Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green cardli birinin evlenme sureci

• Merhabalar

Ben greencard sahibiyim, turkiyedeki nisanlim ise 10 yillik vize sahibi b1 / b2 amerikaya b1 business giriste de bulundu fakat sonra Türkiye ye döndü. Kendisiyle abdde evlenmek ve birlikte yaşamak istiyorum. Düzenli çalıştığım bir işim var, yaklaşık 1 yıldır. 2 senedir vergi beyani da yapiyorum

Bununla ilgili bir kaç sorum var.

Öncelikle nasıl bir yol izlemeliyim?

Kendisi Vize turistik gorusmesinde nisanli olduğunu bildirmedim bir sorun olur mu?

Green card alis surecinde ben Sevgilim olduğu halde Sevgilim yok dedim greencard alış sürecinde bir sorun olur mu? (O zaman nisanli degildik)

Evlendikten tahmini ne kadar sonra çalışma izni çıkar?

Ayrica turistik vizeyle amerikaya geldikten sonra evlenmemizde bir sakinca var mi ?

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

Konuyu buraya açmanıza gerek yoktu forum içerisinde konu hakkında bilgiler var. İlgili linkleri iletiyorum. @gucarslan @crazycells

https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik?page=1

• gucarslanG gucarslan , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    184 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ugur62, içinde söyledi: Ertelenen cezalar ve adli sicil kaydının Green Card sürecine etkisi Merhaba 2016 yılında bana bağlı bir elemanın yaptığı evrakta sahtecilik ve zimmet suçu nedeniyle ben de suçlu bulundum, hapis cezası ve para cezası ertelendi, Yargıtay süreci de yeni sonuçlandı evrakta sahtecilik suçu onandı, arşivli adli sicil kaydıma yeni yansıdı, oğlum Abd vatandaşı ve benim için green card talep edecek, red edilme ihtimalin varmı? yardımınızı rica ediyorum Sayin @ugur62, bu suc ABDye gelisinize engel olabilir. Elcilikte veya ABDde ( statu degisikligi yolunu kullaniyorsaniz) waiver basvurusuna hazirlikli olmaniz gerekecektir. Konu ile ilgili elcilik araciligi ile basvuracaksaniz buraya bakiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/waivers.html Avukat kullanmanizi tavsiye ederim.
  • Green kart sonrası boşanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    23
    0 Oy
    23 İleti
    919 Bakış
    zoey12345Z
    @Claudia-J-Muslu Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    346 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: E1/E2 vize sahibinin eşi çalışırken sponsor bulursa green card süreci Merhaba, Eşim E1/E2 vizesi alır, bana da eşimin vizesi vasıtasıyla çalışma izni çıkarsa, ben çalışırken çalıştığım şirket green card'a sponsor olabilir mi? Eşim ve çocuklarımı green card sürecine dahil edebilir miyim? Sayın @Jackhead, Eğer uygun Sartları var ise çalistiğiniz şirket size green carda sponsor olabilir. Çocuklarınız ve esiniz de genelde surece dahil olabilir. Ancak esinizin E1/E2 sureci ile ABD’de olacağınız için esinizin statüsü devam etmezse sizin ve çocukların durumu da tehlikeye girer. O yüzden zamanlama olarak bunları ayni şirket üzerinden beraber yapmak mümkün olmayabilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k