• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. nazli karatay
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 45
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

nazli karatay

@nazli karatay

23
    İtibar
    24
    Profil Görüntülemeleri
    45
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

nazli karatay Takip etme Takip Et

nazli karatay tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2021 Bekleme Odası

@Ldoroglu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

ARKADAŞLAR AMERİKAYA GİTME NEDENİNİZ NEDİR ACABA?

Ne mi gardaş? İnsanımızın bencil, nobran, saygısız, saldırgan, eğitimsiz, töleranssız, empati özürlü tutum ve davranışları... Sakın beni insanları ağır ithamlarla zan altında bırakmakla suçlamayın, çünkü yaşadıklarımı bilmiyorsunuz !!! Elbet bi genelleme yapmıyorum, iyi olan her insanevladının başım üzerinde yeri var... Tanıyayım ya da tanımayayım. Fakat malesef millet olarak ayarımız kaçtı. Söz eskiden senetmiş şimdi pul bile değil... Ahlaki çöküş var... Millet bıraktım bi güleryüz-selam vermeyi, elinden gelse gırtlağını sıkacak.. Trafikte ya da ikili ilişkilerde ya da alışverişte başınızın belaya girmesi an meselesi :(( Hukuk sistemi o noktaya gelmiş ki, mahkemelere gittiğinizde dosya dağları arasında görevli aramak durumunda kalıyorsunuz... Çok fazla entrika dönme dolap var hayatımızda ve tahammülüm kalmadı artık... Olay bu !!!

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      nazli karatay
      nazli karatay

Arkadaşlar cümleten iyi geceler... Bakıyorum baya bi heyecan yapmışsınız :)) Uyku tutmadıysa çay koyun bari :))

nazli karatay
      nazli karatay

@muarrem, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@nazli-karatay, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Üzülerek söylüyorum ki; güzel ülkemin hak hukuk tanımaz nobran insanlarından yılgınlık geldi... Kaçmak için can atıyorum, velakin bi o kadar da korkuyorum :(( Paraya kıydım :)) Hanımcanım ve kendi adıma başvurdum... Ama çok korkuyorum çoooookkkkk :(( Maddi durum sorun teşkil etmediği halde üstelik....

Neden korkuyorsunuz?

Yaş kemale erdi, bünyesel ve psikolojik bi yorgunluk var ademoğlu ile mücadeleden kalma :)) Artı gidince sap gibi ortada kalmaktan, maskara olmaktan korkuyorum, adapte olamamaktan, dil öğrenememekten, iş bulamamktan vs vs :((

nazli karatay
      nazli karatay

Üzülerek söylüyorum ki; güzel ülkemin hak hukuk tanımaz nobran insanlarından yılgınlık geldi... Kaçmak için can atıyorum, velakin bi o kadar da korkuyorum :(( Paraya kıydım :)) Hanımcanım ve kendi adıma başvurdum... Ama çok korkuyorum çoooookkkkk :(( Maddi durum sorun teşkil etmediği halde üstelik....

nazli karatay
      nazli karatay
    • RE: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)

Güzel insan Sayın crazzycells ve diğer Saygıdeğer arkadaşlar çok güzel bilgiler paylaşmışsınız :)) Ben de çorbaya bir tutam tuz atmak isterim. Crazzycell'in verdiği Newyork Belediye linkini kurcalarken (evet kurcalarken :)) ) şöyle bi bilgiye ulaştım... Belki faydası olur :))

Division of Compliance and Education

Division of Compliance and Education

The Division of Compliance and Education ensures that DOL services are made available to immigrant communities.

5 ve 6. sayfada hangi eyalete ne branşta kaç kişi lazım gibi bir bilgi var (Fakat bende ingilizce çölde su misali) :)) Arama kabiliyeti kısıtlı, o bakımdan....

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      nazli karatay
      nazli karatay

@BlackNess, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.. belki de tüm planlarımı bırakıp gitmem için son saatler. soğukkanlı biriyim. sıfır stres, sıfır heyecan fakat içten içe merakımdan çatlayacağım

İmrendim sana arkadaşım, ah ahhhhh :((

nazli karatay
      nazli karatay

@Muhtaradana, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@kushajj bu sürece yeni başlayanlar için ilk önce neler yapmasını tavsiye edersiniz, h vizeler türü için Türkçe kaynak çok az, iki tane youtube içerik üreten var birisi çok yeni videolar yapıyor, diğer çift detaya girmiyor, eğer siz buraya aşamalar konusunda paylaşım yaparsanız çok güzel olur, bu yazınız için bile çok minnettarım, ellerinize sağlık

Muhtaradana Covid sizi de vurdu anlaşılan :(( Lotoryadan ümidi kesmiş gibisiniz :(( İnşallah tüm olumsuzluklara rağmen yinede gitmeyi başarırsınız... Çünki sizi de etrafınıza çok faydalı biri olarak görüyorum :))

nazli karatay
      nazli karatay

Neden korkuyorsunuz?

Yaş kemale erdi, bünyesel ve psikolojik bi yorgunluk var ademoğlu ile mücadeleden kalma :)) Artı gidince sap gibi ortada kalmaktan, maskara olmaktan korkuyorum, adapte olamamaktan, dil öğrenememekten, iş bulamamktan vs vs :((

aynı kaygıları paylaşıyoruz, umarım hepimiz için güzel şeyler olur

İnşallah muarrem gardaşım :(( İnşallah....

nazli karatay
      nazli karatay

En fazla h2-b vize proğramında işçiyi Texas eyaleti çalıştırdığı düşünülürse; arama motoruna "texas h2-b visa job opportunities" yazdım... Çok enterasan sayfalar-haberler-iş ilanı siteleri falan çıktı karşıma... Hepsini inceleme fırsatım olmadı, Şöyle sayfalar buldum: https://www.twc.texas.gov/businesses/foreign-labor-certification
      https://www.careeronestop.org/

H-2B Program

H-2B Program
      ....
      Sağlam sinirlere sahip, ingilizce ile arası iyi arkadaşlar Texas bölgesinde H2-B ile işçi çalıştıran kurumlara ulaşmayı ve iletişim kurmayı başarırsa arkası sökün eder diye düşünüyorum :))
      100.000 tane H2-B göçmen aranıyor haberi var, ama arayan kim, onu bulmak lazım :))

Thousands of U.S. Employers Request Nearly 100,000 H-2B Foreign Temporary Workers to Overcome Talent Shortage

Thousands of U.S. Employers Request Nearly 100,000 H-2B Foreign Temporary Workers to Overcome Talent Shortage

Employers across the country flooded the U.S. Department of Labor’s Foreign Labor Application Gateway System at the stroke of midnight on January 2, 2020. The reason? To enter a random selection process—a lottery, of sorts—with the hope of being randomly selected to hire foreign unskilled and...

nazli karatay
      nazli karatay

@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

caylar sirketten... uyanik arkadaslar birer tane alsinlar 🙂

alt metni

Yaşa be gardaşım :)) Adamsın adam.... Daha da bişi demiyom :))

nazli karatay
      nazli karatay

nazli karatay tarafından gönderilen son iletiler

@kushajj, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@nazli-karatay, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@kushajj, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@nazli-karatay, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

Ayhan Öymen var diyor bro, ben onun yalancısıyım :))

Birincisi pek güvenilir bir avukat değil, ikincisi ben 8 yıldır h2b ile çalışıyordum orada. almış olsaydım ben çoktan alırdım. 🙂

Yapma gardaş, gurbanın olayım, h2b çalışma azami limitli süre 3 yıl :)) Trump arkadaşın falan mı oluyor? :)) Haaaa gerçi amerikan yasalarını arada Trump olsa bile senin için esnetmezler :)) Yazıyı yazarken içtiğin bişey sana dokunmuş olmasın !! :))
      Bak aşağıdaki metin amerikan h2b ile ilgili yasadan alınmıştır :

Federal Register :: Request Access
      B. H-2B Programının Tanımı
      H-2B göçmen olmayan sınıflandırması “geçici olarak ABD'ye geçici [tarım dışı] hizmet veya işçilik yapmak için gelen bu tür bir hizmet veya işgücü bulamayan işsizler bulunamazsa gelen yabancı işçiler için geçerlidir. INA 101 (a) (15) (H) (ii) (b), 8 USC 1101 (a) (15) (H) (ii) (b); ayrıca bkz. 8 CFR 214.1 (a) (2). Yönetmelikler, bir işverenin geçici ihtiyacını, işverenin ihtiyacı bir kerelik bir olay olmadığı sürece, işverenin pozisyonunu geçici bir işçi ile doldurma ihtiyacının genellikle 1 yıldan fazla sürmeyeceği geçici nitelikte bir istihdam olarak tanımlamaktadır. ihtiyaç 3 yıla kadar sürebilir. Bkz. 8 CFR 214.2 (h) (1) (ii) (D), (h) (6) (ii) ve (h) (6) (vi) (D).

Dene ve gör. O yüzden millet yana yakıla evlenmeye çalışıyor, H2b ile geldiklerinde ABD’ye. 🙂 önce bir 3 yılı bitir bakalım, sana ne diyecekler.

İyi geceler bro :)) Neyi deneyeyim ve göreyim? Ayrıca 3 yılı bitirdikten sonra bana ne söylenecek? Biraz daha ayrıntı verirsen sevinirim :))

nazli karatay
      nazli karatay

Birincisi pek güvenilir bir avukat değil, ikincisi ben 8 yıldır h2b ile çalışıyordum orada. almış olsaydım ben çoktan alırdım. 🙂

Yapma gardaş, gurbanın olayım, h2b çalışma azami limitli süre 3 yıl :)) Trump arkadaşın falan mı oluyor? :)) Haaaa gerçi amerikan yasalarını arada Trump olsa bile senin için esnetmezler :)) Yazıyı yazarken içtiğin bişey sana dokunmuş olmasın !! :))
      Bak aşağıdaki metin amerikan h2b ile ilgili yasadan alınmıştır :

Federal Register :: Request Access
      B. H-2B Programının Tanımı
      H-2B göçmen olmayan sınıflandırması “geçici olarak ABD'ye geçici [tarım dışı] hizmet veya işçilik yapmak için gelen bu tür bir hizmet veya işgücü bulamayan işsizler bulunamazsa gelen yabancı işçiler için geçerlidir. INA 101 (a) (15) (H) (ii) (b), 8 USC 1101 (a) (15) (H) (ii) (b); ayrıca bkz. 8 CFR 214.1 (a) (2). Yönetmelikler, bir işverenin geçici ihtiyacını, işverenin ihtiyacı bir kerelik bir olay olmadığı sürece, işverenin pozisyonunu geçici bir işçi ile doldurma ihtiyacının genellikle 1 yıldan fazla sürmeyeceği geçici nitelikte bir istihdam olarak tanımlamaktadır. ihtiyaç 3 yıla kadar sürebilir. Bkz. 8 CFR 214.2 (h) (1) (ii) (D), (h) (6) (ii) ve (h) (6) (vi) (D).

nazli karatay
      nazli karatay

@2021AS, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Arkadaşlar herkese merhaba, yeni katıldım aranıza

Hoşgeldin gardaşım. Kazananlardan mısın, kaybedenler klübünden mi? :))

nazli karatay
      nazli karatay

Bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim. Amerikadaki sivil hava alanlarının statüsü ne? Nereye bağlı? Eyalet-Belediye yönetimine mi yoksa bizdeki DHMİ gibi bi oluşum mu var? Ordu (Hvkk) da yıllarca uçak çekmiş, havaalanı araçlarını kullanmış bi insanın özel yetenek vizesi ya da h2b vizesi ile iş bulma olasılığı nedir? (Ayrıca Motorlu Araç Tamir Teknisyeni ve AÖF Tarım okumuş biri olarak) Halihazırda Amerikada yaşayan arkadaşlar konuyu bi yeşillendirse de bilgi sahibi olsak :)) Sayın crazzycells sizin bi bilginiz varsa ilk siz yeşillendirin lütfen :))

nazli karatay
      nazli karatay

Arkadaşlar şuradaki iş ilanlarında "kaldırma mühendisi" diye bi ilan var... Benim anladığım bildiğin kepçe operatörü... Saatlik ücret 51,10 $ !!! Muhammet Karacadağ'a (Namıdiğer Muhtaradana) gitmek nasip olsa paraya para demeyecek, resmen dolar diyecek :)) Hakkında hayırlısı olsun herkesin bakalım :))

Careers| O'Hare (ORD) and Midway (MDW) International Airports | Offical Website
      nazli karatay
      nazli karatay

@gokayK, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı - Dosya Upload

Çok teşekkürler 🙂 ben kesinlikle bakacağım buna

Bak gardaşım, kesinlikle bak hem de... firmaların web sayfasından "career" kısmına yaz... :)) yol uçak parana kadar yolluyorlar... Ah biraz genç olaydım :)) Wisconsin eyaleti Milwauke kentinin Michigan gölüne nazır kıyılarını gezdim az önce... Ahhhhh ah... Biraz genç olaydım :((

nazli karatay
      nazli karatay

@nazli-karatay öyle bir şans yok, maalesef 🙂

Dosya Numarasi: 2020EU00032XXX covidden dolayı sıra gelmeyenler sınıfında mı oluyor bro, sorması ayıp? :((

nazli karatay
      nazli karatay

nazli karatay
      nazli karatay

Bu da benim hazırladığım indirme linki brolar :)) 3 yılın sonunda greencart başvuru şansı var h2b çalışanlarına :))

nazli karatay
      nazli karatay

En sonunda başardım :)) Amme hizmetine açıyorum :)) İŞTE H2-B vizesi ile işçi çalıştıran Amerika Şirketleri.... :))
      Orjinal H2-B vizesi ile işçi çalıştıran amerikan şirketlerinin listesi de bu linkteki sayfanın en altında :))

nazli karatay
      nazli karatay