DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tekrardan merhaba, 30 Ocak'ta San Jose'ye giriş yaptım. Önceki forum yazılarınızı da okudum. Amerikan vatandaşı değilim, Greencard sahibiyim. USCG Licence alma imkanım galiba yok. Bunun yerine geçerli olan hangi denizcilik sertifikaları var ve nereden alabilirim? Bir de tekrardan burada ASA'da yelken eğitimi almayı düşünüyorum. Bunu hakkında da bilginiz var mıdır? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ecisso, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    Tekrardan merhaba, 30 Ocak'ta San Jose'ye giriş yaptım. Önceki forum yazılarınızı da okudum. Amerikan vatandaşı değilim, Greencard sahibiyim. USCG Licence alma imkanım galiba yok. Bunun yerine geçerli olan hangi denizcilik sertifikaları var ve nereden alabilirim? Bir de tekrardan burada ASA'da yelken eğitimi almayı düşünüyorum. Bunu hakkında da bilginiz var mıdır? Teşekkür ederim.

    @ecisso sadece 6 packs denilen Amatör denizci ehliyeti alabilirsin . Onun için bulunduğun yerdeki kursları Google dan araştır. Vatandaşlığa kadar Gemi adamı cüzdanı almamız zor. Büyük tekneler için MCA gibi İngiltere bazlı ehliyet arıyorlar. Yelken eğitimi için ASA iyidir. Türkiye’de iken Yat kaptanlarına yelken eğitimi için ASA nın eğitim videolarını kullanıyordum. Ancak senin bölgende fiili eğitiminin kalitesi hakkında fikrim yok.

  • ⭐⭐⭐⭐


  • @ecisso Hayırlı olsun


  • Herkese selamlar, 44 yaşında yeni gemici ehliyeti almış, yarı Karadenizli deniz sever biri olarak ABD, Kanada ve Kuzey Amerika ulkelerinde hem yaşamak, hem çalışmak için nasıl bir yol izlemem gerekir, nasıl kendime iş bulabilirim? Bilgi verebilecek olan var mı?


  • Merhabalar, TWIC denilen transportation workers identification card almak greencardlı birisi icin mumkunmudur? İnternette vatandas olunmasina gerek yok yazmakta ama pek emin olamadım, USCG yeterliligi gibi TWIC almak icin de mi acaba vatandas olmamiz gerekli? Türkiyede son sinif Duim oğrencisiyim tanker, cruise gemisi ve limanda olmak uzere cok kisa sureli stajlarim mevcut, uzun bir staj surem kaldı gemide calisma gibi bir planım yok ama limanlarda port operations, marine operations, terminal, yada crew recruitment alanlarinda calismak gibi bir hedefim var, coğu için TWIC gerekmekte, araştırmak icin ciddi vakit harciyorum ama bu sektörde çalışmak pek mümkün değil gibi hiç vakit harcamadan başka sektörlre mi odaklanmam gerek? sektördeki deneyimli kişiler olarak ne önerirsiniz dusuncenizi paylasabilirseniz cok sevinirim.


  • Herkese merhaba, bir greencardlı olarak İngiliz Bayraklı bir teknede deckhand olarak Bahamalar'a tur yapan bir Süperyatta çalışmam, amerikan topraklarından çıkmış gibi görünmeme sebep olabilir mi? İlla ki greencard'ımın riske girmemesi için Amerikan Bayraklı bir teknede mi çalışmam gerek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecisso @redsat2000 şu anda en tecrübeli kişi olarak sizlere müsait bir zamanda cevap verecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ecisso, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    Herkese merhaba, bir greencardlı olarak İngiliz Bayraklı bir teknede deckhand olarak Bahamalar'a tur yapan bir Süperyatta çalışmam, amerikan topraklarından çıkmış gibi görünmeme sebep olabilir mi? İlla ki greencard'ımın riske girmemesi için Amerikan Bayraklı bir teknede mi çalışmam gerek?

    Green card ‘a ait ülkede kalış ve süre tamamlama konularını aksatmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Aksi taktirde biriktirmiş olduğunuz kalış süresi tehlikeye girer.


  • @redsat2000 merhaba, 2025 greencard talihlisiyim 2017 Kocaeli Üni Denizcilik Fakültesi çıkışlıyım. 499GRT YACHT MASTER EHLİYETİM VAR. 7 yıldır motoryat sektöründeyim. Akdenizde ve İstanbul boğazında Profesyonel yat kaptanlığı yapmaktayım. Yaptığım araştırmalarda bizim türk ehliyetinin geçmediği kanaatine vardım. İlgili kurslardan türkiyede 2 tane var MASTER OF YACHTS 200 GT UNLIMITED (POWER / SAIL) ehliyetini alsam orada geçerli olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cptmuzaffer bu dönemde sadece mca ehliyeti yada ABD amatör denizci ehliyeti alabilirsin. Vatandaşlık sonrası tekrar eğitim görerek diğer ehliyetlere sahip olabilirsin. Bu bahsettiğim USA flag için


  • @redsat2000 MASTER OF YACHTS 200 GT UNLIMITED (POWER / SAIL) peki bu ehliyeti alamamanın sebebi ney acaba bilginiz var mı hangi yolu izlemeliyim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cptmuzaffer, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    @redsat2000 MASTER OF YACHTS 200 GT UNLIMITED (POWER / SAIL) peki bu ehliyeti alamamanın sebebi ney acaba bilginiz var mı hangi yolu izlemeliyim

    ABD 'de denizcilik sektörünü koruma kapsamında Green card dahil olmak üzere dış kaynaklı denizcilere ehliyet ne yazıkki vermiyor. Yada uluslararası ehliyetleri tanıyor. (MCA hariç) Slz eğitimi görmenize rağmen USCG den ehliyeti alma aşamasında sorun çıkacaktır. Bunun için en doğru yöntem ABD de iken yakınınızda bulunan USCG ehliyet başvuru merkezine sormanızdır. Kanunları iyi incelemenizi tavsiye ederim. Aksi taktirde boşuna para harcamış olacaksınız. Daha önce dediğim gibi ya Amatör denizci ehliyeti yada yabancı bayraklı teknede ehliyetinizi kullanabilirsiniz. İç hat haricinde dış hatlar gc tamamlama sürecinde kalış sürenizi azaltır dikkat.


  • @redsat2000 anladığım kadarıyla mca ehliyette alsak uscg sorun çıkartabiliyor, peki ABD geldikten sonra amatör ehliyet alsak yine ticari amaçlı yatlarda çalışabiliyor muyum ve kaç Grt veya metre sınırı var. Şuan 30metre motoryatta kaptanlık yapıyorum orda 15 metre kullanmak istemem

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cptmuzaffer, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    @redsat2000 anladığım kadarıyla mca ehliyette alsak uscg sorun çıkartabiliyor, peki ABD geldikten sonra amatör ehliyet alsak yine ticari amaçlı yatlarda çalışabiliyor muyum ve kaç Grt veya metre sınırı var. Şuan 30metre motoryatta kaptanlık yapıyorum orda 15 metre kullanmak istemem

    @cptmuzaffer Ticari teknelerde amatör denizci ehliyeti ile çalışamazsınız. Çalışacağınız tekne özel tekne yada şahıs teknesi olması lazım . GRT ve tekne boyu için kursta veya ehliyet alırken net olarak öğrenebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 7
  • 17
  • 2
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

43.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

438.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum