Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

• @ayse hayırlı uğurlu olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim...

• ⭐⭐⭐

@ayse
    Hayırlı olsun, Yeni hayatınızda başarılar dilerim :)

• @ayse tebrik ederim, hayırlı olsun, Amerika'daki ilk günleriniz çok güzel ve kolay geçsin, umarım hep iyi insanlar karşınıza çıkar

• @ayse Tebrikler Ayse...Umarim herşey gönlunüzce olur.Biz de insalah vizeyi alıp bu kervana katılanlardan oluruz

• @ayse tebrikler, darısı diğer arkadaşların başına.

• ⭐⭐⭐

@ayse hanım tebrik ederim gözünüz aydın 😊Yeni hayatınızda güzellikler mutluluklar sizlerle beraber olsun.

• ⭐⭐

@ayse tebrikler

• Şuan eksik evrak nedeniyle AP olmayıp, muhtemelen soruşturma aşamasında olan kaç kişi var acaba benden başka..?

• @harikeyn Ap sürecinde need info yaziyorsa zannimca eksim evrak tamamlandiktan sonra vizeniz verilecek.Eger eksik evraklari tamamlamaniza ragmen AP durumunuz devam ediyorsa bu durum sorusturmaya isaret ediyor.

• @hknylmz92, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

@hknylmz92, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

Arkadaşlar merhaba bugün 20.10.2019 sabah J1 vizesi için görüşmem vardı görüşmemin sonunda İdari işleme kaldığıma dair mavi bir kağıt verdiler ancak pasaport ve evraklarımı geri vermediler bu 2. İdari işleme kalışım ilk seferde sarı bir evrakla beraber pasaport ve evraklarımı geri yollamışlardı (60 gün sonra vizem onaylanmıştı) bu sefer pasaportu vermemeleri ve mavi evrak sebebiyle ilk seferkinden farklı mı olur yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler

@crazycells @bolatmali beyler bu arada sormak istediğim bir şey daha var idari işleme kaldıktan sonra tarafımdan ekstra bir bilgi talep edilmedi mail gelmedi ya da telefonla aranmadım bu normal bir durum mu?

evet, normaldir. belge ya da bilgi gerektigi zaman size haber verirler, merak etmeyin.

• @harikeyn, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

@ayse hayır saglık belgelerini gndermedim benden istenen form ds5355 formu..sağlık raporlarını göndermem ile alakalı herhangi bir mail almadım..kafamı karıstıran şeyde bu sağlık raporunu gonderince ap durumum kalkacakmı.. benden istenen ek bilgilerden dolayı ap oldugumu düşünüyorum..

hayir, kalkmayacak. isterseniz saglik raporunu gonderebilirsiniz ve dosyaniza eklenebilir, isterseniz once idari islemin bitmesini bekleyip sonra hepsini beraber gonderirsiniz.

eksik belge idari islem anlamina gelmiyor forumda. Ilk iletiyi bir daha okuyun isterseniz.

• @sadoshaq durum karışık biraz bencede..konsolosluktan verilen kağıdı eklemiştim gördünüzmü bilmiyorum.. benden ds5535 formu istendi.. mail attığımda ap süreci devam ediyor diye mail aldım.. durum eksik evrak durum değil benım anladığım.. neyse sıkıntı yok..ben durumu ceactan kontrol edemiyorum invalid case number hatası alıyorum..sürekli .konsolosluk sitesinde ise durum hala need info.. bekliyoruz acelemiz yok nekadar geç okadar iyi...

• @Elif-Chavez uzun süren ap ler de var evet, 2020den önceki ap başlıklarına da biraz göz atarsanız çok değil ama birkaç örnek bulabilirsiniz sanırım. Hatta farklı bir vize türünde yanlış hatırlamıyorsam 1 yıla yakın yada 1 yıldan uzun süren bir ap hatırlıyorum. Ama sizin başvuru türünüzle ilgili bu 1 yıl meselesinden emin değilim açıkçası. Süreciniz daha yeni başlamış zaten, endişe etmek için henüz erken bence 😌

• ⭐⭐⭐

@harikeyn
    Kcc üzerinden ceach vısa kontrolü Ocak ayından sonra açılıyor. Sadece konsolosluğun sitesi üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz Ocak ayına kadar.
    Ama en hızlı bilgilendirmeyi e-mail yoluyla alırsınız.

• @bolatmali teşekkürler bilgilendirme için..... bu arada vizeyi almışsınız tebrikler.....umarım herşey gönlünüzce olur oralarda..

• ⭐⭐⭐

@harikeyn
    Çok teşekkür ederim, yakın zamanda sizlerinde iyi haberlerinizi alacağız inşallah :)

• Merhaba arkadaşlar, gün geçmiyor ki bu süreçte bir sorun daha çıkmasın :)

Buradan okuduğum kadarıyla Green Card vizesi verilirken eğer geçerli bir ABD turistik vizeniz var ise; turistik vizenizi iptal ediyorlar. Benim geçerli bir turistik bir vizem var fakat eski pasaportumda. Eksi pasaportumu mülakata götürdüm ve kontrol ettiler. AP sürecine kalınca her şeyi iade ettiler tabi ki. Sonra bana onay verdiler ve mail ile bana "hadi geçerli pasaportunu gönder de vizeni verelim" dediler. Ben de güncel pasaportumu gönderdim. Fakat sonradan fark ettim ki; benden eski pasaportumu istemediler. Ama mantıken eskisini de isteyip turistik vizemi iptal etmeleri gerekiyordu:)

Pasaportumu gönderme hikayemi yukarılarda bulabilirsiniz ( Son gün 24 Kasım dediler ama ben Polonya iş seyahatinde olduğumdan dolayı 25 Kasım'da ulaştırabildim). Pazartesi ellerine ulaştı ve ben hala neden mail falan gelmedi derken aklıma birden bu turistik vize mevzusu geldi ve hemen konsolosluğa mail attım. Bu konuyla ilgili bir cevap beklerken "evraklarınız bize ulaştı" diye bir mail geldi. Onlara "eski pasaportumu da göndereyim mi yoksa sistemden mi iptal ediyorsunuz?" diye sormuştum.

Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım tek yapmam gereken tıpkı eşim için beklediğimiz gibi konsolosluktan bize mail atılmasını beklemek. Bir öneriniz veya yorumunuz var mıdır @crazycells ?

• @morpenguen

Evraklar alindi maili geldigine gore kisa sure icinde size geri donus yapacaklardir. Evraklari yeni almadilar aslinda kargo takibinden siz de biliyorsunuz ki evraklari alali cok oldu. Ancak incelemeye basladiklarinda bu maili atiyorlar. En azindan bizde o sekilde olmustu. Biraz daha disinizi sikmaktan baska yapacak bir sey yok bence.

• @morpenguen, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

Merhaba arkadaşlar, gün geçmiyor ki bu süreçte bir sorun daha çıkmasın :)

Buradan okuduğum kadarıyla Green Card vizesi verilirken eğer geçerli bir ABD turistik vizeniz var ise; turistik vizenizi iptal ediyorlar. Benim geçerli bir turistik bir vizem var fakat eski pasaportumda. Eksi pasaportumu mülakata götürdüm ve kontrol ettiler. AP sürecine kalınca her şeyi iade ettiler tabi ki. Sonra bana onay verdiler ve mail ile bana "hadi geçerli pasaportunu gönder de vizeni verelim" dediler. Ben de güncel pasaportumu gönderdim. Fakat sonradan fark ettim ki; benden eski pasaportumu istemediler. Ama mantıken eskisini de isteyip turistik vizemi iptal etmeleri gerekiyordu:)

Pasaportumu gönderme hikayemi yukarılarda bulabilirsiniz ( Son gün 24 Kasım dediler ama ben Polonya iş seyahatinde olduğumdan dolayı 25 Kasım'da ulaştırabildim). Pazartesi ellerine ulaştı ve ben hala neden mail falan gelmedi derken aklıma birden bu turistik vize mevzusu geldi ve hemen konsolosluğa mail attım. Bu konuyla ilgili bir cevap beklerken "evraklarınız bize ulaştı" diye bir mail geldi. Onlara "eski pasaportumu da göndereyim mi yoksa sistemden mi iptal ediyorsunuz?" diye sormuştum.

Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım tek yapmam gereken tıpkı eşim için beklediğimiz gibi konsolosluktan bize mail atılmasını beklemek. Bir öneriniz veya yorumunuz var mıdır @crazycells ?

eski vizenizi kullanmadiginiz surece bir sorun olmaz. illaki muhurle iptal etmelerine gerek yok.

• @crazycells hocam konsolosluk "eski pasaportunu göndermene gerek yok" diye mail attı. Fakat sormak istediğim başka bir soru var;

Vize basmaları için gönderdiğim pasaportum PTT sisteminde 22 Kasım'da teslim edilmiş gözüküyor. 25 Kasım'da da konsolosluktan mail aldım evraklarınız ulaşmıştır diye. Fakat kaç gün oldu hala ses yok. Bu kadar uzun sürmesi normal midir?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k