DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cetinmutlu sizi hatırlıyorum 🙂 , aynı zamanda bina içinde sırada bekliyorduk benim onumdeydiniz ve vize onay sonrası sevincinizi şahit olmuştum 🙂 tebrikler, iyi tatiller dilerim.


  • @Emre-Kurtulmuş hocam çok garip bir durum evet, bence vize memuruna göre değişiyordur.
    genel profile bakmak gerek ve görüşmede sorulan sorulara nasıl cevaplar verildiği de önemli.


  • @gozdelymn %99 şansla böyle bir belgeye bakmayacaklar 🙂
    abd belgelere bakmaz.

  • ⭐⭐

    @charon bu tip bir belgeyi görevli sormadan ya da görevliden izin almadan ısrarla vermek isteyenler mülakat akışını bozdukları için ret alabiliyorlar. iş, fuar, tedavi vb. belgeler dışındakilere genelde bakılmıyor dediğiniz gibi.

  • ⭐⭐⭐

    @charon vize memurunun o sabah evden nasıl çıktığına göre bile değişiyor bana kalırsa. Onun için her ne kadar burada deneyim aktaran kişilerin mülakatlarından tahmin çıkartmaya çalışsakta hiçbir zaman red nedenlerini bilemiyoruz maalesef


  • @tufank Tam da dediğiniz gibi, ben bunu hazırladım, ama hiç talep etmedikleri gibi babam vermeye çalıştığında da almadılar.

    Amerika vizesi tamamen iletişimle ve şansla ilerliyor anladığım kadarıyla. Bir sürü dosya hazırlamıştım, ne olur ne olmaz diye. Ama 1 tanesini bile kullanmadılar.


  • @gozdelymn abd belgeye bakmaz(özellikle başvurulan vize türü belge istemiyorsa).
    beyana bağlı çalışıyorlar. Bundan dolayı schengenden, ingiltereden falan farklılar.
    yurdum insanı belge delisi, anlamıyorum şahsen.


  • @Emre-Kurtulmuş hocam red verince hiçbir yere hesap verme yükümlülükleri yok. Tamamen şans.
    Hatta bazı ülkelerde bu işin piyasasi var. Kız arkadaşımın arkadaşı hayatında hiç ülkesinden çıkmamış(kolombiya vatandaşı), işsiz ve genç erkek. ABD'den b1 aldı geçen ay. Simsarlara 10bin dolar vermiş ve anlaşmalı oldukları vize memuru vizeyi çakmış.
    Afrikada falan daha kötüdür diye düşünüyorum.


  • @charon Bende böyle seylerin olduğunu düşünüyorum illaki vardır para her kapıyı açar.


  • @gozdelymn

    Tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun. Profilimiz baya benzer. Darısı diğer aile fertlerinize ve bizimkilere


  • Arkadaşlar, buradan edindiğim bilgi ve tecrübe inanılmaz gerçekten 🙂

    Kendime bir deftere sorulabilecek soruları yazıp, altına uygun cevaplarımı yazıp aralarından kriterlere göre olması gerekene en yakını seçip kendime bi soru-cevap hazırlığı yaptım, size de tavsiye ederim. Gün içi kendi kendime soru cevap yaptığımda, cevaplarımın daha keskin ve net olduğunu görüyorum.

    Tabiiki net olarak bu sorunun cevabını alamam ama yazılanlara inancımdan ötürü; burda tecrübesi olan ve konuya hakim olanlardan ufak da olsa bi değerlendirme almak istiyorum.
    29 Şubat vize görüşmemiz var, ben 34 yaşındayım, eşim 29 yaşında ve 2 yaşında bir kız çocuğumuz var. 2008'den beri kendi mali müşavir şirketimizde sigortalıyım ve bir başka özel şirkette imzaya yetkili müdür olarak gözüküyorum. Eşimde özel bir kolejde anaokulu öğretmeni. Daha önce 2023 Yaz İtalya ve öncesinde Kıbrıs, Gürcistan gezimiz var ve ben 2011'de Work And Travel ile Los Angeles'daydım.

    Amacımız turistik olarak yazın kızımızı Orlando - Disneyland götürmek ve tatilimizi yapmak. Ne dersiniz, sizce nelere dikkat etmeliyim bu söylediklerim haricinde ekstra?

    Herkese teşekkür, saygılar.


  • @kaganuysl 2 yaşındaki kızınızı Orlando - Disneyland’a götürmek istemeniz konsolosta temeli olan sağlam bir izlenim bırakmayabilir zira 2 yaşındaki kızınızın burayı ne kadar hatırlayacağı sorgulanabilir, kişisel görüşüm sadece. Farklı bir plan ile mi ilerleseniz acaba? Bol şans


  • @kaganuysl Planı tek bir etkinliğe ve 2 yaşındaki kızınıza göre hazırlamanız dezavantaj olur. Bence Miami-West Palm Beach-Palm Beach Island-Orlando şeklinde bir güzergah ile seyahat planı hazırlamalı ve Disney world turunu 2 günlük olarak bu seyahatin parçası haline getirmelisiniz.

    Zaten paylaştığınız kadarıyla iş ve geçmiş seyahat açısından profiliniz uygun görünüyor. Bu sebeple size sadece uygulanabilir bir seyahat planı çıkarmak kalıyor.

    Ben şöyle yapmıştım, word üzerinde hazırladığım bir tabloyla hangi gün hangi şehirde olacağımızı, hangi otelde kalacağımızı ve tahmini giderleri bir kağıda hazırlayıp yanımıza almıştım, konsolos nereye gideceğimizi sorunca da şehirleri sayıp planı görmek isteyip istemediğini sormuştum, o sırada planın olduğu tek sayfa elimdeydi, altındaki kağılarda da booking çıktıları vardı. Konsolos görmek istediğini söyleyince uzattım, şöyle bir göz gezdirdi, detaylı bakmadı.

    Bu yaptığım gerekli değildi; ama ısrarcı olmadan tek seferde görmek isteyip istemediğini sormuştum.

  • ⭐⭐⭐

    @kaganuysl sizin tatil amacınız sırf 2 yaşındaki kızınız için disneyland olsada bunu inandırıcı görmeyebilirler. Çünkü konsolosluk çalışanlarıda Türkiyedeki ekonomik durumu biliyorlar günümüz şartlarında bir tek disneyland inandırıcı gelmeyebilir ve planın devamını soracaklardır onun için biraz daha kapsamlı bir plan hazırlamak faydanıza olur


  • Dün annemle babamın vize sonucunu ve deneyimini buraya aktarmıştım. Bugün de kız kardeşim ve kayınvalidemin vize görüşmesi sonuçlandı, 2'si de onay aldılar 🙂

    Mülakat Yeri: İstanbul
    Kayınvalidem: Emekli, hiç yurt dışı tecrübesi yok, 60 yaşında.
    Kız kardeşim: Devlet memuru-Uzman Diş Hekimi, 32 yaşında, Bekar. Pasaportunda 3 tane Schengen vizesi vardı, Avrupada 5-6 ülkede turistik bulunmuş. Henüz yeşil pasaportu yok.

    KAYINVALİDEM MÜLAKAT DENEYİMİ
    Neden gitmek istiyorsunuz? -Çocuklarım orda, onları ziyaret edeceğim.
    Çocukların? -Oğlum, gelinim ve torunum orda.
    Başka çocuğun var mı? -Evet, 1 tane de kızım var.
    O nerede? - Türkiye'de.
    Emekli misin? - Evet
    Ne iş yapıyordunuz öncesinde? - Önce öğretmenlik yaptım, sonrasında serbest meslek
    Vizeniz onaylandı.

    KIZ KARDEŞİM MÜLAKAT DENEYİMİ
    Sadece tek soru sormuşlar ve hemen ardından onaylandı demişler.
    -Neden gideceksin?
    -Ablam orada, yeğenimin doğum gününe gideceğim.
    -Vizeniz onaylandı.

    Evrak olarak hiçbir şey almamışlar. Sadece kardeşimden resim almışlar.

    DS160 ile ilgili NOTLARIM:

    • Hepsinin D-160 formlarını ben doldurmuştum. Hepsinde de formun en sonundaki başkasından destek aldınız mı sorusuna evet deyip kendi bilgilerimi girmiştim.
    • Babam ve kardeşim masraflarını kendisi karşılayacak olarak işaretlenmişti. Kayınvalidem ve annem için biz karşılayacağız yazmıştık.
    • Hepsine ayrı ayrı randevu aldım, hepsinin geliş tarihlerini farklı zamanlara yazdım, görüşmelere de ayı ayrı girdiler. Annem-babam-kayınvalidem 2 hafta, kardeşim 9 gün kalacak şekilde formu doldurduk.

    SÜREÇLE İLGİLİ ÇIKARDIĞIM SONUÇ:
    Vize sürecinde tahminimce şu 3 şey öne çıkıyor:

    • Doğru doldurulmuş form.
    • Mülakata giren kişinin tatmin edici, sakin, kendine güvenli ve kısa cevapları.
    • Şans.

    Bankolardaki tüm vize görüşmelerini sırada beklerken duyabiliyormuşsun. O yüzden herkes kendi önünde ki kişilerin görüşmelerini duymuş oluyor. Genelde aynı soruları soruyorlar. Zaten size attığım 4 deneyimde de benzer sorular var.
    Annem ve babamın gözleminde olduğu gibi, kardeşim ve kayınvalidem de aynı şeyi söyledi. Önümüzdeki neredeyse hepsi onay aldılar. Sadece 1 kaç kişi ret almıştı dediler.

    Umarım yazdıklarımın sizlere faydası olur.
    Herkese bol şans dilerim 🙂


  • @gozdelymn Sevinciniz buradan hissediliyor, sağlıkla kavuşmanızı dilerim. Hayırlı olsun ❤


  • @ATS16 Haklısınız aslında çekincem de oydu. Gidiş amacını turistik amaç, alışveriş ve çocuğumuzu eğlendirmek olarak genel birşeyle sınırlamak daha iyi olacak o zaman


  • @EasternStar Çok faydalı bilgi, biraz daha turistik geziye döndürüp bir tatil planı ekine çocuk eğlencesi sıkıştırmak daha iyi olacak gibi


  • Herkese merhabalar,
    Forumda ilk mesajım.
    Aralık ayında Temmuz 2024 için randevu aldım. Mart veya Nisan ayında New York'a ziyaret planlıyorum. Bacanağımın kardeşinin vizesi Mayıs, Haziran gibi dolacağı için beraber seyahat etmek istedik. Kendisinin 104 ülkeye giriş çıkışı var. Bu benim açımdan faydalı olurmu bilmiyorum. Size kendi durumumdan bahsedip vize onay,red durumunu merak ediyorum.
    Evliyim 4 ve 8 yaşında 2 kızım var. Vizeye tek başvuru yaptım. Maddi olarak herhangi bir sorunumuz yok. Adıma kayıtlı 2 ev,araç ve 5 yıllık aktif sigorta. Kurucusu olduğum limited şirket ve şahıs şirketim var. İş yerleri aktif olarak çalışıyor. 2019 Yılında Ankara anlaşmasıyla Birleşik krallık oturumu aldım. Lakin 2-3 ay kaldıktan sonra yurda kesin dönüş yaptım. Son yurt dışı ziyaretimi de Kasım 2019'da İngiltere'ye oturumumun süresi dolmadan yapmıştım. E2 vizesi öncesi New York'a hem gezi hem araştırma yapmak için 10 günlük seyahat planlıyorum. Sizce vize alma durumum nedir.


  • @zeynep34 çok teşekkürler, benim için çok önemliydi 🥰


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

57
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum