Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @100mph_nobrake H1B gorusmem ile ilgili update: Mart 2022 taki h1b gorusmesine(visa stamping) Amerikadan gelip katildim. Herhangi bir problem cikmadi. Vize onaylandi, eger pasaportu elden almak isterseniz vizeniz interview in ertesi gunune hazir olmus oluyor. Eger posta yoluyla elinize ulasmasini isterseniz 4 gun suruyor. (Interview : Carsamba, pasaport un kargo ile teslimi : Cumartesi)


  • @strada Merhaba USCIS onayi gelmeden DS160'a I-129 Receipt Number'i yazarak randevu tarihinizi aldiniz mi acaba? Yada daha once boyle yapmis arkadaslar tecrubelerini paylasabilirler mi?


  • @100mph_nobrake Update icin tesekkurler. Premium processing yaptiniz mi acaba? ve USCIS onayi gelmeden I-129 Receipt Number ile DS160'ı doldurarak daha hizli randevu alma konusunda bir bilginiz var mi?


  • Merhaba
    Sonuçlar gelmeye başladı. Ama önceki sayfada 1 seneye yakın randevu tarihlerinden bahsedilmiş. Durum hala bu şekilde mi acaba ? Onay beklemeden randevu alabiliyormuyuz ? 5 6 ay ussşs süreci desek üstüne 1 yılda randevu toplamda 1.5 sene oluyor. Pek fazla işverenin bu kadar bekleyeceğini sanmam


  • Merhabalar herkese, önceden h1b vizesi kazanip süreçler hakkında bilgisi olan birilerine ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim simdiden eğer katkı sağlarsanız çok mutlu olurum .


  • Merhaba, Amerika'da bir devlet universitesinde Agustos sonunda calismaya baslayacagim. Yazin Turkiye'den H-1B vizesine basvurmayi dusunuyorum ancak bekleme sureleri sebebiyle endise ediyorum. Devlet universitesinde calismak expedited/emergency randevusu almak icin gecerli bir sebep mi acaba? Bu konuda tecrubesi duyumu olan var midir? Konsolosluga sordugumda bunu ancak basvuruyu degerlendiren kisinin degerlendirebilecegi soylendi.


  • Merhabalar @wanti
    İlk sorunuza bir cevap ve önerim olacak.
    Vize görüşme randevusu için tarihlerin 1 sene veya daha uzun randevu tarihleri veriliyor şuan. Kasım’21 deki ara dönem h1b kurasını kazandım ve en erken vize randevusunu 2023 Mayıs ayına alabiliyordum. Randevuyu oluşturduktan sonra acil vize talebi bölümünden şansımı denedim meramımı anlattım ve kabul ettiler
    Mayıs 2023 olan randevum benim talebimle Mart 2022 ye güncellendi.


  • @oknaydogan Peki ozel bir durumunuz var miydi aciliyet gerektiren? Isverenim premium processing ile H-1B basvurusu yapacak Mayis ayinda ve Agustos ortasi is basi yapmam gerekiyor. TR'ye donup vize almak istiyorum H-1B numarami aldigim gibi. Mayis sonunda vize basvurusu yapip H-1B vizesini Agustos ortasina kadar alabilme ihtimalim nedir acaba? Devlet universitesinde ise baslayacak olmam acil randevu vermelerini saglayabilir mi? Ozel degilse siz nasil aldiniz?


  • Herkese selamlar,

    Bir konu hakkında bilginize başvurmak istiyorum. Ben yaklaşık 4 senedir uluslararası bir firmanın Türkiye ayağında yönetici olarak çalışıyorum. Amerika'ya yerleşme düşüncesi kafama iyice oturdu. Standart Greencard çekilişi deneyeceğim ama firmamızın ABD'de de firması bulunuyor. Benim oraya geçebilmem için H1B vizesi mi gereklidir? Bir de, işveren aracılığı ile greencard da alınabiliyormuş. Bu ikisi arasındaki farkı tam olarak anlamadım. Eğer ikisi de benzer şartlar gerektiriyorsa neden işveren aracılığıyla Greencard almak varken süreli vize alınsın, mutlaka benim bilmediğim bir farkı vardır. Yardımcı olmanız dileğiyle.


  • @asst merhaba
    Bence okul durumu ve kayıt dönemini kaçırmamak bir aciliyet durumu olabilir kanaatindeyim. Ben kendi sürecinden bahsedeyim size;
    Global bir şirketin teknoloji danışmanlık hizmetleri bölümünde yönetici olarak çalışıyorum. ABD de bu alanda çalışma izni konusunda sponsor olan pek firma yok maalesef. Firma ile görüşmelerimiz olumlu geçtikten sonra Ocak’19 da teklifi kabul ettim 3 sene içinde tüm H1B kuralarına katıldım ve seçilmedim. En son kasım’21 de yapılan ara dönemdeki çekilişte kazandığım bilgisi avukatlık bürosundan-şirketim bu işlemleri yönetmesi ve takibi için bu tip büro hizmetleri veren avukatlık firmaları mevcut- beyan edindi. Büro benden eş ve çocuğum için birtakım belgeler talep etti ancak zor bulunan belgeler değil- diploma doğum belgesi vb gibi düşünebilirsiniz.
    Şubat’22 de çalışma iznim çıktı I-798 formu düzenlenip tarafıma kopyası ABD deki firma tarafından gönderildi. Ve vize randevusu almam istendi. Randevu kesinleştirmek için ds-160 formu tüm aday ve eklentileri( eş ve çocuk/lar) için doldurup randevu gününü seçtik. Ortalama bekleme süreleri 300+ gün ve mayıs’23 için randevuyu onayladık. Bu tarih bilgisini avukatlık bürosu ile kayıtlarda olması açısından paylaştık. Ardından randevu süresinin uzun olması çalışma izninin süresini de bildiğimizden acil vize talep yazısını online olarak doldurdum. Pek umudum yoktu genellikle acil talepler ölüm evlilik ve hastalık durumu için kabul edildiği yönünde açıklama yapılmıştı. Ancak beklediğimden daha kısa sürece 2 iş gününde dönüş geldi ve randevumun tarihinin Mart’22 olarak güncellendiğini teyit eden eposta aldım.
    Sebep olarak gösterdiğim açıklamam ise tam cümlesini hatırlayamıyorum kusura bakmayın ancak çalışma iznimin bitiş süresi ile randevu ve sonraki süreç arasında 8 aylık bir süre kalmasıydı. Bu minvaldeki açıklamalarım sonrasında kabul edildi ve vize görüşmesine ailem ile birlikte gittik. Vizemiz onaylandı ve 3 iş günü içinde postaneden vize etiketler ile pasaportlarımızı teslim aldık.

    Süreci detaylı aktarmaya çalıştım şayet sorunuz olursa elimden geldiğince, bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım


  • Merhaba Aydın Bey
    Forumda daha bilgili arkadaşlar mutlaka vardır. En temel de öğrenci olmadığınız ve bir profesyonel olarak tanımlandığınız için yasal olarak ABD çalışmak için mutlaka çalışma iznine ihtiyacınız bulunuyor. İşverenin sizin adınıza GC a başvurabilmesi için ise yanlış bilmiyorsam bir engel bulunmuyor. Ancak karşılıklı görüşmelerin sonucu ikna olmaları ve iş ve işçi bakanlığını ikna etmeleri gerekecektir. Birçok şirket aday çalışanın performansını ve niyetini görmeden bu tip bir başvuruya çok sıcak bakmaz.
    H1B ile GC arasındaki temel fark ise bildiğiniz üzere süreli ve süresiz olması. Öte yandan H1B ye bireysel başvuru kabul edilmiyor. Bildiğiniz üzere GC başvuru süreci birey olarak yapılabilmektedir.


  • @Aydın-0

    Aydın Bey sizin işlem H1B vizesinden çok daha kolay. Yanlış hatırlamıyorsam size uygun vize türü L1 (Şirket içi transfer vizesi).

    Bu yöntemle aynı şirketin ABD şubesine transfer olup 2-3 yılda green card hakkına sahip olanların hikayeleri var.
    YouTube gibi kaynaklardan L1 vizesini araştırabilirsiniz.

    Saygılar.


  • @Can-Kılıç-0

    Cevabınız için çok teşekkür ederim Can bey. Ama yanlış bilmiyorsam şirket içi transfer vizelerinde buradaki pozisyonun eş değer bir pozisyon ile gitmek gerekiyor. Benim buradaki rolüm genel müdür yardımcılığına denk geliyor fakat Amerika’da bu unvan çok üst düzey bir unvan. O yüzden aynı unvanla gitmem pek mümkün gözükmüyor.


  • @oknaydogan

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet burada en önemli konu ABD'de bulunan şirketimizin bunu kabul etmesi. Sorumu daha açık sormam gerekirse; velev ki şirket bunu kabul etti ve benimle çalışmak istiyor. Burada H1B vizesine başvurmak bir seçenek iken, daha ben Türkiye'deyken de işveren benim adıma -bildiğim kadarıyla- green card başvurusu yapabiliyor. Bu süreç zarfında hem green card çalışması yapılırken hem de kart süreci tamamlanana kadar geçici çalışma izni de veriliyor. Süreç benim anlattığım gibiyse neden H1B ile uğraşalım onu anlayamıyorum. Bu da bana sürecin tam olarak benim bildiğim gibi olmadığını düşündürüyor.


  • @oknaydogan Tesekkur ederim ayrintili anlatttiginiz icin. Ben heralde vize randevusunu almadan ABD'den cikmayacagim riske etmemek icin. Umarim ise baslangic tarihinin yakin olmasini dikkate alip acil randevu verirler. Hayirli olsun!


  • Aydin Bey, H1B vizesi sahibiyken vizeyi veren firma ile calismak zorundasiniz, Green card ile gelirseniz ABD ye geldiginizin ertesi gun istifa edip baska bir sirkette calisabilirsiniz. Sirketler bu nedenle calisacaklari elemani H1B ile getirip ilerleyen surecte Green card a basvuruyorlar.


  • @Aydın-0 selamlar tekrar
    Evet sizin için gc başvurusu yapabilir ama bunu niye yapması gerektiğini de kendi içinde sorgularlar diye düşünüyorum şirkete maddi yükünü düşünecek olursak eğer H1B olarak sizi ABD ye getirtmek onların açısından daha makul olanı. Yine de öncesinde hem şirket işe görüşmeye fayda var hem de şirketinizin çalıştığı avukatlık bürosundan görüş almak gerekli.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir


  • @asst bence denemeye değer. Tüm başvuru sahipleri kendi durumlarının acil olduğunu düşünüyorlar bu çok normal ancak bunu belirtmemelerin sonuca bir etkisi yok. Eyleme geçmek gerektiği kanısındayım. Ben açıkça beyan ettim ve kabul gördü 🙂
    Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.


  • Herkese merhabalar.

    Guncel H1-B yenileme ile ilgili bir sorum olacakti. Yakin zamanda acaba vizesini Turkiye'de posta yolu ile yenileyen var mi? Suan ABD'deyim ve pasaportumdaki vize pulunun siresi 2020 yilinda bitti. Ancak vizem USCIS tarafindan 2023'e kadar uzatildi. Mayis basinda Turkiye'ye seyahat edip posta yoluyla vize pulunu bastirmak istiyorum. Mevcut resmi aciklamalara gore son 48 ay icinde dolan vizelerin posta yoluyla yenilenecebilecegi yaziyor. Ancak, bunun konsolosluklarin da insiyatifinde oldugu yazilmis. Acikcasi bu bende biraz suphe uyandirdi.

    Bir de vize randevu sisteminde sorulan sorulara gore yonlendirilecegim soylenmis. Acikcasi ben zaten benzer sekilde esimin vizesini gecen yaz sorunsuz yenilettim. Kendisi 2-3 hafta icinde vizesini posta yoluyla aldi. Ancak sorulan ilk soru "Su an fiilen Turkiye'de misiniz?" seklindeydi. Ben de burdan cikis yapmadan bu soruya evet diyemeyecigim icin, bu firsattan yararlanip yararlanamayacagimi kestiremiyorum.


  • Herkese merhaba. H1b çalışma vizesinin mülakatında ingilizce şart mı? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum