ABD de sertifika üstüne bir kaç soru
-
Hemşirelik yardımcılığı üstüne sertifika alır isem OPT ye başvurabilir miyim? Ve İngilizce zorunluluğu nedir yeterli değilse hazırlık programına katılabilir miyim? Ve okul ücretleri nelerdir? Başvuru koşulları vb... F1 vizesi mi gerekli...
-
@lordbolton Bunun için M-1 vizesi uygun olur diye düşünüyorum. Ancak bence halihazırda green card vb sahibi olmayanlar için çok mantıklı bir eğitim değil. Ayrıca bu eğitimin sonunda ABD'de kalmanızı da sağlamaz.
Türkiye'de hemşirelik eğitimi almak daha mantıklı.
-
@knnrn https://www.realegitim.com/amerikada-sertifika-egitimi/ burada verildiğini söylüyor ama 9 aydan uzun süren programlarda OPT hakkı elde ediyorsun deniyor?
-
@knnrn ayrıca forumda da şöyle bir bilgi edinmiştim F1 vizesi, ABD'de akademik bir programa (master/doktora/sertifika vb. programlara) baslayacak ogrenciler ve dil egitimi alacak ogrencilerin aldigi bir vize turudur.
-
@lordbolton Öğrenci vizesi ile ilgili bilgim yok. Ancak çalışma izni olmayan birinin "nurse assistant" olarak iş bulması mümkün değil. O nedenle bu eğitim size bir şey kazandırmaz maalesef.
-
@knnrn mezun olduktan sonra OPT hakkım olduğu yazıyor ama?
-
@lordbolton OPT dediğiniz şey staj yapmak için geçirdiğiniz bir süredir. Bu sürede bir miktar maaş da alabilirsiniz. Ama sonrasında sizi bu sertifika ile işe alabilecekleri bir çalışma vizesi yok. Ülkenize dönüp hemşire yardımcısı olarak çalışabilirsiniz sadece.
-
@knnrn hayır OPT bir sene çalışma iznidir staj olayı siz okulu okurken zaten okulun size sunduğu bir hizmettir yüksek lisans lisans önlisans 9 aydan fazla süre okul okuyan programların sonunda 1 yıl bazı bölümlerde 2 yıl olan çalışma iznidir bunu aldıktan sonra okul size iş bulmaz siz bulur ararsınız..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
61
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum