Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD dil okulu önerileriniz

Kilitli Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
3 3 444 2

• Merhaba,

4 yıldır greencard deniyorum ve bu yılda mayıs ayını iple çekiyorum ancak yine çıkmayacağını düşünüyorum. Eğer bu yılda çıkmazsa dil okulu ile gitmeyi düşünüyorum ancak araştırmalarım neticesinde çok pahalı geliyor. 10.000 dolar ile 6 ay anca vize veriyorlar gibi bir durum var ve kurun durumu da malum. Sizin önerdiğiniz bir sistem var mıdır? Oraya gittiğimizde kaçak çalışmayı ne kadar öneririsiniz malum öğrenci olduğumuzda çalışma izni verilmiyor. Konu hakkında değerli görüşlerinizi iletmenizi çok isterim. Çok sağolun.

• Açıkçası Abd'ye hiç gitmedim fakat bende senin ile benzer durumları düşünmüştüm.Mantıken kaçak çalışma için Ny gibi büyük bir şehir lazım bence ama kaçak çalışmak bana mantıksız geliyor.Ülkemizde kaçak çalışan suriyeliler,afgan ve özbekler ne şartlarda çalışıyor ise ve ne hakka sahipse abd de senin de o kadar hakkın olacak yani minimum saatlik 12 dolar ise adam sana 6 7 teklif edebilir, paranı vermese yapabileceğin bir şey yok.Kötü niyetli birisi ise daha pek çok sorun olabilir.Dil okullarının çoğunda devam zorunluluğu olması da ekstrası. Ha adam çok iyi birisidir bunları yapmaz vs o kişiye göre değişir ama ben hayatımı bir adamın insafına göre geleceğim ne olacak bilmeden kuramayacağımı düşünerek böyle bir karar almadım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Benzer Başlıklar

• Türkiye'deki Mesleğimin F1 Dil Okulu Vizesine Etkisi

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    174 Bakış
    C
    Merhaba arkadaşlar, Bir çok konuyu inceledim ama kendi durumun ile ilgili net bir konu açmak istedim. 2018 yılından beri Polis Memurluğu yapıyorum. 25 yaşındayım. Abd’ye yerleşip orada yaşamak istiyorum. Vizeleri araştırdığımda bana en uygun gelen F1 vizesi olduğunu gördüm. Dil kursu fiyatlarını araştırdığımda kalacak yer dahil 48 haftalık ücret 22-25 bin dolara geliyor. Bu ücret tabiki çok fazla ama en kolay yöntem bu olarak düşünüyorum. Sorularıma gelecek olursak, Türkiyedeki mesleğim orada vize değişikliği yapmama engel olur mu? Ben 48 haftalığına dil kursu için abdye gidersem burdaki mesleğimi kaybediyorum, 48 haftanın sonunda ülkeden gönderirlerse ne yaparım bilmiyorum. Bu konudaki görüşleriniz çok önemli benim için. 22-25 bin dolar ciddi bi ücret. Dil kursunu Trden ayarlamak yerine başka bir yöntem mevcut mu? Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ayrıca kendi görüşünüzü belirtmek isterseniz çok memnun olurum.
  • 0 Oy
    3 İleti
    289 Bakış
    fatimF
    @crazycells Teşekkürler yanıtınız için. Ama şöyle ki bir yıldır aynı dil okulunda öğrenciyim ve baya kontrollü bir okul üstelik okuldan alacağım belge ile giriş çıkış yapacam bu bilgi de mi benim öğrenci olduğuma kanıt olmaz. Neticede gerçekten öğrenciyim dil gelişimim için devam ediyorum buna nasıl ikna edebilirim ki bilemedim . Bir de green carda hemen girdikten sonra başvurmicam yine de AOS başvurusu yapmam yarar sağlar mı ?
  • Geç Onaylanan Changed of Status(COS) başvurusu ve okula kayıt tarihi

5
    0 Oy
    5 İleti
    510 Bakış
    M
    @kirik Merhaba, 4 yıl süren nedir acaba F1 statü değişikliğinin onaylanmasi mi? Bu aralar 3-4 ay sürdüğünü duyuyorum muhtemelen sizin süreç pandemiye denk geldiği için bu kadar uzun sürmüş. Normal de 6-8 ay yada 1 yıl içinde onaylanır diye biliyorum. Son dönemde süreç daha hızlanmış kısa sürede onayliyorlarmis.
  • ABD de sertifika üstüne bir kaç soru

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    LordBoltonL
    @knnrn hayır OPT bir sene çalışma iznidir staj olayı siz okulu okurken zaten okulun size sunduğu bir hizmettir yüksek lisans lisans önlisans 9 aydan fazla süre okul okuyan programların sonunda 1 yıl bazı bölümlerde 2 yıl olan çalışma iznidir bunu aldıktan sonra okul size iş bulmaz siz bulur ararsınız..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k