirleyecek benim işe başlangıç tarihimi. TR ik büyük ihtimal o süreyi kullanır. Bu konuya buranın ik'sı ile görüşüp netleştirmem lazım.

• Merhaba,

L vize türleri için, konsolosluk görüşmesi sonrası onay verildikten sonra, kaç gün içinde Amerika'ya giriş yapılması gereklidir? İşveren tarafından bekletilmek gibi bir durum oluşursa, vize tehlikeye girer mi?

Teşekkürler.

• @MegaShintai Merhaba, bir sorun olacagini dusunmuyorum oyle bir zorunluluk oldugunu hatirlamiyorum. Benim vizem Agustos ayinda onaylandi ve ben ilk girisimi Ekim ayinda 1 haftaligina yaptim daha sonra ise Ocak 1'de ise basladim. Hic sikinti olmadi...

• Herkese selamlar,

Şirketimin USA branch'inden teklif aldım ve onayladım. Kendilerinin daha önceki tecrüblerine göre sürecin 6 ay gibi süreceğinden bahsediyorlar ancak hep E tipi vize alıyorlardı. Güncelde başvuracakları L1B olacak benim için. Uscis sitesinden kontrol ettiğim kadarıyla 1,5-2,5 ay gibi I-129 processing time var. Bunun dışında da L tipi için İstanbul ve Ankaradan hemen randevu alabiliyorum I-129 onaylandıktan sonra. Planım eşim ve çocuğumla Ağustos gibi gidebilmek (Hepimizin şu anda turist vizesi var geçerli). Premium processing ile I-129 başvurusu yapabileceklerini belirtti şirketim. Bu konuda tecrübesi olan ve paylaşabilecek olan var ise çok sevinirim :)

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k