Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

aracı acenta olmadan staj işlemlerini yürütmek (iş ve konaklama için sponsor ile anlaşıldı)

• Merhaba arkadaslar, Ben gastronomi son sinif ögrencisiyim. Bu yaz work and travel ile Amerika’da idim. Kardesim ise gastronomi staj programi ile gitti ve suan hala orada. Calistigi restoranin sefi ile Amerikadayken görüstüm ve bana orada calisabilecegimi söyledi. Yani is ve konaklamam hazir. Evrak islerini kendim halletmek istiyorum cunku acentalara o kadar anlatmama ragmen bana paket sunup onun üzerinden konusuyorlar. Bu konuda nasil bir yol izleyebilirim evrak islerini kendim ilerlerebilmem mümkün mü ya da sadece evrak islerini de yardimci olan bildiginiz yerler var mi? Yardimci olursaniz sevinirim.

• ⭐⭐⭐

Size yapılan iş teklifi nasıl oldu? H1B vizesi ile mi yoksa direk eb3 yolundan mı yoksa tekrar J1 mi almayı düşünüyorsunuz. Veya Yesil kart çekilişini mi kazandınız? Şirket size hangi vize türüyle gelebileceğinizi anlattı mı? Çünkü şirketler sponsor olurken göçmenlik avukatını genelde kendileri tutuyor ve bütün masrafları kendileri karşılıyor. Daha spesifik kendinizi açıklarsanız fikirlerimizi söyleyebiliriz.

• @waterman j1 vizesi staj programi ile gitmek istiyorum. Restoran burada calisabilirsin dedi ama masraflar yine bana ait. Aslinda tam olarak sormak istedigim isim ve konaklamam hazirken Türkiye’den herhangi bir acenta ile anlasmadan prosedürleri kendim ilerletebilir miyim?

• merhaba aynı şeyi merak ediyorum. bir mühendislik öğrencisi olarak şirketi kendim ayarladım, onay almam durumunda aracı acente veya sponsor olmadan kendim vize işlemlerini halletmem mümkün müdür? anlaştığım kurum konsolosluğun sponsorları arasında yok. Ayrıca listedeki sponsorlar ile kendim iletişime geçerek bana sponsor olmalarını istemem ve onlarla anlaşmam gibi bir şey mümkün olur mu? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    234 Bakış
    J
    Bende bu programa başvurmak için açıköğretim aşçılık yazmayı düşünüyorum 2.üniversite kapsamında başvurular yazın oluyor.senin gibi bende birçok firmayı aradım görüştüm açıköğretim oldugu orada belli olur felan dedi yaşımda 29 oldugu için sanırım pek güvenmedi.Bir arkadaşımın gittiği bir firma vardı o pandemi zamanında online bir sertifika alıp gitti.sonra gelip mezun oldu şimdi bir havayolu şirketinde hostes kariyerine çok artısı oldu.benim aklıma şunlar takılıyor bir açıköğretim sıkıntı olurmu buna göre bir hikayemi uydurmam lazım ikincisi yaşımdan dolayı red alırmıyım.ben deniyeceğim buradan tecrübelerimi aktarırım
  • J1 Vizesi ile Uzun Dönem ABD Stajı Başvuru Zamanı

Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    3
    0 Oy
    3 İleti
    417 Bakış
    B
    Bende birkaç acentaya sormuştum. genel olarak verdikleri tavsiyeler yeni mezun olarak program sürecine girişilmesi gerektiği yönünde. bunun neden böyle olduğuna dair en iyi fikir, elde ettiğin diploman ve yeni mezuniyetinin seni daha çok yetkin göstermesi ve iş bulma sürecini daha çok kolaylaştırması olabilir. diğer bir yandan yeni mezun olduğunda, acentaların, konsoloslukların senin vizeni onaylama ihtimalinin daha fazla olduğuna yönelik şekilde düşünmesinin ardındaki en iyi fikir, yetkin olduğun o işte türkiye de çalışmak yerine amerika da çalışmaya devam edip oranın işgücü yapısında rol almak ve katkıyı orada sağlamak olabilir. konsolosluklar yapacağınız işlemlerden aslında genel olarak amerika da kalıp kalmama isteğinizi anlar. fakat kalma isteğiniz vizenizin geri çevrilmesinin kaçınılmazlığına işaret etmek zorunda değil. bu ayrımı bilmek önemlidir.
  • 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    G
    @crazycells Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki aracı olan sponsor firmaya ücret bedeli vs. ben mi ödüyorum yoksa şirket mi ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k