Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kisaca baslik acip altini sonra dolduracagim.
    Uzun uzun okumak istemeyenler icin:
    Size birisi cek gonderip (onden goruserek ya da dogrudan adresinize) ceki bozdurup ustunu iade etmenizi ya da bir yontemle (urun, hediye karti vb) onlara gelir saglayacak veri gondermenizi isterse %100 sahtekarliktir. Kesinlikle ilgilenmeyip cope atin. Eger bankada ceki bozdurmayi denerseniz -en azindan bilinen ornekte BofA- hesabinizi sorgusuzca kapatiyor. Bunu sozlesmede yer alan bir maddeye dayanarak yapiyor. Buyuk olasilikla da dosyaniza fraud ortagi olarak isleniyor.
    Omer Malkoc Youtube hesabinda anlatildigina cok benzer (metod ayni aslinda) taktikler:

    Cekin size ulasmasi icin on gorusmeler sizi nereden yakaladiklariyla ilgili.
    Bizim ornekte arkadasima ek is ararken kopek gezdirme isi uygulamasindan ulasiyorlar. Bu su demek size herhangi bir kanaldan ulasabilecekler.
    Kisa sureli ziyaret icin gelip o sehirde kalacaklarini kopeklerine bakacak birisine ihtiyac duyduklarini belirtiyorlar.
    Uzun yazismalardan, muhasebeci ve sekreter gibi ara rolleri devreye sokmaktan cekinmiyorlar.
    Hikayeyi gercekci kilmak icin son derece detayli calisiyorlar.
    Sonra verdiginiz adrese normalde alacaginiz paradan daha fazla miktarda cek gonderip ustunu geri gondermenizi istiyorlar. Bunu da tabi kopek mamasi gibi sacma nedenlere filan bagliyorlar.
    Sonuc, siz ceki bozdurmayi denediginizde (ATM genelde sahte ceki kabul etmiyor otomatik) -ozellikle arkasini yazip uygulamadan fotograflari yukledinizde- banka 1-2 gun pendinge alip cekin gercek olmadigi teyit edildiginde sorgusuz sualsiz sizin banka hesabinizi kapatiyor. Hesapta para varsa 10 gun icerisinde size cek olarak parayi gonderiyor.
    Gelismeler simdilik bu kadar bilgi alinca gelismeleri size yazarim.
    Lutfen dikkatli olun.


  • @caglaror Guncelleme: Uzun telefon gorusmeleri sonucu bir sekilde banka hesabini geri acti arkadasin. Ama Reddit gibi yerlerden 3 yil acilmadigini ve karalistede kaldigini soyleyenler varmis. Bu arada kredi karti calisiyordu sadece normal hesap kapanmisti.


  • evet o arkadas benim:) son derece detaylı ve uzun zamana yayılmış bir plan sonucunda (yaklaşık 10 günlük yazışmalar; adresler, aile yaşantısı vb detaylar) bana bir çek yollandı, ben de karşılaşabileceğim en kötü sonucun çekin karşılıksız çıkması olduğunu düşünerek mobil uygulama üzerinden çeki bozdurmaya çalıştım, sonrasında olanlar malum hesabın kapatılması, banka tarafından dolandırıcı olarak muamele görmek gibi... bu arada internet araştırmalarım sonucunda amerikadaki bankacılık sisteminde çek olayının güven esasına dayandığını öğrendim yani eğer siz bir çek bozduruyorsanız bu çeki yazan kişiye bir nevi kefil olduğunuz anlamına geliyormuş bu çekin bir sıkıntı yaratması halinde siz de olayla ilişkili sayılıyormuşsunuz. redditte biraz araştırma yaptım ve bu şekilde birçok vakaya rastladım. tek sıkıntı hesabın kapatılması değil bir de bütün bankaların kullandığı ortak bir veritabanında adınıza ''black mark'' dedikleri bir durum açılıyor ve bankalarla bundan sonraki ilişkileriniz toptan değişiyor ve bunun zaman aşımıyla sistemden silinmesi 5 ile 7 yıl arası oluyor. ben tabi bunu öğrendikten sonra bankanın her departmanıyla görüşmeler, polis raporları, kanıtlar, konuşmalar derken bir şekilde olayla bağlantım olmadığını kanıtlayabildim fakat hiç gereği olmayan bir stresi bir hafta boyunca yaşamış oldum. böyle bir durumla karşılaşan ve benim gibi en kötü ne olabilir ki? diye düşünen olursa buraları okuyabilir.


  • @stealth Çok geçmiş olsun hocam. Sorunu çözebilmenize sevindim yoksa Amerika gibi bir ülkenin bankalarında kara listede olmak çok büyük problem yaratabilirdi size. Türkiye'de çek düzeninin neredeyse bitmiş olması bu tür konular dikkate alındığında mantıklı 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum