@Ramazan, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@Ramazan, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@quikless Avukat masrafları ve vize masraflarını karşılıyor
şöyle örnek vereyim şirket çalışan işçisini bir eyaletten kendine yakın bir konuma taşınmasını isterse çalışanına bonus 5000$ ödeme yapıyor h1b için ise 10.000$ - 40.000 dolar arası değişir
10k$ - 40k$ arası olan masrafı ben vereyim bana sponsor olsunlar durumunu yapabileceğimi bilsem şu an ilk uçağa atlarım. 
dostum iyi derece ingilizce ve meslekleri ile ilgili alanda yükseköğrenim derecesine sahip olmak mimarlık, mühendislik, matematik, fizik bilimleri, sosyal bilimler, tıp ve sağlık, eğitim, ticari uzmanlıklar, muhasebe, hukuk, teoloji gibi meslek üzerine şirketinde sizin mesleğiniz il aynı kategoride olması lazım
Kilit kısım bukadar masrafa kalkışacak sponsor bulmak ama derseniz benim maddiyatta sıkıntı yok sizin bölüm ile alakalı tanıdık şirket varsa size sponsor olmayı teklif edin masrafları ben karşılarım dersiniz o ayrı h1b maksimum 6 yıl çalışma oturum sağlıyor
2 yıl+ bana yeterli dalar askeriyeye alırım direkt vatandaşlığı. Askeriyenin 2 yıl şartı var.
Meslek konusunda bir sıkıntım yok. Donanımlıyım ama Mühendislik konusu sıkıntılı bende o konuda sadece. DGS ye hazırlanıyorum. 
Belki gidip orada lisans tamamlamayı tercih edebilirim. Bu dediğini yapabilirsem diye düşündüm bir ara. Ama sponsor olayı çok zor bir süreç olduğunu öğrenince vazgeçtim.