• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kushajj
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 1
    • İleti 54
    • En İyi 39
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kushajj

@kushajj

87
    İtibar
    135
    Profil Görüntülemeleri
    54
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kushajj Takip etme Takip Et

kushajj tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar arkadaşlar.

Biz de girişimizi yaklaşık 5 gün önce yaptık. Eşim Meksikalı olduğu için, Mexico City-Miami uçuşunu kullanarak geldik. Mexico City’de check-in ya da boarding sırasında en ufak sorun olmadı. Miami’de pasaport kontrolüne gelene kadar müthiş bir yoğunluk vardı ancak secondary denen ofise alındıktan sonra işlemlerimiz 10 dk’da halledildi. CBP memuru sadece beni yanına çağırıp adres değişikliği düşünüp düşünmediğimizi sordu, hali hazırda giriş damgasını basmıştı. Gerekli bilgileri verdikten sonra da ABD’ye hoşgeldiniz diyerek, girişimize yardımcı oldu.

Yaklaşık 8 yıl burada çalışma vizesiyle bulunmuş biri olarak şunu diyebilirim ki; PR almış birine gösterilen tavır ile geçici türde bir vize ile gelene gösterilen tavır arasında geceyle gündüz kadar fark var.

Yolculuk içinde yayımlandı
      K
      kushajj
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

DV2021 açıklanma tarihi 6 Haziran’a ertelendi gibi gözüküyor. Travel-State Gov Department’in resmî Twitter hesabı Konu ile ilgili sorulan soruya şu cevabı verdi.

We are postponing the opening of the Entrant Status Check for DV-2021 applicants to June 6, 2020. The delayed opening will not negatively impact our ability to pre-process and schedule DV-2021 interviews, which are scheduled to begin on October 1, 2020.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      K
      kushajj

@gucarslan Teşekkürler. Darısı en kısa sürede sizlere inş.

K
      kushajj
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Güzel haber. Dv2020 için istatistikler açıklandı.

Visa Bulletin For August 2019

Visa Bulletin For August 2019
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      K
      kushajj
    • RE: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H2-A, H2-B ve H3)

Merhabalar herkese. Ben yaklaşık 6 yıldır bu vize türü (h2b) ile çalışıyorum ABD’de. Türkiye’de 4 yıllık Turizm işletmeciliği ve otelcilik bitirdikten sonra j-1 olarak staja geldim buraya 2012’de ve 1 yıl sonunda şuan çalıştığım şirket bana statümü değiştirmem konusunda yardımcı oldu ve h2b’ye Türkiye’ye dönmeme gerek kalmadan geçmemi sağladı.

Bu vize türü sezonluk ihtiyacı karşılamaya yönelik ortaya çıkmış bir tür. Amerikalıların çalışamadığı ya da çalışmak istemediği durumlarda boşluğu doldurma maksatlı bir vize. Özellikle golf clubler, landscaping companies, construction companies vb. işyerleri bu vize türü ile çalışan getiriyor. Özellikle istenilen şey; işinizde tecrübenizin olması. Eğer işinizde tecrübeniz fazla yoksa ve özellikle Abd dışından gelmek istiyorsanız, bağlantınız olmadan çok zor. Danışman şirketleri de var bu vize türünde yardımcı olan. Eğer ülke içersinde iseniz işiniz biraz daha kolay çünkü bağlantı bulma şansınız çok daha fazla. Genelde h2b yapanlar birbirlerini tanıyan insanlar, şirketler. Herkes birbirine vizeyi uzatma konusunda yardımcı oluyor.

Açıkçası bu vize türünü ilk sefer almayı da gittikçe zorlaştırıyorlar Trump ofise geldiğinden beri ama şanslı iseniz ve işinizi de biliyorsanız olmaz diye birşey yok.

Sorularınız, öğrenmek istedikleriniz var ise elimden geleni yaparım.

İyi forumlar herkese.

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      K
      kushajj

@crazycells çok teşekkürler. Darısı tüm arzu edenlerin başına. 🙂

K
      kushajj

@muhtaradana (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

@kushajj bu sürece yeni başlayanlar için ilk önce neler yapmasını tavsiye edersiniz, h vizeler türü için Türkçe kaynak çok az, iki tane youtube içerik üreten var birisi çok yeni videolar yapıyor, diğer çift detaya girmiyor, eğer siz buraya aşamalar konusunda paylaşım yaparsanız çok güzel olur, bu yazınız için bile çok minnettarım, ellerinize sağlık

Ben Turizm sektöründe çalışıyorum yıllardır. Burada da Country Clublarda, otellerde, resortlarda ve golf clublerde çalıştım bu yıllar içerisinde. Yaklaşık 10 kişi kadar da Türk arkadaşlarla çalıştım bu süreçte. Değişik sektörlerde de bu vize türü sağlanabiliyor ama benim alanım bu olduğu için, bu konuda birkaç şey yazabilirim.

-En önemli kriterlerden birisi, iş konusunda tecrübenizin bulunuyor olması. Örnek verecek olursak; çoğu iş yeri j-1 vize türü ile work&travel için ve internship için gelen genç mezunları ya da öğrencileri de getiriyor aynı dönemler için. Onlar çok daha ucuz ve masrafsız olduğu için. H2b ile bir çalışan getirdiklerinde, o kişinin işinin ehli olmasını bekliyorlar. Ellerinde hali hazırda j-1lar mevcut kalifiye olmayan eleman olarak. Mutfaktan örnek verecek olursak; h2bler genelde Line cook olarak çalışıyor ve ellerindeki j-1ları Prep gibi daha basit işlerde kullanıyorlar. Restoranda ise h2bler genelde head waiter/lead server olarak çalışırken j-1lar komilik ya da Food runner lık yapıyor.

Son dönemde özellikle birçok H2b kendim de dahil supervisor/Captain olarak da çalıştırılmaya başlandı çünkü bu tarz görevlerde aslında h1b vizesi gerekli ama şirketler o masraflara girmek istemiyor.

Bu yüzden iş tecrübesi önemli. Hem de çok. Buraya geldiğinizde direk performans vermeniz bekleniyor. J-1 lar işi pek bilmediklerinden daha toleranslı davranılıyor onlara.

-İngilizcenizin çalıştığınız alana bağlı olarak belli bir seviyede olması gerek. Eğer head garson olarak ya da line cook olarak çalışacaksanız İngilizceniz çok iyi olmak zorundaki müşterileriniz ile ya da baş aşçınız ile üst düzeyde iletişim kurabilesiniz. Food Runner ya da komi iseniz veya sadece mutfakta prep yapıyorsanız çok iyi İngilizcenizin olmasına gerek yok ama iletişim kurabilecek kadar olması da önemli.

Farklı bir alansa aldıysanız vize türünü mesela inşaat alanında (alan var mı bilmiyorum) İngilizceye ihtiyaç duymayabilirsiniz. Ya da h2a alıp tarım işinde çalışıyorsanız da ihtiyaç olmayabilir. Tamamen alanınıza bağlı dil konusu. Ama üst düzeyde İngilizcenizin olmasi büyük avantaj.

-Özellikle bizim çalıştığımız sektörde insani ilişkilerinizin iyi olması önemli. Bir işyerinde sezonu bitirdikten sonra, başka bir eyalete geçmeniz gerekecek eğer vizenizi uzatmak istiyorsanız. Bunun için de o eyaletten bir sponsor bulmanız gerekli. Onu bulmanın en iyi yolu da beraber çalıştığınız, bu işler içersinde yıllardır bulunan insanlar ve işyerinizin insan kaynakları departmanı. H2b vizesi ile çalışan çoğu şirket birbirilerinden haberdar ve özellikle sezon sonlarında irtibat halindeler. Çünkü gelecek sezon için gereken elemanları, kendilerine en uygun dönemde getirebilmek için kontak halindeler. O yüzden eğer yaptığın işte iyiysen, kontak kurdukları zaman senden bahsedebilirler, broşürlerini yolladıklarında senin o işe başvurman konusunda yardımcı olabilirler vs.

-Bu geçici bir vize türü olduğu için 6-7 ayda bir taşınmanız gerekecek. Eğer valizlerle havaalanlarında koşuşturmak ya da arabanızı tıka basa doldurup Road Trip yapmak size uymazsa, pek mantıklı bir iş değil. ☺️

-Açıkçası bu vize türü de gittikçe zorlaşıyor ilk kez alacaklar için. Artık referans mektupları, maaş bordroları, iş konusunda deneyimli olduğunuzu kanıtlayıcı belgeler vs. istenmeye başladı son dönemde. Eğer olur da başlarsanız işlemlere, sabırlı ve sakin olmak çok önemli.

Türkler olarak birkaç dezavantajımız var bu vize türünde. Çalıştığım şirketlerin birkaçı Türklerin performansından çok memnun değildi. Kimisi İngilizce ile ilgili sıkıntı yaşıyor iken kimisi tembellik konusunda sınırları zorluyordu. Kimisi gayet çok bilmiş tavırlar takınırken (hepi topu bir sezon çalıştıktan sonra) kimisi de iş arkadaşları ile sıkıntı yaşıyordu. Hatta çalışmaya gelip 2 ay sonra kaçak yaşamaya başlayanları bile gördüm.

O yüzdendir ki Türkler ile çalışma konusunda pek istekli değil çoğu şirket. Çünkü ciddi manada problem yaşatanlar oldu/olmuş geçmişte.

Umarım birazcık yardımcı olabilmişimdir.

İyi forumlar.

K
      kushajj

@vermaynen (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

@kushajj (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler) içinde söyledi:

Merhabalar herkese. Ben yaklaşık 6 yıldır bu vize türü (h2b) ile çalışıyorum ABD’de. Türkiye’de 4 yıllık Turizm işletmeciliği ve otelcilik bitirdikten sonra j-1 olarak staja geldim buraya 2012’de ve 1 yıl sonunda şuan çalıştığım şirket bana statümü değiştirmem konusunda yardımcı oldu ve h2b’ye Türkiye’ye dönmeme gerek kalmadan geçmemi sağladı.

Bu vize türü sezonluk ihtiyacı karşılamaya yönelik ortaya çıkmış bir tür. Amerikalıların çalışamadığı ya da çalışmak istemediği durumlarda boşluğu doldurma maksatlı bir vize. Özellikle golf clubler, landscaping companies, construction companies vb. işyerleri bu vize türü ile çalışan getiriyor. Özellikle istenilen şey; işinizde tecrübenizin olması. Eğer işinizde tecrübeniz fazla yoksa ve özellikle Abd dışından gelmek istiyorsanız, bağlantınız olmadan çok zor. Danışman şirketleri de var bu vize türünde yardımcı olan. Eğer ülke içersinde iseniz işiniz biraz daha kolay çünkü bağlantı bulma şansınız çok daha fazla. Genelde h2b yapanlar birbirlerini tanıyan insanlar, şirketler. Herkes birbirine vizeyi uzatma konusunda yardımcı oluyor.

Açıkçası bu vize türünü ilk sefer almayı da gittikçe zorlaştırıyorlar Trump ofise geldiğinden beri ama şanslı iseniz ve işinizi de biliyorsanız olmaz diye birşey yok.

Sorularınız, öğrenmek istedikleriniz var ise elimden geleni yaparım.

İyi forumlar herkese.

Turist vizesi ile abd ye gelip orda h2b vizesine basvuru yapabilirmiyiz ? Eger yapabilirsek esimizde yanimizda oldugu icin bu durumda ben h2b vizesi ile is buldugumda esimde benden yararlanip kalabilir mi? Kisaca abd ye geldigimizde bu tarz bir basvuru ve is yeri bulmak icin ne yapmamiz lazim bilgi verirseniz seviniriz?

Bildiğim kadarıyla başvurabilirsiniz ama çok masraflı olur sizin için ve başvurunuzun reddedilme ihtimali de yüksek. Kendiniz h2b ile gelip eşiniz için de h4 alırsınız. Bir Romen arkadaşımız yapmıştı o şekilde ama sonuçta geri dönmek zorunda kalacaksınız her halükarda.

H2b vizesi ile çalışan bir şirket bulmalı ve onların size sponsor olmasını sağlamalısınız. Bunu yapmak Florida’da daha kolay çünkü sezon uzun ve çok sayıda işyeri var sezonluk işçiye ihtiyaç duyan.

H2b nin bir diğer güzelliği de tüm vize ve ulaşım masraflarının şirketiniz tarafından karşılanıyor olması. Ayrıca çoğu işyeri konaklamayı da sağlıyor belli ücret karşılığı ya da konaklama bulmanız için aracı oluyorlar.

K
      kushajj
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar,

Belgelerin durumunu sormak amaçlı KCC ile iletişime geçtim ve genel bir cevap olan şu emaili aldım.

Thank you for your inquiry.

After sending documents to [email protected], you will receive an automatic reply to your email. If there are no attachments, the auto reply explains there are no documents attached to the email. If there are attachments, the auto reply explains we received your email and are currently processing your documents. Please allow time for processing of your documents. Documents are processed in numerical order, based on lottery rank number. Once KCC has processed your documents, we will let you know if anything is missing or if we have received everything needed.

Belgeleri submit ettikten sonra da şu email almıştım;

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents. ...

Tekrardan kendileri ile iletişime geçmeli miyim yoksa bir süre daha beklemeli miyim?

Teşekkürler.

K
      kushajj

@Ali-Ege-Can-0 çok teşekkürler.

K
      kushajj

kushajj tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells çok teşekkürler. Darısı tüm arzu edenlerin başına. 🙂

K
      kushajj

@Ali-Ege-Can-0 çok teşekkürler.

K
      kushajj

@goblis çok teşekkürler.

K
      kushajj

@gucarslan Teşekkürler. Darısı en kısa sürede sizlere inş.

K
      kushajj

Merhabalar arkadaşlar.

Biz de girişimizi yaklaşık 5 gün önce yaptık. Eşim Meksikalı olduğu için, Mexico City-Miami uçuşunu kullanarak geldik. Mexico City’de check-in ya da boarding sırasında en ufak sorun olmadı. Miami’de pasaport kontrolüne gelene kadar müthiş bir yoğunluk vardı ancak secondary denen ofise alındıktan sonra işlemlerimiz 10 dk’da halledildi. CBP memuru sadece beni yanına çağırıp adres değişikliği düşünüp düşünmediğimizi sordu, hali hazırda giriş damgasını basmıştı. Gerekli bilgileri verdikten sonra da ABD’ye hoşgeldiniz diyerek, girişimize yardımcı oldu.

Yaklaşık 8 yıl burada çalışma vizesiyle bulunmuş biri olarak şunu diyebilirim ki; PR almış birine gösterilen tavır ile geçici türde bir vize ile gelene gösterilen tavır arasında geceyle gündüz kadar fark var.

K
      kushajj
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@TURKEYANDUSA evet halen devam ediyor yasak.

K
      kushajj

@nazli-karatay, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@kushajj, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@nazli-karatay, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

Ayhan Öymen var diyor bro, ben onun yalancısıyım :))

Birincisi pek güvenilir bir avukat değil, ikincisi ben 8 yıldır h2b ile çalışıyordum orada. almış olsaydım ben çoktan alırdım. 🙂

Yapma gardaş, gurbanın olayım, h2b çalışma azami limitli süre 3 yıl :)) Trump arkadaşın falan mı oluyor? :)) Haaaa gerçi amerikan yasalarını arada Trump olsa bile senin için esnetmezler :)) Yazıyı yazarken içtiğin bişey sana dokunmuş olmasın !! :))
      Bak aşağıdaki metin amerikan h2b ile ilgili yasadan alınmıştır :

Federal Register :: Request Access
      B. H-2B Programının Tanımı
      H-2B göçmen olmayan sınıflandırması “geçici olarak ABD'ye geçici [tarım dışı] hizmet veya işçilik yapmak için gelen bu tür bir hizmet veya işgücü bulamayan işsizler bulunamazsa gelen yabancı işçiler için geçerlidir. INA 101 (a) (15) (H) (ii) (b), 8 USC 1101 (a) (15) (H) (ii) (b); ayrıca bkz. 8 CFR 214.1 (a) (2). Yönetmelikler, bir işverenin geçici ihtiyacını, işverenin ihtiyacı bir kerelik bir olay olmadığı sürece, işverenin pozisyonunu geçici bir işçi ile doldurma ihtiyacının genellikle 1 yıldan fazla sürmeyeceği geçici nitelikte bir istihdam olarak tanımlamaktadır. ihtiyaç 3 yıla kadar sürebilir. Bkz. 8 CFR 214.2 (h) (1) (ii) (D), (h) (6) (ii) ve (h) (6) (vi) (D).

Dene ve gör. O yüzden millet yana yakıla evlenmeye çalışıyor, H2b ile geldiklerinde ABD’ye. 🙂 önce bir 3 yılı bitir bakalım, sana ne diyecekler.

K
      kushajj

Ayhan Öymen var diyor bro, ben onun yalancısıyım :))

Birincisi pek güvenilir bir avukat değil, ikincisi ben 8 yıldır h2b ile çalışıyordum orada. almış olsaydım ben çoktan alırdım. 🙂

K
      kushajj

@kushajj, içinde söyledi: (H) Geçici Çalışma ve Staj Vizeleri (H1B dışındakiler)

@nazli-karatay öyle bir şans yok, maalesef 🙂

Dosya Numarasi: 2020EU00032XXX covidden dolayı sıra gelmeyenler sınıfında mı oluyor bro, sorması ayıp? :((

Evet, beklemedeyiz. 🙂

K
      kushajj

@nazli-karatay öyle bir şans yok, maalesef 🙂

K
      kushajj