Öncelikle, bu forumu kuran buraya karşılık beklemeden emek ve zaman ayıran herkese teşekkür etmek istiyorum. Bize de 2.başvurumuz da çıktı asıl talihli eşim. Case number 34.3K ama umudumuzu yitirmiyoruz. Çıkan herkese hayırlı olsun ve bol şans.
mhtbodur tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@eminonal INSTAGRAM.COM/KULLANICI.ADI bu şekilde deneyin lütfen bizim bu şekilde kabul etti.
-
14 saat gibi bir süre de asıl talihli için DS260 formunu doldurdum. Şimdi sırada eş DS260 formu var. Forum da bütün bilgiler var videolar var tamamen kendiniz yapabilirsiniz. Ben çoklu adres ve okul bilgisi girilmesi gereken yerler de tek adres, tek okul bilgisi girip kaydettim hep öyle devam ettim yarı da attığında en azından tek tek girdiğim bilgiler kaybolmamış oldu.
-
RE: DV2023 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Merhaba dostlar, bana da değil ama eşime çıktı. Yaşımız ben 35 eşim 30 ilk hissettiğimiz şey bir boşluk oldu. Asıl yol şimdi başlıyor case number 34300de tam da sınır da. Hakkımız da hayırlısı
-
@cyilmaz tüm tarayıcılar da denedim, son bir saatlik çerez geçmiş hep temizledim, VPN denedim hiç birinde sonuç alamadım, sonradan anladım ki bolca sabır ve REFRESH yapıp adım adım gitmek. CN yüksek olduğu için hızlıdan hazırlayıp göndermek istedim yoksa bir kaç gün beklemek iyi olabilir.
-
@Tugce-0 bende şimdi sizin vasıtanız ile gördüm gerçekten şahane olmuş, tüm bilgiler tek bir noktada toplanmış. Hazırlayanın emeğine ve zamanına sağlık diyelim. Teşekkürler
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@orhanozbekk @tufank Uğur bey, her zaman her vize türü kendi özelinde değerlendirir diye bir çok defa yazmıştı. Bende DS260 ile ilgili bilgilerin DS160'da belirtilmesi taraftarıyım ne kadar doğru bilgi o kadar yüksek şans. tufank'ın da dediği gibi DS260 doldurmuş bir çok kişi de B1/B2 vizesi aldığı oldu. Hatta DV23 finansal yılı içerisinde GC kazanmış DS260 göndermiş, B1/B2 alıp AOS yapan arkadaşlar olmuştu.
Sizlerin de değerli fikirlerini almak isterim. "Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?" sorusuna ne cevap verirdiniz.
(Geçmiş DV23 talihlisi olduğunuz, Amerika'da bir şirketinizin olduğu ve hiç yurtdışına çıkmamış olmanız ile birlikte..
) -
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
DV23 travmasını zor atlattık DV24 boş DV25 de boş.. Neyse yol haritası belli E2
-
@vecihi geçmiş yıllar da bir çok kişi için $10k para yeterli olmuş görünüyor ama hangi eyalete gideceğinize göre bu değişiklilik gösterebilir.
mhtbodur tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@orhanozbekk @tufank Uğur bey, her zaman her vize türü kendi özelinde değerlendirir diye bir çok defa yazmıştı. Bende DS260 ile ilgili bilgilerin DS160'da belirtilmesi taraftarıyım ne kadar doğru bilgi o kadar yüksek şans. tufank'ın da dediği gibi DS260 doldurmuş bir çok kişi de B1/B2 vizesi aldığı oldu. Hatta DV23 finansal yılı içerisinde GC kazanmış DS260 göndermiş, B1/B2 alıp AOS yapan arkadaşlar olmuştu.
Sizlerin de değerli fikirlerini almak isterim. "Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?" sorusuna ne cevap verirdiniz.
(Geçmiş DV23 talihlisi olduğunuz, Amerika'da bir şirketinizin olduğu ve hiç yurtdışına çıkmamış olmanız ile birlikte..
) -
Merhaba
Geçmiş DV23 GC talihlisiyiz ve sıra bize gelmeden bülten sonlandı. Ağustos ayında Ankara da turist vize görüşmemiz var. Yakın zaman da DS160 tekrar güncelleyeceğim ve dikkatimi çeken bir soru var buna nasıl cevap vermek doğru olandır. "Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the
United States Citizenship and Immigration Services?"Ek olarak America'da LLC şirketim ve ITIN numaram var. Bu bilgiyi de "U.S. Taxpayer ID Number" kısmına yazmalı mıyım?
Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba
Benimde Amerika'da LLC ve Türkiye'de LTD şirketim mevcut. EIN (şirket vergi numarası) numaranız var ise vergi beyanı yapabilmek için ITIN (bireysel vergi numarası) numaranızda olacaktır. Eğer şirketiniz çok yeni ise seneye vergi beyanın da beyanınızı yapan muhasebeci tarafından alınacaktır. Formda ise EIN seçeneği olmadığı için yazmasınıza gerek yok.
B1 vizesi için bu konuyu Amerika'da bulunan bir göçmenlik avukatına danışmanızı tavsiye ederim. Çünkü vizenin dahil olduğu kapsamlar bizim düşündüğümüz gibi olmayabiliyor ve kapsam dışında olan tek bir durum var ise direkt olarak red veriyorlar. Bende sizin gibi düşünüp öyle bir kurgu kurmak istediğimde bir video da işlerin bizim düşündüğümüz gibi olmadığını anlamıştım. En sağlıklı bilgi avukattan destek almak olacaktır.
-
RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme DetaylarıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Merhabalar,
Ağustos ayında Ankara'da randevumuz var. Bizim durum biraz karışık.. DV23 talihlisiydik ve bülten de numaramız aktif olmadığından bir hayal yok oldu gitti. Türkiye'de 15 yıldır işletme sahipliği ve son 4 yıldır da E-Ticaret yapıyorum. 1 yıla yakındır da Amerika'da şirketim var ve hem Amerika içi hemde Canada arasında ticaret yapıyorum. B1-B2 vizesi sonuç olarak hem Turist hemde iş vizesi. DV geçmişimizin olması potansiyel bir göçmen niyeti taşıdığından ve daha önce hiç yurtdışı geçmişimizin olmaması bir çok eksiden birisi.
Konsolosluk görevlisi tarafından gelebilecek soruları öngörmek adına sizlerden destek rica ediyorum
Ne için amerikaya gitmek istiyorsunuz sorusuna Turist ve iş, iş ile ilgili kısım için uzaktan çalıştığımız aktif bir Amazon, Wallmart ticaretimizin olduğu piyasa araştırması yapmak istediğimizi, ürünlerimizi gönderdiğimiz depoları ziyaret etmek ve bu süreçte influencer olan eşim ile birlikte New York, California, Vegas gibi şehirlerini gezmek istiyoruz dedikten sonra konsolosluk görevlisinden ne gibi ek sorular gelebilir.
Sevgiler.
-
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
DV23 travmasını zor atlattık DV24 boş DV25 de boş.. Neyse yol haritası belli E2
-
RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme DetaylarıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Selamlar, arkadaşlar.
DV23 34K kazanananı ve bülten yüzünden hüsrana uğrayanlardanız, o kadar moralim bozuktu ki 1 yıl her günümü geçirdiğim güzel Yeşilkart Forum kapısının önünden geçemedim. İşimiz düştü yeniden geldik gibi ama lütfen affola.
B1/B2 turist vizesine başvuru yapacağız ve bizde ki durum şu şekilde. Türkiye'de 2009 ve 2023 kurulumlu iki adet şirketim var, uzun yıllardır ticaret ile uğraşıyorum. Daha önce hiç yurtdışı serüvenimiz olmadı, olamadı. Evliyim DV23 Green Card kazananıda eşimdi. Green Card için mutlak olarak çok hazırdık, dosyamızı Viyana'ya ilk taşıyanlar arasındaydık ama nasip de olmadı. Ağustos 2023'de Amerika'da bir şirket kurdum ve E-Ticaret faaliyetlerime de bu şekilde devam ediyorum. Genel olarak özet bu.
Turist vizesi görüşmesinde bu bütün olumsuzluklar bir araya gelince nasıl bir durum oluşur ChatGPT ile de bol bol konuştuk işin zor dedi. Sizlerinde fikirlerini ve tecrübelerini almak istedim.
Hiç yurtdışı çıkış yok, DV23 GC talihlisiyiz ve Amerika'da bir aktif şirketimiz var. Bunların hepsini bir araya toplayınca biz turist olarak gitmek istiyoruz diye inanacaklarından çok şüphe ediyorum. Biliyorum her Case bireysel olarak değerlendirilir ama işte durum ortada.
İlerleyen safhalar da E2-E1 düşüncem var ama iş sebebi ile de Amerika Turist ve İş vizesi de bizlere lazım olacak.
Düşüncelerini merak ediyorum, teşekkürler.
-
RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@entropik asıl talihli 13 mayıs ise onu baz alırlar daha sonra gönderilenler baz alınmıyor. Dilerseniz siz de imzanızı buna göre tekrar düzenleyin ki kafa karışıklığına sebep olmasın.
-
RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@berke1998 Berke bey artık sizin sürecinizi yakından takip edeceğim bu çok güzel bir haberi telegram grubunda paylaşınca anlamamıştım. Detayları dört gözle bekliyor olacağım. Ne kadar DV23 talihlisi olsak da hazırlıklı olmak iyidir. Çok teşekkürler
-
RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@EzgiLera Ezgi hanım, bütün yazdıklarınızı baştan sona üşenmeden okudum, zaten sizin sürecinizi de uzaktan takip ediyordum. Peş peşe iki yıl birden kazanıp en sonunda mutlu sona ulaşmanıza inanın bizler de çok sevindik. Darısı ilk önce DV2022 için ümitle bekleyenlerin ve ardından DV2023 talihlilerinin başına. Bizler de eşimle 2. başvurumuz da kazandık dosya numaramız 34K'lar da olsa da umudumuzu yüksek tutup güzel sonuca ulaşmak için bekliyoruz. Zaten bu konu da siz ümidin bir örneğisiniz. Hakkınız da hayırlısı olması dileği ile yeni hayatınız da başarılar dilerim. Bol şans.
-
RE: DV2023 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar, geçen seneler de GC ile America’ya giden bir arkadaşın videolarınızı izlerken şöyle bir bilgiyi denk geldim. Kendisi diyor ki, GC ile gelenlere American hükümeti $25.000 kadar kullanabileceğiniz ücretsiz dil eğitim kursları mevcut demiş parayı nakit değil, kurslar da kullanabildiğini söylemiş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Hangi video da dediğini hatırlamıyorum ama arkadaşın Youtube linkini bırakıyorum.