Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• Arkadaşlar merhaba,

kusuruma bakmayın paylaşılmış olabilir ancak 2018 başvurularının tam açıklanacağı tarih nedir acaba.
    Saygılarımla,

• 1 mayıs diye biliyordum. Zannedersem açıklanmamış..

• 15 mayıs arkadasim

• çok teşekkür ederim. İlk kez başvurdum kısmet bel ki çıkar. Eğitim durumu adaylar arasındaki eşit şartları değiştirebiliyor mu. Ben ortaokul mezunuyum. teşekkür ederim

• Şunu merak ediyorum bilen varmı acaba amerikada vizeli olarak bulunan birine gc çıkarsa amerikada faydalanabiliyormu dahamı zor türkiyeden.

• Son 15 gün..
    15 Mayıs bazılarımız için son olurken bazılarımız için yeni bir başlangıç olacak.

• @uslui basvuru sarti zaten minumum lise mezunu olmak veya abd tarafindan belirlenen bazi meslekler var bunlardan birinde 5 yil icinde 2 yillik tecrubeye sahip olmak.bunlari saglamiyorsaniz kazansaniz bile green card hakkiniz yanar

• @bahadır-kaplan DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Şunu merak ediyorum bilen varmı acaba amerikada vizeli olarak bulunan birine gc çıkarsa amerikada faydalanabiliyormu dahamı zor türkiyeden.

Dediginizden tam birsey anlayamadim zorluk derken.abd de bulunan birine gc cikarsa islemlere orda devam edebiliyor ancak her vizeyle olmuyor

• @metert 6 yıllık tecrübe diye bir şey söz konusu değil son 5 yılın 2 yılını Amerika hükümetinin belirlediği nitelikli işlerde çalışmış olmanız gerekli

• Merhaba, mesleki anlamda yeterli olduğum için başvurumu yaptım. Ancak bir tanıdığımın evladıda başvuru yapmış. Aramızda konuşma geçtiğinde kendisi mühendis iki yüksek lisansı var ve özel sektörde iyi bir pozisyonda çalışıyor. Her ne kadar çekilişte olsa eğitimin dünya genelinde önemli bir kıstas olduğunu düşünürsek bu çekilişlerde bir fark yaratırmı diye merak ettim. Bu arada ortaokul mezunu olmama rağmen kendi işyerim var kendimi oldukça geliştirdim. Ancak dediğim gibi Amerika hükümeti bunu belirtmese de iyi eğitimli insanlara öncelik tanıyabilir mi diye düşünmedende kendimi alıkoyamadım. Sizlerin yorumu nedir acaba, Saygılarımla

• @uslui hayır ikiniz arasında bir fark yaratmaz .Siz araştırmışsınız ama mesleğinizin onet sitesinde tablo 5 te yer alıyor olması gerekli ve svp si 7 den yukarı olmalı bilginiz olsun

• @sawas DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

bi esnaf arkadaşım başvurup vurmamakla kararsız kalmıs 4 senedır esnaf liseye açıkdan dewam edıyor meslekı yonden kurtarırmıyım dıe sordu @crazycells varmmıdır bı bilgi bu yönde ?

su sayfadan sartlari kontrol edin isterseniz, eger istedikleri sartlarda bir meslek sahibiyse basvuru yapabilir:

• @bahadır-kaplan DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Şunu merak ediyorum bilen varmı acaba amerikada vizeli olarak bulunan birine gc çıkarsa amerikada faydalanabiliyormu dahamı zor türkiyeden.

vizenin ne oldugu da onemli. Turist, transit, devlet gorevlisi vs. turden vizeler ile surece ABD'den devam edemez. Eger calisma ya da okuma vizesiyle ABD'de bulunuyorsa ve yeteri kadar sure ABD'de kalacaksa ABD'den islemlere devam edebilir.

• @uslui DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Merhaba, mesleki anlamda yeterli olduğum için başvurumu yaptım. Ancak bir tanıdığımın evladıda başvuru yapmış. Aramızda konuşma geçtiğinde kendisi mühendis iki yüksek lisansı var ve özel sektörde iyi bir pozisyonda çalışıyor. Her ne kadar çekilişte olsa eğitimin dünya genelinde önemli bir kıstas olduğunu düşünürsek bu çekilişlerde bir fark yaratırmı diye merak ettim. Bu arada ortaokul mezunu olmama rağmen kendi işyerim var kendimi oldukça geliştirdim. Ancak dediğim gibi Amerika hükümeti bunu belirtmese de iyi eğitimli insanlara öncelik tanıyabilir mi diye düşünmedende kendimi alıkoyamadım. Sizlerin yorumu nedir acaba, Saygılarımla

Doktoraliya da, yuksek lisansliya da, universite mezununu da, lise mezununa da, ilkokul mezununa da cikiyor bu kart. Herkese cikiyorsa birilerine "oncelik"ten bahsedemeyiz.

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Herkese eşit şartlarda şans tanındığını duymak gerçekten güzel olsada benim kişisel fikrim Amerikan hükümeti eğitimi bir kıstas olarak görüyor olmasıdır. Eğer görmeseydi başvuru formunda yer almazdı. Benim çevremde son 3 yılda yeşil kart ile Amerika'ya giden eğitim düzeyi yüksek çok insan var. Ancak çevremde benim gibi Ortaokul mezunu olup işi gücü yerinde insanlara hiç çıkmadı. Bende şansımı deneyeyim istedim. Demoktasi ile yönetilen ülkenin farklı davranması düşünülemez eşit şart tabiki sağlıyoruz diyecekler. Ancak işin arka planında ben herşeyin farklı ilerlediğini düşünüyorum. belki de yanılıyorum. Saygılarımla

• arkadaşlar durum sorgulama butonu aktif olmuş.Fakat conf. number girmeden hata veriyor.16 haneli kodu girmelisiniz şeklinde bilgisi olan varmıdır.

• @mdogan_18 dv 2018 için aktif o buton şuanda

• @uslui forumu geriye dönük okursanız ilkokul mezunu olup iş tecrübesi şartlarını yerine getirerek gc almış kişileri göreceksiniz

1. günün şafağında beni bekleyin , şafakta doğuya bakın :) Gandalf gelsede bizi kurtarsa 15. günün şafağında .

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

6

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k