@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
@BerkanCaliskan acentalar da ucretisiz. onlar ucretlerini isverenden aliyorlar zaten. Tabii, bazi firsatci acentalar yasal olmasa da sizden ucret talep edebilyior. ucret talep etmeleri yasal degil. Bilginiz olsun.
-
-
merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?
Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.Bu açıklama sizce yeterli olur mu?
Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
-
@ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim
Ben yardimci olurum.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
Oca 25, 2025
Q Cultural Exchange | USCIS Q Cultural Exchange | USCIS
You may be eligible for Q-1 nonimmigrant classification if you are seeking to participate in an international cultural exchange program approved by the Secretary of Homeland Security. The Q cultural exchange program is for the purpose of providing practical training and employment, and sharing the...
Evet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
-
-
R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ?
İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
-
-
@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.
-
Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
(H1B) Çalışma Vizesi
-
@alex-green suradan devam etsek daha iyi olur:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4366/hangi-vizeyi-almam-gerekiyor -
Merhabalar,
Öncelikle henüz 16 yaşındayım ama Amerika hayallerim gerçekten çok fazla, Amerikaya diğer ülkelerden ayrı bir gözle bakıyorum gerçekten. Hızlıca sorumu sormak istiyorum.
F-1 vizesi alıp üniversiteye ABD'de devam etmek istiyorum, bölümüm ise büyük ihtimalle bilgisayar mühendisliği olacak. Şimdi soruya geliyorum, bilgisayar mühendisliğinden mezun olduktan sonra bana H1-B vizesi için özellikle bir bilgisayar mühendisi olarak sponsor olabilecek bir şirket bulmam ne kadar kolaydır veya ne kadar zordur? Tüm bunlar hallolduktan sonra vizenin kuradan çıkma olasılığı nedir, genellikle çıkar mı?
Şuanlık sorularım bu kadar, aklıma geldikçe ben tekrar soru sorarım. Cevaplarınızı bekliyor olacağım, teşekkürler. -
@itachiHAHA bildiğim kadarıyla sponsorluk biraz senin yeteneğine ve şansına kalmış. kura şansın da sanırım 1/3 gibi bir ihtimal. çok fazla bilgi sahibi değilim, yanlışım varsa düzelteceklerdir.h1-b vizesinden bağımsız olarak mezun olduktan sonra h1-b vizesi almadan 1 sene mezun oldugun alanda çalışma hakkı veriyorlar.
-
@itachiHAHA, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
bilgisayar mühendisliğinden mezun olduktan sonra bana H1-B vizesi
Merhabalar,
Amerika’da bir lisans programına başvurmayı düşünen öğrencilerin en çok çalışmak istediği ve iş garantisi olan alanlar arasında mühendislik, işletme ve yönetim, matematik ve bilgisayar bilimi başı çekmektedir. Bunda ülkenin teknoloji alanındaki liderliğinin, Silikon Vadisi’nin ve Apple, Exxon Mobil, Microsoft, Chevron gibi dünyanın en çok kazanan şirketlerinin varlığının payı büyüktür. Ülkede iş bulabileceğiniz çok sayıda alan ve sektör olduğu gibi teknolojinin üstünlüğü göze çarpar. Bu alanda yetenekli ve başarılı öğrencileri bünyesine katmak için bekleyen Google, Facebook, IBM, Amazon, Oracle gibi teknoloji şirketleri her yıl yazılım geliştirici, bilgi güvenliği analisti, web geliştirici, veri tabanı yöneticisi gibi çok sayıda konuda çalışan arayışına girerler. Umarım hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Size bol şans diliyorum... -
Merhabalar,
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Ben de aynı şekilde bilgisayar mühendisi olmanın bir çok teknoloji devini ülkesinde barındıran Amerika'da doğru bir tercih olacağına inanıyorum. Tabii bunları düşünmek için azcık erken sanki benim için ama yani düşünmeden de duramıyorum açıkçası. Aklımı karıştıran şeylerden biri de H-1B vize kurasıydı. Her yıl 65000 kişilik sınır oluşturuyorlar, tabi bunlara Amerika'da yüksek lisans, doktora okuyan öğrenciler için ekstra olarak 20000 kişilik yer daha ekleniyor. Ben kendime ve şansıma güvenen bir insanım ve umarım vizemi alıp greencard'a süren maceram sıkıntısız başlar
-
Yazmayı unutmuşum, bir sorum daha olacak.
Üniversiteyi Türkiye'de okusam, Yüksek lisans'ı ABD'de okusam yine aynı şekilde H-1B vizesi için ekstra 20000 kişilik kotaya girebiliyor muyum? -
Merhabalar her türlü şirket bize bu süreci başlatabiliyor mu ? Yani sorumu biraz daha açmak gerekirse türkiyede bir yabancı firmada 7 yıllık tecrübem var. MBA programına kabul aldım ve vize alabilirsem gideceğim. Mezun olduktan sonra iş ilanlarına basvurmadan önce neye ( firma bazlı) dikkat etmem gerekiyor ?
-
Çekilen kurada sizin hangi şirkete girdiğiniz nasıl girdiğiniz önem almıyor. Sponsorluk ücretini karşılayabilecek kapasitede olan bir şirkette çalışıyor olmanız yeterli olacaktır. Ayrıca şirketin Amerika bazlı olması lazım diye sanıyorum.
-
Cüneyt Bey MBA seçerken stem üstüne olan bir MBA seçerseniz OPT vizesini 3 yıla kadar uzatabilir, kuraya 3 kere girebilme şansını yakalarsınız. Stem MBA olmassa OPT vizesi 1 yıl oluyor.
-
@itachiHAHA Amerikada master okursanız h1b vizesinde daha yüksek bir kotadan faydalanıyorsunuz. Cüneyt Beye de yazığım gibi masterınız STEM alanlarından birinde olursa 3 yıl kuraya girme şansınız var. Yani en yüksek şans master/doktoralı olup STEM alanında eğitim görenlerde oluyor.
-
@Jackhead, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Cüneyt Bey MBA seçerken stem üstüne olan bir MBA seçerseniz OPT vizesini 3 yıla kadar uzatabilir, kuraya 3 kere girebilme şansını yakalarsınız. Stem MBA olmassa OPT vizesi 1 yıl oluyor.
Stem değil malesef (düz işletme master diye geçiyor ). Bu durumda 1 yıl hakkım olacak . Basvurumu yapıp sonuclanmasını beklemeden dönmüşmü olacağım . O kısım nasıl ilerliyor. Yani demek istediğim . Okul bitti diyelimki. İş buldum ve basvurduk. benim 1 yıllık OPT hakkım olduğunda 1 yıl içerisinde öğrenebilecekmiyim kazanıp kazanmadığımı ?
-
Sonucu orada öğrenebileceksiniz ama kurada çıkmazsanız birkaç ay sonra OPT çalışma izniniz sonlanacak. Öyle bir durumda başka vize türlerine bakmanız gerekcek; E2 vizesi gibi (belli bir ermaye ile kendi işinizi kurmak) ya da bir opsiyon çalıştığınız şirketin sizi 1 yıllığına başka bir ülkeye gönderip sonrasında L1 vizesiyle geri alması ama bu bahsettiğim sanıyorum uluslararası büyük firmalarda oluyor.
-
Benim ingilizce seviyem sanırım B2.1 olması lazım. Amerika'ya yine de dil okuluna gitsem bana ne kadar yararı olur sizce, gitmeyli miyim, gitmeme değer mi? Buradan çıkaracağım sonuca göre ya ilk önce dil okuluna geleceğim F-1 vizeyle ya da direkt B-1 turist vizesi çıkartıp etrafı keşfetmeye çalışırım.
-
Tekrardan merhabalar,
bu vize işlerini hallettik hoş ama birazcık geriye saralım. Üniversitelere nasıl başvulur ve nasıl burs alınır onu öğrenmek istiyorum açıkçası. Youtube'dan baya araştırdım tabii ki de ama net bir sonuca varamadım açıkçası. Ben kendime göre gayet başarılı olduğumu düşünüyorum akademik açıdan, neticede üniversitelerden burs alma şansını kaçırmak istemiyorum. Bu konuya da yazmam biraz mantıksız aslında ama üniversite ile ilgili bir konu bulamadım. Bir arkadaş bana üniversite'ye nasıl başvurabileceğimi ve nasıl burs alabileceğimi anlatabilirse çok memnun kalırım. -
@itachiHAHA, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Tekrardan merhabalar,
bu vize işlerini hallettik hoş ama birazcık geriye saralım. Üniversitelere nasıl başvulur ve nasıl burs alınır onu öğrenmek istiyorum açıkçası. Youtube'dan baya araştırdım tabii ki de ama net bir sonuca varamadım açıkçası. Ben kendime göre gayet başarılı olduğumu düşünüyorum akademik açıdan, neticede üniversitelerden burs alma şansını kaçırmak istemiyorum. Bu konuya da yazmam biraz mantıksız aslında ama üniversite ile ilgili bir konu bulamadım. Bir arkadaş bana üniversite'ye nasıl başvurabileceğimi ve nasıl burs alabileceğimi anlatabilirse çok memnun kalırım.Burs kısmı ile ilgili her okulun ayrı kriteri vardır onunla ilgili bir tecrübe paylasmak pek dogru olmaz ancak okul basvurusu her okulun sitesinden yapılabiliyor hemen hemen. Sana mail yoluyla dönüp gerekli döküman olsun, şartlar olsun bir liste veriyorlar. Uygun olup olmadığını belgeleri alınca zaten check list yapıp anlıyorsun. Varsa eksik belge , gereklilik (toefl, ielts , okulun yapacağı ek sınav) onları tamamlaman gerekiyor. Üç aşağı bes yukarı cogunda sürec böyledir. Yüksek lisans için başvuranlara ek olarak türkiyedeki okudugu okuldan alınan transktrip belgesinin gerekli denkliğinin olup olmayacağının kontrol süreci ekleniyor. Yani özet gececek olursam; kafanda belirlediğin üniversitelerin listesini hazırlayıp , resmi websiteleri üzerinden application formunu doldurmalısın. Zaten sana döndüklerinde burs almak istediğini iletirsin. Onlarda sana şartlarını söylerler.. Genelleme yapmamakla birlikte, bu süreç %80 ninde böyledir okulların.
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için bana faydası oldu. Seneye bu zamanlarda 11.Sınıfın son zamanlarında başvurularımı yapmaya başlayacağım Allah izin verirse.
-
@crazycells, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@smesut (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:
H1B vizesi için konsolosluktan istenen bilgi ve belgeler nelerdir acaba ?
konsolosluğa giderken hangi belgeleri götürmemiz gerekiyor.?DS160 doldurup, vize ucretini odeyip mulakat tarihi almaniz lazim...
- bu DS160'un numarasini gosteren barkod sayfasini,
- vizeye uygun 2 adet fotografinizi,
- su anki ve onceki pasaportlarinizi mulakata getirin.
Sirket ya da kurum size USCIS ve DOL basvurulariyla ilgili belgeler, ayrica acacagi pozisyon ve sizin ne yapacaginizla ilgili mektuplar yolladi mi? O belgeler de kesinlikle yaninizda bulunsun (yazilmis dilekceler, sirketin sizi ise aldigina dair yazismalar ya da mektuplar, basvuru formlari -ozellikle I-129'un kopyasi-, basvuru onayini gosteren I-797 formu vs.).
Genelde oldukca kisa ve standart bir sekilde geciyor randevu (nereye gidip ne yapacaginizi soruyorlar), H1B dual intent visa oldugu icin Turkiye'ye geri doneceginizi kanitlamaniza gerek yok. Fakat H1B'deki bir problem sahte paravan sirketler. Eger sirketiniz cok bilindik bir sirket degilse diye, ne olur ne olmaz kalifiye oldugunuzu gostermek icin CV'niz (ya da resume'niz), daha once calistiginiz yerlerin bilgileri ve buralarda ne yaptiginiz (maksat yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi gosterebilmek), eger okuldan yakin zamanda mezun olduysaniz buna dair belgeler, diploma ve sertifikalar olsun yaninizda mulakat sirasinda...
Bol sanslar!
Sn @crazycells Amerika'da yaşayan, eşi hb1 sahibi olan bir arkadaşımın numarası aktif oldu. H4 kategorisinde vize almak istiyor. İlk sorum, süreci Türkiye'ye gelmeden Amerika'da yürütebilir mi? İkinci sorum Türkiye'de konsolosluktan randevu almak için http://ais.usvisa-info.com sitesinden ''non-immigrant > ABD Göçmen Olmayan Vize Başvurusu (DS-160) formunu doldurdum ve vize başvurusu yapmam gerekiyor.'' kısmından ilerleyip randevu oluşturması mı gerekiyor? Kusura bakmayın kendisi olaya hakim olmadığı için bana da bu şekilde aktardı benim de hiç bir fikrim olmadığı için anladığım şekilde aktardım.
-
@newyorker, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@crazycells, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@smesut (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:
H1B vizesi için konsolosluktan istenen bilgi ve belgeler nelerdir acaba ?
konsolosluğa giderken hangi belgeleri götürmemiz gerekiyor.?DS160 doldurup, vize ucretini odeyip mulakat tarihi almaniz lazim...
- bu DS160'un numarasini gosteren barkod sayfasini,
- vizeye uygun 2 adet fotografinizi,
- su anki ve onceki pasaportlarinizi mulakata getirin.
Sirket ya da kurum size USCIS ve DOL basvurulariyla ilgili belgeler, ayrica acacagi pozisyon ve sizin ne yapacaginizla ilgili mektuplar yolladi mi? O belgeler de kesinlikle yaninizda bulunsun (yazilmis dilekceler, sirketin sizi ise aldigina dair yazismalar ya da mektuplar, basvuru formlari -ozellikle I-129'un kopyasi-, basvuru onayini gosteren I-797 formu vs.).
Genelde oldukca kisa ve standart bir sekilde geciyor randevu (nereye gidip ne yapacaginizi soruyorlar), H1B dual intent visa oldugu icin Turkiye'ye geri doneceginizi kanitlamaniza gerek yok. Fakat H1B'deki bir problem sahte paravan sirketler. Eger sirketiniz cok bilindik bir sirket degilse diye, ne olur ne olmaz kalifiye oldugunuzu gostermek icin CV'niz (ya da resume'niz), daha once calistiginiz yerlerin bilgileri ve buralarda ne yaptiginiz (maksat yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi gosterebilmek), eger okuldan yakin zamanda mezun olduysaniz buna dair belgeler, diploma ve sertifikalar olsun yaninizda mulakat sirasinda...
Bol sanslar!
Sn @crazycells Amerika'da yaşayan, eşi hb1 sahibi olan bir arkadaşımın numarası aktif oldu. H4 kategorisinde vize almak istiyor. İlk sorum, süreci Türkiye'ye gelmeden Amerika'da yürütebilir mi? İkinci sorum Türkiye'de konsolosluktan randevu almak için http://ais.usvisa-info.com sitesinden ''non-immigrant > ABD Göçmen Olmayan Vize Başvurusu (DS-160) formunu doldurdum ve vize başvurusu yapmam gerekiyor.'' kısmından ilerleyip randevu oluşturması mı gerekiyor? Kusura bakmayın kendisi olaya hakim olmadığı için bana da bu şekilde aktardı benim de hiç bir fikrim olmadığı için anladığım şekilde aktardım.
"numarasi aktif oldu" derken, acaba basvurusu mu onaylandi demek istediniz... tam olarak soruyu anlayamadim, kendisi su an ABD'de hangi statu ile bulunuyor? (H1B alan kisi degil de, esinin statusunu soruyorum)
-
@crazycells Tam emin değilim ama teyit edip yazarım. Bildiğim kadarıyla turist vizesiyle gidip orada evleniyor. Ondan sonra başvuru yapıyorlar ve kabul ediliyor.
-
@crazycells Hocam olay şöyleymiş; Turist vizesiyle giriş yapıyor sonra evleniyor ardından statüsü H4 oluyor. Ama statüsünü pasaporta işletmek için ülkeden çıkıp girmesi gerekiyormuş. Bunun içinde Ankara'daki konsolosluğa gidip vizesini güncellemesi gerekiyormuş. Ama Ankara şu an sadece emergency kategorilerine baktığı için randevu alamıyormuş. Bu yüzden Türkiye'ye gelmeden nasıl bu işi çözebilirim diye soruyor. ( Hocam ben de tam olarak anlamadım ama bu şekilde aktardı.. eğer hala anlaşılır değilse boşverin , kendinizi hiç yormayın ben de ilişkimi keseyim hatta :)) )
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum