Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Direkt F1 vizesi almak vs statü değişikliği yaparak F1 almak arasındaki fark

Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
5 3 766 1

  • F1 vizesi almak ve vize değişikliği yaparak ( WAT ) J1 > F1 almak arasında bir fark var mı? Vize almak istediğimizde büyükelçilikten alıyoruz. Orada bir insan ile görüşüyoruz ve son kararı o kişi veriyor. Herşey kağıt üstünde uygun olsa bile o kişi vermeyebiliyor. Eğer US içindeysek ve vize değişikliği yapmak istiyor isek. Bazı belgeleri belirli bir yere gönderiyoruz, bir insan ile görüşmüyoruz. Büyük ihtimal ile o belgeleri bir memur inceliyor.

    Acaba ikisi arasında ne tür bir fark var. Vize değişikliği yapmak avantajlımı yoksa dezavantajlımı? Örneğin belgeleri gönderdiğimizde orası eğer belgelere bakıp herşey tamam ise vize değişikliğini yapıyor mu. Yani daha mı düz mantık ile çalışan bir işlem. Hatta belki zaten adamın bir US vizesi var diye F1 vermeleri daha mı kolay oluyor. Daha mı avantajlı? Yoksa, bu adam neden ilk başta F1 almamış böyle bir değişim yapıyor, acaba kurnazlık mı yapıyor deyip, dezavantajlı bir işlem mi oluyor?

    Vize değişikliği yapan ama olumsuz sonuçlanan var mı?


  • @baba-yaga, içinde söyledi: Direk F1 vizesi almak vs vize değişikliği yaparak almak arasında ne tür bir fark var?

    F1 vizesi almak ve vize değişikliği yaparak ( WAT ) J1 > F1 almak arasında bir fark var mı? Vize almak istediğimizde büyükelçilikten alıyoruz. Orada bir insan ile görüşüyoruz ve son kararı o kişi veriyor. Herşey kağıt üstünde uygun olsa bile o kişi vermeyebiliyor. Eğer US içindeysek ve vize değişikliği yapmak istiyor isek. Bazı belgeleri belirli bir yere gönderiyoruz, bir insan ile görüşmüyoruz. Büyük ihtimal ile o belgeleri bir memur inceliyor.

    Acaba ikisi arasında ne tür bir fark var. Vize değişikliği yapmak avantajlımı yoksa dezavantajlımı? Örneğin belgeleri gönderdiğimizde orası eğer belgelere bakıp herşey tamam ise vize değişikliğini yapıyor mu. Yani daha mı düz mantık ile çalışan bir işlem. Hatta belki zaten adamın bir US vizesi var diye F1 vermeleri daha mı kolay oluyor. Daha mı avantajlı? Yoksa, bu adam neden ilk başta F1 almamış böyle bir değişim yapıyor, acaba kurnazlık mı yapıyor deyip, dezavantajlı bir işlem mi oluyor?

    Vize değişikliği yapan ama olumsuz sonuçlanan var mı?

    Vize degisikligi yapmaya calisip olumsuz sonuclanan da pek cok kisi var. Sizin bir nedeniniz olmasi, USCIS'in bu nedeninizi mantikli bulup size bir statu verecegi anlamina gelmiyor; ama genel olarak USCIS ile yaptiginiz basvurularin, konsolosluklarda yapilanlara gore daha standart bir yol izledigini soyleyebiliriz.

    Vizeler sadece ABD'ye giris icin gerekli, ABD'ye girdikten sonra bir statu ile ABD'de kalacaksiniz, bu statuyu degistirebilirsiniz ama statunuzu degistirmeniz size otomatik olarak vize saglamaz. ABD icinde vize alamazsiniz, vizeleri sadece konsolosluklarda alabilirsiniz.

    Eger USCIS ile statu degisikligi yaptiysaniz ve ogrenci statusune gectiyseniz, bu statu ile ABD'de kalabilirsiniz. Ama ABD disina ciktiktan sonra geri donebilmek icin ogrenci vizesi (F) alip ABD'ye giris yapmaniz gerekir. ABD'ye giris icin artik diger vizelerinizi kullanamazsiniz, statunuzu yansitan bir vize almaniz gerekir.

    Konsolosluk, sizin basvurunuzu kendi kistaslarina gore degerlendirir ve vizeye uygun olup olmadiginiza kanaat getirir. Eger konsolos sizin ABD'de kalmaya calistiginiza ve Turkiye'ye donmeyeceginize kanaat getirirse vize basvurunuzu reddedebilir. Boyle bir durumda maalesef USCIS size bir statu vermis olsa bile, vizeniz olmadigi icin ABD'ye geri donus yapamazsiniz.


  • @crazycells Cevabınızı şimdi gördüm. Cevap için teşekkür ederim.


  • Merhaba. Amerikaya dil okuluna başvuru yaptım. Dil okulundan onay aldım Aralık ayında konsolosluk randevum var. Ben amerikada iken eşim için de F2 başvurusu yapsak daha sonra statü değişikliğine başvurup F1 vizesi alabiliyor muyuz? bilgisi olan var mı

  • crazycellsC crazycells bu başlığı Amerikan Vizeleri bölümünden taşıdı
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eso, içinde söyledi: Direkt F1 vizesi almak vs statü değişikliği yaparak F1 almak arasındaki fark

    Merhaba. Amerikaya dil okuluna başvuru yaptım. Dil okulundan onay aldım Aralık ayında konsolosluk randevum var. Ben amerikada iken eşim için de F2 başvurusu yapsak daha sonra statü değişikliğine başvurup F1 vizesi alabiliyor muyuz? bilgisi olan var mı

    Evet, eger esiniz de bir okula baslayacaksa kendisi icin I-20 formu alip F1'e gecis yapabilir.

    Fakat ABD disina cikmasi gerekirse, geri donmek icin konsolosluktan F1 vizesi almasi gerekecek, bilginize.


Benzer Başlıklar

  • High School için F1 Statü değişikliği hakkında

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    261 Bakış
    crazycellsC
    @Figen, içinde söyledi: High School için F1 Statü değişikliği hakkında Arkadaşlar Selam ; B1/B2 vizesi ile giriş yapıp bazı Devlet Okullarının ( Lise ) özel yetenek gerektiren giriş seçmelerine katıldık . Bu Okullar SEV-P certified devlet okulları . Bu durumda 9. sınıfa gidecek olan kısım için F1 Statü değişikliği yapabilirmiyiz ? Kabul olurmu ? Konu ile ilgili bir bölüm bulamadım , tecrübesi yada bilgisi olanlar ile bilgi alışverişi yapabilmek isterim . Şimdiden çok teşekkürler . #f1 #sev-p #lise #I-20 Yapabilirsiniz. Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme/
  • F1 vizesi sponsorluğu ve sponsorluk işlemleri

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    Bir Ülke Bir BilgiB
    Merhabalar . Uluslararası Ticaret ve işletmecilik 2017 mezunuyum . Şuanda aktif olarak babamın şirketinde çalışıyorum . Maddi birikimim bulunmuyor fakat F1 vize kategorisinde dil eğitimi almak istiyorum . Amerikan vatandaşı olan amcamı sponsor olarak göstermeyi planlıyorum . Bu konu ve durum vize almam için yeterli olacak mıdır yoksa engel teşkil edebilicek bi durum mudur ?
  • F1 vizesi ile SSN almak

    Kilitli Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @mrblackwater F1 vizesi ile SSN almak içinde söyledi: Başlıkta belirttiğim üzere sosyal güvenlik numarası almak istiyorum.Ehliyet almak için banka hesabı açtırmak için ihtiyacım var.Açıkçası birde delivery işinide düşündüğümden buna ihtiyacım var.Not for work damgalı SSN veriliyormuş bilginiz varmı ? Dil okulu referans olup I-20 belgem ile alabiliyormuşum.Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Maalesef SSN'yi sadece istediginiz icin alamiyorsunuz, statunuzun calisma izni vermesi gerekiyor. Genelde F1 statusu calisma izni veren bir statu degil o nedenle otomatik olarak SSN alamazsiniz, eger okulunuz size bir is veriyorsa ve buna dair belge verecekse o durumda bir SSA ofise giderek SSN basvurusu yapabilirsiniz. Basvuru icin su kaynaklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu https://www.ssa.gov/pubs/EN-05-10181.pdf Ayrica su konuya da goz atmanizi tavsiye ederim (buna daha uygun gibisiniz): https://yesilkartforum.com/forum/topic/1633/bireysel-vergi-kimlik-numarası-itin Forumdaki güncel konu: F-1 vizesi ve EAD (çalışma izni) hakkında https://yesilkartforum.com/forum/topic/3853/f-1-vizesi-ve-ead-çalışma-izni-hakkında/
  • Öğrenci vizesi alan kişi evli ise eşler ne yapabilir? (M2 vs F2 vs J2)

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    91
    0 Oy
    91 İleti
    18k Bakış
    A
    @Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum